סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 93 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 12:44 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הודעה רשמית של פיבא-
חולון וירושליים בשלב הבתים של הצ'מפיונס.
אילת במוקדמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 1:34 pm 
מנהל פורום

blue כתב:
אם זה מה שיקרה - אז חיפה חגגה מוקדם מדי אחרי הרישום לאירופה. לא רק שהיא לא במוקדמות של ליגת האלופות, גם יכול להיות שהיא לא תשחק ביורופקאפ

אז חיפה מחוץ למוקדמות.
בשנייה שראיתי את הפוסט של חיפה על השתתפות במוקדמות ליגת האלופות זה היה נראה לי מוזר מאוד - הרי פיב"א לא מודיעה מראש מה הן ההקצאות לכל מדינה, ומתחתיה בטבלה יש קבוצה שלא בוחלת בשריונים וקבוצה שזכתה במפעל המשני של פיב"א, אז הסיכוי מראש היה נמוך מאוד ומפתיע שהם לא ראו את זה.

גם נס ציונה בחוץ, ואאל"ט זו הפעם הראשונה שהקבוצה שזוכה במפעל המשני לא מקבלת אפילו כרטיס למוקדמות.
לא מהלך חכם במיוחד של פיב"א, אם יורשה לי.

שמעתי את יעקב מאיר מישראל היום אומר באחד הפודקאסטים שביורופקאפ יש רצון שלא יותר מ2 קבוצות מאותה מדינה (למעט נושרות מהמוקדמות של ליגת האלופות). לאור הזכיה של נס ציונה במפעל, והדיווחים על כך שגלבוע אולי תשחק - לא בטוח שחיפה תשחק באירופה בעונה הבאה. אני לא בטוח עד כמה זה רע מבחינתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 1:39 pm 
Senior

די מוזר שנס תמונה לא מקבלת מקום אפילו במוקדמות הצ׳מפיונס אחרי הזכייה ביורופקאפ, מעניין אם זה פוגע קצת במשיכה של קבוצות ליורופקאפ עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 3:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הזריון הצפוי ביקום.
שבאילת, הפועל חיפה וגם נס ציונה יבדקו למה לא אוהבים אותם בפיב"א.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 8:00 pm 
Hall of Famer

דמגוגיה קלה....... הזיריון של הפועל הוא לא על חשבון קבוצה ישראלית אחרת.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 8:13 pm 
מנהל פורום

השיריון בפועל של הפועל ירושלים הוא ביזיון לכל דבר ועניין
הנבלה של היורוליג לא מכשיר את טריפה של הצ'מפיונס
ייאוש, הכדורסל האירופי
אולי בעצם הוא ראוי לעצמו. ענף ספורט מלהיב ופופולרי שפיב"א לא מצליחה למנף לליגה מקצוענית ראויה
היורוליג מפעל עלוב ומושחת וכל המפעלים האחרים אוחזים בשולי העליבות שלו ולכן גם עלובים ממנו.
היתרון היחיד של היורוליג שהוא משודר בשעות שאני מסוגל להחזיק עירנות, אם הייתי חי בשעון ארצות הברית אין סיכוי שהיתי רואה אפילו תקצירים משם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 9:31 pm 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:

זו בדיוק אותה הטענה של תל אביב על השריון שלה ביורוליג: אם אנחנו לא נהיה אף קבוצה ישראלית אחרת לא תהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 10:24 pm 
Sophomore

בין הקבוצות הבולטות במוקדמות: פרישטרי, לה מאן, טרביזו, באמברג, באקן ברס, צמוקי מינסק, פארמה.
מהמוקדמות יעלו 4 קבוצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 11:05 pm 
Hall of Famer

ברור, הזריון הוא לא על חשבון ישראלית אחרת. מדובר בצירוף מקרים מוחלט שביחד עם הזריון מורידים לישראל נציגה, אחרי שלוש שנים עם שתי נציגות, בלי שום סיבה נראית לעין.
וזה עוד שנה אחרי שישראלית זכתה במפעל המשני והייתה אמורה לקבל כרטיס למפעל הבכיר כמו שהיה עם כל קודמותיה. כלומר לשיטת "כלום לא בא על חשבון כלום" ישראל הייתה צריכה להיות עם נציגה עודפת (לפני הזריון), ובטח לא בחסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 8:52 am 
Hall of Famer

blue כתב:
עופר האדום כתב:

זו בדיוק אותה הטענה של תל אביב על השריון שלה ביורוליג: אם אנחנו לא נהיה אף קבוצה ישראלית אחרת לא תהיה.

רק ההבדל הפעוט כמובן הוא שבפיב"א יש ישראליות אחרות, ושם בניגוד ליורוליג הדרך בפני ישראליות אחרות לא חסומה הרמטית.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 8:54 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ברור, הזריון הוא לא על חשבון ישראלית אחרת. מדובר בצירוף מקרים מוחלט שביחד עם הזריון מורידים לישראל נציגה, אחרי שלוש שנים עם שתי נציגות, בלי שום סיבה נראית לעין.
וזה עוד שנה אחרי שישראלית זכתה במפעל המשני והייתה אמורה לקבל כרטיס למפעל הבכיר כמו שהיה עם כל קודמותיה. כלומר לשיטת "כלום לא בא על חשבון כלום" ישראל הייתה צריכה להיות עם נציגה עודפת (לפני הזריון), ובטח לא בחסר.

אם יש תקן קבוע לזוכה במפעל המשני, נס ציונה הייתה אמורה לקבל אותו.... אין שום קשר בין הפועל לסיפור של נס ציונה במקרה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 9:13 am 
Hall of Famer

אז שיבדקו בנס ציונה למה בפיב"א לא אוהבים אותם.

ואם הם כבר שם, שיקחו איתם את אלה שהיו אמורות להיות הנציגה הישראלית השנייה בשלב הבתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 10:29 am 
Freshman

שורה תחתונה בעונה הקודמת היו לנו 2 נציגות בבתים.
העונה, דווקא אחרי עונה טובה של הישראליות בפיבא (מלבד המשורינת), אנחנו הולכים אחורה...
אילת בהחלט יכולה להרגיש מקופחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 11:34 am 
Sophomore

ליין אפ חזק למדי מגרמניה (לודוויסבורג ואולדנבורג שסיימו את הליגה במקומות 1 ו-3), צרפת (דיז'ון שסיימה ראשונה ועשויה לזכות באליפות ושטרסבורג שסיימה שלישית) וטורקיה (קרשיאקה, טופש ובשיקטש שסיימו במקומות 3-5), בנוסף לטנריפה וברינדיסי ווא"ק אתונה.
קבוצות שעברו מהיורוקאפ: מלאגה ומורנאר בר (תשחק במוקדמות).
טורק טלקום עברה ליורוקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 9:29 pm 
Sophomore

בימים שהזיריון של ירושלים ביורוקאפ היה נושא לשיחה כאן (לפני השיריון ל3 שנים), המבקרים של הנושא (אני ביניהם) טענו כי זה מונע מקבוצות אחרות את ההזדמנות להשתתף, ואולי זה גם היה נכון, למרות שאז הרבה מאוד קבוצות ויתרו מראש על השתתפות באירופה.

מה שכן, נראה שגם אז וגם עכשיו, האוהדים מתעצבנים מהנושא הרבה יותר מבעלי הקבוצות הללו ש"כל כך רצו להשתתף".
במקום שיעשו רעש ובלאגן ויתראיינו וינסו לגרום לאיגוד או המנהלת להפעיל לחץ, זה תמיד נגמר בדממת אלחוט וקבלה של רוע הגזירה בלי להניד עפעף.
מישהו מכיר את הבעלים של הקבוצות כאן כפראיירים שמקבלים בהבנה כשדופקים אותם?

נכון שתמיד ירושלים היא זו שנהנית מההפקר, אבל עד שחולון הצטרפה, הקבוצות היחידות שהיו מוכנות לשחק באירופה שנה אחר שנה היו הם ומכבי.
כל שאר הקבוצות, גם אם השתתפו זה היה לשנה אחת, ובדרך כלל בחרו לותר.

גורם לי לחשוב שאולי גם בשנים שהקבוצות הללו כן נרשמו, הן הבינו מהר מאוד שהן לא יכולות לעמוד בעלות הכלכלית של השתתפות, ואמרו ליול"ב לדלג עליהן.

לגבי ירושלים, היו לי טענות אליהם כשהם חתמו על השיריון, אבל קשה לי להאשים אותם כשהם מקבלים הזמנה חופשית, השתתפות באירופה יכולה לקבוע גורל של 25% (סתם זרקתי מספר) או יותר מהמנויים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 10:27 pm 
Junior

אלוהים יודע שאני נגד שריונים מכל סוג, אבל מהו משחק המילים המשונה שעומד בבסיס מטבע הלשון ״זיריון״?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 10:34 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
אלוהים יודע שאני נגד שריונים מכל סוג, אבל מהו משחק המילים המשונה שעומד בבסיס מטבע הלשון ״זיריון״?

נראה לי מגיע מהביטוי ״יש דרג ויש זרג״

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 11:07 pm 
Hall of Famer

זה בא מאותו ויכוח שבו מישהו מסויים התעקש שזה לא שיריון, זה זימון, גם אם הוא חוזר כל שנה.
נתתי לו מערוף שאם הוא מתעקש אפשר לקרוא לזה שיזמון, אבל נראה לי שזיריון יותר קולע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 11:11 pm 
Hall of Famer

ערן כתב:
בימים שהזיריון של ירושלים ביורוקאפ היה נושא לשיחה כאן (לפני השיריון ל3 שנים), המבקרים של הנושא (אני ביניהם) טענו כי זה מונע מקבוצות אחרות את ההזדמנות להשתתף, ואולי זה גם היה נכון, למרות שאז הרבה מאוד קבוצות ויתרו מראש על השתתפות באירופה.

מה שכן, נראה שגם אז וגם עכשיו, האוהדים מתעצבנים מהנושא הרבה יותר מבעלי הקבוצות הללו ש"כל כך רצו להשתתף".
במקום שיעשו רעש ובלאגן ויתראיינו וינסו לגרום לאיגוד או המנהלת להפעיל לחץ, זה תמיד נגמר בדממת אלחוט וקבלה של רוע הגזירה בלי להניד עפעף.
מישהו מכיר את הבעלים של הקבוצות כאן כפראיירים שמקבלים בהבנה כשדופקים אותם?

נכון שתמיד ירושלים היא זו שנהנית מההפקר, אבל עד שחולון הצטרפה, הקבוצות היחידות שהיו מוכנות לשחק באירופה שנה אחר שנה היו הם ומכבי.
כל שאר הקבוצות, גם אם השתתפו זה היה לשנה אחת, ובדרך כלל בחרו לותר.

גורם לי לחשוב שאולי גם בשנים שהקבוצות הללו כן נרשמו, הן הבינו מהר מאוד שהן לא יכולות לעמוד בעלות הכלכלית של השתתפות, ואמרו ליול"ב לדלג עליהן.

לגבי ירושלים, היו לי טענות אליהם כשהם חתמו על השיריון, אבל קשה לי להאשים אותם כשהם מקבלים הזמנה חופשית, השתתפות באירופה יכולה לקבוע גורל של 25% (סתם זרקתי מספר) או יותר מהמנויים שלהם.

הביטוי "שיבדקו למה לא אוהבים אותם", שגם הוא הוזכר פה, הגיע בדיוק מסיטואציה כזו. גליל עליון רצתה לשחק ביול"ב, יול"ב דילג עליה והכניס במקומה את ירושלים שסיימה מתחתיה. במקרה ההוא גליל כן מחתה, ובירושלים היה מנהל זחוח בשם גידי דודי שטבע את הביטוי "שגליל יבדקו למה ביולב לא אוהבים אותם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 27, 2021 3:00 am 
Hall of Famer

איני מבין את ההיתממות
מילא אם זה היה מגיע אחרי עונה בא ירושלים הגיעה רחוק בליגת האלופות עצמה, אבל אפילו זה לא
קבוצה נכשלה בצורה גורפת בשתי החזיתות - ועדיין מקומה מובטח
הם יקבלו מענק השתתפות מהמנהלת?

במובן מסוים ברמת המאקרו זה גם עושה רע לירושלים עצמה - כי ככה באמת יורדים התמריצים להצליח (דמיינו למשל עד כמה מכבי הייתה פותחת את הכיס גם באמצע עונות באם למשל ההישארות שלה ביורוליג הייתה תלויה במיקום בטבלה שלה שם, אפילו אם זה נראה שולי לסיים מקום 10 או 13)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 27, 2021 9:35 am 
Freshman

אני לא מאמין שעדיין מתווכחים על זה.
הפועל ירושלים והפועל חולון כבר ארבע שנים רצופות משובצות לשלב הבתים. רק הן ולא אף קבוצה אחרת - משמע שתיהן משוריונות.
רשימת הקבוצות שהגיע להן השנה יותר מהפועל ירושלים: גליל, אילת, חיפה ונס ציונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 27, 2021 10:40 am 
Sophomore

לא איכנס לכל הויכוחים, אף אחד לא משנה את דעתו מדברים כאלה, אבל קצת סדר:
- הBCL מעניק כרטיסים לליגות השונות לפי דירוג המדינות המבוסס על הישגים במפעל (ניתן למצוא אותו באתר המפעל בקלילות)
- ישראל מדורגת במקום ה9 ומקבלת בהתאם כרטיס אחד לבתים ואחד למוקדמות (כמו בלגיה ב-10 וליטא ב-12)
- חולון קיבלה את הכרטיס לבתים על סמך המקום השני בליגה ואילת הייתה הבאה בתור (גלבוע לא נרשמה)
- המפעל שומר לעצמו 4 כרטיסים חופשיים לבתים מדי שנה. חולון קיבלה לפני שנתיים, הפועל השנה, גם מלאגה וגלטסראיי.

בלי קשר, מהמר שבעוד שנתיים-שלוש גם הסיפור הזה של כרטיסים חופשיים יבוטל. זה הכיוון עליו הם מדברים מהתחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 27, 2021 10:51 am 
Hall of Famer

Avishai כתב:
- הBCL מעניק כרטיסים לליגות השונות לפי דירוג המדינות המבוסס על הישגים במפעל (ניתן למצוא אותו באתר המפעל בקלילות)
- ישראל מדורגת במקום ה9 ומקבלת בהתאם כרטיס אחד לבתים ואחד למוקדמות (כמו בלגיה ב-10 וליטא ב-12)
- חולון קיבלה את הכרטיס לבתים על סמך המקום השני בליגה ואילת הייתה הבאה בתור (גלבוע לא נרשמה)
- המפעל שומר לעצמו 4 כרטיסים חופשיים לבתים מדי שנה. חולון קיבלה לפני שנתיים, הפועל השנה, גם מלאגה וגלטסראיי.

בלי קשר, מהמר שבעוד שנתיים-שלוש גם הסיפור הזה של כרטיסים חופשיים יבוטל. זה הכיוון עליו הם מדברים מהתחלה.

מבהיר נהדר את כל הסיפור וקשקושי הזיריונים. תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 27, 2021 10:55 am 
מנהל פורום

Avishai כתב:

יש דירוג ליגות, אבל הכרטיסים לא מוענקים לפיו.
צ'כיה מקום שני עם קבוצה אחת בשלב הבתים ואחת במוקדמות, טורקיה מקום 5 עם 4 קבוצות בשלב הבתים (לא כולל גלאטסאריי).
ביום שהכרטיסים יחולקו לפי הדירוג של הליגות פיב"א תודיע מראש כמה כרטיסים יש לכל מדינה.

מאותה סיבה אין ביסוס לאמירה של 4 כרטיסים חופשיים.
לא רק שלא ידוע מראש כמה כרטיסים יש לכל מדינה, לא ידוע אפילו כמה כרטיסים הם לשלב הבתים.
"חלוקת הכרטיסים" לליגות מתרחשת רק בדיעבד, אחרי שהקבוצות שמעוניינות להשתתף כבר נרשמו.
הכל נתון למניפולציה של פיב"א, למשל, אם ירושלים הייתה מסיימת מקום אחד מתחת לחולון, אז ישראל באופן ניסי הייתה זכאית פתאום ל2 מקומות על בסיס הישגים ספורטיביים, וירושלים לא הייתה נכנסת על תקן "4 כרטיסים חופשיים בעונה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 27, 2021 11:02 am 
Hall of Famer

מבהיר אפילו עוד יותר נהדר את הסיפור ואת הזיריונים. תודה!

בקיצור, די ברור למה ירושלים ויתרה כל כך מהר על העונה ולא הביאה שחקנים להיאבק אפילו על דירוג. כשאתה מזוריין, באמת חבל על הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 93 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], רואה שחורות ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה