סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:15 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המבחנים האמריקאיים
הודעהפורסם: ג' יוני 22, 2021 9:40 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אולימפיאדת טוקיו עוד מעט מגיעה. מישראל אנחנו רואים עוד ועוד ספורטאים במקצועות מרכזיים כמו קליעה בקשת או שחיה במים פתוחים שעומדים בקריטריונים שנקבעו כדי להופיע באולימפיאדה.
אצל האמריקאים, לפחות במקצועות האתלטיקה ההחלטה יותר פשוטה. הם עורכים תחרות מבחנים לאולימפיאדה ו-3 הראשונים בכל מקצוע עולים לאולימפיאדה. ככה פשוט, בלי החלטות של גור שטיינברג, או עצות של פונטי לעבור למשקל חדש. ראש בראש והטוב ביותר ינצח. הבעיה? לפעמים הטובים ביותר תופסים יום מחורבן. המקרה הכי בוטה היה של דן א'ובריאן, מתחרה קרב העשר האגדי שהגיע למבחנים של 92 אחרי שזכה באליפות עולם והיה פייבוריט לזכות באולימפיאדה. א'וברייאן חישב לא נכון את הגבהים בקפיצה במוט, כשל להשיג נק' במקצוע וסיים מחוץ ל-3 המקומות הראשונים. את ברצלונה הוא ראה מהבית. אח"כ הוא הוסיף מדליית זהב באטלנטה ועוד 2 מדליות זהב באליפויות העולם. הפעם הקורבנות היו אולי פחות מפורסמים לציבור, אבל שמות גדולים מאד במקצועות שלהם.
האמריקאים תמיד שלטו במקצועות הספרינט עד 400 מטרים. ב-800 מטרים המצב פחות נוצץ, לפחות עד שהגיע דונובן ברזייר בן ה-24. ב2019 ברזייר זכה במדליית זהב באליפות העולם. בדרך הוא עוד ניפץ את השיאים הלאומיים של ארה"ב ב-800 מטרים בחוץ (שיא שהוחזק מ-1985) ובאולמות. טוקיו הייתה אמורה להיות האולימפיאדה הראשונה שלו ושם הוא גם היה אמור לזרוח. ובכן, ריצה נוראית שלו גמרה את הסיכוי שלו לכל מדליה.
ג'ני סימפסון לא צעירה כמו ברזייר וכנראה גם לא בטופ העולמי כמוהו, אבל הרצה הותיקה היא האמריקאית הטובה ביותר בריצות הבינוניות בעיקר ב-1500 מטרים. היא מציגה בארון המשפחתי מדליית זהב (2011), 2 מדליות כסף (2013ת 2017) מאליפויות עולם ועוד מדליית ארד אולימפית מריו. באליפויות ובמוקדמות לאולימפיאדה בארה"ב סימפסון השתתפה 15 פעמים. מעולם לא סיימה מחוץ לפודיום ו-11 פעם גם לבשה את הבלינג בלינג המוזהב בסיום התחרות. אני מניח שהיא חלמה על מסע קסם אחרון בגיל 34. החלום נשאר חלום.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 22, 2021 10:30 am 
Senior

אני זוכר שתמיד חשבתי שתחרות אחת היא קריטריון בעייתי

להבדיל, זה מזכיר לי את תחרויות השיט בישראל שרק המנצח(ת) עולה
בישראל זה אפילו יותר מורכב כי יש מצב שגם אם כולם הגיעו בשיא הכושר לתחרויות, המתחרה השני הכי טוב בעולם לא יוכל להשתתף באולימפיאדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 22, 2021 3:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה לא מורכב יותר בישראל, זה פשוט פונקציה של המקומות שמוקצים לכל מדינה. בג'ודו ובשיט למשל יש מקום אחד לכל מדינה בכל קטגוריה. אם היה אפשר לשלוח שני שייטים בכל קטגוריה למשל, אין לי ספק שלפחות בחלק מהאולימפיאדות ישראל הייתה מיוצגת על ידי שני שייטים באותה קטגוריה שעמדו בקריטריון, או שני ג'ודוקא באותו משקל אם היה אפשר. אותו דבר באתלטיקה, יש שלושה מקומות מוקצים לכל מדינה ולאמריקאים יש מאגר גדול מזה. נדמה לי אגב שגם ג'מייקה עושה מבחנים, לפחות לריצות הקצרות.
למעשה נדמה לי שבישראל לפחות בג'ודו אין "תחרות אחת" אלא סיכום של הישגים לאורך זמן, לפחות בשנה האולימפית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 22, 2021 3:23 pm 
Hall of Famer

גם בג'ודו וגם בשיט מדובר על מספר תחרויות שנותנות ניקוד לאורך זמן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 23, 2021 12:24 am 
Hall of Famer

ועדיין, עמוס צודק שיש לא מעט מקרים שהאיגוד מבכר מועמד מסוים על פני אחרים, ע"ע הקריירה של אליס שלזינגר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 51 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה