סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:02 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1499 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 60  הבא

מה יקרה ?
סמוטריץ׳ יתקפל - ממשלת מיעוט 59 בתמיכת רע״מ 3%  3%  [ 1 ]
נתניהו מסכים להיות שני ברוטציה, שנה ראשונה בנט/ליכודניק אחר , ממשלת 65 ימנית 15%  15%  [ 5 ]
ממשלת אחדות בנט-לפיד 53%  53%  [ 18 ]
בחירות 5 29%  29%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 34
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 6:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ובאופן כללי, אני לא בעד לצלוב אנשים על כל האשמה שנזרקת לאוויר, אבל זה תמיד משעשע אותי איך אנשים (בעיקר גברים כמובן) מזדעקים על תרבות הפוליטיקלי קורקט הדורסנית.
כשמקרי האשמות השווא יהוו עשירית ממקרי האמת הלא מדווחים, אולי אני אתחיל לדאוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 6:39 pm 
Hall of Famer

סליחה, מועדון, שני שתויים. בחור מתחיל עם בחורה, אוירה סקסית, ואחרי 10 דקות הוא רוצה לקחת אותה הביתה ואמר שהציצי שלה מחרמן אותו. זאת הסיטואציה

אם זו בעיה, אז נדמה לי ש 99 אחוז מהאוכלוסיה הגברית אשמה. נו באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 7:14 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
ובאופן כללי, אני לא בעד לצלוב אנשים על כל האשמה שנזרקת לאוויר, אבל זה תמיד משעשע אותי איך אנשים (בעיקר גברים כמובן) מזדעקים על תרבות הפוליטיקלי קורקט הדורסנית.
כשמקרי האשמות השווא יהוו עשירית ממקרי האמת הלא מדווחים, אולי אני אתחיל לדאוג.

אני מסכים
ובמקרה הזה, מכיר את רחלי רוטנר
וסומך על כל מלה שדיווחה מהמקרה.

ולגבי פרשנות, אין הרבה אנשים במדינה שפרשנותם חדה יותר:)

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' אפריל 29, 2021 7:14 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 7:14 pm 
Senior

למה זה כ"כ מפתיע שיש התנהגויות שהיו מקובלות לחלוטין בחברה (99% ממנה) ועם הזמן הבנו שהן לא אמורות להיות מקובלות?

ובכלל, תנהל את הדיון הזה מתוך הבנה שלא הדעה שלך היא זו שמשנה, אלא של הצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 7:21 pm 
Hall of Famer

יובל, אתה מדבר אליי?
מי הצד השני כאן? נשים? עשית סקר לראות אם מפריע להם שמישהו מחמיא להם על הציצים כשהם שתויים במועדון, אחרי 10 דקות שיחה? (בסקר של אישה אחת, כלומר, אשתי - היא חושבת שזה מגוחך לחלוטין אגב).

אם מפריע לחלק מהנשים בדיעבד זאת בהחלט בעיה, אבל לא בעיה מהסוג שאפשר או אפילו צריך לפתור, בעיניי.
אם אכן יעשו סקר ותגלה ש 51% מהנשים חושבות שזו בעיה בסיטואציה שתיארתי - אזי בהחלט צריך לשנות את הנורמות החברתיות. ההנחה שלי אומרת שאין שום סיכוי בעולם שסקר כזה יאמר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 7:51 pm 
Junior

נורטון כתב:
יובל, אתה מדבר אליי?
מי הצד השני כאן? נשים? עשית סקר לראות אם מפריע להם שמישהו מחמיא להם על הציצים כשהם שתויים במועדון, אחרי 10 דקות שיחה? (בסקר של אישה אחת, כלומר, אשתי - היא חושבת שזה מגוחך לחלוטין אגב).

אם מפריע לחלק מהנשים בדיעבד זאת בהחלט בעיה, אבל לא בעיה מהסוג שאפשר או אפילו צריך לפתור, בעיניי.
אם אכן יעשו סקר ותגלה ש 51% מהנשים חושבות שזו בעיה בסיטואציה שתיארתי - אזי בהחלט צריך לשנות את הנורמות החברתיות. ההנחה שלי אומרת שאין שום סיכוי בעולם שסקר כזה יאמר את זה.

אז ההנחה שלך שגויה לחלוטין ובעיקר מעידה על כך שאתה לא מבין את העולם בו נשים חיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 7:54 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אבל פה הזרוע החוקית (פרקליטות, משטרה) בדקה והחליטה שאין יסוד להעמיד ואפילו בצורה חותכת, לא זיכוי מחוסר ראיות, אלא מחוסר אשמה. אז נתעלם מכך? נרשיע אותו דה פאקטו? אני לא אומר להתעלם מהאשמות בהטרדה מינית, אני רק אומר שלא צריך מיד לצלוב בכיכר העיר ללא שום מחשבה. היום המגמה הולכת לכיוון הזה לצערי.

ינון מגל הוא דמות ציבורית שמביעה דעות בכל מקום שהיא רק יכולה
ולכן הסטנדרטים בעיניי צריכים להיות לא רק מה חוקי אלא מה אנחנו מוכנים לקבל כחברה.
הוא טיפוס נאלח לגמרי וזה ניכר כמעט מכל מעשיו והתבטאויותיו,
כולל התגובה שלו לפרשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 7:59 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
נורטון כתב:
יובל, אתה מדבר אליי?

אז ההנחה שלך שגויה לחלוטין ובעיקר מעידה על כך שאתה לא מבין את העולם בו נשים חיות.

אולי, אבל כאמור אני נשוי באושר, אז כנראה שאני לא לגמרי לגמרי לא מבין את העולם הזה.
אולי תספר לי, אתה, איך בתור גבר, אתה כל כך בטוח שאתה מבין את העולם הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 8:10 pm 
Senior

נורטון, אם היית נולד 30 שנה קודם, איך הייתה נראית שיחה איתך לגבי הכינוי "מותק/בובה/מיידלע" במקום העבודה, או סתם הערות על ציצים/תחת/מראה ברחוב, או חס וחלילה צביטה קטנה עם חיוך במסדרון?

אלו היו נורמות חברתיות. אתה חושב שהיה סקר? ובאופן כללי, מה המטרה של כל ההתחכמויות האלו? אתה תחת הרושם שגברים הם מגדר נרדף או שיש סיכוי שנשים עדיין חשופות לכמות איומה של הטרדות מיניות והחפצה שהן לא מעוניינות בהן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 8:30 pm 
Hall of Famer

אין לי שום ספק שנשים הן קרבן להחפצה (ובאופן אישי, אני לא זוכר אם החמאתי לבחורה על טוסיק בפאב, אבל אם כן, זה היה בוודאות אחרי שהשיחה כבר החלה הולכת לכיוון הזה).
אני כן חושב, שיש גבול לפי.סי ולתרבות ה offended. זה כן, ואפילו מאד.

ולצערי לא נולדתי שלושים שנה קודם, אז אני לא יודע. אני רק יודע מה אני חושב שהוא נורמה סבירה היום (אחרי עשר דקות במועדון, כששני הצדדים קצת שתויים, כאמור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 8:37 pm 
Senior

במקום להתחכם למוות על סיטואציות, בוא נדבר על העובדה שהשיחה התחילה מזה שלהגיד ל-עובדת שלך- -במקום העבודה- שהציצי שלה מחרמן זה לא הטרדה מינית ולא צריך להתרגש מזה.

הרבה יותר גרוע מ'פוליטיקלי קורקט' ו'תרבות האופנדד' היא תרבות החכמולוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 8:45 pm 
Senior

גם הטענה שהאופציות הן "בסדר" ו"כלא" היא מגוחכת.
היית מרוצה אם אשתך עבדה בחברה שבה הבוס עלול להגיד לה "חושב על הציצי שלך והתחת שלך, כמה שהם מחרמנים אותי"? האם כללי ההתנהגות במוסד צריכות להיות זהות לאלו שנחשבות פליליות על פי החוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 8:55 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
במקום להתחכם למוות על סיטואציות, בוא נדבר על העובדה שהשיחה התחילה מזה שלהגיד ל-עובדת שלך- -במקום העבודה- שהציצי שלה מחרמן זה לא הטרדה מינית ולא צריך להתרגש מזה.

הרבה יותר גרוע מ'פוליטיקלי קורקט' ו'תרבות האופנדד' היא תרבות החכמולוגיה.

כן, אבל לא על זה דיברתי. מצטער שאני לא עוקב אחרי כל מהלך השיחה. נכנסתי באיזשהו מקום ואמרתי שיש סיטואציות בהן בהחלט מותר להחמיא למישהי על הציצי. לא רואה את החוכמולוגיה כאן, כולה דרך בה ת׳רד מתפתח לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 8:55 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
היית מרוצה אם אשתך עבדה בחברה שבה הבוס עלול להגיד לה "חושב על הציצי שלך והתחת שלך, כמה שהם מחרמנים אותי"? האם כללי ההתנהגות במוסד צריכות להיות זהות לאלו שנחשבות פליליות על פי החוק?

שוב, לא מבין איך זה קשור למה שאמרתי. לא, לא הייתי מרוצה אם זה היה קורה, וגם היא לא.
רק שלא על זה דיברתי. ואני מתחיל לחשוב שלא אני החוכמולוג כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 9:03 pm 
Senior

נורטון כתב:
Yuval כתב:

שוב, לא מבין איך זה קשור למה שאמרתי. לא, לא הייתי מרוצה אם זה היה קורה, וגם היא לא.

ההודעה התייחסה לטענה של עמוס לגבי רוטנר מגל וסגירת התיק.

מיציתי את האישקש לגבי מקומות שבהן נורטון יכול להעיר לנשים על הציצים שלהם. שיחה חשובה ומאוד מועילה לשיפור בעיית ההטרדות המיניות של נשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 9:06 pm 
Hall of Famer

ורק מילה לגבי העובדה שהתיק נגד מגל נסגר-לאור העובדה שרחלי רוטנר (ולמיטב זכרוני-אף אחת מהנשים שדיווחו על ההתנהגות של מגל) לא הלכה להתלונן במשטרה, זה לא באמת מפתיע שהתיק נסגר ועצם העובדה שהתיק נסגר לא בהכרח אומרת שהמעשים לא חצו את הרף הפלילי. מסכת הייסורים שמתלוננות על הטרדה עוברות בדרך להרשעה של המטריד היא כזו שהרבה נשים לא מוכנות לעבור, ומספיק להזכיר את השופט שכינה ילדה בת 9 "פתיינית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 9:10 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נורטון כתב:
Yuval כתב:

ההודעה התייחסה לטענה של עמוס לגבי רוטנר מגל וסגירת התיק.

מיציתי את האישקש לגבי מקומות שבהן נורטון יכול להעיר לנשים על הציצים שלהם. שיחה חשובה ומאוד מועילה לשיפור בעיית ההטרדות המיניות של נשים.

יובל, נדמה לי שאתה נמצא מספיק עשרות שנים באינטרנט בכלל ובסלניוז בפרט, לדעת שת׳רדים מקבלים התפתחות משלהם.
אז לא, לא דיברתי על מגל, כי למען האמת אין לי מושג מה הלך שם עם רוטנר (אני לא באמת עד כדי כך מעורה בחדשות ישראליות, וההיכרות שלי עם רוטנר היא דרך השיחות המאוירות ובדרך כלל קצת מפגרות שלה. את מגל, פגשתי פעם או פעמיים כשעבדתי עם הערוץ הראשון ואין לי דיעה עליו כל או כך).
דיברתי על העיקרון בסיטואציות מסוימות, כפי שאמרתי לעיל. זה הכל. ועובדה - הוקיץ׳ חושב שגם בסיטואציה אותה תיארתי זה פסול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 9:16 pm 
Sophomore

נראה לי ש אינטראקציה אינטימית מבחינת הןקיץ שווה אווירה סקסית מבחינתך, אגב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 9:36 pm 
Senior

יש כשל מסוים בצורת החשיבה הזו שאני מתקשה להתגבר עליו.

הרי אנחנו יודעים שלפני 30 שנים זה היה לגמרי בתוך הנורמה להעיר למישהי בעבודה על הגוף שלה. אנחנו יודעים שהשינויים בנורמות האלו הגיעו בעקבות "תרבות הפי.סי" ו"offended" (לול). עזבו 30 שנה, תראו סרטים מלפני עשור וקצת וזה יראה מגוחך עכשיו. במקרה ראיתי לא מזמן את איירון מן ואין מצב שהתסריט הזה עובר היום.

השינויים האלו לא הגיעו מישיבה שניהלנו כל הגברים יחד והגענו להחלטות על נורמות התנהגות בעבודה. הן הגיעו דרך מאבק ארוך וסיזיפי לעיתים. אבל משום מה עבור חלק גדול מהגברים זה ברור לגמרי בכל רגע נתון מה הגבולות. (ויותר מזה - כל טענה שהגבולות נמצאים במקום אחר הן 'מדרון חלקלק', 'תרבות הקנסל', 'משטרת המחשבות' וכו'. אפילו שאלו היו בדיוק אותן טענות לגבי דברים שהיום ברור לנו שהם לא בסדר)

איך לא מגיעים לפחות להבנה המינימלית שאנחנו צריכים להיות קצת פחות בטוחים במה בעייתי עבור נשים? איך העובדה דברים שחשבנו לפני 30 שנה, 20 שנה, 10 שנים התברר כלא נכון לא גורמת לנו להיות טיפה פחות בטוחים בעצמנו כרגע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 10:00 pm 
Sophomore

מעניין אם נורטון של לפני 30 שנה יצא נגד תרבות ה offended של נשים ש מתבכיינת על זה שגברים שורקים להן ברחוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 10:03 pm 
Hall of Famer

לפני שלושים שנה הייתי דוס קטן בן 11.

אני כאמור לא בטוח בכלל מה נשים רוצות, אני רק לא מבין איך אתם כן? לי כאמור, יש מדגם של אישה אחת (מנהלת בכירה בחברת הייטק מובילה שהתגוררה ב-5 מדינות ודוברת 4 שפות, כן?) שחושבת שחלק גדול מהסיפור הזה מגוחך לגמרי. אבל כאמור, זה מדגם של אישה אחת בלבד, כך שהוא לא מייצג כלום חוץ מאשר.. ובכן, אישה אחת אבל הוא כן אומר לפחות שלא כל הנשים חושבות אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 10:16 pm 
Hall of Famer

ולמרות שאני מכיר את אשתי ואת דעותיה, שאלתי אותה שוב, והתשובה שלה היתה פשוטה:

נורטון: מציג את הסיטואציה, פאב, מדברת עם בחור, הבחור מחמיא לה על הציצי
I would say thank you
Norton: and you will not be offended?
Wife: What? no, it's a compliment, why would I be offended?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 11:01 pm 
Sophomore

חלק גדול מאיזה סיפור מגוחך לגמרי, ולמה?
לקחת סוגייה נורא רחבה, והחלטת להתמקד משום מה בסיטואציה נורא ספציפית, ושגם בה אי אפשר לדבר על כלום, בעיקר כי אנשים שונים חווים סיטואציות דומות אחרת.
(ואם זה מאוד מעניין אותך, אז חלק מבנות המשפחה שלי היו דבר ראשון כנראה לא מגיעות לסיטואציה כזו, ואם וכאשר, הן כנראה היו סופר נבוכות ומוצאות את ההזדמנות הכי מהירה לסמס לחברה שלהן ליידע אותה לכל מקרה).
ובקשר למה שיובל העלה, אבל בשאלה די פשוטה, אם כל עשור הנורמות משתנות, מה גורם לך לחשוב שהגענו עכשיו לנורמות האופטימיליות ומכאן זה רק ייהרס?

ואל חשש, אמנם אתה די בומר אבל לא חשבתי שאתה עד כדי כך זקן, באותה מידה יכולתי לשאול אם נורטון של לפני 50 שנה היה מתרעם על הבנות החצופות שכועסות שמציצים להן במקלחות ועושים על זה סרטים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 11:37 pm 
Hall of Famer

אם נורמות משתנות לא בגלל שהרוב רוצה בהן אלא כדי להגן על מיעוט (כלומר, בנות שלא רוצות שיחמיאו להן על הציצי בפאב) אז כן, זו בעיה בעיניי

דיסקליימר - לא עשיתי סקר ואני לא יודע מה הרוב ומה המיעוט. אני מדבר על העיקרון ועל ה'אם'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 11:56 pm 
Sophomore

הדיבור על הרוב היה מוזר קודם והוא נהיה אפילו יותר מוזר עכשיו.
על איזה זכות אתה מגן פה, הזכות של רוב הבנות להיות מוחמאות? כי בפועל חלק גדול מהשינויים הם בנורמות ההתנגות של גברים..
נגמרו המחמאות בעולם שחייבים להשתמש גם באלה שמטרידות רק 49% מהנשים ולא 51%?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1499 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80, shmueliki ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: