עמוס לב כתב:
אתה אולי לא נכנס לדיון, אבל במשך שנים ארוכות הדיונים איתך מגיעים לאותה נקודה ולאותה השקפת עולם, מאד נוקשה וסינגולרית. וזה דרך אגב עיקר הויכוח שלי איתך. הרבה מאד מהעקרונות שאתה מדבר עליהם הם נכונים ואני מסכים איתם. אבל הדוגמטיות שלך, ההיצמדות הפנאטית לתוכנית פעולה (בכלל מחשבה שיש תוכנית סדורה של פעולה ואם תעקוב אחריה באדיקות אתה תגיע ליעד) והביטול של שאר הדרכים כדרכים שניתן ללכת בהם זה מה שמפריע לי.
אז עכשיו אתה אומר שמעולם לא אמרת שיש רק דרך אחת? אתה יודע מה, אולי אתה צודק, מעולם לא טענת שיש רק דרך אחת לבנות קבוצה אלופה. אבל מההודעות שלך בהחלט היה ברור שיש רק דרך אחת נכונה וכל סטיה ממנה בעייתית ועולה למועדון בהרבה.
ההודעה הזו רק מדגישה כמה לא הצלחתי להסביר את עצמי לאורך השנים
לא, לא כתבתי שיש רק דרך אחת לקחת אליפות.
גם לא כתבתי שיש תכנית סדורה של פעולה שאם תעקוב אחריה באדיקות אתה תגיע ליעד. כמובן שזה לא נכון. אין וודאות בעסק הזה.
אתה כן יכול לשפר את הסיכויים שלך להצליח באופן משמעותי על ידי קבלת החלטות עקבית וטובה, תחת אסטרטגיה מסודרת אשר יוצרת בתקווה יתרון תחרותי (במקרה של פילי להיות עם הראייה הכי ארוכת טווח מבין 30 הקבוצות).
כמו כן, יש לא מעט עקרונות שכדאי לשמור עליהם כי הם, בסבירות גבוהה, יגנו עליך מפני טעויות נפוצות ובורות ש-gmים רבים בעבר נפלו אליהם.
אני חושב שחלק גדול מהטעויות נעשות מטיימליין לא ריאלי שהקבוצות מנסות להכפיף ולא בהכרח מסתדר עם הגלגל המסתובב תמיד של הליגה
וקצת סבלנות הייתה כנראה מקפיצה את התוצאות שלהן.
כמובן שמעבר לאסטרטגיה, גם להערכת כישרון, בקבוצה שלך, בדראפט ובליגה, יש חלק חשוב מאוד (ראינו את זה בבירור עם מיאמי).
האסטרטגיה של הינקי הגנה (באופן יחסי) מפני הרולטה שהיא הדראפט + אלמנט המזל (שחשיבותו גדלה מאז) כי היא נתנה המון הזדמנויות to get it right, אבל כמובן שגם כאן הערכת כישרון היא חשובה.
הינקי אכן היה דוגמטי למדי וזה אולי חלק ממה שהפיל אותו.
האם אני פנאטי וכו׳? אני לא חושב אבל אין לי ספק שאתם חושבים אחרת
אני מאמין שצריך לשמור על הדרך ולקבל החלטות שהן קונסיסטנטיות לאסטרטגיה הכללית כדי להשיג תוצאות מיטביות.
זו הדרך שבה אני מנהל. יש מקומות שבהם צריך לשמור על גמישות ויש מקומות שבהם גמישות תוביל למקומות לא טובים או למקומות פחות טובים ממה שניתן היה להגיע אליהם.
ואני שמח שאתה מסכים עם הרבה מהעקרונות שאני כותב עליהם.
לא חושב שזה היה המצב בעבר.
בכל מקרה, בואו נניח לת׳רד על סדרה שהסתיימה ונעבור לשאר הפלייאוף.