sir charles כתב:
לגבי ההחתמות האפורות שציינת, אז הלוואי שמכבי הנוכחית היתה עושה סקאוטינג כמו זו של תחילת המילניום. אריאל מקדונלד הגיע מלובליאנה רגע אחרי שלקח אותה לפיינל פור של גביע אירופה לאלופות, פארקר הגיע מהnba כנבחר סיבוב ראשון שהיה לו מזל רע עם פציעה ולא קיבל הזדמנות בקבוצה שבחרה בו, דווין סמית' הגיע כנבחר טרי לחמישיית העונה ביורוקאפ במדי טרוויזו, באסטון והאפמן הגיעו מהליגה הספרדית החזקה ובלו בכלל הגיע על תקן מתאזרח, כך שאף אחת מהדוגמאות שהבאת לא ממש מתאימה לפרופיל של שחקן שהגיע משום מקום.
ועדיין אני זוכר שבשנה שהחתימו את מקדונלד והאפמן היתה תחושה שמדובר בשחקנים פרווה,
בטח לעומת שנים קודמות שהחתימו שמות כמו לונצאר, ווילי אנדרסון, אלכסנדר, באק ג'ונסון, דיוויד בנואה או ראשרד גריפית.
אני זוכר שבעונה הזו (של האפמן ומקדונלד) חוסר האמון של הקהל היה כ"כ גדול, שבמשחק הראשון (למיטב זכרוני מול לאשקו) הגיעו 3,500 איש להיכל.
גם ההחתמה של דווין סמית' לא היתה משהו מיוחד, עם כל הכבוד לחמישיית היורוקאפ.
המון פעמים שהלכו על שחקנים עם ניסיון, זה נגמר בכישלון -
קווינסי לואיס הגיע על תקן "השחקן עם ניסיון ה NBA ששיחק עם סטקטון ומאלון" והיה אחד הפלופים הגדולים.
חוסיין בשוק עם מלא ניסיון אירופאי גם נכשל.
שמרדיני, רודני ביופורד, קאמינגס, פאפאלוקאס, ווימס, *צ'רלס גיינס*, אייברסון, אלכס מאריץ' - כולם אכזבו.
ושהלכו על שחקנים סטייל אנתוני פארקר (צעירים סיבוב ראשון שלא קיבלו מספיק הזדמנות), שחקנים כמו ג'ו אלכסנדר או רודני וויט, זה לפעמים גם נגמר לא טוב.
בדרך כלל גם כאשר ההחתמות של שחקנים ניסיון אירופאי שנתנו עונה טובה במכבי (למיטב זכרוני),
מכבי לא הגיע להישגים מיוחדים - מרכוס בראון, דיוויד לוגן, קית לנגפורד, אלן אנדרסון.
שחקנים עם ניסיון שעזרו למכבי להגיע להישגים באירופה, וגם שיחקו טוב : מרכוס פייזר, סופו, היקמן וצ'אק אידסון.
שחקנים שהגיעו בלי ניסיון במקומות עם רמה גבוהה, אבל היו בסך הכל טובים - דאור פישר, דורון פרקינס, שון ג'יימס, פארגו.
קיצר, אחרי כל החפירה שלי בהיסטוריה של 20 השנים האחרונות, אין שום מגמה לשום דבר.
בכל מקרה שנינו מסכימים שלא יגלו כנראה את האפמן ומקדונלד השנה במכבי ושהסקאוט היום לא כמו פעם.
וכמו שכבר אמרו בפוסט הזה - הגיע הזמן שמכבי תתחיל להתרגל להיות קבוצת יורוליג בינונית, כמו שהיתה בניינטיז.