סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 287 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 10:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא ב-40 שנה האחרונות. אם אתה הולך אחורה 100 שנה אז אולי...
אבל נראה לי ש-40 השנה האחרונות יותר רלוונטיות. וב-40 השנה האחרונות הם מנמושות היבשת במוקדמות המונדיאל באופן עקבי כמעט לחלוטין. שוב, הרקורד מונח כאן לשיפוט כולם.

עריכה:
גם 100 שנה אחורה פרו לא הייתה "נבחרת מתנדנדת".
הם שיחקו במונדיאל הראשון, אורוגוואי 30', שבו לא היו מוקדמות - כל מי שרצה שיחק שם (ומי שרצה היו בעיקר נבחרות דרום אמריקאיות, כי זה היה להן קרוב - 7 מתוך 13 הנבחרות).
עלו שלוש פעמים למונדיאל בתור הזהב שלהם, תקופת תאופיליו קוביאס בשנות ה-70 ותחילת ה-80.
ואז... מה שדיברתי עליו, עד העלייה ב-2018 מהפלייאוף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 11:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
"לשיפוט כולם" זה חזק, באמת נמתין לחבר המושבעים.

מ98' עד היום היו 6 מונדיאלים. פרו עלתה לאחד ופספסה אחר על הפרש שערים, וזה בדרום אמריקה. זאת אומרת שבשליש מהקמפיינים היא היתה ברמת עלייה מדרום אמריקה. בשני שליש מהקמפיינים הם לא היו טובים, אבל עדיין עם שחקנים ברמה עולמית גבוהה. ופיפא דירגה אותם גבוה.

אז בסך הכל שאלתי ממי שמעודכן היום אם קרה משהו שפרו הפכה למי שמתחת לונצואלה ובוליביה, תודה על ויכוח מאד חשוב ומהותי "מהי נמושה" לשיפוט כולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 11:58 am 
Hall of Famer

מ-98 עד 2018 זה מאד נוח, בעיקר ששתי הדוגמאות שלך הן בדיוק 98' ו-2018... בכל מה שבאמצע היא הייתה נמושה במלוא מובן המילה, הרקורד שלהם הוא חד משמעי - ברמה של ונצואלה ובוליביה ולפעמים גם פחות.
ובאופן כללי זה מצבה בעצם כמעט בכל תולדותיה חוץ מתור הזהב של שנות ה-70. אם זה מה שמגדיר אותם מול הרקורד שהצגתי, שיהיה.
בכל אופן אם שאלת מה קרה לפרו במוקדמות האלה אז זו התשובה - לא קרה לפרו שום דבר במוקדמות האלה, זה פחות או יותר המצב הרגיל שלהם במוקדמות המונדיאל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' יוני 13, 2021 12:01 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 11:59 am 
Hall of Famer

עכשיו אתם יכולים להתווכח על זה 3 עמודים רצוף
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 12:02 pm 
Hall of Famer

הרקורד בעמוד 4, רק אומר. אתה מוזמן לראות אותו ולבחור למה אתה מאמין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 12:10 pm 
Hall of Famer

אני חושב שבשביל שבאמת תוכלו לנהל את הויכוח בצורה אפקטיבית, כדאי לבדוק מה עשו 3 ה"נמושות" הללו גם בקופה אמריקה, לא רק במוקדמות המונדיאל.
בכל מקרה, אני לא חושב שאפשר להשוות את פרו ב-30 השנה האחרונות לקולומביה, רמה אחרת לחלוטין של נבחרות ונראה לי שגם צ'ילה עשתה קפיצה גדולה קדימה ב-20 השנה האחרונות והיא לא ברת השוואה לפרו.
דרך אגב, גם בתקופת תור הזהב של הכדורגל הפרואני, אני זוכר דיבורים על נבחרת דרום אמריקאית קשוחה עם הרבה מלחמה, לא נבחרת מוכשרת. משהו סטייל פרגוואי של שנות התשעים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 12:12 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מ-98 עד 2018 זה מאד נוח, בעיקר ששתי הדוגמאות שלך הן בדיוק 98' ו-2018... בכל מה שבאמצע היא הייתה נמושה במלוא מובן המילה, הרקורד שלהם הוא חד משמעי - ברמה של ונצואלה ובוליביה ולפעמים גם פחות.
ובאופן כללי זה מצבה בעצם כמעט בכל תולדותיה חוץ מתור הזהב של שנות ה-70. אם זה מה שמגדיר אותם מול הרקורד שהצגתי, שיהיה.
בכל אופן אם שאלת מה קרה לפרו במוקדמות האלה אז זו התשובה - לא קרה לפרו שום דבר במוקדמות האלה, זה פחות או יותר המצב הרגיל שלהם במוקדמות המונדיאל.

לא יודע מה "מאד נוח", ריבונו של עולם. אנחנו לא בבית משפט.

פרו זכורה לי, ואני בן 34 אז מה אכפת לי מה היה מ82', כנבחרת דרום אמריקאית סבירה. ידעתי שהיו להם שחקנים ברמה עולמית גבוהה ושהם היו במונדיאל די לאחרונה. אז הפתיע אותי שהם סוחבים את דרום אמריקה על הגב.

הראית שהם הרבה פעמים היו בתחתית? יפה, למדתי משהו. ומצד שני בניגוד לנמושות הקלאסיות כמו בוליביה ו-ונצואלה עדיין כשהם היו טובים הם היו בעמדת עלייה למונדיאל, ובניגוד להנ"ל כאמור גם תמיד היתה להם חוליית התקפה ברמת כוכבי בונדסליגה.

אז אפשר לסכם שפרו היא נבחרת מוזרה, נעה על הקצוות, לרוב בתחתית למרות כוכבים עולמיים שאין לנמושות אחרות אבל לפעמים מתמודדת על עלייה למונדיאל שלא כמו נמושות אחרות ומדורגת גבוה בפיפא שלא כמו נמושות אחרות.

אלא אם אי אפשר לסכם ומחכים לגזר דין או משהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 12:13 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני חושב שבשביל שבאמת תוכלו לנהל את הויכוח בצורה אפקטיבית, כדאי לבדוק מה עשו 3 ה"נמושות" הללו גם בקופה אמריקה, לא רק במוקדמות המונדיאל.
בכל מקרה, אני לא חושב שאפשר להשוות את פרו ב-30 השנה האחרונות לקולומביה, רמה אחרת לחלוטין של נבחרות ונראה לי שגם צ'ילה עשתה קפיצה גדולה קדימה ב-20 השנה האחרונות והיא לא ברת השוואה לפרו.
דרך אגב, גם בתקופת תור הזהב של הכדורגל הפרואני, אני זוכר דיבורים על נבחרת דרום אמריקאית קשוחה עם הרבה מלחמה, לא נבחרת מוכשרת. משהו סטייל פרגוואי של שנות התשעים.

אני לגמרי סבבה עם הגדרתה של פרו כנבחרת ברמה הכללית של פרגוואי ומתחת לקולומביה וצ'ילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 12:24 pm 
Hall of Famer

רק שפרגוואי בתקופה שאתה מדבר עליה (מ-98) עלתה למונדיאל 4 פעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 12:27 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
רק שפרגוואי בתקופה שאתה מדבר עליה (מ-98) עלתה למונדיאל 4 פעמים.

אז היא פחות טובה מפרגוואי

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 1:18 pm 
Hall of Famer

ובחזרה לענייננו - משחק ראשון אתמול בפלייאוף של צפון אמריקה, על העלייה לבית הסופי.
אל סלבדור חוזרת מסנט קיטס עם 4:0 נוח וקליל, כבר בדקה ה-27 היה 3:0.
קנדה חוזרת מהאיטי עם 1:0 משער של קייל לרין, חלוץ בשיקטאש שכבר כתבתי עליו בעבר.
פנמה מנצחת בבית 2:1 את קורסאו, שמבקיעה שער חוץ שיכול להיות קריטי (בהנחה ששערי חוץ נחשבים - אני לא סגור על זה) בדקה ה-87. אדוארדו גררו לא היה בסגל.
הגומלין בלילה בין רביעי לחמישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 1:34 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ובניגוד להנ"ל כאמור גם תמיד היתה להם חוליית התקפה ברמת כוכבי בונדסליגה.

אז אפשר לסכם שפרו היא נבחרת מוזרה, נעה על הקצוות, לרוב בתחתית למרות כוכבים עולמיים שאין לנמושות אחרות.

איזה כוכבים עולמיים היו לפרו ב-40 שנה האחרונות. את תיאפוליו קוביאס, שראי מדבר עליו ,אני זוכר. מאז אני לא זוכר שם של כוכב פרואני אחד. דווקא את אצ'ברי של בוליביה בסוף שנות התשעים אני זוכר.

ואני לא השוויתי את פרו לפרגוואי מבחינת היכולת, אלא מבחינת האופי. גם כשפרגוואיי היתה טובה בתקופת צ'יליבארט, זאת הייתה נבחרת קשוחה, הגנתית, לוחמת. לא הטייפ שהציבור משייך לכדורגל דרום אמריקאי (למרות שבעבר הרחוק רוב הנבחרות הדרום אמריקאיות היו כאלו, כולל ארגנטינה, רק ברזיל עם הז'וגו בוניטו הייתה די שונה).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 1:42 pm 
Sophomore

ג'פרסון פרפאן בשיאו שחקן ענק, ופאולו גררו היה חלוץ לא רע בכלל
אבל בניקוי קופה אמריקה, פרו לדעתי נמצאת בין פראגוואי שטובה ממנה לאקוואדור שקצת פחות.
לא קרוב לונצואלה ובוליביה, ולא מתקרבת לצ'ילה וקולומביה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 1:46 pm 
Hall of Famer

קלאודיו פיסארו ששיחק הרבה שנים בבאיירן מינכן גם כן.
היו להם שחקנים, לא אומר שלא. אבל התוצאות, לפחות במוקדמות המונדיאל, היו כמעט תמיד מאד חלשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 1:48 pm 
Sophomore

התבלבתי בינו לבין גררו, אני מזדקן
פיזארו באמת היה מעולה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 1:58 pm 
Hall of Famer

לגבי אצ'ברי של בוליביה, אני זוכר שהוא העלה כמעט לבדו את בוליביה למונדיאל בארה"ב, ואז במשחק הראשון שם קיבל אדום ולא שיחק יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 2:11 pm 
Hall of Famer

את פיסארו אני מכיר. את האחרים שהוזכרו לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 2:45 pm 
Hall of Famer

גררו הוא מלך השערים של הנבחרת בתולדותיה, שחקן שנתן קריירת בונדסליגה מכובדת, בעיקר בהמבורג.

פרפאן היה כוכב של ממש בפ.ס.וו ובשאלקה.

בדור הותיק יותר, אני זוכר כאוהד ניוקאסל את סולאנו שהיה שחקן משמעותי מאד, ושיחק בעוד קבוצות פרמיירליג.

בקיצור, שחקני התקפה מוכשרים היו להם ברמה עולמית. אין לי מושג מה היה בהגנה ועל הקווים, אבל לא מדובר בונצואלה ברמת הכשרון והפוטנציאל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 4:09 pm 
Sophomore

גררו זה ההוא שריצה השעייה ארוכה בגלל סמים?
ההתרגשות בקרב הפרואנים מהחזרה שלו לנבחרת למשחקי הפלייאוף אחרי סיום ההשעייה הייתה אדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 4:24 pm 
Hall of Famer

כן זה ההוא

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 8:02 pm 
Hall of Famer

במשחק האחרון של בית H באסיה, לבנון דווקא הובילה נגד דרום קוריאה - הגול הראשון שהקוריאנים חוטפים במוקדמות.
אבל במחצית השנייה הקוריאנים הפכו את המשחק וניצחו 2:1. סון היונג מין מטוטנהאם עם גול השוויון.
אז לבנון הפסידה הזדמנות להבטיח את עלייתה לשלב הבא כאחת הסגניות הטובות, ותצטרך לחכות לתוצאות המשחקים המכריעים של הבתים האחרים שיהיו מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 9:30 pm 
Hall of Famer

בבית C איראן מנצחת את עירק 1:0 משער של סרדר אזמון מזניט סנט פטרבורג, ומשלימה את המהפך של אחרי פגרת הקורונה - מנבחרת שעמדה בסכנה גדולה של הדחה היא לוקחת את ראשות הבית ועולה לסיבוב הסופי, גם עירק עולה - היא מובטחת כאחת מחמש הסגניות הטובות.
סגנית שלא תעלה היא ירדן מבית B, שהפסידה בעמאן לאוסטרליה 1:0 וכבר עכשיו, כשיש עוד משחקים שמשוחקים, היא איבדה סיכוי להיות אחת מהסגניות הטובות. אוסטרליה מסיימת את הבית עם מאזן מושלם של 8 נצחונות, 28 שערי זכות ו-2 שערי חובה. טרנט סיינברי שיחק 90 דקות, רוקאביצה לא היה בסגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 9:50 pm 
Hall of Famer

מהפך גם בבית G - איחוד האמירויות מנצחת 3:2 את ויאטנם בדובאי ולוקחת את ראשות הבית, האמירויות הובילו 3:0 עד הדקה ה-85 והיו קרובים לשמוט את זה. בכל אופן גם ויאטנם עולה לשלב הבא כאחת הסגניות הטובות.
העסק די סגור. על שני הכרטיסים הנותרים לסגניות מתחרות לבנון (שכבר סיימה את משחקיה), סין שמשחקת כעת נגד סוריה (סין מובילה 1:0 לקראת סוף המחצית, במשחק שמתקיים בשארג'ה שבאיחוד האמירויות) ואוזבקיסטן שמפגרת 2:0 במחצית בריאד מול ערב הסעודית. בדיקה מהירה מעלה שסין עלתה באופן מעשי - היא צריכה להפסיד ב-9 שערים כדי לא לעלות. אז נשארנו עם לבנון ואוזבקיסטן. אוזבקיסטן תעלה עם תיקו, אבל כאמור היא בפיגור של 2 שערים, והלבנונים למרות הפדיחות שעשו בשני משחקיהם האחרונים בדרך לעלות בשן ועין לסיבוב הסופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 10:41 pm 
Hall of Famer

דקה 80 בריאד, כבר 3:0 לסעודים ונראה לי שאפשר לסכם.
אז יש לנו את 12 העולות לשלב הסופי באסיה.
מזכיר את הפורמט.
שני בתים של 6 נבחרות כ"א. שתי הראשונות בכל בית עולות למונדיאל. השלישיות בכל בית נפגשות לפלייאוף, והמנצחת הולכת לפלייאוף הביניבשתי על עוד כרטיס למונדיאל.
ההגרלה ביום חמישי הבא (24/6), דירוג האיכות על פי דירוג פיפ"א:
דרג 1 - יפן, איראן.
דרג 2 - דרום קוריאה, אוסטרליה.
דרג 3 - ערב הסעודית, עירק.
דרג 4 - האמירויות, סין.
דרג 5 - סוריה, עומאן.
דרג 6 - ויאטנם, לבנון.
המשחקים יהיו בין ספטמבר 21 למרץ 22.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 16, 2021 10:38 am 
Hall of Famer

חלון המשחקים של יוני נסגר עם הגומלין בפלייאוף הצפון אמריקאי.
קנדה שייטה לשלב הבא עם 3:0 על האיטי שמתווסף ל-1:0 מהמשחק הראשון.
אל סלבדור עם עוד 4:0 על סנט קיטס.
פנמה הצליחה להוציא בשיניים 0:0 בקורסאו, כך שה-2:1 מהמשחק הראשון הספיק לה. בדקות האחרונות קורסאו בעטה לקורה של פנמה, פספוס של סנטימטרים לגול שהיה מעלה אותה על שערי חוץ (בדקתי, הם כן נחשבים). אדוארדו גררו ישב על הספסל ולא שותף.
קנדה, אל סלבדור ופנמה מצטרפות לחמשת הגדולות - מקסיקו, ארה"ב, קוסטה ריקה, ג'מייקה והונדורס. הבית כולו ישוחק בשיטת ליגה, כולם נגד כולם, בין ספטמבר 21 למרץ 22.

לגבי אסיה, כמה פוינטרים היסטוריים - ויאטנם עלתה בפעם הראשונה בתולדותיה לבית הסופי על העלייה למונדיאל. לעומת זאת אוזבקיסטן נופלת לפני השלב הסופי בפעם הראשונה מאז פירוק ברית המועצות. איפה איגור שקווירין כשצריך אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 287 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: