אבו שוקרי כתב:
נדב, הוקיץ-אני חושב שמה שהכי מדאיג בעולם הערבי זה שבעוד שכל העולם שועט קדימה, הם ברצון ובשמחה נשארים מאחור. כל המדינות בעולם הזה דתיות להחריד, נחשלות כלכלית ומדינית וגם אלו שלא-זה רק בזכות הנפט. עכשיו, לא מדובר בדתיים שמקבלים בדיוק את השונה מהם, למעט דובאי.
ההגירה הערבית בצרפת, שוודיה, גרמניה ועוד נחלה כישלון חרוץ. האוכלוסייה נשארה דתית, אלימה, שונאת נשים ובלי שום רצון של כוונה להשתלב בחברה שקיבלה אותם. ההפך הוא הנכון, מראים עוינות גלויה ומטילים אימה. מקרי הרצח המזעזעים בצרפת, מה שקורה במערכת החינוך בגרמניה, החמולות בשוודיה. האירופאים לא מבינים איך במקום לחיות בשלווה, באוטופיה במדינות יפהפיות שמוכנות להשקיע כדי להטמיע אותן בחברה, הציבור הערבי תוקע סכין בגב. זה מה שמדאיג אותי ולדעתי צריך להדאיג את כולנו. חוסר הנכונות של העולם הערבי להתקדם. אין פה רקע גזעני בדעה שלי, עובדות בשטח. ואני גם לא חושב שהערבים נחותים חס וחלילה מכל עם אחר, אבל נשגב מבינתי חוסר היכולת שלהם להתקדם ולצאת מהדתיות הכה חזקה הזאת.
דווקא בישראל, אגב, אתה רואה את הציבור הערבי הנוצרי ואת הדרוזים שהם בני דת יוצאת האסלאם-ותופס את הראש איך הם כ"כ שונים לטובה מאחיהם המוסלמים.
נכון שלפני 70 שנה איזה מטורף גרר באירופה מלחמה והשמדה על רקע גזעני, יש גם שיגידו דתי- אבל בפרספקטיבה רחבה יותר אין באירופה ובעולם המערבי מלחמות דת כבר מאות שנים. תקנו אותי אם אני טועה.
מסכים עם הכל חוץ מהמשפט המודגש. להגיד שאיזה מטורף אחד גרר את אירופה למלחמה, זה וואחד הנחה לעם הגרמני ולמיליוני הנאצים שצמחו ממנו. באותו הזמן, טיפה מזרחה מגרמניה היה שלטון רצחני וגזעני באותה מידה.
לגבי מלחמות דת באירופה, אז נכון שבאופן רשמי הן פסקו במאה ה-18 אבל זה לא שאירופה הפכה להיות היפית או משהו בסגנון הם עדיין ניהלו מלחמות גם אם המניע להן היה גזעני/ חומרי או סתם "הנחלת התרבות האירופאית". בכל מקרה דת היתה דלק משמעותי ברתימת העם למלחמות וגם אם הסיבה למלחמה לא היתה דתית האירופאים אחראיים לזוועות ועוולות שמלווים אותנו עד היום.
מה שכמובן לא מפריע להם לעביר עלינו ביקורת צבועה מהולה באנטישמיות.
ולפני שמישהו יקפוץ על המשפט האחרון, זה לא שאני חושב שכל ביקורת על ישראל נגועה בצביעות ו/או אנטישמיות ואפילו חלקה מוצדק, אבל כשזה מגיע ממדינות שאחראיות על הזוועות הכי קשות שנעשו ע"י בני אדם ועדיין מנצלות את אפריקה, אז אני לא מוכן שהן יטיפו לנו מוסר.