סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 73, 74, 75, 76, 77  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 27, 2021 11:25 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לא הייתי מתגאה כל כך במונותאיזם.
המונותאיזם לאורך כל ההיסטוריה מתאפיין בסובלנות דתית נמוכה עד בלי קיימת לדתות אחרות.
למצרים וליוונים לא היו בעיות גדולות עם אימוץ פולחן אלים אחרים.

העובדה שהיהדות סבלה יותר מכל דת אחרת מהעניין, זה יכול להיראות כסוג של צדק פואטי.

ועל פי ספר הספרים, העם היהודי היה כמעט תמיד עם של חוטאים שאי אפשר להשאיר רגע אחד בלי השגחה.

כמו שאמר אחד היהודים החכמים בהיסטוריה:
“Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived.”

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 1:41 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
ברור שיש קשר, יש קשר בין כל שני דברים ביהדות, על פי 3 מיליון וורטים ששמעתי (ואני באמת מאמין ששמעתי יותר וורטים מטומטמים ממך).
אבל בתור אדם חילוני, הוורטים האלה מעניינים לי את קצה הזרת. דיברת על חירות עממית, ואמרת שטות מוחלטת - שעם ישראל המציא את החירות העממית.

כִּי-יִמְצָא אִישׁ, נַעֲרָ בְתוּלָה אֲשֶׁר לֹא-אֹרָשָׂה, וּתְפָשָׂהּ, וְשָׁכַב עִמָּהּ; וְנִמְצָאוּ. כט וְנָתַן הָאִישׁ הַשֹּׁכֵב עִמָּהּ, לַאֲבִי הַנַּעֲרָ--חֲמִשִּׁים כָּסֶף; וְלוֹ-תִהְיֶה לְאִשָּׁה, תַּחַת אֲשֶׁר עִנָּהּ--לֹא-יוּכַל שַׁלְּחָהּ, כָּל-יָמָיו.או במילים אחרות - המצב הרצוי הוא שהוא יתחתן איתה ושהאב (כמה פרוגרסיבי) יקבל על כך כסף. נכון שזו לא חובה על האישה, ונכון שהאנס לא יכול לגרש אותה. אבל עזוב, הפרורגרסיביות פשוט נשפכת מהטקסט הזה כולו.
והייתי רוצה שתפסיק לשקר. כאמור ,אני לא זוכר אם כתבתי בהתחלה שזו חובה של האישה להתחתן עם האנס (וכאמור ,אם כתבתי טעיתי) אבל מאז אתה פשוט משקר ומשקר בנושא.

עבד כנעני הוא בדיוק עבדות קלאסית ואכזרית,הנה הרמב״ם.
״מותר לעבוד בעבד כנעני בפרך; ואף על פי שהדין כך, מידת חסידות ודרכי החכמה שיהיה אדם רחמן ורודף צדק, ולא יכביד עולו על עבדו ולא יצר לו, ויאכילהו וישקהו מכל מאכלו ומכל משקהו. חכמים הראשונים היו נותנין לעבד מכל תבשיל ותבשיל שהיו אוכלין, ומקדימין מזון הבהמות והעבדים על סעודת עצמן. הרי הוא אומר "כעיני עבדים אל יד אדוניהם, כעיני שפחה אל יד גברתה". וכן לא יבזהו, לא ביד ולא בדברים; לעבדות מסרן הכתוב, לא לבושה. ולא ירבה עליו צעקה וכעס, אלא ידבר עִמו בנחת, וישמע טענותיו. וכן מפורש בדרכי איוב הטובים שהשתבח בהן "אם אמאס משפט עבדי ואמיתי בריבם עִמדי... הלוא בבטן עושני עשהו, ויכוננו ברחם אחד"

או במילים אחרות - ברור שמותר לעבוד את העבד הכנעני בפרך, ולמרות שהחסידים לא היו עושים את זה, הם עדיין היו משווים את אותם עבדים לבהמות. ואפרופו, הנה עוד כמה הלכות נאורות:

״הריגת "עבד עברי" עונשה מוות, בעוד שפגיעה ב"עבד כנעני" שמובילה למותו כעבור מספר ימים לא מחייבת ענישה.
פגיעה של בהמה ב"עבד כנעני" תגרור עונש כספי בלבד בעוד שפגיעה של בהמה בילד, אישה או ב"עבד עברי" תגרור סקילה של הבהמה.״

יאללה, יאללה.

ולגבי אלוהים, אמשיך לכתוב אלוהים - יש גבול לכל שטות, אני לא כותב את 4 האותיות כפי שנדב אולי היה רוצה כי זה באמת פוגע בציבור לא קטן ,אבל כל עוד אתה מבזה את הפורום מדי יום, אני בטח יכול לכתוב אלוהים. לא טוב לך, לך.

הינה מה שכתבת בדיון פה :

נורטון כתב:
"אגב, אהוד. נכון שאתה בעד שאם מישהו אנס בחורה, היא צריכה להתחתן איתו? תגיד את האמת"

למה רמזת שכתבת את זה?
אני הסקתי שאם רמזת שאני בעד זה, סימן שהתורה כותבת שהיא צריכה.

אני חושב שמגיעה לי התנצלות ממך.
אני ממתין בסבלנות.

שורה תחתונה, שיהיה ברור לכולם (בעקבות חצאי אמיתויות שמספרים יוצאים בשאלה כמו המתקראים "נורטון" ו "הכהן") :
אין בתורה שום חיוב ושום דבר חיובי על בחורה שצריכה להתחתן עם האנס שלה.
התורה רק מציינת שזה אפשרי (כמובן במידה והבחורה רוצה את זה), וכמובן שהתורה מציינת שיהיו מגבלות על האנס.

לגבי העבדות, דבר ששמעתי ממורי הרב אורי עמוס שרקי שליט"א:
ההלכה נותנת ליהודי אפשרות להתייחס לעבד בצורה מעט מבזה ("שוט"), משום שהיא יודעת על איזה אזוניים זה נופל - אוזניים של יהודי ירא שמיים וטוב לב. היא יודעת שבפועל הוא לא התנהג כך (ואכן ידוע שהיהודים מתייחסים היו יפה לעבדיהם).
אם למשל התורה היתה מתירה דברים כאלו על אומה אכזרית (למשל, האומה הגרמנית) או אז, זה זה היה נגמר בצורה אכזרית מאד.
אם למישהו זה לא בא בטוב שאני כותב שיהודים (יראי שמיים) הם אנשים ערכיים יותר אז שישתה כוס מים קרים.

לגבי קשר בין שבת ליציאת מצרים - זה דבר מאד בסיסי.
אני מאמין שהיתה תלמיד חכם רציני מאד (ואני מקווה שגם תחזור להיות), ולכן היה לי מוזר ששאלת מה הקשר בין שבת ליציאת מצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 1:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה פשוט מתנה שלא מפסיקה לתת. אני צוחק כל הדרך לטיב טעם.
ומה הכי ענק פה? שהטרול בטוח שהוא עושה שירות טוב למטרתו, לעצמו, לשכמותו ולהאקים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 1:57 pm 
Junior

ehud כתב:
ההלכה נותנת ליהודי אפשרות להתייחס לעבד בצורה מעט מבזה ("שוט"), משום שהיא יודעת על איזה אזוניים זה נופל - אוזניים של יהודי ירא שמיים וטוב לב. היא יודעת שבפועל הוא לא התנהג כך (ואכן ידוע שהיהודים מתייחסים היו יפה לעבדיהם).
אם למשל התורה היתה מתירה דברים כאלו על אומה אכזרית (למשל, האומה הגרמנית) או אז, זה זה היה נגמר בצורה אכזרית מאד.
אם למישהו זה לא בא בטוב שאני כותב שיהודים (יראי שמיים) הם אנשים ערכיים יותר אז שישתה כוס מים קרים.

אוי שאלוהים יעזור לי, מכל הדברים ההזויים שהועלו כאן זה הקש ששבר אותי.
תכף תגיד שבוא נתיר לרצוח, כי אף אחד כאן ממילא לא יסכים ליטול חיים מאחרים. זה כבר טמטום היסטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:00 pm 
Sophomore

נו, אהוד. אתה, שמתלונן פה כל הזמן על חוסר ההגינות של אנשים, יוצא פה מאוד לא הגון כלפי נורטון. נורטון בהחלט לא כתב שזו חובה. אתה הסקת את זה (זכותך המלאה, אבל זו בהחלט הסקה שמעידה יותר על הקורא מאשר על הכותב), ועכשיו אתה מצפה שהוא יתנצל על משהו שהוא לא כתב ואתה החלטת שנמצא בין השורות. לדעתי אתה צריך להתנצל בפני נורטון, לא להפך.

אתה גם לא הגון כשאתה מוסיף פרשנות לפסוק התנ''כי ללא ביסוס. מהפסוק שנורטון הביא ברור לחלוטין שהמצב המועדף הוא שהאנס יקנה את הנאנסת מאביה ויישא אותה לאישה. ואין בדל של זכר לרעיון שזה תלוי ברצונה של האישה.

אז בבקשה, נאה דורש נאה מקיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:08 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
ehud כתב:

אוי שאלוהים יעזור לי, מכל הדברים ההזויים שהועלו כאן זה הקש ששבר אותי.
תכף תגיד שבוא נתיר לרצוח, כי אף אחד כאן ממילא לא יסכים ליטול חיים מאחרים. זה כבר טמטום היסטרי.

ביהדות למשל אסור להציל גוי או יהודי בשבת (חילול שבת), ובפועל מצילים.
למה?
מצילים יהודי כדי שישמור עוד שבתות הרבה.
מצילים גוי (שלא שומר שבת) "מדרכי השלום" וכו' וכו' וכו'.

המסר של היהדות הוא כזה : למרות חילול השבת, תמיד מצילים אנשים בשבת.
העניין הוא שיש עיקרון שצריך להבין : קדושת השבת (עיקרון החופש) חשובה אפילו יותר מחיי אדם.

לגבי העבדות
בפועל אף יהודי ירא שמיים לא מכה את עבדו (ההפך, העבדים אהובים).
יש פה עיקרון שההלכה מנסה להעביר- להבין שהגוי עובד אצל היהודי, והוא צריך לסור למרותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:14 pm 
Sophomore

ido כתב:
נו, אהוד. אתה, שמתלונן פה כל הזמן על חוסר ההגינות של אנשים, יוצא פה מאוד לא הגון כלפי נורטון. נורטון בהחלט לא כתב שזו חובה. אתה הסקת את זה (זכותך המלאה, אבל זו בהחלט הסקה שמעידה יותר על הקורא מאשר על הכותב), ועכשיו אתה מצפה שהוא יתנצל על משהו שהוא לא כתב ואתה החלטת שנמצא בין השורות. לדעתי אתה צריך להתנצל בפני נורטון, לא להפך.

אתה גם לא הגון כשאתה מוסיף פרשנות לפסוק התנ''כי ללא ביסוס. מהפסוק שנורטון הביא ברור לחלוטין שהמצב המועדף הוא שהאנס יקנה את הנאנסת מאביה ויישא אותה לאישה. ואין בדל של זכר לרעיון שזה תלוי ברצונה של האישה.

אז בבקשה, נאה דורש נאה מקיים

הוא כתב שהיא *צריכה* להתחתן איתו.
אני מסיק שהוא התכוון שהתורה רומזת שהבחורה *צריכה* להתחתן עם האנס שלה.
עובדתית זה לא נכון - גם בתורה שבכתב לא כתוב בשום מקום שנערה *צריכה* להתחתן עם מי שאנס אותה.

זה שמהפסוק בתורה לא ברור לחלוטין שזה תלוי רצונה של האישה, זה נכון.
אבל אתה צריך לדעת שדברים נמסרו בעל פה (בנוסף לתורה שבכתב) ושם זה כבר ברור שזה תלוי ברצונה (מוזמן לעיין בויקיפדיה תחת "אונס נערה").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:17 pm 
Junior

ehud כתב:
למה?

העניין הוא שיש עיקרון שצריך להבין : קדושת השבת (עיקרון החופש) חשובה אפילו יותר מחיי אדם.

לגבי העבדות
יש פה עיקרון שההלכה מנסה להעביר- להבין שהגוי עובד אצל היהודי, והוא צריך לסור למרותו.

מעבר לכך שהתשובה שלך לא קשורה למה שאמרתי, אני אומר יאללה, למה לעצור בנושא הזה? שהתורה תתיר לרצוח, לגנוב, לנאוף וכו' כי ממילא יהודי ירא שמיים לא יעשה זאת (גם אם נתעלם לרגע מכך שעובדתית עושים גם עושים).
אני חושב שזה בין הטיעונים הכי מטופשים ששמעתי בחיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:26 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
ehud כתב:
למה?

לגבי העבדות

מעבר לכך שהתשובה שלך לא קשורה למה שאמרתי, אני אומר יאללה, למה לעצור בנושא הזה? שהתורה תתיר לרצוח, לגנוב, לנאוף וכו' כי ממילא יהודי ירא שמיים לא יעשה זאת (גם אם נתעלם לרגע מכך שעובדתית עושים גם עושים).
אני חושב שזה בין הטיעונים הכי מטופשים ששמעתי בחיי.

אני מבין שזה מבלבל, אבל אני אסביר לך מה אני חושב -
אסור לרצוח בשום מצב, ואת זה התורה הבהירה, וטוב שכך.

להכות עבד בפועל - מותר, אבל בתכלס לא עושים את זה.
התורה התירה את זה, משום שהיא יודעת שכמעט תמיד יהודי ירא שמיים לא יכה את עבדו (אליו הוא קשור כמובן).

שורה תחתונה, אם מישהו רוצח - הוא נענש.
אם מישהו מכה את עבדו (אצל יהודי ירא שמיים זה אחד למיליון) - הוא לא יענש, משום שזה הותר.

שורה תחתונה - מותר ליהודי להכות את עבדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:29 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
למה?

לגבי העבדות

1. אני מכיר "פיקוח נפש דוחה שבת". אתה אומר שזה לא נכון, קדושת השבת חשובה מפיקוח נפש?
2. זה די משעשע שאתה מדבר על עבדים בזמן הווה ומספר כעובדה שבפועל אף יהודי ירא שמים לא מכה את העבד שלו. אולי יש לך חיבור קוסמי לעבר של לפני 3000 שנה ואתה רואה בפועל מי היכה עבדים ומי לא?
3. לגבי יהודי ירא שמים, יש מספיק יהודים יראי שמים שעשו דברים הרבה יותר נוראיים מאשר להכות עבדים, אז הרשה לי לפקפק אם בהיסטוריה לא היה יהודי ירא שמים שהכה עבד או שניים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:31 pm 
Sophomore

כן אבל גם אם היכו זה היו בודדים, ומיעוט זניח ביחס לגויים, שכן היינו גם אז ולנצח נהיה עליונים רוחנית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:32 pm 
Junior

ehud כתב:

אני מבין שזה מבלבל, אבל אני אסביר לך מה אני חושב -
אסור לרצוח בשום מצב, ואת זה התורה הבהירה, וטוב שכך.

להכות עבד בפועל - מותר, אבל בתכלס לא עושים את זה.
התורה התירה את זה, משום שהיא יודעת שכמעט תמיד יהודי ירא שמיים לא יכה את עבדו (אליו הוא קשור כמובן).

לא נכון. מבלי להיכנס לשאלה המוסרית, התורה התירה זאת כי כנראה שלא היה נראה לה קריטי להגן על שלום גופו של העבד, ולא בגלל שסמכה על הגינותו של היהודי ירא השמיים שמעולם לא אכזב את בוראו. זו כבר פרשנות (גרועה מאוד) של זה שאמר לך את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:35 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
1. אני מכיר "פיקוח נפש דוחה שבת". אתה אומר שזה לא נכון, קדושת השבת חשובה מפיקוח נפש?
2. זה די משעשע שאתה מדבר על עבדים בזמן הווה ומספר כעובדה שבפועל אף יהודי ירא שמים לא מכה את העבד שלו. אולי יש לך חיבור קוסמי לעבר של לפני 3000 שנה ואתה רואה בפועל מי היכה עבדים ומי לא?
3. לגבי יהודי ירא שמים, יש מספיק יהודים יראי שמים שעשו דברים הרבה יותר נוראיים מאשר להכות עבדים, אז הרשה לי לפקפק אם בהיסטוריה לא היה יהודי ירא שמים שהכה עבד או שניים.

לא רק שהיה, אני אפילו די בטוח שנוכל למצוא יותר מדוגמה אחת לכך בתורה או בשאר המדרשים. לא זכור לי שהתורה ניסתה אי פעם להציג את עם ישראל נקי מכל רבב.
מי שהחליט שלא יימצא יהודי יירא שמיים שיעשה דברים איומים הם אהוד ומוריו.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ד' אפריל 28, 2021 2:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:36 pm 
Senior

למרות קורת הרוח שהמתנה שלא נגמרת מעניקה לנו חדשות לבקרים, אני מקווה שברטקוספקטיבה שנעשה חמש שנים מעכשיו, לא נסמן את הופעתו כתחילת הקץ של סלניוז.
ההשתלטות המאוסה על ת'רדים מלבה פה ושם דיונים משעשעים ברובם אבל בטווח הארוך די מכבה את האתר. ככה אני מרגיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:43 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
ehud כתב:
למה?

לגבי העבדות

היי עמוס, ראשית, אני באמת מאד מעריך אותך על התגובה העניינית והלא עוקצנית.
אני מבין שיש נושאים רגישים, ואני מבין שבפורום הזה יש מספר אנשים חילוניים, ולכן מגיע לך שאפו.

1. כנס ליקיפדיה ("פיקוח נפש דוחה שבת").
אחת מהדעות היא שמצילים על מנת שישמור עוד שבתות.
דעה נוספת היא כמו שאתה אמרת - פיקוח נפש - "וחי בהם" - על מנת שיחיה וישמור תורה ומצוות.
ז"א, ההתר להציל יהודי בשבת (לחלל שבת עבורו) הוא רק בשביל הסיכוי שהיהודי הזה ידבוק בה' ובמצוותיו, ולא כדי שיאכל במבה וביסלי (או יעשה קריירה שלא תוך כדי דבקות בה' יתברך).

2. מקובלני מרבותי שכל נהגו היהודים (שמעתי גם פעם רב אומר שיש לכך עדויות).
בנוסף, רואה אני שיהודים יראי שמיים אינם רחמנים, ולכן אין סיבה להניח שלא כך נהגו אבותם.

3. אדם שהוא ירא שמיים (רואה שמיים) בכל רגע נתון, לא יכול להתנהג בצורה בעייתית.
למשל, אני שומע הרבה לאחרונה אנשים שאומרים על משי-זהב "איך יכול להיות שחרדי ירא שמיים מתנהג כך?!??".
יש רק בעיה אחת עם השאלה הזו - הוא לא חרד לה', והוא גם בטח לא ירא שמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:45 pm 
Sophomore

תומר כתב:
למרות קורת הרוח שהמתנה שלא נגמרת מעניקה לנו חדשות לבקרים, אני מקווה שברטקוספקטיבה שנעשה חמש שנים מעכשיו, לא נסמן את הופעתו כתחילת הקץ של סלניוז.
ההשתלטות המאוסה על ת'רדים מלבה פה ושם דיונים משעשעים ברובם אבל בטווח הארוך די מכבה את האתר. ככה אני מרגיש.

אם תבקש - אני אעזוב את הכתיבה בפורום אוף טופיק.
רציני לגמרי. רק תבקש (בצורה מכובדת בסיסית).

אתה יהודי יקר מפז!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 2:53 pm 
Junior

תומר כתב:

על אף שאני אחד שלוקח חלק בדיונים הגרועים האלו ( גם כאן וגם בפורום הראשי) אני מאוד מסכים איתך.
הפורום הראשי כבר גוסס תקופה ארוכה... הת'רדים של הNBA הופכים לרוב לת'רדים של ויכוחים עם ATT שחוזרים על עצמם ומתישים את מרבית הקוראים ( גם שם אני לוקח חלק פעיל, אני אשתדל גם מזה להמנע) ובעוף טופיק כל נושא שקשור קצת לפוליטיקה הופך לת'רד הזיות של אוהד וירידות של כולם עליו.

כפי שרשמתי בעבר (והפעם אשתדל לקיים!) , אני אנסה להמנע מגרירת ת'רדים כאלו השאולה. אני שותף לדאגה שלך.
היום שבו ירד השאלטר על סלניוז יהיה באמת יום עצוב מאוד עבורי (בלי ציניות), אני פוקד את הפורום הזה מספר פעמים ביום ב20 השנים האחרונות והוא בלי ספק חלק לא זניח ביום-יום שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 3:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גדול, הלוגיקה המופלאה ממשיכה. ברור שירא שמים לא עושה רע, כי אם הוא עושה רע הוא לא ירא שמיים, בהגדרה.
אנא טרול, קרע לנו עוד חלונות לעולמך המופלא, כדי שנוכל כולנו להמשיך ולחזות בנזר הבריאה הזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 3:10 pm 
Sophomore

sheky כתב:
תומר כתב:

על אף שאני אחד שלוקח חלק בדיונים הגרועים האלו ( גם כאן וגם בפורום הראשי) אני מאוד מסכים איתך.
הפורום הראשי כבר גוסס תקופה ארוכה... הת'רדים של הNBA הופכים לרוב לת'רדים של ויכוחים עם ATT שחוזרים על עצמם ומתישים את מרבית הקוראים ( גם שם אני לוקח חלק פעיל, אני אשתדל גם מזה להמנע) ובעוף טופיק כל נושא שקשור קצת לפוליטיקה הופך לת'רד הזיות של אוהד וירידות של כולם עליו.

כפי שרשמתי בעבר (והפעם אשתדל לקיים!) , אני אנסה להמנע מגרירת ת'רדים כאלו השאולה. אני שותף לדאגה שלך.
היום שבו ירד השאלטר על סלניוז יהיה באמת יום עצוב מאוד עבורי (בלי ציניות), אני פוקד את הפורום הזה מספר פעמים ביום ב20 השנים האחרונות והוא בלי ספק חלק לא זניח ביום-יום שלי.

באמת חשוב לי לכבד גם אותך, אם תבקש בצורה מכובדת, אני בע"ה לא כתוב כאן יותר. רציני לגמרי.
אין לי עניין סתם להציק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

מנהל פורום

תומר כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Sophomore

איזה עצום זה ששמעון ריקלין בכבודו ובשופריותו חזה בעצמו את תיק 4000 בזמן אמת
הציטוט למי שמעוניין-
"אני מדבר על תיעדוף בזק במגוון של דרכים תמורת תמיכה בלתי מסוייגת בנתניהו" (מאי 2015, אחרי פיטורי מנכל משרד התקשורות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 3:23 pm 
Junior

3&D כתב:
איזה עצום זה ששמעון ריקלין בכבודו ובשופריותו חזה בעצמו את תיק 4000 בזמן אמת
הציטוט למי שמעוניין-
"אני מדבר על תיעדוף בזק במגוון של דרכים תמורת תמיכה בלתי מסוייגת בנתניהו" (מאי 2015, אחרי פיטורי מנכל משרד התקשורות)

זה קטע ענק... קראתי איפשהו שריקלין מכחיש בתוקף ושזה לא קרה אבל כנראה שזה אכן נכתב:
https://twitter.com/odedkramer/status/1 ... 6592826369

בקיצור, השופר שמעון ריקלין (ואולי גם ינון מגל?) ראה בלייב את מה שקורה בוואלה וידע שזה מסריח. מענין למה היום הוא מתעקש שלא היה שם כלום :du_ma_et:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 3:26 pm 
Sophomore

ינון מגל הוא זה שממנו ריקלין הכיר את הדברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 3:30 pm 
Junior

זה ברור, גם ברור שינון מגל נלחם בזה בלייב.
אבל ינון מגל עד היום טוען שאין מצב שהיה קשר בין הטרללת בוואלה לבין עסקת בזק. הוא לא טוען שאי אפשר להוכיח שוחד, הוא טוען שלא היה.

אגב כל הטרללת של בלפור - "המקור" אתמול היה ממש מטריד. לא משהו חדש אבל לקבל את המידע הדוחה הזה מהאיש שהיה הכי קרוב זה פשוט הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 28, 2021 3:44 pm 
Sophomore

אומנם שניהם מנגנים על אותו כלי, אבל לינון מגל יש הרבה יותר שכל מלריקלין, שקשה לי להאמין שחשב על זה לבד..

לא משהו חדש זה תלוי את מי אתה שואל, יש כנראה עדיין אנשים שמתכחשים לפרסומים רבים של בן כספית על משפחת המלוכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 73, 74, 75, 76, 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 110 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: