סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 11:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 563 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ת'רד מלחמה בקיץ 2021
הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 11:45 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לחשוב שהכיבוש ביו"ש ועזה הוא חטא נוראי שצריך להסתיים כמה שיותר מהר ושמצבנו יהיה טוב יותר אם נפעל לסיומו זה ממש לא אותו הדבר כמו לחשוב שהכיבוש ביו"ש ועזה הוא שורש כל רע וסיומו, כצעד בלעדי, יפתור את כל בעיותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 12:00 pm 
Sophomore

קובי כתב:
3&D כתב:
אגב, לגמרי חוגגים את העובדה שמהטיל ללוד מתה ילדה ערביה.
אנחנו כה שונים ומיוחדים

פשוט דוחה לחגוג מוות של ילדים (ולא משנה מאיזה צד).

ההתבהמות שהחברה שלנו עוברת היא בהחלט תהליך מדאיג ביותר.

ולגיטימי לחשוב שלכיבוש יש חלק בהתבהמות הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 1:05 pm 
Junior

הכול לגיטימי, אני רק חושב שזה לא בכיוון.
יכול למצוא לך אלף ואחת סיבות שלא קשורות לכיבוש שהופכות את הערב רב המתיישב בציון לעם בהמתי ודוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 1:16 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
הכול לגיטימי, אני רק חושב שזה לא בכיוון.
יכול למצוא לך אלף ואחת סיבות שלא קשורות לכיבוש שהופכות את הערב רב המתיישב בציון לעם בהמתי ודוחה.

יפה, עד היום לא חשבתי שאתה בעניין של ביקורת עצמית

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 1:24 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
נביא בעירו כתב:
אני לא חושב שמישהו, בטח לא אני, יכול לתת לך תשובה טובה ל״כמה מזה כן״. בעיקר כשלא כל כך ברור מה זה ״זה״. ובכל מקרה, כלל אצבע: ככל שבנאדם מדבר יותר בפסקנות לגבי כמה מזה זה הכיבוש/מה יפתור אחת ולתמיד את הסכסוך וכו׳, ככה גדלה ההסתברות שלפניך בנאדם שאין לו מושג על מה הוא מדבר. הדברים אמורים, כמובן, גם לגביך.

השמאל בישראל באמת מצוי במצב של בלבול, או במילים אחרות: גם השמאל לא ממש יודע תמיד מה ״השמאל רוצה״ (אגב, אני חושב שאפשר להגיד אותו דבר גם על הימין). אבל גם אם המצב היה אחר וזו היתה תקופה של רנסנס אידיאולוגי אדיר בשמאל, אני לא חושב שלצמצם את השמאל לטענה ש״הכל זה הכיבוש״ זה אינטיליגנטי במיוחד.

אני מסכים ששני הצדדים לא לגמרי סגורים על עצמם.
השמאל רוצה להפסיק את הכיבוש ולתת לפלסטינים מדינה כדי שיעזבו אותנו כבר בשקט. מצד שני אני לא חושב שיש לו תשובה נחרצת לגבי סוגיות כמו זכות השיבה ורמת הגולן (אני אישית חושב שאסור בשום פנים ואופן להחזיר את הגולן מפאת היותו עמדת עליונות אסטרטגית).
הימין מצד שני היה רוצה שהפלסטינים ייעלמו מחיינו (איך? לאן?) או פשוט להמשיך להתעלם מהבעיה הפלסטינית מבלי שיש לו תשובה לאיך מתעלמים משני מיליון בני אדם שכלואים בצפיפות ועוני בלתי נסבלים.

לא יודע, אני שמאלן ושוב העמדה של מה שאני תופש כ"שמאל" (ולא מחייבת את כל השמאל, כמובן) שוב הושטחה באופן משעשע:

1) הכיבוש צריך להיפסק מכל סיבה: בטחונית (ראו עמדת כל ראשי השב"כ שהתראיינו ל"שומרי הסף", חלקם אנשי ימין מובהקים), מדינית (גורם ראשון במעלה לדה-לגיטמציה של ישראל בעולם, מכשול לכל תהליך מדיני), חברתית (השפעות הכיבוש על תנאי החיים של ישראלים ופלסטינים כאחד).

2) אני לא רוצה "לתת לפלסטינים מדינה כדי שיעזבו אותנו בשקט". אני חושב שיש קונצנזוס עולמי לכך שהפלסטינים זכאים למדינה, ועלינו לאפשר להם לממש את זכותם זו בהתניות בטחוניות/אסטרטגיות שיבטיחו באופן המירבי את שלום אזרחינו.

3) זכות השיבה זה נושא מורכב, לדרוש מהפלסטינים להפרד מהאתוס של המפתח בחיפה או ביפו זה בדיוק כמו לצפות מהיהודים לא להתפלל לשיבה לירושלים. מטופש וחסר היתכנות. צריך לקיים מנגנון הסדר פיצויים סביר, זה מהלך לא פשוט טכנית והצהרתית, אבל מניח שניתן להגיע לפשרה מעשית בעניין.

4) הגולן לא קשור לסוגיה הפלסטינית ולמעשה אין שם בעיה משמעותית מכיוון שלמעט אוכלוסיה קטנה של דרוזים שזוכה לחופש מלא, אין שם אוכלוסיה שרואה עצמה נכבשת. העובדה שסוריה כיום היא מדינה לא מתפקדת כמובן מורידה את סוגיית הגולן מהשולחן לעת עתה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 2:49 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
נורטון כתב:
'זה לא הכל הכיבוש' אז כמה מזה כן? ואם רק קצת כמו שהתער אומר, אז מה לעזאזל השמאל רוצה?

14,012 מתוך זה זה הכיבוש.
אגב, למה התרגשת מהקורונה והתחסנת? היו מחלות לפני ותוך כדי! אנשים מתים מתאונות דרכים, סרטן , התקפי לב וכו'... מה הממסד הרפואי לעזאזל רוצה?
( כן, לשאלה ודוגמא מטופשת מגיעה תשובה ודוגמא מטופשת).

אם אתה לא חושב שלהחזיק 2 מיליון אנשים תחת שלטון צבאי יכול לגרום לקצת צרות אז אני חושב שהדיון שלנו צריך להתחיל מנקודה הרבה יותר מוקדמת.

זה לא מה שכתבתי. המצב בשטחים בקנטים והכיבוש רחוק מלהיות אידיאלי ובלי שום ספק יוצר בעיות ומתח רב
אבל לכל דבר יש root cause והכיבוש הוא לא זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 5:15 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
sheky כתב:
נורטון כתב:
'זה לא הכל הכיבוש' אז כמה מזה כן? ואם רק קצת כמו שהתער אומר, אז מה לעזאזל השמאל רוצה?

14,012 מתוך זה זה הכיבוש.
אגב, למה התרגשת מהקורונה והתחסנת? היו מחלות לפני ותוך כדי! אנשים מתים מתאונות דרכים, סרטן , התקפי לב וכו'... מה הממסד הרפואי לעזאזל רוצה?
( כן, לשאלה ודוגמא מטופשת מגיעה תשובה ודוגמא מטופשת).

אם אתה לא חושב שלהחזיק 2 מיליון אנשים תחת שלטון צבאי יכול לגרום לקצת צרות אז אני חושב שהדיון שלנו צריך להתחיל מנקודה הרבה יותר מוקדמת.

זה לא מה שכתבתי. המצב בשטחים בקנטים והכיבוש רחוק מלהיות אידיאלי ובלי שום ספק יוצר בעיות ומתח רב
אבל לכל דבר יש root cause והכיבוש הוא לא זה

הסכסוך הערבי יהודי הוא סיכסוך של מעל 150 שנה. הרעיון שבהכרח יש לו ROOT CAUSAE הוא מגוחך. (אם לא, מהו ROOT CAUSE?) יש המון סיבות ואירועים שגרמו לסיכסוך. מצד שני לי אין שום ספק שהכיבוש והדיכוי בשטחים מתדלק אותו היטב בעשרות השנים האחרונות. אני לא מאמין שהפסקת הכיבוש היא תנאי מספיק לשלום, אבל היא כן תנאי הכרחי. הפסקת הכיבוש אולי תוביל לתהליך של ריפוי, אבל זה בטח לא יהיה מיידי.

אחד הדברים שמשגעים אותי בדיון הזה זה הראיה המונוליטית של הערבים כגוש אחד שכל רצונו הוא השמדת מדינת ישראל. יש המון קבוצות בחברה הפלסטינאית עם רצונות ואינטרסים שונים. וההנחה המתקרבנת של הרבה ישראלים שלא משנה מה ישראל עושה הפלסטינאים ינסו להשמיד אותה היא טיפשית ומאד מסוכנת מפני שהיא מאפשרת להם לתמוך בהתנהגויות מאד מסוכנות לישראל מבלי לקחת שום אחריות לתוצאות.

אני לא חושב שביבי והחמאס מתאמים אחד עם השני. אבל הם חולקים אינטרסים (לפחות לטווח קצר). ביבי ידע שאם הוא יחמם מספיק את האיזור אז החמאס יגיב. התקווה שלו היא שזה יפחיד פוליטית את הימין (בנט) ואת הערבים מלתמוך באותה ממשלה. יותר מזה אם יהיו בחירות חדשות הוא חושב שזה יעזור לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 5:51 pm 
Hall of Famer

root cause בהגדרה הוא הסיבה שאם תפתור אותה, תפתור את הבעיה. ואם לא אז לא.
בקיצור, פתרון לכיבוש יהיה נחמד אבל לא יהיה טוב בהרבה מאשר המצב נניח ב 48... זה שגרר למלחמה מצד הערבים עם הכרזת המדינה.
אין שום ראיה מונוליטית של ערבים, לפחות מצידי. לעזאזל, יש לנו אפילו זוג חברים פלסטיני מצרי כאן בסן פרנסיסקו. אבל יש מספיק ערבים שכן מעוניינים במלחמת דם, ואתה חזק רק כמו החוליה הכי חלשה שלך, בסופו של דבר. יש מספיק פלסטינאים (וערבים ישראלים) שאכן מה שבעיקר מעניין אותם זה להשמיד אותנו.

ולבסוף, ואולי זה לנדב, אבל בחיי שאני לא מבין את ההיגיון לשלם כסף ופיצויים בתמורה לביטול זכות השיבה. הם יזמו מלחמה והפסידו, באיזה עולם מגיע להם זכות שיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 6:41 pm 
Sophomore

בחיים אין הרבה פעמים root cause, בטח שלא במקרה הזה.

וצריך להגיד, בניגוד לאמיר אוחנה , בני גנץ עושה את העבודה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 6:49 pm 
Junior

נורטון כתב:

ולבסוף, ואולי זה לנדב, אבל בחיי שאני לא מבין את ההיגיון לשלם כסף ופיצויים בתמורה לביטול זכות השיבה. הם יזמו מלחמה והפסידו, באיזה עולם מגיע להם זכות שיבה.

מסכים בהחלט, אבל אם פיצוי מסוים יביא לסוף של הסאגה הזאת זה שווה. בטח אם המימון למהלך יגיע בחלקו ממדינות העולם (לא שולל אפשרות כזאת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 7:18 pm 
Hall of Famer

עם זה אני מסכים. ובאופן כללי, עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק ברוב הדברים בחיים (כל עוד זה לא פוגע בחפים מפשע, אני מניח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 7:33 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
נורטון כתב:

מסכים בהחלט, אבל אם פיצוי מסוים יביא לסוף של הסאגה הזאת זה שווה. בטח אם המימון למהלך יגיע בחלקו ממדינות העולם (לא שולל אפשרות כזאת).

כרגיל, בורות.

היתה מלחמה בין הערבים ליהודים ב48', שיזמו ראשי הציבור הערבי, זה נכון.

אבל זה לא עושה את *כל* הערבים באשר הם ערבים אשמים באבדן רכושם.

וזה לא אומר שלא היו מקרים (רבים) של גירוש אקטיבי מנכסים פרטיים.

וזה לא מתיר שימוש בנכסים הפרטיים של אנשים כאילו מעולם לא היתה להם בעלות.

וזה בטח לא מבטל את האתוס הפלסטיני באשר הוא אתוס על הבית מדורי דורות של המשפחה, כפי שאנשים שמשייכים את עצמם לעם שדורש קושאן של אלפי שנים על הארץ אמורים להכיר.

ובכלל, האופן שבו יהודים (!), כלומר אלה שבאו לאדמה הזאת בטענה שיש להם זכות שמורה לעד, מבטלים את האתוס של זכות השיבה הוא מגוחך אפילו בסטנדרט הרגיל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 7:42 pm 
Hall of Famer

מה קשור בורות כשאפילו אתה מציג שאלות ערכיות ולא היסטוריות
(לא שאני מבין מה ההבדל בין זה לבין כל כיבוש שטחים אחר בהיסטוריה אבל נניח)
מקסימום, תגיד שאתה ערכי ממני אם בא לך, אבל 'בורות'... I don't think it means what you think it means

והמשפט האחרון שלך בכלל תמוה. אם (ואני מדגיש 'אם' כי זה לא הנושא) אבל אם זכות האבות היא יהודית אז ממילא אין זכות אבות אחרת. זה לא כאילו שיכולים להיות שני בעלים על מגרש אחד (בדרך כלל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:21 pm 
Sophomore

נראה דווקא שאבותיהם של הרבה קבוצות אתניות היו יוכלים לגור באותו מקום, בטח בתקופות שונות.

ושוב חשוב לציין כמה אמיר אוחנה הוא אפס מאופס וחדל אישים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:26 pm 
Sophomore

בלי לקרוא את כל הדיון המעייף, אגיד שבתור שמאלן אין לי בעיה עקרונית עם כיבוש שטח במלחמה (יש לי בעיה עקרונית עם מלחמות, אבל זה עניין אחר). אבל נורטון, התהייה שלך לגבי ההבדל בין המצב בשטחים לכל כיבוש אחר בהיסטוריה היא או התממות מוחלטת או חוסר הכרה מוחלט של המצב. אני מהמר על הראשון.
אז בשביל הפרוטוקול: הבעיה עם הכיבוש היא השליטה הצבאית והמדכאת על האוכלוסיה שנכבשה. תגיד שזה היה ככה גם בכיבושים אחרים בהיסטוריה? צודק, וזה מעולם לא היה בסדר. כמה מהעוולות הגדולות בהיסטוריה האנושית הגיעו ממצבים שכאלה.
דוגמא לכיבוש אחר, ובעייתי הרבה פחות? לא צריך ללכת רחוק - רמת הגולן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:28 pm 
Junior

שני דברים:
1. אני טוען שגם במובנים של "צדק היסטורי", בכך שהערבים הם אלו שהתקוממו ויזמו מלחמה במטרה לסלק/לחסל את היישוב היהודי בא"י, ובסוף הפסידו, ברור שיהיו לכך השלכות גם על חפים מפשע בצד שלהם שנאלצו לברוח או שגורשו כשהם חסרי כל, וזה לא ידיר שינה מעיניי. אנחנו לא שונים מאומות אחרות במובן הזה.

2. צדק היסטורי זה דבר נחמד לסיפורים לפני השינה. ולמרות שאני חובב היסטוריה מושבע, בסופו של יום, הדבר העיקרי שמנחה אותי הוא הצבת עובדות בשטח. אני אדם פרקטי. לא מעניין אותי יותר מדי מי בעל זכות היסטורית חזקה יותר על הארץ; מעניין אותי מי היה מספיק חזק כדי לתפוס את החזקה על הארץ, ולהשליט כאן את חוקיו, ולקבוע את סמליו ועקרונותיו. בין אם בכוח הזרוע ובין אם בכל דרך אחרת, נקייה או מלוכלכת. למזלי אני בצד המנצח.

אבל בגלל שאני אדם פרקטי וחרף העובדה שאני סבור עקרונית שאין מקום לשלם שקל לבני אותו עם מובס, על כך שלא הצליח לקבוע עובדות אחרות בשטח, אני חושב שתשלום מסוים כפיצוי למגורשי 48 (בהנחה שהדבר ישים כמובן) הוא צעד טוב. לא בגלל שהפלסטינים מעניינים אותי (למעשה רוב האנושות שנמצאת ברדיוס של למעלה מקילומטר וחצי מביתי לא ממש מעניינת אותי) ולא בגלל שמדובר בצעד בכיוון הנכון להשגת צדק היסטורי מדומיין כלשהו, אלא אך ורק כי אני חושב שזה יפעל לטובתי, וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:44 pm 
Senior

הגורמים הבכירים הוסיפו כי "זה לא ייגמר בימים הקרובים. ישראל לא תפסיק ואין לה שום עניין להפסיק. זה מתקדם בכיוון הנכון. נפעל עד שהם יגידו לעצמם: 'זאת הייתה טעות לפתוח באש', כמו שנסראללה אמר אחרי מלחמת לבנון השנייה".

נהדר. המודל שלנו הוא מלחמת לבנון השניה.

התכונה הטובה היחידה של ביבי הייתה שהוא לא 'וור-הד'. הוא לא באמת אוהב מלחמות. זה בד"כ לא טוב לביזנס. עכשיו הוא בנקודה שהביזנס הלך והדבר היחיד שיכול להשאיר אותו זה מלחמה. ספוט רע מאוד לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:51 pm 
Hall of Famer

היה נחמד בסך הכל 73 שנים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 9:54 pm 
Sophomore

מלחמת אזרחים זה משהו שמכריזים עליו? או שזה כמו פרדוקס הערמה רק הפוך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:09 pm 
Junior

Yuval כתב:
הגורמים הבכירים הוסיפו כי "זה לא ייגמר בימים הקרובים. ישראל לא תפסיק ואין לה שום עניין להפסיק. זה מתקדם בכיוון הנכון. נפעל עד שהם יגידו לעצמם: 'זאת הייתה טעות לפתוח באש', כמו שנסראללה אמר אחרי מלחמת לבנון השנייה".

נהדר. המודל שלנו הוא מלחמת לבנון השניה.

התכונה הטובה היחידה של ביבי הייתה שהוא לא 'וור-הד'. הוא לא באמת אוהב מלחמות. זה בד"כ לא טוב לביזנס. עכשיו הוא בנקודה שהביזנס הלך והדבר היחיד שיכול להשאיר אותו זה מלחמה. ספוט רע מאוד לכולם.

א. מה אתה מציע? העוטף ואשקלון (עיר לגיטימית לכל הדעות) כבר מעל עשור מטווחות. כנראה שמזהים הזדמנות לעצור את זה. ובאמת בצפון יש שקט כבר שנים.

ב. גנץ יד ביד עם ביבי בסיפור הזה, וגנץ שייך לגוש השינוי. אני מניח שאם הוא היה רואה שהכל פוליטי הוא היה אומר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:13 pm 
Senior

יש לי בדיוק אפס אמון בזה ש'מזהים הזדמנות לעצור את זה'.

למתג את מלחמת לבנון השניה כהצלחה זה באמת שכתוב כל כך מרהיב של המציאות שאני לא יודע איך להתמודד איתו.

ההפקרה של אשקלון ועוטף עזה (שהם לגיטימיים באותה מידה שתל אביב לגיטימית, אין שום ספק) היא מחרידה. אבל אין לה שום קשר למה שקורה עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:14 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
בלי לקרוא את כל הדיון המעייף, אגיד שבתור שמאלן אין לי בעיה עקרונית עם כיבוש שטח במלחמה (יש לי בעיה עקרונית עם מלחמות, אבל זה עניין אחר). אבל נורטון, התהייה שלך לגבי ההבדל בין המצב בשטחים לכל כיבוש אחר בהיסטוריה היא או התממות מוחלטת או חוסר הכרה מוחלט של המצב. אני מהמר על הראשון.
אז בשביל הפרוטוקול: הבעיה עם הכיבוש היא השליטה הצבאית והמדכאת על האוכלוסיה שנכבשה. תגיד שזה היה ככה גם בכיבושים אחרים בהיסטוריה? צודק, וזה מעולם לא היה בסדר. כמה מהעוולות הגדולות בהיסטוריה האנושית הגיעו ממצבים שכאלה.
דוגמא לכיבוש אחר, ובעייתי הרבה פחות? לא צריך ללכת רחוק - רמת הגולן.

שוב, וכתבתי גם קודם - אני לא חולק על זה שהכיבוש והמצב בשטחים הוא בלתי נסבל, בלתי נסבל עבור הישראלים ובלתי נסבל עבור הפלסטינים ושצריך לפתור אותו כך או אחרת (גם תוך ידיעה שזה לא root cause והבעיה המרכזית לא תיעלם בכלל).
אבל כשהשוויתי לכיבושים אחרים בהיסטוריה לא דיברתי על זה אלא על זכות השיבה, כלומר - אל תוך גבולות הקו הירוק ולא מחוצה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
במקום להפציץ מאגרי כסף של חמאס, לא היה פשוט יותר לא להעביר אותו אליהם מלכתחילה?..

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:28 pm 
Sophomore

היה השבוע ב''הארץ'' ראיון מאוד מעניין עם חוקר ישראלי (קצין מודיעין בכיר במילואים, היה בעל תפקידים כלשהם בצוותי מו''מ עם הפלסטינים בתקופת ברק ואולמרט) שבגדול אומר בין השאר שנושא הפליטים וזכות השיבה הוא סוג של דחליל, הדרישה הזו שמכניסים בשביל שיהיה על מה להתפשר בדרך להשגת המטרות האמיתיות. לא יודע כמה זה נכון, אבל אני חושב שלכולם - גם לפלסטינים שמקבלים את רעיון שתי המדינות - ברור שלא תהיה שיבה מאסיבית של מגורשי/בורחי 48 לשטחי הקו הירוק. הסדר פיצויים כזה או אחר (במימון בינלאומי בעיקרו) נשמע כמו צעד סמלי שכל הצדדים יכולים לקבל, אולי לא ''צודק'' אבל בוודאי חכם.

לגבי הכיבוש, כתבתי פה בעבר - אחת הבעיות הקשות בו בראיה יהודוצנטרית היא ההשפעה המזעזעת שיש למלאכת משטור אוכלוסיה אזרחית חסרת זכויות על העוסקים בה, בטח כשאלה צעירים שמוחם (מבחינה פיזיולוגית) עדיין לא סיים להתגבש. אני לא יודע איך לכמת את הנזק לחברה הישראלית מהשריטות שרבים מצעירי הארץ נשרטים שם הוא עצום. אני בטוח שבראייה קפיטליסטית מדובר באסון מוחלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 10:33 pm 
Junior

אבו שוקרי כתב:
נדב, הוקיץ-אני חושב שמה שהכי מדאיג בעולם הערבי זה שבעוד שכל העולם שועט קדימה, הם ברצון ובשמחה נשארים מאחור. כל המדינות בעולם הזה דתיות להחריד, נחשלות כלכלית ומדינית וגם אלו שלא-זה רק בזכות הנפט. עכשיו, לא מדובר בדתיים שמקבלים בדיוק את השונה מהם, למעט דובאי.
ההגירה הערבית בצרפת, שוודיה, גרמניה ועוד נחלה כישלון חרוץ. האוכלוסייה נשארה דתית, אלימה, שונאת נשים ובלי שום רצון של כוונה להשתלב בחברה שקיבלה אותם. ההפך הוא הנכון, מראים עוינות גלויה ומטילים אימה. מקרי הרצח המזעזעים בצרפת, מה שקורה במערכת החינוך בגרמניה, החמולות בשוודיה. האירופאים לא מבינים איך במקום לחיות בשלווה, באוטופיה במדינות יפהפיות שמוכנות להשקיע כדי להטמיע אותן בחברה, הציבור הערבי תוקע סכין בגב. זה מה שמדאיג אותי ולדעתי צריך להדאיג את כולנו. חוסר הנכונות של העולם הערבי להתקדם. אין פה רקע גזעני בדעה שלי, עובדות בשטח. ואני גם לא חושב שהערבים נחותים חס וחלילה מכל עם אחר, אבל נשגב מבינתי חוסר היכולת שלהם להתקדם ולצאת מהדתיות הכה חזקה הזאת.
דווקא בישראל, אגב, אתה רואה את הציבור הערבי הנוצרי ואת הדרוזים שהם בני דת יוצאת האסלאם-ותופס את הראש איך הם כ"כ שונים לטובה מאחיהם המוסלמים.
נכון שלפני 70 שנה איזה מטורף גרר באירופה מלחמה והשמדה על רקע גזעני, יש גם שיגידו דתי- אבל בפרספקטיבה רחבה יותר אין באירופה ובעולם המערבי מלחמות דת כבר מאות שנים. תקנו אותי אם אני טועה.

יש כל כך הרבה טעויות ואי דיוקים בהודעה הזאת שאני לא יודע איפה להתחיל.
קודם כל לגבי ה"עולם הערבי", מדובר באוסף של המון עמים ותרבויות ששונות מהותית אחת מהשניה (שלא לדבר על כך שפעמים רבות גם בתוך אומות יש הרבה פלגים ושבטים שונים). הניסיון לקטלג את כולם כ"ערבים" בעיקר מעיד על הצורה הסטריאוטיפית בה אנחנו רואים אותם.

דבר שני, ההתייחסות שלך לגבי ערבים מוסלמים בישראל מלאה בבורות. יש לי חברים וחברות ערבים מוסלמים שהם לחלוטין חילוניים ומלומדים. כמו בכל חברה גם שם יש דתיים, יותר ופחות, וחילוניים. האם שם יש יותר דתיים מאשר באוכלוסייה היהודית? אולי, באמת שאין לי מושג (וזה גם תלוי בהגדרה של אדם דתי), אבל מה שאני יודע להגיד בוודאות זה שיש הרבה מאוד ערבים מוסלמים חילוניים בארץ.
אגב, מהידע המועט שיש לי זה נכון לעוד לא מעט מקומות בעולם הערבי.

לגבי מלחמות דת, אתה מודע לזה שעשרים-שלושים אחורה אירלנד עוד הייתה שדה קרב של מלחמת דת, כן? גם למלחמות בבלקן היו אלמנטים דתיים מאוד חזקים.
לא שאני מבין כל כך איך זה קשור לסכסוך הישראלי-פלסטיני אבל בסדר.

שמע, אם אתה בא לטעון שיש בעיה כלל עולמית עם האסלאם הפונדמנטליסטי, אתה כנראה צודק. הבעיה היא שאנשים לרוב, מתוך אינטרסים, גזענות או בורות, עושים מיקס של הסיפור הזה עם מיליון ואחד דברים לא קשורים וביניהם הסכסוך הישראלי-פלסטיני, הכל במטרה לשכנע שהצד השני הם חיות אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 563 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: