סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 28, 2021 11:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לאחר שהיה פה לא כזה מזמן טופיק דומה שפתח יואב ובו רשמתם מלא פרטים שימושיים, החלטתי להיעזר בקהילה פה גם.

החלטנו לעבור צפונה (רוב חיי הייתי בבאר-שבע) ולהתקרב למשפחה של אישתי (יקנעם/טבעון).
זו צעיר עם ילד + שני כלבים. רצינו ביקנעם, אבל מסתבר שאין בכלל היצע של דירות 3-4 חדרים בשוק. אבל ממש. כל מה שסביר נחטף ישר, וכנראה בכלל לא מספיקים לפרסם.
התחלנו להתרחב ברדיוס ולהתעניין באזורים נוספים, אבל אין לנו מושג מה קורה שם בפועל. בחריש למשל ברור לנו למה השכ"ד ממש נמוך כרגע, ומאותן הסיבות אנחנו כרגע פוסלים אותה. אבל נגיד פרדס חנה - כרכור? יש דירות עם מחיר נמוך קצת באופן חשוד (יחסית להנחה שככל שמתקרבים למרכז המחיר אמור לעלות). חדרה? נשר? עתלית??
בגדול פתוחים להצעות... אבל ישובים קיהלתיים ומושבים שבהם הרוב זה בתים של 5 חדרים ומעלה זה פחות מתאים. כנ"ל מקומות שצריך משכורת היי-טק כדי לשלם שכ"ד.

הצילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 28, 2021 11:51 pm 
Hall of Famer

לא באמת קשור לת׳רד, אבל משעשע אותי שלעבור ״קרוב״ למשפחה זה לעבור מעיר אחת לאחרת, בעוד אצלנו בדרך כלל אנחנו חושבים אמריקה או אירופה... (עזבו, אנחנו חושבים סן פרנסיסקו או ניו יורק, ובחיי שההבדל עצום בין שתי הערים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 28, 2021 11:56 pm 
Senior

לא כל כך מכיר את האיזור ההוא אבל שמעתי על אנשים ששוכרים בתים בעוספיה או דלית אל כרמל. אני מנחש שזה זול יותר (אין לי מושג איך זה עובד עם מוסדות החינוך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 12:09 am 
Hall of Famer

רמת ישי זה כבר צפוני מדי?
פרדס חנה נשמע נחמד בסך הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 7:36 am 
Hall of Famer

בנשר יש שכונות בהחלט לא רעות, רמות יצחק נניח, זה קרוב גם ליקנעם וגם ממש חלק מחיפה, אז בסך הכל זו יכולה להיות בחירה טובה עבורכם. הייתי בודק גם בקרית אתא אולי, שכונות חדשות יותר כמו גבעת הרקפות, גבעת טל וגבעת אלונים. עוד אופציה שאני פחות מכיר, אבל היא גם לא כ"כ רחוקה ושווה בדיקה זו מגדל העמק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 8:32 am 
Hall of Famer

הבעיה עם נשר והקריות וטבעון והאזור זה זיהום האוויר הקשה.
משתנה שבהחלט הייתי לוקח בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 8:47 am 
מנהל פורום

אני כנראה אעבוד באזור חוף הכרמל, אז הקריות אולי קצת פחות רלוונטי. רמת-ישי בהחלט אופציה.
נבדוק לגבי רמות-יצחק בנשר. תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 8:53 am 
Hall of Famer

ודים כתב:
אני כנראה אעבוד באזור חוף הכרמל, אז הקריות אולי קצת פחות רלוונטי. רמת-ישי בהחלט אופציה.
נבדוק לגבי רמות-יצחק בנשר. תודה!

דווקא קריות הרבה יותר רלוונטי מרמת ישי לדעתי אם אתה עובד בחוף הכרמל, יש לך את כביש 22 ומנהרות הכרמל אם אתה ברכב פרטי ורכבת ומטרונית אם אתה מעדיף תחבורה ציבורית שמביאים אותך לאיזור הרבה יותר בקלות. רמת ישי יותר רלוונטי אם תעבוד מזכרון יעקב ודרומה, וגם אז זה קצת רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 9:18 am 
מנהל פורום

אם אתה עובד בחוף הכרמל אז עדיף קריות, אפילו עכו ונהריה על רמת ישי וטבעון, הרכבת שם יעילה ונוחה וזמינה, ומנהרות הכרמל כנ"ל.
אני יש לי רק מילים רעות לומר על רמת ישי באופן כללי, אבל אני סופר לא אובייקטיבי שם, ואם אני נאלץ להסתכל אובייקטיבית, זה כנראה מקום טוב לגור בו, כנ"ל טבעון, אבל שוב, אני מתעב את העמק.
פרדס חנה - כרכור, יש שם בעיית אוכלוסיה לא פשוטה, לא כולם כמובן, אבל יש שם שני סגוי אוכלוסיות די מחרידים, הייטקיסטים מהסוג המזוויע וניו אייג'יסטים מהסוג המזוויע, ואם תיפלו בדכונה עם רוב לאחד מאלו או בבית ספר עם רוב לאחד מאלו זה יכול להיות קשוח. אבל אם בא לך אנטי ווקסרים ותרבות שופוני של אנשים בינוניים מתובלת בכתות של אנסים, אני מניח שזה מקום סבבה. וזה בעסה, כי פרט לכך, אחלה מקום, יפה, נוח, אוכלוסיה ותיקה חביבה מאד, קהילה די גדולה של אמנים, אנשי חינוך והייטקיסטים מהסוג הלא מזוויע, אבל הטירלול שכן שם די מטריד (ואגב, גם טבעון מתחילה לפתח סממנים כאלו).
שווה לבדוק מקומות כמו בית אורן, זכרון, עוספיה וכאלו, קרוב לך לעבודה המסתמנת, קרוב למשפחה של אשתך ויש אפשרות למצוא דילים טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 9:19 am 
Hall of Famer

מה זה הייטקיסטים מהסוג המזוויע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 9:20 am 
מנהל פורום

אשכנזים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 9:21 am 
Hall of Famer

:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 9:23 am 
מנהל פורום

או בגדול כאלו שבאים לאיזור מסויים ודורשים שהכל יהיה בדיוק כמו שמתאים להם עד הפיפס האחרון, לא מבינים שחיים במקום זה חיים בקהילה, אלו שיחשבו שהמשכורת הגבוהה יחסית לאיזור שהם מרוויחים מקנה להם פריביליגיות במכולת, אלו שיכנסו לעמותים עם התושבים המקוריים על כל דבר, אלו שיעשו את המוות למורים בבתי ספר ואלו שיעזבו אחרי 3 שנים תודה לאל רק בשביל שמישהו בדיוק כמוהם יגיע גם.
זה כמובן לא רק הייטקיסטים באופן כללי, זה ספציפית כן בעיקר הייטקיסטים בפרדס חנה - כרכור, מכל מיני סיבות. בעמק יזרעאל זו היתה תופעה שמיוחדת למשפחות של אנשי קבע נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 9:29 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אם אתה עובד בחוף הכרמל אז עדיף קריות, אפילו עכו ונהריה על רמת ישי וטבעון, הרכבת שם יעילה ונוחה וזמינה, ומנהרות הכרמל כנ"ל.
אני יש לי רק מילים רעות לומר על רמת ישי באופן כללי, אבל אני סופר לא אובייקטיבי שם, ואם אני נאלץ להסתכל אובייקטיבית, זה כנראה מקום טוב לגור בו, כנ"ל טבעון, אבל שוב, אני מתעב את העמק.
פרדס חנה - כרכור, יש שם בעיית אוכלוסיה לא פשוטה, לא כולם כמובן, אבל יש שם שני סגוי אוכלוסיות די מחרידים, הייטקיסטים מהסוג המזוויע וניו אייג'יסטים מהסוג המזוויע, ואם תיפלו בדכונה עם רוב לאחד מאלו או בבית ספר עם רוב לאחד מאלו זה יכול להיות קשוח. אבל אם בא לך אנטי ווקסרים ותרבות שופוני של אנשים בינוניים מתובלת בכתות של אנסים, אני מניח שזה מקום סבבה. וזה בעסה, כי פרט לכך, אחלה מקום, יפה, נוח, אוכלוסיה ותיקה חביבה מאד, קהילה די גדולה של אמנים, אנשי חינוך והייטקיסטים מהסוג הלא מזוויע, אבל הטירלול שכן שם די מטריד (ואגב, גם טבעון מתחילה לפתח סממנים כאלו).
שווה לבדוק מקומות כמו בית אורן, זכרון, עוספיה וכאלו, קרוב לך לעבודה המסתמנת, קרוב למשפחה של אשתך ויש אפשרות למצוא דילים טובים

פוסט לפנתאון... :bra_vo:

בזמנך הפנוי, אשמח לסקאוט ריפורט דומה על היישובים: נהריה, כפר ורדים, יודפת, כרמיאל, כליל, שלומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 10:52 am 
מנהל פורום

אני עכואי במקור, אני שונא את כל המקומות הללו חוץ מכליל. שזה מקום מחפוף בצורה מקסימה בתנאי שרק באים לחופש שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 10:56 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
איזה מין סקאוטינג ריפורט זה? ממחלקת הסקאוטינג של מכבי יוצאים ריפורטים יותר טובים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 11:16 am 
Senior

תיעוד בלעדי, ערן קלימי בדוחות סקאוטינג.
צפו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 11:28 am 
Junior

במקרה הגעתי לקאלימי בטוויטר, חוויה משונה בהחלט (אני עוקב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 11:29 am 
Hall of Famer

מסכים עם ציפה לגבי איזור פרדס חנה-כרכור, מוקד עליה לרגל לאנטי-ווקסרים וניו-אייג'יסטים מהזנים היותר מטורללים. עוד חסרון של האיזור הזה הוא שזה משמעותית פחות נוח מבחינת קירבה ליקנעם וטבעון מאשר הקריות/נשר/איזור העמק, אותו הדבר גם מבחינת הקירבה לחוף הכרמל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 11:30 am 
Junior

ביוקנעם יש את שכונת גבעת אלונים שמות רחובות האורנים וכאלה יש שם צבר של דירות להשכרה במחירים טובים והמצב של הדירות סביר פלוס. בדקנו את האזור לפני כמה חודשים פשוט.

אין טעם לחפש בטבעון, המצב של הדירות שם רעוע והמחירים בשמיים.

למרות הדו"ח סקאוטינג המפורט והנוירוטי משהו של ערן, הייתי בודק את נווה פרדסים בפרדס חנה (ספציפית שלושת בביניינים של פרוייקט צלול) המחירים שם יותר נמוכים מאלה של חלומות כרכור. אם תעדיפו דירה יותר חדשה במחיר של אזור טיפה יותר סואן מיוקנעם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 11:31 am 
Junior

אתם קצת מגזימים עם הסטיגמות על פרדס חנה. יש שם שכונות שכל הווקסרים-אייג'ים בכלל לא יתקרבו לשם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 12:02 pm 
מנהל פורום

rony כתב:
מסכים עם ציפה לגבי איזור פרדס חנה-כרכור, מוקד עליה לרגל לאנטי-ווקסרים וניו-אייג'יסטים מהזנים היותר מטורללים. עוד חסרון של האיזור הזה הוא שזה משמעותית פחות נוח מבחינת קירבה ליקנעם וטבעון מאשר הקריות/נשר/איזור העמק, אותו הדבר גם מבחינת הקירבה לחוף הכרמל.

כן, זה פחות נוח לנסוע ליקנעם, אבל זה כן קרוב לעבודה באזור חוף הכרמל, לא? אני ספציפית אהיה כנראה הרבה באזור מעגן מיכאל ולא נגיד עתלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 12:03 pm 
מנהל פורום

החתול יובב כתב:
אתם קצת מגזימים עם הסטיגמות על פרדס חנה. יש שם שכונות שכל הווקסרים-אייג'ים בכלל לא יתקרבו לשם.

מאיזה בחינה? שכונות לא טובות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 1:09 pm 
Junior

פשוט "נחשבות" פחות. נווה פרדסים זו שכונה של תושבים מבחוץ (ראשון מערב סטייל) שבאו לבנייה חדשה בעיר. לא תמצא שם רוחניק אמיץ אחד. לידה יש את נווה גנים שנחשבת "רוסית".

גם בחלומות כרכור אין את אותה אוכלוסייה מדוברת. מלא משפחות עם ילדים מודיעין סטייל.

אתה יכול לחפש גם בזכרון. מומלץ אפילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 29, 2021 1:11 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
rony כתב:

כן, זה פחות נוח לנסוע ליקנעם, אבל זה כן קרוב לעבודה באזור חוף הכרמל, לא? אני ספציפית אהיה כנראה הרבה באזור מעגן מיכאל ולא נגיד עתלית.

בדרך כלל כשמדברים על חוף הכרמל מתייחסים יותר למבואות הדרומיים של חיפה, מתא"ם והאיזור, אם אנחנו מדברים על עבודה באיזור מעגן מיכאל ומשפחה באיזור יקנעם-טבעון אז הייתי מחפש גם בכיוון של זכרון יעקב-בנימינה-גבעת עדה, אולי גם אור עקיבא, יש שם שכונות חדשות יחסית ששמעתי עליהן דברים טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה