סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 6:52 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בוקר טוב, יותר מאוחר אפרט יותר, רק לעדכן - מונטראול בגמר, וגאס בחוץ!

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 9:51 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
בלי להכיר כמעט כלום (חוץ מהטורים שלך) סינדרלה קלאסית, נכון?
עברה שתי סדרות כאנדרדוג מוחלטת
מרשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 10:02 am 
Hall of Famer

למעשה שלוש סדרות כאנדרדוג... לגמרי סינדרלה.
הם עשו הרבה רכש בקיץ ובמהלך העונה, ושחקני הרכש מתעלים עכשיו בפלייאוף. אני אכתוב על זה יותר בהרחבה. אבל ה-MVP הןא בלי ספק השוער, קרי פרייס. מי שראה תקצירים לא צריך להבין הרבה בהוקי כדי להתרשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 11:23 pm 
Hall of Famer

אז לא ארבה לכתוב על המשחק, מי שירצה יראה בתקציר. רק בקיצור , הקנדיאנס הובילו פעמיים, הגולדן נייטס השוו פעמיים, ומשחק שלישי רצוף בסדרה הזו הגיע להארכה.
בהארכת שער זהב הכל יכול לקרות, כל מהלך יכול להכריע את המשחק. וזה מה שקיבלנו - מכה אדירה של אלק מרטינז מהנייטס אל חיבורי השער של קרי פרייס, שהצליח בקושי להציל עם הכתף. הפאק ניתז רחוק ואיפשר לפיליפ דאנו של הקנדיאנס להוביל מתפרצת. למרות שארבעה שחקני וגאס הצליחו לרדת להגנה דאנו הצליח למצוא במסירה מדוייקת את ארתורי לקונן, חלוץ פיני משולי הסגל שלא הבקיע בפלייאוף הזה, ולהעמיד אותו מול רובין לנר שחזר לשער של הנייטס. לקונן החצי אלמוני התכבד בגול ההיסטורי שהעלה את הקנדיאנס לסדרת הגמר בפעם הראשונה מאז 1993, שהייתה גם הפעם האחרונה שקבוצה קנדית זכתה בסטנלי, ובפעם הראשונה מאז 2011 (ונקובר קנאקס) קבוצה קנדית כלשהי בסדרת הגמר. סדרת הגמר ההיא ב-2011 הסתיימה במפח נפש - הפסד ביתי במשחק 7 ומהומות וביזה בכל רחבי ונקובר. נראה מה יהיה כאן...
3500 צופים הורשו להיכנס לסנטר בל ולראות את ההיסטוריה, עוד עשרות אלפים התקבצו מול מסך ענק במרכז מונטריאול.
סיפור נוסף קשור לאיש בחליפה האדומה שנראה בתקציר - זהו מארק ברז'וון, ה-GM של הקנדיאנס. שחקן עבר שטייל בהרבה קבוצות NHL. מסע הרכש שלו הוא מה שעשה לקנדיאנס את הפלייאוף הזה (יחד עם קרי פרייס בשער), ותיכף אדבר עליו. בינתיים, החליפה האדומה שהוא לובש דרך קבע בפלייאוף הפכה לחליפת המזל של הקבוצה, ואין ספק שנראה אותה גם בסדרת הגמר...

הלילה בטמפה שבפלורידה משחק 7 בין האלופה הביתית לבין ניו יורק איילנדרס, ואז מונטריאול תדע את מי תפגוש בגמר. ניקיטה קוצ'רוב, הכוכב הרוסי של הלייטנינג, בספק למשחק.
מי שלא תהייה היריבה, שוב, מונטריאול תילחם נגד קבוצה עדיפה על הנייר ונגד הביתיות.
סדרת הגמר תתחיל בלילה בין שני לשלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 11:26 pm 
Hall of Famer

ובינתיים חדשות מקבוצת האקספנשן סיאטל קראקן, שבוחרת מאמן ראשון בתולדותיה - קוראים לו דייב הקסטול, עוזר המאמן היוצא של טורונטו מייפל ליפס. הנסיון שלו כמאמן ראשי ב-NHL מועט - שנתיים בפילדלפיה בין 2015 ל-2017.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 2:02 am 
Hall of Famer

אנקדוטה קטנה מהמשחק אתמול בלילה.
ל-NHL יש שני גביעים לאלופות הקונפרנסים שעולות לגמר הסטנלי - גביע נסיך וויילס (שדרך אגב, נקרא על שם אדוארד השמיני, ההוא מוואליס סימפסון וכל זה) לאלופת המזרח, וגביע קלרנס קמפבל (על שם אחד מנשיאי העבר של הליגה) לאלופת המערב.
אנקדוטה בתוך אנקדוטה - הקבוצות הזוכות נוהגות לא להניף ולפעמים אפילו לא לגעת בגביע. זה נחשב מזל רע לפני גמר הסטנלי. הן מצטלמות איתו כשהוא על הדוכן שלו וזהו.
בכל אופן, העונה הזו עם החלוקה לבתים הזמניים בגלל הקורונה אין קונפרנסים. אז מה עושים?
אז מתברר שה-NHL החליטה שהמנצחת בסדרה בין וגא ומונטריאול תזכה בגביע קלרנס קמפבל. גביע נסיך וויילס ילך לסדרת חצי הגמר השנייה של טמפה ביי והאיילנדרס.
וכך קיבלנו אתמול תמונה היסטורית שספק אם תחזור - מונטריאול, שכמובן נמצאת במזרח, זכתה והצטלמה עם הגביע של אלופת המערב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 12:01 pm 
Hall of Famer

כבר היה לנו מקרה כזה בפלייאוף הזה - משחק עם גול אחד בלבד, וגול שהוא shorthanded - כלומר בחסרון מספרי, כשיש פאוור פליי לקבוצה השנייה... דבר נדיר למדי, גול shorthanded שמכריע לבדו משחק ואין גולים מלבדו, ובפלייאוף הזה זה קרה פעמיים.
וכך היה אתמול. טמפה ביי תקפה ותקפה, אבל את הגול היחיד שלה היא השיגה בתחילת השליש השני דווקא במתפרצת כשהיא בחסרון מספרי - יאני גורד שבדיוק נכנס מהספסל בא מאחור חופשי לגמרי, קיבל את הפאק מול ורלאמוב, וניו יורק איילנדרס, שלא חטפה גול shorthanded כל העונה!! - חוטפת אותו דווקא במשחק 7 על העלייה לסדרת הגמר.
כמו בשנה שעברה טמפה ביי מדיחה את האיילנדרס על סף העלייה לסדרת הגמר, והיא תוכל להגן על תוארה מול מונטריאול ולזכות בפעם הראשונה בתולדותיה בשני סטנלי רצופים. בקיצור, מישהו בגמר יעשה היסטוריה.
גול העלייה ב-3:52 בתקציר.
[youtube][/youtube]aZk4TtQ-M4M

עוד שתי נקודות לסיום:
- דיברתי לא מעט על בריידן פוינט, אחד מגיבורי עונת האליפות בעונה שעברה, שממשיך להצטיין ולהבקיע בפלייאוף הזה. הוא הגיע למשחק הזה עם לפחות גול אחד ב-9 המשחקים האחרונים של הלייטנינג - עם גול במשחק הזה הוא היה משווה את שיא ה-NHL להבקעת שערים במשחקים רצופים בפלייאוף. זה לא הסתייע.
השיא כאמור הוא שער אחד לפחות ב-10 משחקי פלייאוף רצופים, והוא שייך לחלוץ בשם רג'י ליץ', שכיכב בפילדלפיה פליירס בחצי השני של שנות ה-70. ליץ' עשה את זה בפלייאוף של 1976, והפליירס, שהגיעו אליו כאלופי השנתיים הקודמות, הפסידו הפעם בסדרת הגמר ולא זכו בסטנלי שלישי רצוף. למרות זאת, ליץ' זכה בתואר ה-MVP של הפלייאוף ההוא.
- דיברתי בפוסט הקודם על זה ששחקנים נוהגים לא להניף ולפעמים גם לא לגעת בגביע של אלופת הקונפרנס. זה לא תופס כל כך במזרח... סטיבן סטאמקוס, הקפטן של הלייטנינג, אחז בגביע נסיך וויילס (בלי להניף) לפני שעזב אותו והצטלם איתו יחד עם כל הקבוצה. מה שנחשב למזל רע לפני הסטנלי דווקא התהפך במזרח - סטאמקוס אחז בגביע בשנה שעברה, והלייטנינג זכו; כך גם סידני קרוסבי ב-2016 ו-2017, שני הסטנלי הרצופים של פיטסבורג, ואלכס אובצ'קין ב-2018 עם וושינגטון. כלומר ב-5 מ-6 העונות האחרונות הקפטן של אלופת המזרח דווקא אחז בגביע נסיך וויילס - וזכה אחרי זה גם בסטנלי...
למעשה האחרונה מהמזרח שלא נגעה בגביע נסיך וויילס וזכתה בסטנלי הייתה כל הדרך אחורה עד 2011, בוסטון ברואינס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 9:52 pm 
Hall of Famer

אז כמו לפני כל סדרת גמר בודקים מיהם השחקנים שזכייה בסטנלי תצרף אותם ל"מועדון הזהב המשולש"?
כמו שכתבתי בעבר, "מועדון הזהב המשולש" הוא רשימת השחקנים והמאמנים שזכו בשלושת התארים החשובים של עולם ההוקי - אליפות העולם, מדליית זהב אולימפית וגביע סטנלי. נכון להיום הרשימה כוללת 29 שחקנים ומאמן אחד.
אז מבדיקה שמישהו ערך עולה שיש רק אחד כזה - הקפטן של מונטריאול קנדיאנס, שיי וובר. וובר הוא מגן וותיק, 15 עונות בליגה. את רוב שנותיו העביר במועדון איתו הוא היה מזוהה לפחות עד היום - נאשוויל פרדטורס, שהוא היה גם הקפטן שלה. לפני 4 שנים עבר לקנדיאנס.
וובר זכה עם נבחרת קנדה בשתי מדליות זהב אולימפיות (ונקובר 2010 וסוצ'י 2014) ובאליפות העולם ב-2007. כך שרק הסטנלי עדיין חזר לו.
מכיוון שהוא זכה עם קנדה גם בגביע העולם (2016), הוא למעשה יכול להיות חבר גם במועדון עוד יותר אקסקלוסיבי - "מועדון הזהב המרובע", שזה כמובן הזהב המשולש פלוס גביע העולם. ברשימה הזו יש רק 10 שחקנים בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 28, 2021 2:02 pm 
Hall of Famer

אז עכשיו כשיש קצת הפסקה לפני הגמר שמתחיל הלילה, אפשר לכתוב על מה שדיברתי עליו - שחקני הרכש של האיש בחליפה האדומה.
ה-GM של הקנדיאנס, מרק ברז'וון, שנראה בתקצירים עם חליפת המזל האדומה שהוא לובש בפלייאוף השנה - עשה מסע רכש רציני גם בפגרה וגם אחרי שהעונה התחילה. זה לא נראה מעודד כשהקנדיאנס עלו לפלייאוף ברגע האחרון עם המאזן הכי חלש מכל 16 הקבוצות.
אבל בפלייאוף שחקני הרכש מתעלים וביחד עם קרי פרייס הוותיק בשער הם הגורמים העיקריים להצלחה המדהימה של הקבוצה עד עכשיו מול יריבות עדיפות.
אז את מי יש לציין פה? את רוב השמות כבר קראתם פה.
אריק סטאל - בן למשפחה עם ארבעה שחקני NHL, האח של ג'ורדן סטאל הקפטן של קרוליינה. הגיע לקראת הטרייד דדליין מבאפלו הכושלת. רק 3 נקודות ב-21 משחקים בעונה הרגילה מאז שהצטרף, אבל בפלייאוף כבר עם 8 נקודות (2 גולים, 6 אס').
טיילר טופולי - כנראה הבולט בשחקני הרכש. חלוץ הגיע כפרי אייג'נט אחרי שסיים חוזה בונקובר. הוא הוביל את הקנדיאנס בהבקעה גם בעונה הרגילה ומוביל אותם גם בפלייאוף עם 14 נקודות עד עכשיו (5 גולים, 9 אסיסטים).
קורי פרי - הקשיש בחבורה, בן 36. הוא הגיע לקנדיאנס מדאלאס, אבל את עיקר עונותיו בליגה (14 מה-16) הוא עשה באנהיים דאקס, איתה הוא זכה בסטנלי היסטורי ב-2007. בהמשך זכה עם נבחרת קנדה בשתי מדליות זהב אולימפיות (2010, 2014) ובאליפות העולם 2016 - משמע הוא חבר ב"מועדון הזהב המשולש" שדיברתי עליו קודם. נסיון הפלייאוף שלו מדבר חזק.
ואם דיברנו על הקשיש בואו נדבר על הילד, אולי השם המעניין - קול קופילד. הוא רוקי, ילד מאד כשרוני בן 19 שלא הרבה נתנו לו סיכוי בכלל לשחק ב-NHL בגלל המידות שלו - 1.70 מטר, 75 קילו. אלה לא מידות של שחקן הוקי. קופילד הוא בוגר תוכנית הפיתוח של איגוד ההוקי האמריקאי - מעין אקדמיה לאומית לשחקנים עד גיל 18, שהקבוצה שלה משחקת ב-USHL, ליגת הצעירים המובילה בארה"ב, שמנסה (ומצליחה רק חלקית) להיות תחליף לליגות המייג'ור ג'וניור של קנדה ולליגת המכללות. אחרי שנבחר ע"י הקנדיאנס בדראפט 2019 שיחק שנתיים באוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון ובשנה השנייה נבחר לשחקן השנה ב-NCAA. בכל אופן קופילד אפילו לא היה בסגל של הקנדיאנס במשחקים הראשונים בסדרה מול טורונטו. הוא תפס מקום בשולי הסגל ותרם אסיסט אחד בהמשך אותה סדרה, אחר כך שלושה אסיסטים נגד ויניפג, ומול וגאס התפוצץ עם ארבעה גולים ועוד אסיסט - כולל גול אחד במשחק האחרון של מהלך כוח מול מגן גדול ממנו בהרבה. סופר כשרון שבטח עוד נשמע עליו.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' יוני 28, 2021 2:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 28, 2021 2:13 pm 
Hall of Famer

ובינתיים מונטריאול מתבשרת שהחלוץ הפיני שלה יואל ארמיה לא ייסע למשחקים הראשונים בטמפה בגלל ענייני קורונה. לא כותבים אם הוא חולה בעצמו או רק בבידוד, בכל אופן הוא כבר חלה בקורונה במהלך העונה הרגילה אז זה יהיה קצת מוזר אם הוא חולה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 10:43 am 
Hall of Famer

לתת חמש חתיכות לרשת של קרי פרייס בכושר הנוכחי שלו זה לא דבר של מה בכך. אבל זה מה שטמפה ביי לייטנינג עשו אתמול בפתיחת סדרת הגמר, מול אולם מלא באמלי ארינה בטמפה. שני כוכבי ההתקפה באו בגדול - ניקטיה קוצ'רוב עם שני גולים ואסיסט, בריידן פוינט עם שלושה אסיסטים. עזרו להם גם איבודי פאק של הקנדיאנס שהפכו להתקפות נגד מהירות ויעילות בגולים הראשונים. 5:1 בסיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 30, 2021 1:12 pm 
Hall of Famer

טלטלה רצינית אם כי צפויה ב-IIHF. יו"ר איגוד ההוקי של רוסיה, בלי ספק אחת ממעצמות הענף, נאלץ להתפטר מהנהלת האיגוד הבינלאומי בגלל הפסיקה נגד רוסיה ב-WADA.
האיש המדובר הוא ולדיסלב טרטיאק, שמוכר בעיקר כאחד השוערים הגדולים בהיסטוריה - השוער של נבחרת ברית המועצות, "המכונה הגדולה האדומה", בימי השיא שלה בשנות ה-70 וה-80. הוא אחד משלושת השחקנים היחידים שהם הול אוף פיימרים למרות שלא שיחקו ב-NHL (גם השניים האחרים הם סובייטים/רוסים). בהיותו גם חבר הדומה של רוסיה ויו"ר וועדת הספורט שלה מטעם המפלגה של פוטין, הפסיקה נגד רוסיה רואה בו אוטומטית כקשור לתוכנית הממשלתית לסימום שעליה רוסיה חטפה את העונש. גם אם הוא אישית לא קשור, הספיקה היא גורפת והוא נופל בקטגוריה.
מי שקרא את הפוסטים שלי בעבר בנושא יודע שה-IIHF, והנשיא שלה (שבקרוב יסיים את תפקידו אחרי 27 שנים) רנה פאסל השווייצרי, עשו ככל שביכולתם לשמור על רוסיה בהיותה אחת ממעצמות הענף - אבל ה-IIHF כפוף לוועד האולימפי הבינלאומי, ל-WADA ולפסיקות של CAS כמו כל אחד אחר. באליפות העולם האחרונה, כמו גם באולימפיאדת החורף, רוסיה שיחקה - אבל בלי סמליה, דגלה והמנונה, ובאופן רשמי גם בלי שם המדינה.

הידיעות ברוסיה טוענות שמי שיחליף את טרטיאק בהנהלת ה-IIHF הוא פאבל בורה - שחקן עבר הול אוף פיימר שכיכב ב-NHL ובנבחרת רוסיה בשנות ה-90.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 30, 2021 8:57 pm 
Hall of Famer

אז יש לנו זוכים בפרסים העיקריים ב-NHL. על רובם קראתם כאן.

קונור מקדייוויד, הקפטן של אדמונטון אוילרס, זוכה כצפוי בשני פרסי ה-MVP - גביע הארט מטעם הליגה, פרס טד לינדזי מטעם איגוד השחקנים. זכייה שנייה של הכוכב הצעיר בהארט, שלישית בלינדזי, האוילר השני ברצף שלוקח את שני הפרסים אחרי שחברו הגרמני לאון דרייסייטל לקח אותם בשנה שעברה.

גביע וזינה, שוער העונה - קרב קשה בין שלושה שוערים מצויינים, אבל לא אחר מאשר מרק-אנדרה פלרי, השוער הוותיק והענק של וגאס גולדן נייטס, גובר על שני ענקים אחרים - אנדריי וסליבסקי הרוסי שעדיין משחק עם טמפה ביי בסדרת הגמר, ופיליפ גרובאואר הגרמני של קולורדו. פלרי בן 36, כבר 17 עונות בליגה, יש לו שלושה סטנלי עם פיטסבורג פנגווינס והוא שחקן הפרנצ'ייז של הקבוצה החדשה והמגניבה הזו מאז היווסדה - אבל רק עכשיו הוא זוכה בוזינה בפעם הראשונה.

גביע נוריס, מגן העונה - הולך לאדם פוקס מניו יורק ריינג'רס. מודה שאני לא מכיר אותו ולא יודע עליו כלום.

ואחרון חביב, גביע קאלדר, רוקי העונה. ק-ל. אבל ממש קל. כתבתי על הבלתי נמנע הזה כבר לפני יותר מחודש כמדומני, אבל הנה קיריל קפריזוב של מינסוטה ויילד לוקח את הפרס שמגיע לו. הרוקי שהתבשל עוד 5 שנים ברוסיה לפני שהגיע בגיל 24, הספיק להוביל את נבחרת "האתלטים האולימפים מרוסיה" (...) למדליית זהב אולימפית ואת צסק"א מוסקבה לאליפות KHL היסטורית, ונתן באמת עונה מעל ומעבר לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 3:36 am 
Junior

לא ממש עוקב, אבל מכיוון שיש לי ידידה בקוויבק, אני מביע מעט יותר עניין, הגמר משודר איפשהו בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 3:58 am 
Senior

הייתי פעם במונטריאול בפגישות עבודה בזמן הפלייאוף. כל העיר הייתה בחליפות ומתחת לחליפות תלבושת מלאה של הקנדיאנס. 17:00 כולם מורידים את החליפות כמו קלארק קנט. היה מעניין אנתרופולוגית.

לא מבין כלום בהוקי כמובן, אבל מדהים מה שקורה בטמפה. כמובן שהזכייה בסופרבול, אבל גם קבוצת הבייסבול הגיעה עד לוורלד סירייס בעונה המקוצרת ועכשיו קבוצת ההוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 5:15 am 
Hall of Famer

לא עכשיו. קודם. הם האלופים היוצאים בהוקי
ואפילו היתה להם קבוצת נ.ב.א השנה, גם אם מזעזעת (הרפטורס)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 12:11 pm 
Hall of Famer

THE G1 כתב:
לא ממש עוקב, אבל מכיוון שיש לי ידידה בקוויבק, אני מביע מעט יותר עניין, הגמר משודר איפשהו בארץ?

משודר ב-5 סטארס.
עוד מעט אכתוב בהרחבה על אתמול בלילה, בינתיים רק בקיצור - טמפה ביי ניצחה 3:1 במשחק השני ועלתה ל-2:0 בסדרה שעוברת עכשיו למונטריאול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 11:08 pm 
Hall of Famer

אז דיברתי על קרי פרייס לא מעט, אבל גם בצד השני יש את אחד השוערים הטובים בעולם - אנדריי וסילבסקי. זה היה אמור להיות משחק של הקנדיאנס, 43:23 במכות לשער, אבל אחרי שליש ראשון מאופס דווקא האלופה עקצה ראשונה כשמכה מרחוק של אנתוני סירלי עברה דרך כמה שחקנים שהסתירו לקרי פרייס, שראה את הפאק מאד מאוחר ולא הספיק להגיב.
הקנדיאנס המשיכו לתקוף, אבל אנדריי וסילבסקי עצר הכל - עד שספג את השוויון דווקא ממכה חלשה מאד, שנראתה יותר כמו נסיון מסירה ושהייתה אמורה להיות מורחקת על ידי ראיין מקדונה של הלייטנינג - אבל מקדונה פיספס את הפאק והטעה את השוער שלו. גם זה קורה.
כשהשעון תיקתק לסיום השליש הלייטנינג חטפו את הפאק על הקו הכחול של מונטריאול, ובלייק קולמן ירד אל הקרח וגלש עם הפנים קדימה, יחד עפם מגן הקנדיאנס שגלש יחד איתו, והצליח להכות את הפאק ולהכניע את פרייס ממש בשנייה האחרונה של השליש. איזו דרמה (וגם... וואו, איזה גול...), הלייטנינג בכל זאת יורדים ביתרון להפסקה השנייה.
ובשליש השלישי - מה יהיה עם המגינים שמוסרים לחלוצים היריבים בפלייאוף הזה? ג'ואל אדמונדסון של הקנדיאנס השתלט על הפאק מאחורי השער של פרייס, ואז מסר אחורה, עם הגב למהלך. לא יודע מי הוא ציפה שיהיה מאחוריו, אבל מי שהיה מאחוריו היה אונדריי פאלאט, החלוץ הצ'כי פשוט הכה את הפאק לכוון השער. קרי פרייס כבר איבד עניין במהלך כי חשב שהוא נגמר, תשומת הלב שלו הייתה לצד השני, והפאק פגע בו ונכנס. 3:1 בסיום, הלייטנינג נוסעים לקוויבק עם 2:0 בכיס, חצי הדרך לסטנלי שני רצוף.

מה שווה לראות? הגול של הקנדיאנס עם הפספוס של מקדונה (3:45), הגול הדרמטי של בלייק קולמן בסוף השליש השני - איזה ביצוע... (6:10), הגול של פאלאט אחרי הטעות של אדמונדסון (7:53).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 11:34 pm 
Hall of Famer

בינתיים שערוריה פרצה ב-NHL, כאשר שחקן ששיחק בשיקגו בלאקהוקס ב-2010 האשים את מי שהיה מאמן הוידאו של הקבוצה, בראד אולדריץ', בתקיפה מינית שלו ושל שחקן נוסף. השחקן, שנשאר אלמוני בינתיים, תבע את אולדריץ' ואת הבלאקהוקס (מעבר לחקירה הפלילית שכמובן מתקיימת), והבלאקהוקס מצידם הודיעו על בדיקה פנימית של ההאשמות על ידי תובע פדרלי בדימוס.
יש לציין שאולדריץ' עזב את המועדון אחרי אותה עונה, למרות שזו הייתה עונה מוצלחת מאד שנגמרה בזכייה בסטנלי אחרי בצורת של 49 שנים. המועדון אף פעם לא דיבר על הסיבות שאולדריץ' עזב. יש לציין עוד שב-2013 הוא הורשע ב"התנהגות מינית פלילית מדרגה רביעית", מה שזה לא אומר, עם תלמיד תיכון במישיגן - ונשפט ל-9 חודשי מאסר בפועל ועוד 5 שנים של probation.

בנושאים אחרים, ה-NHL הודיע שבעונה הקרובה מתוכננת עונה מלאה. עדיין לא ברור זעם זאת אם יחזרו לבתים ולקונפרנסים הרגילים, או יישארו עם המבנה שאולתר לתקופת הקורונה של ארבעה בתים שהם מעיןו "בועות" כולל בית נפרד לקבוצות הקנדיות. המשחקים הגדולים שמשוחקים באופן מסורתי תחת כיפת השמיים באצטדיוני פוטבול ובייסבול מתוכננים להתקיים, ובראשם ה"וינטר קלאסיק" שיתקיים ב-1 בינואר בטארגט פילד של קבוצת ה-MLB מינסוטה טווינס. ישחקו בו מינסוטה ויילד וסנט לואיס בלוז.
מה שיותר מעניין זה שהשנה יתקיים משחק אול-סטאר (יתקיים בווגאס), מה שאומר כנראה שה-NHL נוטה לא להשתתף באולימפיאדת בייג'ינג - כי ההשתתפות באולימפיאדה, שמחייבת הפסקה של העונה לכשבועיים ממש באמצעה, באה על חשבון משחק האול-סטאר. למרות ההבטחה שניתנה לאיגוד השחקנים ב-CBA, הקומישנר גארי בטמן אמר שאין כרגע סיכום של ה-NHL עם האיגוד, עם ה-IIHF ועם הוועד האולימפי הבינלאומי, הזמן מתקצר, וחוסר הוודאות יצטרך להסתיים בהקדם בדרך זו או אחרת כדי לאפשר להתכונן לעונה הבאה. בקיצור זה נראה לא טוב, למרבה הצער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 02, 2021 6:01 pm 
Hall of Famer

מונטריאול קנדיאנס תקבל למשחק השלישי הלילה את המאמן שלה, דומיניק דושארם, שהחמיץ את מרבית סדרת חצי הגמר ואת שני המשחקים הראשונים של הגמר. הוא יצא מבידוד ויצטרף לקבוצה.

בכל אופן, אנקדוטה קטנה - זו תהייה הפעם הראשונה אי פעם שהסנטר בל במונטריאול יארח משחק בגמר סטנלי.
בפעם הקודמת שהקנדיאנס שיחקו בגמר, ב-1993, זה היה עדיין באולם הקודם שלהם - מונטריאול פורום, ששירת אותם משנות ה-20 (של המאה הקודמת כמובן) ועד 1996. מונטריאול פורום כבר לא באמת קיים, הוא הפך למרכז מסחרי, אבל באמצע המרכז המסחרי נשמר מיצג שמשמר את העבר שלו כולל קטע מהיציעים המקוריים של הפורום. הבניין נחשב היום באופן רשמי אתר לאומי היסטורי של קנדה, וחוץ מרגעים גדולים של הוקי יש לו עוד פיסת היסטוריה - הוא אירח את תחרויות ההתעמלות באולימפיאדת מונטריאול ב-1976, כולל התרגיל ההיסטורי של נדיה קומנץ' על המקבילים המדורגים שהיה הראשון שקיבל ציון 10. מאחר שזה פורום כדורסל, אציין גם שהפורום אירח את טורניר הכדורסל באותה אולימפיאדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 03, 2021 9:05 pm 
Hall of Famer

מה קורה להגנה של הקנדיאנס ולקרי פרייס בסדרה הזו?
כבר בתוך שלוש וחצי דקות שי גולים של הלייטנינג מול הקהל ההמום במונטריאול, ודומיניק דושארם המאמן שרק חזר מבידוד קורונה נאלץ כבר לקחת את פסק הזמן שלו (בהוקי יש למאמן רק פסק זמן אחד; מעבר לזה יש פסקי זמן טלויזיה בזמנים קבועים). זה לא עזר, אחרי שהקנדיאנס צמצמו בגול יפה מאס לקראת סוף השליש, הם שוב חטפו שניים בתוך שלוש וחצי דקות בפתיחת השליש השני. שני גולים לפחות באשמתו של קרי פרייס שאחרי פלייאוף נהדר עובר סדרה קשה מאד, כנ"ל ההגנה שלו עם איבודי פאק מטופשים במקומות מסוכנים. 6:3 ללייטנינג והם כבר עם 3:0 בסדרה, יכולים לטאטא את הקנדיאנס בלילה בין שני לשלישי.
5 פעמים בהיסטוריה של ה-NHL חזרו קבוצות מפיגור 3:0, רק פעם אחת מזה הייתה בסדרת הגמר וזה היה לפני כמעט 80 שנה. בקיצור, כנראה אפשר כבר לסמן אליפות שנייה ברציפות שתגיע לחופי פלורידה.
[youtube][/youtube]EY7yctEIvvk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 06, 2021 2:34 am 
Senior

https://www.espn.com/nhl/story/_/id/317 ... c-accident

Columbus Blue Jackets goalie Matiss Kivlenieks, 24, dies after being struck by fireworks

אמריקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 06, 2021 8:54 am 
Hall of Famer

בהמשך היום אכתוב בהרחבה, רק בקיצור - מונטריאול ניצחה 3:2 בהארכה במשחק 4, והגמר יימשך לפחות עוד יומיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 06, 2021 8:56 am 
Hall of Famer

ואם הזכירו פה את ההצלחה של טמפה ביי בכל הענפים - אז הנה: רוב גרונקוסקי מצטרף, יחיד עם אחיו, לאימון של הלייטנינג בתחילת הפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 06, 2021 9:40 am 
Senior

ראיתי את השליש הראשון, למרות שמונטריאול הובילו 1:0, טמפה נראו עדיפים (כלומר כשהצלחתי לזהות איפה הפאק)
אני לא מבין מספיק בהוקי כדי להבין מה ראיתי אבל הרושם שלי היה שהקאנאדיאנס משחקים הגנתי ויוצאים למתפרצות אם אפשר לקרוא ככה למשחק שבמילא, כמעט ברמת ההגדרה, 80% מההתקפות שלו הן מתפרצות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: