נורטון כתב:
הוקיץ' כתב:
נורטון כתב:
יובל, אתה מדבר אליי?
מי הצד השני כאן? נשים? עשית סקר לראות אם מפריע להם שמישהו מחמיא להם על הציצים כשהם שתויים במועדון, אחרי 10 דקות שיחה? (בסקר של אישה אחת, כלומר, אשתי - היא חושבת שזה מגוחך לחלוטין אגב).
אם מפריע לחלק מהנשים בדיעבד זאת בהחלט בעיה, אבל לא בעיה מהסוג שאפשר או אפילו צריך לפתור, בעיניי.
אם אכן יעשו סקר ותגלה ש 51% מהנשים חושבות שזו בעיה בסיטואציה שתיארתי - אזי בהחלט צריך לשנות את הנורמות החברתיות. ההנחה שלי אומרת שאין שום סיכוי בעולם שסקר כזה יאמר את זה.
אז ההנחה שלך שגויה לחלוטין ובעיקר מעידה על כך שאתה לא מבין את העולם בו נשים חיות.
אולי, אבל כאמור אני נשוי באושר, אז כנראה שאני לא לגמרי לגמרי לא מבין את העולם הזה.
אולי תספר לי, אתה, איך בתור גבר, אתה כל כך בטוח שאתה מבין את העולם הזה?
אני לא בטוח שאני מבין את העולם הזה. למעשה, אני בטוח שאני לא מבין את העולם הזה ולעולם לא אבין לחלוטין כי אני לא אישה ואני לא חווה את המציאות כמו שאישה חווה. לשמחתי יש לי מספיק נשים במשפחה, חברות טובות ובת זוג אחת כדי שיהיה לי איזשהו צוהר לעולם הקריפי בו נשים חיות.
אני אתן לך דוגמה. פעם אמרה לי בשיחה חברה טובה שלי שהיא חושבת שזה לא לגיטימי שגבר יתחיל איתה בבר אם לא היה ביניהם איזשהו קשר עין קודם. מה שהיא טענה זה שבערב נתון מתחילים עם בחורה ממוצעת (והיא ביניהן) כל כך הרבה גברים בוטים ואגרסיביים, שגם אם אתה לא כזה זה עדיין לא הוגן ליפול על מישהי בבר אם היא לא רמזה בצורה כלשהי שהיא מעוניינת. לי היה קשה עם הטענה שלה ואמרתי שזו לא אשמתו של גבר אם גברים אחרים הם דוחים וזה לא סביר ממנו לצפות שלא לנסות לדבר עם בחורה שמוצאת חן בעיניו.
זמן קצר אחר כך יצאתי עם שתי ידידות לבר. מה שהן ספגו בערב השאיר אותי די בהלם. פשוט מצעד אינסופי של גברים קריפים ואגרסיביים שלא יודעים לקבל לא בתור תשובה, וזה עוד כשהיה איתן בחור (לא רוצה לחשוב מה היה אם לא הייתי שם). האם אחרי זה הסכמתי עם החברה המדוברת? עדיין לא, אבל המבט החטוף הזה לעולמן של נשים בהחלט עזר לי להבין אותה טוב יותר ולהזדהות קצת יותר עם התחושות שלה. אולי לא הסכמתי, אבל פתאום זה לא היה נראה לי מופרך כמו קודם.
אגב, לאחר הסיפור הזה שאלתי עוד נשים בחיי מה הן חושבות על הסוגייה, ואמנם הרוב לא הסכימו עם הידידה שלי אבל היו כמה שכן. רק להמחיש שזו לא כזו עמדה מופרכת בעיני נשים.
לגבי הסיטואציה שאתה העלית, צריך להבין שאנשים שונים חווים סיטואציות בדרכים שונות לחלוטין. גם אם גבר חווה סיטואציה כלשהי בתור פלירטוט הדדי, זה ממש לא אומר שהאישה חווה זאת גם כן (על אחת כמה וכמה אם הוא שיכור יש סיכוי טוב שהוא מפרש את הסיטואציה בצורה לא נכונה). ועל אף מה שאשתך טוענת, אין לי ספק שמרבית הנשים ששומעות מגבר (שהן לא מעוניינות בו) שהוא "חרמן על הציצי שלהן" יחושו נגעלות שלא לומר מאוימות.
מצד שני, אם בעיניך סצנריו שבו 35% מהנשים חשות מאוימות ממשפט מסוים לא מעיד על בעייתיות המשפט הזה, כנראה שבאמת אין לנו בסיס משותף לדיון.