סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 5:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פינקס דנבר
הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 6:50 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סדרה מזעזעת של ארון גורדון עם אפס שלשות ורק משחק אחד של דאבל פיגרס.
בדיעבד טרייד רע לדנבר. נתנו שחקן חמישיה ובחירת סיבוב ראשון.
הריס היה חלש ולא התאושש מהפציעה אבל למעשה דווקא בסדרה הזאת היה עדיף להם את הריס שהיה שומר טוב על בוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 6:59 pm 
Senior

Att כתב:
Yuval כתב:
מבלי להיכנס לדיון של 5 עמודים, הנקודה מבחינתי תמיד הייתה שאם אתה יכול לקחת הימור על לחזק את הקבוצה משמעותית בלי למשכן את כל העתיד שלך (במקרה הזה הם ויתרו על אוברה, שהם, כמוני, לא חשבו שיש לו אפסייד כל כך גבוה) אתה צריך לקחת אותו. בין היתר בגלל שאתה לא יודע מה יקרה בעונת נבא. פציעות משוגעות זו בהחלט אפשרות קיימת בכל עונה.

אם כי לאור ההרחקה המוגזמת הזו בעיני אני אשמח לקאמבק הירואי של ג'וואל מקגי ומשחק 5.

Yuval כתב:
מבלי להיכנס לדיון של 5 עמודים, הנקודה מבחינתי תמיד הייתה שאם אתה יכול לקחת הימור על לחזק את הקבוצה משמעותית בלי למשכן את כל העתיד שלך (במקרה הזה הם ויתרו על אוברה, שהם, כמוני, לא חשבו שיש לו אפסייד כל כך גבוה) אתה צריך לקחת אותו. בין היתר בגלל שאתה לא יודע מה יקרה בעונת נבא. פציעות משוגעות זו בהחלט אפשרות קיימת בכל עונה.

מה שצריך לקחת בחשבון זה את האפסייד מול ההפסד.
במקרה הזה, אני חושב שטעיתי בשניהם, למרות ששניהם עדיין לא ברורים לי לגמרי.
אני לא חושב שפיניקס היא קונטדרית אמיתית בעונה רגילה בלי כל הפציעות האלו (אני מתאר לעצמי שעם AD ולברון לא פצועים הם לא עוברים וכנראה שכנ״ל לגבי דנבר) ואי אפשר באמת לדעת מה הדאונסייד (מי יהיה שם בבחירה הדמיונית של הפיניקס ללא פול).
אבל כיוון שהחץ של פיניקס היה גם כך למעלה (עשו ריצה יפה וכמעט נכנסו לפלייאוף בעונה שעברה ובוקר ואייטון בשלים למדי, בוקר בוודאות ואייטון בדרך לשם) אני חושב שהדאונסייד היה נמוך וכאמור את האפסייד לא חישבתי נכון.
אז כן, טעיתי בנוגע למהלך הזה.

להגנתם של פיניקס:
א. אלמלא הפציעות של דיוויס ולברון הלייקרס גם לא מסיימים במקום ה7, אלא בין 4 הראשונות במערב, כך שגם בתסריט כזה פיניקס לא מודחים בסיבוב הראשון.
ב. גם כריס פול נפצע בסדרה מול הלייקרס, ואלמלא הפציעה שלו במשחק מספר 1, אני ממש לא בטוח שהלייקרס מנצחים את משחקים 2 ו-3. ככה שאם הוא ודיוויס בריאים לאורך כל הסדרה זו לכל הפחות סדרה מאוד מאוד צמודה, לא הייתי מספיד את הסאנס במקרה כזה.
מה גם שבעונה כזו פציעות זה ללא ספק חלק מהמשוואה, בעיקר עם שחקן כמו דיוויס.
ג. להגיד שהם כנראה היו עוברים את דנבר שהרגע הם העיפו בסוויפ בלי הפציעה של מארי זה חתיכת סטרץ', הייתי נזהר מאמירות כאלו ולמען האמת מוזר לי קצת שאתה יכול לטעון ככה.
ד. לפני הפלייאוף הזה גם הלייקרס וגם הנאגטס נחשבו למצ'אפ גרוע במיוחד מול הסאנס, ככה שגם אם הם היו מתקשים יותר מול 2 הקבוצות האלו, לא הייתי משליך מזה יותר מדי להתמודדויות שלהם מול קבוצות אחרות.

בגדול אני חושב שפיניקס הוכיחו שהם לכל הפחות שווים בין שווים מול הטופ של המערב, זה הופך אותם בספר שלי לקונטנדרית.
אני לא מבין איך אפשר להגיד שהאפסייד שלהם הוא לא קונטנדרית בעיצומו של פליאוף כזה מצידם שבו יש להם סיכוי ריאלי ממש לזכות בתואר. אפסייד אמור לכלול את התסריט הכי חיובי שיכול להיות לקבוצה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 7:04 pm 
Hall of Famer

אני לא זוכר בדיוק את ההסתברות אבל פיניקס מסתובבת לה בלי סופרסטאר וקבוצות כאלו זוכות באליפות, נגיד, אחת לעשר שנים.
בהתחשב בגיל של פול (פול עצמו לא מתחשב בו מסתבר) ובאפשרות של ירידה ביכולת ובפציעות החוזרות שהיו לו במהלך הפלייאופ׳ס של שנים עברו ובכך שאייטון עדיין מתבשל ובוקר בקושי נחשב לכוכב בשנה שעברה, אני חושב שזו תהיה הפתעה עצומה ממש אם פיניקס תזכה באליפות. האפסייד שלהם מבחינתי הוא הפתעה משמחת ולא צפויה.
אבל כן, בהתחשב בדאונסייד הנמוך, היה שווה לעשות את המהלך הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 7:29 pm 
Senior

הסטטיסטיקה הזו של אחת לעשר שנים לא רלוונטית לניתוח של מקרה פרטי כמו פיניקס בפלייאוף הזה, שבו נותרו להם 2 סדרות עד התואר.
יכול להיות שלפיניקס אין סיכוי לקחת אליפות כי אין לה כוכב ענק שייקח על עצמו את המשחק כשהקבוצה מתקשה, אבל מה שהיה בעבר עם קבוצות ללא סופרסטאר לא רלוונטי, בעיקר כי אם בוקר יתעלה על עצמו ב2 הסדרות הנותרות ויסחוב אותן לאליפות בשנים הבאות הוא ייחשב לסופרסטאר בדיונים האלו.

אני, דרך אגב, חושב שכריס פול ובוקר הם 2 גארדים יוצרים שמספיק קרובים למעמד הסופרסטאר הידוע לשמצה, שזה ממש עשוי לחפות על זה, אבל נחיה ונראה - אני לא חושב שהם פייבוריטים כרגע, אבל הסיכוי שלהם הוא לא רע בכלל.

(בכל מקרה, אני מבין שהודית בטעות לגבי זה, לא בא לרקוד לך על הדם, זו סתם בכל פעם נקודה חדשה שמפריעה לי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 7:49 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
הסטטיסטיקה הזו של אחת לעשר שנים לא רלוונטית לניתוח של מקרה פרטי כמו פיניקס בפלייאוף הזה, שבו נותרו להם 2 סדרות עד התואר.
יכול להיות שלפיניקס אין סיכוי לקחת אליפות כי אין לה כוכב ענק שייקח על עצמו את המשחק כשהקבוצה מתקשה, אבל מה שהיה בעבר עם קבוצות ללא סופרסטאר לא רלוונטי, בעיקר כי אם בוקר יתעלה על עצמו ב2 הסדרות הנותרות ויסחוב אותן לאליפות בשנים הבאות הוא ייחשב לסופרסטאר בדיונים האלו.

אני, דרך אגב, חושב שכריס פול ובוקר הם 2 גארדים יוצרים שמספיק קרובים למעמד הסופרסטאר הידוע לשמצה, שזה ממש עשוי לחפות על זה, אבל נחיה ונראה - אני לא חושב שהם פייבוריטים כרגע, אבל הסיכוי שלהם הוא לא רע בכלל.

(בכל מקרה, אני מבין שהודית בטעות לגבי זה, לא בא לרקוד לך על הדם, זו סתם בכל פעם נקודה חדשה שמפריעה לי).

הסטט׳ (ובכלל כל מה שכתבתי בהודעה הקודמת) יותר רלוונטית לנקודה שבה היה צריך לקבל את ההחלטה,
פחות לרגע הנוכחי שבו הם במרחק 2 סדרות לאליפות.

לגבי הסיכויים שלהם, פול ובוקר הם שניים מהגארדים הכי טובים בפלייאוף עד כה
וקו החוץ אולי הכי איכותי בליגה כך שבהחלט יש להם סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 8:52 pm 
Hall of Famer

שזאת טענת ה"סופרסטאר שאינו מודע לסופרסטאריותו" הידועה, רוצה לומר "בוקר התחיל את העונה לא-סופרסטאר, אבל כיכב כל הפלייאוף אז מתברר שהוא כן סופרסטאר".

אתה טענת שפול ובוקר זה אולי הקו האחורי הטוב בליגה גם בתחילת העונה, או שכרגיל זה ניתוח שהוא גם חלקי וגם בדיעבד?

בוקר גם נבחר במקום בדראפט שמגיעים אליו רק כשנמצאים בלימבו של גרועים אבל לא מספיק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 9:05 pm 
Hall of Famer

יש בכל רגע נתון כ-5 סופרסטארים בליגה.
יש מעט מאוד סופרסטארים שאנחנו לא מודעים אליהם ומגיעים משום מקום.
זה לרוב קורה בהדרגה.

בהתחשב בגיל שלו, זה הגיוני שבוקר ייהפך לכוכב בסביבות הגיל שלו,
אבל הוא עדיין לא במעמד של סופרסטאר.

מעולם לא כתבתי שאי אפשר לבחור סופרסטארים במקומות נמוכים יותר בדראפט
אבל הסיכוי לעשות זאת הוא נמוך יותר באופן משמעותי
ולכן לבנות על זה אסטרטגיה זה בעייתי במקרה הטוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 9:08 pm 
Hall of Famer

החוסר בסופרסטאר בפרט לא בטוח שיהיה רלוונטי בסידרה הקרובה - אולי מול יוטה גם כן נטולת הסופרסטאר...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 9:13 pm 
Hall of Famer

שוב, נוצר מצב לא שכיח העונה
ויכול מאוד להיות שזו אחת השנים החריגות
שבהן תזכה באליפות קבוצה ללא סופרסטאר.

כך או כך, הניסיון ״לרדת עליי״ על הערכה לא נכונה שנתתי בנוגע למהלך ספציפי של קבוצה מסוימת
ולהכליל ולומר שזה מוכיח שכל מה שכתבתי עד כה בפורום, ברמת העקרונות הנכונים לבניית קבוצה, הוא לא נכון
הוא טיפשי וילדותי ואני משתדל לא להיגרר למקומות העגומים האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 9:25 pm 
Hall of Famer

אטט, צר לי, אבל אין לך איזשהי תאוריה עמוקה, מקורית או מנומקת באמת לבניית קבוצה מנצחת. עשרות פעמים לפני פיניקס ויוטה של העונה נתתי לך דוגמאות סותרות שאתה מתעלם מהן לחלוטין, בראשן גולדן סטייט האגדית שגם היא נבנתה בסתירה מוחלטת ל"עקרונות". סופרסטארים שנחשבים לטובים בליגה נבחרו בבחירות שאינן גבוהות, רק נזכיר את קובי, נאש, סטף, קאווי, יאניס, יוקיץ' וכמובן צמד הגארדים האדיר הנוכחי של הליגה בוקר ומיצ'ל.

זה מובן מאליו שבחירה גבוהה יותר תביא בהסתברות סטטיסטית גבוהה יותר שחקן טוב יותר. סביב פריט המידע האלמנטרי הזה בנית תילי-תילים של הנחות מופרכות כשאתה חוזר ומנתח בדיעבד באופן חלקי ושגוי את ההסטוריה, ופשוט תקוע בטיעונים מעגליים כי כל דבר שקורה מוכיח את עצמו, כמו בוקר שמוכיח תוך כדי עונה שהוא סופרסטאר.

אולי הגיע הזמן שפשוט תפסיק להניח שאתה מנהל תאורטי ענק, שהמנהלים האמיתיים בליגה גרועים ברובם ושיש עקרונות שאתה והינקי רואים ואחרים לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 9:46 pm 
Sophomore

הטרייד של פול זה לא באמת דוגמא לאנטי היינקי/att.
הקבוצה כמעט נכנסה לפליאוף אחרי ריצה יפה, והכוכבים צפויים להיות בעלייה אז כבר אי אפשר לשחק על טאנקינג וכדאי להיות כמה שיותר טובים גם על פי הייניקי בהנחה שלא עושים שינוי דרסטי בהרכב השחקנים.

מה שכן זה לתת אוברה שחקן צעיר שיכול להיות נכס על פול שהוא כבר לא נכס וגם לא צפוי להפוך את הקבוצה למתמודדת רצינית, אז פחות רוצים לעשות טריידים כאלה למרות שזה אפשרי ותלוי בכמה מעריכים את פול וכמה לא מעריכים את אוברה. בכל מקרה זה עדיין הפתעה גדולה מה שקרה עם הסאנס, ובתחילת השנה אחרי המהלך הם היו מועמדים למקום 14-15 ביחסי ההימורים עם סיכויי של 1-67 לאליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 10:23 pm 
Senior

ולהביא את קונלי ליוטה ולהחתים את גובר על המקס?

כל הנקודה פה, למעט אלו שנהנים מהעקיצות שאני בטח לא בעמדה לשפוט את זה, זה שאין דרך אחת לקחת אליפות או להרים קבוצה תחרותית. והניסיון לשטח את זה לתיאוריה אחת הוא לא רק לא נכון, אלא גם במקרה הזה לא נעשה בכלל ניסיון להגיע למסקנות אנליטיות, אלא לקחו גישה שהמקור שלה אנליטי והפכו אותה למשהו כמעט מיסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 10:37 pm 
Hall of Famer

יוטה היא קבוצה שהאסטרטגיה שלה היא לבנות מהאמצע. מעט בדומה למקבילה שלה במזרח אינדיאנה.
זו אסטרטגיה לגיטימית (וייאמר לזכותן שהן מתמידות בכך) אבל בעיניי יש לה פחות סיכוי להצליח מאסטרטגיות אחרות.
לרוב היא תוביל לקבוצות חביבות שקוצרות מחמאות אבל לא אליפויות.

מעולם לא טענתי שיש דרך אחת לבנות קבוצה אלופה
כך שהניסיון להילחם בטענה הזו הוא לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 11:28 pm 
Senior

kakon3 כתב:
הקבוצה כמעט נכנסה לפליאוף אחרי ריצה יפה, והכוכבים צפויים להיות בעלייה אז כבר אי אפשר לשחק על טאנקינג וכדאי להיות כמה שיותר טובים גם על פי הייניקי בהנחה שלא עושים שינוי דרסטי בהרכב השחקנים.

מה שכן זה לתת אוברה שחקן צעיר שיכול להיות נכס על פול שהוא כבר לא נכס וגם לא צפוי להפוך את הקבוצה למתמודדת רצינית, אז פחות רוצים לעשות טריידים כאלה למרות שזה אפשרי ותלוי בכמה מעריכים את פול וכמה לא מעריכים את אוברה. בכל מקרה זה עדיין הפתעה גדולה מה שקרה עם הסאנס, ובתחילת השנה אחרי המהלך הם היו מועמדים למקום 14-15 ביחסי ההימורים עם סיכויי של 1-67 לאליפות.

הטרייד על פול הוא בהחלט אנטי-הינקי, הינקי האמין בבנייה מחדש עד שמגיעים לcore המקודש שיהפוך את הקבוצה לקונטנדרית, אני משנה את השם שלי לשימון מזרחי אם יש פה מישהו שבאמת האמין שבוקר את אייטון זהcore כזה.

הינקי היה מעביר אחד מהם + את ברידג׳ס ואוברה תמורת בחירות אם הוא היה חושש שהם ידפקו לו עוד עונה של טאנקינג.

*או שלפחות אין לנו שום סיבה להאמין שהיה נוהג אחרת מכך, לפי המהלכים שראינו ממנו והתורה ששמענו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 14, 2021 11:56 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
kakon3 כתב:

הטרייד על פול הוא בהחלט אנטי-הינקי, הינקי האמין בבנייה מחדש עד שמגיעים לcore המקודש שיהפוך את הקבוצה לקונטנדרית, אני משנה את השם שלי לשימון מזרחי אם יש פה מישהו שבאמת האמין שבוקר את אייטון זהcore כזה.

הינקי היה מעביר אחד מהם + את ברידג׳ס ואוברה תמורת בחירות אם הוא היה חושש שהם ידפקו לו עוד עונה של טאנקינג.

*או שלפחות אין לנו שום סיבה להאמין שהיה נוהג אחרת מכך, לפי המהלכים שראינו ממנו והתורה ששמענו.

סורי, לא מסכים עם זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 1:07 am 
Hall of Famer

לצורך העניין ה"פעולה ההינקהית" יכלה באמת להיות (אולי, הכל ספקולציות הרי) להיפטר מכמה פיסות משמעותיות תמורות בחירות וכו' - וכך "לשמר" את מעמדה של פיניקס מחוץ לפלייאוף.
אבל יש פה קצת "סתירות פנימיות" ממילא - כי קבוצה שעושה 0-8 בבועה תוך שהיא יודעת שאפילו הנס הזה כמעט בוודאות לא יכניס אותה לפלייאוף (אבל כן השפיע על המיקום בדראפט - תקנו אותי אם אני טועה פה...), זה כבר מראה משהו על "הלך הרוח במועדון".
וחלק גדול מההצלחה העונה (ובפרט הגיוס של פול, וגם קראודר במידה מסוימת) זה אני מניח תודות לאותה סיומת נאה - שהראתה שהקבוצה באמת בדרך למעלה (שכן אחרת - מה לכאורה ההבדל הגדול ביניהם לבין מינסוטה?!).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 2:25 am 
Senior

אני חושב שהדיונים על מה הינקי היה עושה, מעבר להומור שבכך (wwbbd?), לא לוקחים בחשבון את העובדה שהינקי לא ניהל אף פעם את אמביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 7:36 am 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:
kakon3 כתב:

סורי, לא מסכים עם זה

תרצה לפרט? מה בתורה ובהתנהלות של הינקי גרם לך להאמין שהוא היה מביא את כריס פול לפיניקס שלא הגיעה מעולם לפלייאוף עם השלד שלה?
פול הוא לא באמא של ה'לא מתאים לטיימליין'?
המהלך הזה הוא ממש אבל ממש לבנות מהאמצע, אני לא מבין איך פתאום הוא לא צמוד להינקיזם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 9:25 am 
Junior

Att כתב:
מעולם לא טענתי שיש דרך אחת לבנות קבוצה אלופה
כך שהניסיון להילחם בטענה הזו הוא לא רלוונטי.

אתה טוען שיש דרך שממקסמת את הסיכויי לזכות באליפות למרות שמעולם לא הצגת שביב של סימוכין לדבר הזה...

להראות שקבוצה מסוימת עשתה X וכשלה זו לא הוכחה שX הוא לא טוב ובטח לא הוכחה ש1/x ( או 1-x, לא משנה איך אתה מגדיר משלים) זו הדרך הנכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 9:57 am 
Hall of Famer

אולי מעולם לא טענת שיש רק דרך אחת, אבל ידעת כל הזמן להסביר ולקטול את המהלכים בדיוק לפי המשקפיים של אותה דרך אחת שאתה מאמין בה.
עוד לא ראיתי הודעה אחת שלך על מהלכי בניית קבוצה שלא בחנת דרך המשקפיים של הינקי. בזמן האחרון אתה כן מדבר על בניה מהאמצע של מועדונים מסויימים ומבין את המהלכים שלהם לאור האסטרטגיה הזאת. אבל מצד שני אתה כמובן טורח לסייג שהבניה הזאת לא מביאה לשום דבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 10:12 am 
Junior

עמוס לב כתב:
אולי מעולם לא טענת שיש רק דרך אחת, אבל ידעת כל הזמן להסביר ולקטול את המהלכים בדיוק לפי המשקפיים של אותה דרך אחת שאתה מאמין בה.
עוד לא ראיתי הודעה אחת שלך על מהלכי בניית קבוצה שלא בחנת דרך המשקפיים של הינקי. בזמן האחרון אתה כן מדבר על בניה מהאמצע של מועדונים מסויימים ומבין את המהלכים שלהם לאור האסטרטגיה הזאת. אבל מצד שני אתה כמובן טורח לסייג שהבניה הזאת לא מביאה לשום דבר.

מה גם שבניה מהאמצע זה מינוח ארטילאי קצת... דאלאס 2011 בנו מהאמצע? ספרס 2014 בנו מהאמצע? טורונטו 2019? לייקרס 2009?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 10:51 am 
Hall of Famer

חבר׳ה, אני מצטער, אני לא נכנס לדיון הזה שוב.
נדב ניסה במשך מספר הודעות לעשות baiting.
הגבתי קצרות אבל מסתבר שזה פתח את הסכר.

כל מי שחושב שאני טועה ולא מבין כלום, מוזמן להמשיך לחשוב כך :)
אני לא אצליח לשכנע אתכם ממילא או אפילו להסביר את עמדתי בצורה ברורה אם לא הצלחתי עד כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 11:41 am 
Hall of Famer

אתה אולי לא נכנס לדיון, אבל במשך שנים ארוכות הדיונים איתך מגיעים לאותה נקודה ולאותה השקפת עולם, מאד נוקשה וסינגולרית. וזה דרך אגב עיקר הויכוח שלי איתך. הרבה מאד מהעקרונות שאתה מדבר עליהם הם נכונים ואני מסכים איתם. אבל הדוגמטיות שלך, ההיצמדות הפנאטית לתוכנית פעולה (בכלל מחשבה שיש תוכנית סדורה של פעולה ואם תעקוב אחריה באדיקות אתה תגיע ליעד) והביטול של שאר הדרכים כדרכים שניתן ללכת בהם זה מה שמפריע לי.
אז עכשיו אתה אומר שמעולם לא אמרת שיש רק דרך אחת? אתה יודע מה, אולי אתה צודק, מעולם לא טענת שיש רק דרך אחת לבנות קבוצה אלופה. אבל מההודעות שלך בהחלט היה ברור שיש רק דרך אחת נכונה וכל סטיה ממנה בעייתית ועולה למועדון בהרבה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 7:14 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אתה אולי לא נכנס לדיון, אבל במשך שנים ארוכות הדיונים איתך מגיעים לאותה נקודה ולאותה השקפת עולם, מאד נוקשה וסינגולרית. וזה דרך אגב עיקר הויכוח שלי איתך. הרבה מאד מהעקרונות שאתה מדבר עליהם הם נכונים ואני מסכים איתם. אבל הדוגמטיות שלך, ההיצמדות הפנאטית לתוכנית פעולה (בכלל מחשבה שיש תוכנית סדורה של פעולה ואם תעקוב אחריה באדיקות אתה תגיע ליעד) והביטול של שאר הדרכים כדרכים שניתן ללכת בהם זה מה שמפריע לי.
אז עכשיו אתה אומר שמעולם לא אמרת שיש רק דרך אחת? אתה יודע מה, אולי אתה צודק, מעולם לא טענת שיש רק דרך אחת לבנות קבוצה אלופה. אבל מההודעות שלך בהחלט היה ברור שיש רק דרך אחת נכונה וכל סטיה ממנה בעייתית ועולה למועדון בהרבה.

ההודעה הזו רק מדגישה כמה לא הצלחתי להסביר את עצמי לאורך השנים :?
לא, לא כתבתי שיש רק דרך אחת לקחת אליפות.
גם לא כתבתי שיש תכנית סדורה של פעולה שאם תעקוב אחריה באדיקות אתה תגיע ליעד. כמובן שזה לא נכון. אין וודאות בעסק הזה.
אתה כן יכול לשפר את הסיכויים שלך להצליח באופן משמעותי על ידי קבלת החלטות עקבית וטובה, תחת אסטרטגיה מסודרת אשר יוצרת בתקווה יתרון תחרותי (במקרה של פילי להיות עם הראייה הכי ארוכת טווח מבין 30 הקבוצות).
כמו כן, יש לא מעט עקרונות שכדאי לשמור עליהם כי הם, בסבירות גבוהה, יגנו עליך מפני טעויות נפוצות ובורות ש-gmים רבים בעבר נפלו אליהם.
אני חושב שחלק גדול מהטעויות נעשות מטיימליין לא ריאלי שהקבוצות מנסות להכפיף ולא בהכרח מסתדר עם הגלגל המסתובב תמיד של הליגה
וקצת סבלנות הייתה כנראה מקפיצה את התוצאות שלהן.
כמובן שמעבר לאסטרטגיה, גם להערכת כישרון, בקבוצה שלך, בדראפט ובליגה, יש חלק חשוב מאוד (ראינו את זה בבירור עם מיאמי).
האסטרטגיה של הינקי הגנה (באופן יחסי) מפני הרולטה שהיא הדראפט + אלמנט המזל (שחשיבותו גדלה מאז) כי היא נתנה המון הזדמנויות to get it right, אבל כמובן שגם כאן הערכת כישרון היא חשובה.

הינקי אכן היה דוגמטי למדי וזה אולי חלק ממה שהפיל אותו.
האם אני פנאטי וכו׳? אני לא חושב אבל אין לי ספק שאתם חושבים אחרת :)
אני מאמין שצריך לשמור על הדרך ולקבל החלטות שהן קונסיסטנטיות לאסטרטגיה הכללית כדי להשיג תוצאות מיטביות.
זו הדרך שבה אני מנהל. יש מקומות שבהם צריך לשמור על גמישות ויש מקומות שבהם גמישות תוביל למקומות לא טובים או למקומות פחות טובים ממה שניתן היה להגיע אליהם.

ואני שמח שאתה מסכים עם הרבה מהעקרונות שאני כותב עליהם.
לא חושב שזה היה המצב בעבר.

בכל מקרה, בואו נניח לת׳רד על סדרה שהסתיימה ונעבור לשאר הפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 15, 2021 8:53 pm 
Senior

Att כתב:
ואני שמח שאתה מסכים עם הרבה מהעקרונות שאני כותב עליהם.
לא חושב שזה היה המצב בעבר.

זו טענה שאתה חוזר עליה והיא גם לא נכונה וגם, אני חושב, חלק מהבעיה באופן שאתה תופס את הביקורת עליך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 47 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה