סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:10 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פינקס דנבר
הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 3:07 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
יש תחושה שהצעירים השתלטו על הליגה (או בדרך לכך)

זה משפט ששומעים בערך כל שנה...
אני גם לא מבין ממש את ההקשר הנוכחי - כעת משחקות 8 קבוצות, חוץ מטרה יאנג - מי מהצעירים כה משמעותי באחת מהקבוצות הללו?
יש את אייטון ככינור שלישי, אוקי

אם כבר הייתי אומר דווקא משפט הפוך - עד כמה שלוקה, מוראנט, זאיון (ובול) ושות' הם באמת שחקנים אדירים לגילם - אנחנו רואים שזה לא תנאי מספיק להצלחה בליגה, וזה לוקח כמה וכמה (וכמה) שנים למערכות להצליח לבנות מסביבם את מה שצריכים (ואולי גם לשחקנים עצמם להשתפר עוד יותר ב"לנצח משחקים")

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 3:59 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
Att כתב:
יש תחושה שהצעירים השתלטו על הליגה (או בדרך לכך)

זה משפט ששומעים בערך כל שנה...
אני גם לא מבין ממש את ההקשר הנוכחי - כעת משחקות 8 קבוצות, חוץ מטרה יאנג - מי מהצעירים כה משמעותי באחת מהקבוצות הללו?
יש את אייטון ככינור שלישי, אוקי

אם כבר הייתי אומר דווקא משפט הפוך - עד כמה שלוקה, מוראנט, זאיון (ובול) ושות' הם באמת שחקנים אדירים לגילם - אנחנו רואים שזה לא תנאי מספיק להצלחה בליגה, וזה לוקח כמה וכמה (וכמה) שנים למערכות להצליח לבנות מסביבם את מה שצריכים (ואולי גם לשחקנים עצמם להשתפר עוד יותר ב"לנצח משחקים")

אה... דונובן מיצ'ל? דווין בוקר?

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 4:46 am 
Hall of Famer

מה איתם
שחקנים צעירים הם לא
בוקר כבר עונה שישית בליגה, מיצ'ל רביעית

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 5:12 am 
Hall of Famer

יש סוג של חילוף משמרות שמתקיים העונה
הצעירים מאוד, יאנג ודונצ׳יץ׳ וציון אולי עוד לא שם (או יותר נכון, הקבוצות שלהם לא שם עדיין, אם כי ליאנג עדיין יש סיכוי טוב לעבור)
אבל החבר׳ה בגילאי 24-28 נראים טוב בסך הכל: בוקר, מיטשל, גובר, אמביד (והאריס), יוקיץ׳, גריק פריק..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 5:33 am 
Hall of Famer

לתחושתי הטיעון הזה פשוט נכון באופן תמידי (כלומר איני מזהה פה מגמה מיוחדת כלשהי דווקא עכשיו).
מן הסתם חלק ניכר מהכוכבים בליגה בכל רגע נתון יהיו בני 28 ומטה (גובר והאריס אגב יחגגו 29 בחודש הקרוב).

קארי בגיל 27 לקח MVP ואליפות. קליי ודריימונד היו אז בני 25.
קוואי לקח אליפות בספרס בגיל 23, נבחר לחמישייה ראשונה בגיל 25, ואליפות עם טורונטו בגיל 28.
דוראנט נבחר 5 פעמים רצוף בגילאי 22-26 לחמישיית הליגה הראשונה.
ואפשר להמשיך עם קיירי, פול ג'ורג, אנתוני דיוויס וכו'.

רוצה לומר - לא נראה לי שדווקא אותם בני 24-28 שצוינו הם דור מיוחד שעושה פתאום אימפקט לא צפוי ו"השתלטו על הליגה".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 9:16 am 
Senior

הנקודה היא שיש פתאום גל של שחקנים צעירים שעשו קפיצת מדרגה ופתאום השנה זה הפלייאוף הראשון שבו אפשר לספור אותם כרלוונטיים באמת בפלייאוף.
בוקר (לא כזה צעיר וכנראה גן פחות חשוב לפיניקס מאשר פול) ויאנג בפלייאוף ראשון וטוב, מיטצ׳ל ולוקה (ותכלס גם יוקיץ') ממשיכים להשתפר והשתדרגו במעמד, אמביד עשה שינוי גדול במשחק שלו ודומיננטי מאי פעם.
זה מרגיש כמו הרבה newcomers בבת אחת, וכשלברון בבית וקוואי אולי בדרך החוצה יש באמת קצת תחושה של מהפך בליגה.
היא לא בהכרח מוצדקת, אבל אני בהחלט מבין את האמירה הזו.

אתה זוכר עוד שנה שבה כל כך הרבה שחקנים הובילו קבוצות לריצץ פלייאוף משמעותית לראשונה בקריירה שלהם? כי לי זה מרגיש שזה לא קרה כבר תקופה ארוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 2:47 pm 
Hall of Famer

מאד מרתקת הבנייה של פיניקס לפי עקרונות בניית קונטנדרית

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 2:56 pm 
Hall of Famer

לא יודע, אולי
תלוי גם איך בוחנים את הדברים - הטיעון שלוקה, מיצ'ל, אמביד ויוקיץ' (לו יש השנה הנחת פציעות מסביבו שתפטור אותו מכישלון קבוצתי - אסכים) דווקא השנה פורצים בפלייאוף (יותר משנים עברו) - עדיין באוויר ונראה איך הפלייאוף עוד יתפתח.
כוונתי ברשימה שהבאתי הייתה ש"דור הביניים המזדקן" הנוכחי הגיעו על פניו ליותר הישגים (קבוצתיים ואישיים) בגיל צעיר יותר - אבל גם זה כמובן תלוי אלף ואחד דברים (התחברות סופר-טימס, פציעות וכו') ולא טיעון מובן מאליו, אלא יותר "תחושה".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 3:01 pm 
Hall of Famer

ואם לגמר יגיעו הקליפרס עם קוואי לאונרד ופול ג'ורג' והנטס עם דוראנט, הארדן ואירווינג. מה זה אומר על הפריצה של הדור החדש?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 3:19 pm 
Hall of Famer

זה כבר אומר שהקליפרס אוהבים לבוא מלמטה והם קשוחים יותר השנה כי משהו

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 3:56 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ואם לגמר יגיעו הקליפרס עם קוואי לאונרד ופול ג'ורג' והנטס עם דוראנט, הארדן ואירווינג. מה זה אומר על הפריצה של הדור החדש?

אני חושב שיש סיכוי טוב שזה יקרה. פשוט אומר שיש פלייאוף מוצלח ל.. נקרא לזה דור הביניים.
ויכול להיות שמדובר במשהו מעגלי וצפוי אבל נחמד לראות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 4:16 pm 
Hall of Famer

לאונרד בליגה 10 עונות, ג'ורג' 11 עונות, דוראנט בליגה 14 עונות, הארדן 12 עונות, אירווינג 10 עונות.
זה דור ביניים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 13, 2021 5:49 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לאונרד בליגה 10 עונות, ג'ורג' 11 עונות, דוראנט בליגה 14 עונות, הארדן 12 עונות, אירווינג 10 עונות.
זה דור ביניים?

כל הדברים ניתנים להסבר בדיעבד, חוץ ממה שקשה כמו להסביר את ההצלחה של פיניקס למרות ביצוע 180 מעלות לעקרונות הבנייה הנכונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 4:39 am 
Senior

באופן הפוך לשאר הדברים בעולם עבורי, יש לי נטייה דיי לאהוב את כל הקבוצות בליגה שמנסות לנצח (בצורה סבירה) ואת רוב הכוכבים בליגה (כל עוד הם לא אונסים נשים). אבל באמת שאני ממש ממש אשמח ספציפית אם כריס פול ימשיך בכושר הזה עד הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 4:41 am 
Senior

ולול מכות בין יוקיץ לבוקר לא היה בבינגו קארד שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 4:42 am 
Senior

דה פאק פלאגרנט 2?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 4:46 am 
Hall of Famer

פאול לא קול בכלל. אני חושב שההרחקה מוצדקת.
צריך לומר - בוקר ופול ביחד הם הקו האחורי החזק בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 4:53 am 
Sophomore

לפיין היה מבט מפוחד כשיוקיץ' בא להתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 5:00 am 
Hall of Famer

פיניקס קבוצה חמודה מאוד.
אני שמח שטעיתי לגבי האפסייד של הקבוצה הזו ומקווה שימשיכו להצליח (אלא אם יפגשו את פילי בגמר).
מה שכן, אני לא לגמרי סגור שהם קונטדרים בעונה רגילה ולא עונה משוגעת עם המון פציעות משמעותיות.
בסופו של דבר, הם התמודדו מול שתי קבוצות שסבלו מפציעות לכוכבים שלהן.
כך או כך, מגיע להם הרבה כבוד על התצוגות שלהם, גם בעונה הסדירה וגם בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 5:09 am 
Senior

מבלי להיכנס לדיון של 5 עמודים, הנקודה מבחינתי תמיד הייתה שאם אתה יכול לקחת הימור על לחזק את הקבוצה משמעותית בלי למשכן את כל העתיד שלך (במקרה הזה הם ויתרו על אוברה, שהם, כמוני, לא חשבו שיש לו אפסייד כל כך גבוה) אתה צריך לקחת אותו. בין היתר בגלל שאתה לא יודע מה יקרה בעונת נבא. פציעות משוגעות זו בהחלט אפשרות קיימת בכל עונה.

אם כי לאור ההרחקה המוגזמת הזו בעיני אני אשמח לקאמבק הירואי של ג'וואל מקגי ומשחק 5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 5:28 am 
Senior

ואגב אני לא חושב באיזשהו עולם זו הרחקה, בטח לא במשחק הדחה בפלייאוף

https://twitter.com/theScore/status/1404259296234422275

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 10:08 am 
Senior

לא יודע, זה היה נראה שיוקיץ' בא לפוצץ לפיין את הפרצוף ואם במקרה יפגע בכדור במקום אז זה בסדר מבחינתו.
זו שאלה טובה מה הפסיקה הכי ראויה כאן, כי בתכלס, אלמלא ריצת האמוק והנפת היד הקיצונית, זה סתם פאול רגיל של יוקיץ', ומצד שני אני לא יודע אם אפשר לנתק אותן מהעבירה.
אם תעצור את הסרטון אחרי 2 או 3 שניות למשל זה נראה כאילו יוקיץ' ראוי להרחקה בלי שאלה בכלל (ובזמן אמת זה בכלל היה נראה כמו איבוד עשתונות ופיצוץ חסר קשר לכדורסל), בפועל ברגע שהוא פגע בעיקר בכדור זה נראה אחרת. אני יכול לחיות עם הפלגרנט 2 הזה כמו שיכולתי לחיות עם פלגרנט 1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 10:24 am 
Hall of Famer

אני דווקא יכול להבין את ההרחקה. יוקיץ' בא מתוך כוונה לעשות פאול, סתם בשביל לעשות פאול. לא בקונטקסט של המשחק לא משום מקום והוא בא לעשות פאול חזק. את כל זה אומר יוקיץ', לא אני. אני מאמין שהוא לא התכוון לפגוע בפיין בפרצוף, אבל זה בדיוק מה שקרה. המקרה הוא כזה, שחקן עשה פאל חזק, ללא שום קשר למשחק, רק בשביל לעשות פאול, ובדרך גם פגע בפרצוף של שחקן היריב. מה הדין? הרחקה נראה לי סביר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 11:57 am 
Sophomore

Att כתב:
פיניקס קבוצה חמודה מאוד.
אני שמח שטעיתי לגבי האפסייד של הקבוצה הזו ומקווה שימשיכו להצליח (אלא אם יפגשו את פילי בגמר).
מה שכן, אני לא לגמרי סגור שהם קונטדרים בעונה רגילה ולא עונה משוגעת עם המון פציעות משמעותיות.
בסופו של דבר, הם התמודדו מול שתי קבוצות שסבלו מפציעות לכוכבים שלהן.
כך או כך, מגיע להם הרבה כבוד על התצוגות שלהם, גם בעונה הסדירה וגם בפלייאוף.

אבל פציעות זה חלק מהמשחק. גם הרחקות ואירועים אחרים. ג''ס הייתה אמורה לקחת חמש אליפויות ברצף, והפסידה שתיים מהן בדיוק על זה.

הנקודה היא, שאם אתה מביא את עצמך לנקודה שבה אתה מסוגל להתמודד ונצל הזדמנויות, אז פעם בכמה זמן הזדמנויות יקרו בדרכך. מיאמי הייתה ''אמורה'' להגיע לגמר בשנה שעברה? לא, אבל היא הייתה מספיק טובה בשביל לנצל את הדרך שבה הדברים הסתדרו. לא רק קונטנדריות מובהקות מגיעות לגמר או לוקחות אליפות.

לגבי המשחק:
א) זו לא הייתה צריכה להיות הרחקה.
ב) כריס פול מעולם לא היה מהשחקנים החביבים עלי, אם כי תמיד הערכתי אותו. אבל לעשות מה שהוא עושה בפלייאוף הזה בגילו? קשה מאוד לא להיות בעדו כרגע. רק שפעם אחת בקריירה ישרוד פלייאוף בלי פציעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 6:38 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
מבלי להיכנס לדיון של 5 עמודים, הנקודה מבחינתי תמיד הייתה שאם אתה יכול לקחת הימור על לחזק את הקבוצה משמעותית בלי למשכן את כל העתיד שלך (במקרה הזה הם ויתרו על אוברה, שהם, כמוני, לא חשבו שיש לו אפסייד כל כך גבוה) אתה צריך לקחת אותו. בין היתר בגלל שאתה לא יודע מה יקרה בעונת נבא. פציעות משוגעות זו בהחלט אפשרות קיימת בכל עונה.

אם כי לאור ההרחקה המוגזמת הזו בעיני אני אשמח לקאמבק הירואי של ג'וואל מקגי ומשחק 5.

Yuval כתב:

מה שצריך לקחת בחשבון זה את האפסייד מול ההפסד.
במקרה הזה, אני חושב שטעיתי בשניהם, למרות ששניהם עדיין לא ברורים לי לגמרי.
אני לא חושב שפיניקס היא קונטדרית אמיתית בעונה רגילה בלי כל הפציעות האלו (אני מתאר לעצמי שעם AD ולברון לא פצועים הם לא עוברים וכנראה שכנ״ל לגבי דנבר) ואי אפשר באמת לדעת מה הדאונסייד (מי יהיה שם בבחירה הדמיונית של הפיניקס ללא פול).
אבל כיוון שהחץ של פיניקס היה גם כך למעלה (עשו ריצה יפה וכמעט נכנסו לפלייאוף בעונה שעברה ובוקר ואייטון בשלים למדי, בוקר בוודאות ואייטון בדרך לשם) אני חושב שהדאונסייד היה נמוך וכאמור את האפסייד לא חישבתי נכון.
אז כן, טעיתי בנוגע למהלך הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 151 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה