סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 56  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 21/22
הודעהפורסם: ד' יוני 30, 2021 9:29 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
כיף שמביאים שחקנים עם דגש על פיזיות והגנה ולא כל מיני פרימדונות שמתאימים לשיטה ההתקפית של פרגוסון... כבר שינוי מרענן של אורן עמיאל...

מה שכן, הבחור נראה טיפה נגר ובטח צריך לידו סקורר שמייצר נקודות וקולע טוב מבחוץ. זה נראה לי לא משאיר הרבה מקום לרכז ישראלי מהסוג של זיו, מדר, דוברת, מקל אלא אם כן יבואו כמחליפים (אולי דברת יסכים..).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 30, 2021 9:53 pm 
Junior

לירושלים אין סיכוי להערכתי להחתים לא את דברת ולא את מדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 30, 2021 10:41 pm 
Sophomore

יופי , לא רציתי את יפתח זיו אז הביאו את יפתח זיו הזר

אני לא באמת מכיר ויודע יותר מידי.
אבל זמנם של הדרווים קיצ'נים עבר מהעולם , לא הגיוני לשחק עם שחקן (בטוח לא גארד ) שלא מאיים על הסל
נקווה שהבחור יצליח להביא את עצמו למשחק גם בצד ההתקפי כי אחרת הקהל יאבד סבלנות ואז הוא ילך לאיבוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 30, 2021 11:29 pm 
Junior

N.T.K כתב:

אבל זמנם של הדרווים קיצ'נים עבר מהעולם , לא הגיוני לשחק עם שחקן (בטוח לא גארד ) שלא מאיים על הסל
נקווה שהבחור יצליח להביא את עצמו למשחק גם בצד ההתקפי כי אחרת הקהל יאבד סבלנות ואז הוא ילך לאיבוד

ועל סמך מה בדיוק אתה קובע שמדובר בשחקן שלא מאיים על הסל? בשנה שעברה בליגת האלופות הוא לקח בממוצע עשר זריקות למשחק, 3 מהן לשלוש ועוד כמעט 7 זריקות עונשין ובסך הכל קלע בממוצע כמעט 14 נקודות למשחק. לצד יותר 5.3 אסיסטים ו 3.7 ריבאונדים. זה לא מאוד שונה מהסטטיסטיקה של בראון במפעל בשנת 2020-2019, אם כי באחוזים קצת פחות טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 30, 2021 11:57 pm 
Senior

אני מסכים שלהביא רכז, בעיקר זר, שלא מאיים על הסל זו שטות מוחלטת (היי כריס קרמר), אבל כאמור -כאן מדובר בקלע המוביל של קבוצה שעשתה ריצה יפה בצ׳מפיונס ליג.
הקליעה מבחוץ,ובעיקר מהעונשין יותר מטרידה אותי מאשר חוסר אזרטיביות התקפית אצלו.
אבל 7 זריקות עונשין למשחק לגארד זה מעולה, זה יותר ממה שכל הגארדים שלנו ביחד נתנו בעונה שעברה והגיע הזמן להתחיל לשים דגש גם על דברים פחות סקסיים כאלו.
2 זריקות עונשין ב70% הן עדיין זריקות יותר טובות מכמעט כל סוג של זריקה.

מעבר לזה, אם הדיבור על פלדין נכון, אז רכז אתלטי ששומר טוב ותוקף את הטבעת זה בדיוק סוג השחקן שהייתי מחפש לידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 9:29 am 
Sophomore

פלדין הוא אהובי היקר , אבל בקבוצה שהגארדים שלה הם פלדין ואובהרסון , תהיה בעיה לשמור (פלדין) ותהיה בעיה ענקית ביצירת מצבי קליעה (שניהם כפי שנראה כרגע )
כל זה כמובן בלי שראיתי לעומק את השחקן הזה שחייב סוג של קיצור לשם שלו אחרת יהיה קשה איתו.

שחקנים כמו קיצ'ן , יוגב , יפתח זיו , ואולי אובהרסון , הם שחקנים חמודים מאוד
הקהל בהתחלה מתלהב מהם מאוד
אח"כ הם יקבלו את כל התשבוחות על זה שהם "נלחמים" ועושים דברים שלא בסטטיסטיקה.
אבל בסוף צריך בקבוצה לפחות 2-3 שחקנים שיכולים באופן קבוע להעסיק את ההגנה מספיק בשביל שההגנה תהיה חייבת להתיחס אליהם ובכך קצת להוריד את הלחץ מהאחרים.
בקבוצה שיש לה את אלה , פתאום כל השחקנים נראים יותר טוב (כל הג'ון הולנדים תומאסים וכו.. )
בקבוצה שיש לה רק את ההולנדים והתומסים והטימורים והזוסמנים והיפתח זיוים וכו..
כולם נראים פחות טוב משמעותית.
כי חלקם צרכים לשחק מחוץ לאיזור הנוחות שלהם וחלקם פשוט נדפקים מזה שהשחקנים המובילים משחקים מחוץ לאיזור הנוחות שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 9:49 am 
Senior

שוב - למה אתה מכריז שאובסוהן הוא שחקן עם בעיה ענקית ביצירת מצבי קליעה? אני באמת לא מבין את זה.
קטונתי מלדעת אם ההחתמה הזו הולכת להצליח או לא, אבל שחקן שעשה 14 נק' ו5 אסיסטים למשחק בצ׳מפיונס (בקבוצה שממש ממש הצליחה) זה לא מספיק ייצור מצבי קליעה בשבילך?
האיש קלע 20 נקודות למשחק במוקדמות היורובאסקט והוביל את בלגיה לקמפיין מוצלח (מיותר לציין שהיה הקלע המוביל שלהם), אני באמת באמת מבולבל למה הפכת אותו ליוגב אוחיון או דרווין קיצ׳ן, מה בנתונים שלו/ מה שראית ממנו גורם לך לחשוב שזה סוג השחקן שהוא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 10:17 am 
Sophomore

לא מכריזה את זה , אפילו רשמתי כמה פעמים שצריך לתת לו צ'אנס (וגם חושב שצריך )
מאוד מתרשם מזה שאורן ישר החתים אותו (ומן הסתם הוא מכיר אותו )
גם מרשים אותי העובדה שה+- שלו הכי גבוה בקבוצה שלו בפער.

אני חושש שהוא כזה , אני לחלוטין לא קובע שהוא כזה.
וכל החשש שלי נובע מאיזה סרטון סקאוטינג ולא מצפיה במשחקים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 11:10 am 
Senior

טוב, אין לי כוונה להכניס לך מילים לפה, אבל רשמת את הדברים הבאים:
N.T.K כתב:

N.T.K כתב:
...בקבוצה שהגארדים שלה הם פלדין ואובהרסון , תהיה בעיה לשמור (פלדין) ותהיה בעיה ענקית ביצירת מצבי קליעה (שניהם כפי שנראה כרגע ) ...

שחקנים כמו קיצ'ן , יוגב , יפתח זיו , ואולי אובהרסון , הם שחקנים חמודים מאוד

נכון שאתה מסייג פה בקטנה, אבל זה בכל זאת נראה לי כמו הבעת חשש די נחרצת כלפי שחקן שלא יאיים על הסל, שלא ייצור מצבי קליעה.
אני מסכים עם הנקודות שכתבת, פשוט אם אמרת שאתה לא מכיר מאוד את השחקן, קצת מוזר לי שדווקא הנתונים שנחשפת אליהם גרמו לך לכזה חשש שזה סוג השחקן שהוא יהיה, בעיני הם ממש לא מעידים על שחקן שלא מחפש את הסל מספיק.

מנחם כתב:
לפי הסטטיסטיקות הוא לא שיחק בבאמברג נגדנו.
https://www.championsleague.basketball/ ... n-Obasohan

אוקיי, בהתחלה זה היה נראה לי מוזר, כי כשיצא לי לראות קצת את נימבורק וראיתי את אובסוהן כרכז המוביל שלהם, ממש זכרתי שבעבר שיחק אובסוהאן נגד הפועל, כי זכרתי שהצחיק אותי כמה שהשם שלו נשמע כמו עבאס סואן.
עכשיו כשאמרו שהוא חתם בהפועל רציתי לבדוק מה הוא עשה לפני כן בקריירה וראיתי שהוא שיחק לא מזמן בבמברג, אז הנחתי שמשם השם מוכר לי.

מסתבר שלא, זה היה דרק אובסוהן ששיחק במדי שטרסבורג נגד הפועל ב2008... פספסתי רק בעשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 1:43 pm 
Sophomore

ראיתי כמה סרטונים שלו ונראה שנועם דיי דייק. מכל השחקנים שהוזכרו הוא הכי מזכיר לי את קרמר - מאד חזק, אתלטי ואגרסיבי. שומר טוב. אבל את רוב הנקודות שלו עושה מהאסל ומתפרצות. קליעה מ-3 מהוססת (למרות שכמו קרמר מידי פעם מרים שלשה ממטר אחורה). גם בחדירה נראה שהוא יודע לעשות נקודות רק אם ממש מגיע לטבעת (אין פלואוטרים, עצירה לגאמפ מחצי מרחק או משהו כזה). מה שכן הוא נראה טיפה יותר טכני מקרמר בכדרור ובסיום שזה סבבה.

בהינתן שיהיה לו האופי הלוחמני של קרמר (מה שאני מאמין שכן) זאת תהיה החתמה טובה לדעתי. מה שכן, זה סוגר את מכסת "הלא מייצרים בהתקפה עומדת" שלנו לקו האחורי ולכן לידו צריך באמת סקוררים בעמדה 2 ו-3 (כלומר לא פלדיין ולא תואם הולנד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 1:47 pm 
Junior

מוקדם מאוד לקבוע מה יהיה התפקיד שלו בקבוצה. זה הרכז הפותח? או שאולי הוא המקבילה של האנגלי ההוא - טאריק פיליפ? אני לא בטוח שאפילו בהפועל מסוגלים לענות על זה כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 3:42 pm 
Hall of Famer

מסייג מראש שאיני מכיר כלל את השחקן, ולא התעמקתי יתר על המידה במספרים/נתונים עליו (אלא באופן חפיף בלבד), אבל:
לתומי הייתי אומר שמדובר בשחקן מוכח מקבוצה טובה יותר מירושלים, שכבר צבר ניסיון בכמה ליגות, שהמאמן מכיר וסומך עליו, ושבפרט בקבוצה כמו הפועל ירושלים - שיש לה בסגל 5 זרים במשחקי הליגה, ולא מן הנמנע 6-7 זרים כאשר משחקת בליגת האלופות - מצוין שיהיה גם גארד שהוא פחות "אמריקאי עם יכולות סקורינג אישיות" מהסוג הנפוץ במחוזותנו, בפרט שבשורה התחתונה המספרים שלו כן ממש אחלה.
(כוונתי היא שקבוצה שמתבססת רק על 4 זרים צריכה אולי להקפיד על תכונות מאוד מסוימות בכל אחד מהן, אבל כאשר יש יותר זרים מסביב, ובפרט דינמיקה של תוספות והחלפות תוך כדי עונה - זה פחות מהותי בעיני)

אפרופו דיון זה, האם בשנים האחרונות קצת נעלמו (בפרט בליגה שלנו) סקוררים מובהקים בעמדות 3-4, כאלו שנותנים להם את הכדור כתחנה אחרונה עם הפנים/גב לסל, ובכך מסתכם תפקידם בכוח?
לי ניילון זאת הדוגמא הראשונה שקופצת לי לראש, גם דשון תומאס נניח, ולא עולים לי לצערי יותר מדי שמות...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 5:16 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
מסייג מראש שאיני מכיר כלל את השחקן, ולא התעמקתי יתר על המידה במספרים/נתונים עליו (אלא באופן חפיף בלבד), אבל:
לתומי הייתי אומר שמדובר בשחקן מוכח מקבוצה טובה יותר מירושלים, שכבר צבר ניסיון בכמה ליגות, שהמאמן מכיר וסומך עליו, ושבפרט בקבוצה כמו הפועל ירושלים - שיש לה בסגל 5 זרים במשחקי הליגה, ולא מן הנמנע 6-7 זרים כאשר משחקת בליגת האלופות - מצוין שיהיה גם גארד שהוא פחות "אמריקאי עם יכולות סקורינג אישיות" מהסוג הנפוץ במחוזותנו, בפרט שבשורה התחתונה המספרים שלו כן ממש אחלה.
(כוונתי היא שקבוצה שמתבססת רק על 4 זרים צריכה אולי להקפיד על תכונות מאוד מסוימות בכל אחד מהן, אבל כאשר יש יותר זרים מסביב, ובפרט דינמיקה של תוספות והחלפות תוך כדי עונה - זה פחות מהותי בעיני)

אפרופו דיון זה, האם בשנים האחרונות קצת נעלמו (בפרט בליגה שלנו) סקוררים מובהקים בעמדות 3-4, כאלו שנותנים להם את הכדור כתחנה אחרונה עם הפנים/גב לסל, ובכך מסתכם תפקידם בכוח?
לי ניילון זאת הדוגמא הראשונה שקופצת לי לראש, גם דשון תומאס נניח, ולא עולים לי לצערי יותר מדי שמות...

היה גם איזה דונטה משהו. אומרים לקח פה כמה אליפויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 5:46 pm 
Hall of Famer

חלף במוחי, אבל הוא היה יותר אול-אראונד מרק סקורר

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 6:12 pm 
Freshman

ברסקי חתם. שחקן מעולה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 7:19 pm 
מנהל פורום

Harel_t כתב:
ברסקי חתם. שחקן מעולה

:-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 9:35 pm 
Sophomore

גמליאל כתב:
shmueliki כתב:

היה גם איזה דונטה משהו. אומרים לקח פה כמה אליפויות.

דאנטה לא כזה.
לפחות לא בגרסה הרזה בהפועל (מה שעשה בחיפה היה אחר)

אבל היו כאלה בליגה
סקוטי הופסון היה כזה בליגה שלנו
בגרסאות היותר צעירות שלו גם דריל מונרו כזה

נכון שפעם היו יותר , אבל היום המשחק ממש מכוון לגארדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 11:11 pm 
Junior

לא סמית', לא מונרו ולא הופסון היו כאלה.
שמוליק מכוון לזן אחר של שחקנים שבאמת קצת נעלם מהעולם. כרמלו אנתוני זה הפרוטוטייפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 01, 2021 11:36 pm 
Senior

רואן בארט סיניור ולושיוס דייויס לדוגמא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 02, 2021 7:39 am 
Hall of Famer

בפודקאסט של ערוץ הספורט, עודד הלפרין העלה את ההשוואה שהרכז החדש הוא "פטריק מילר עם קליעה טובה יותר"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 02, 2021 11:20 am 
Sophomore

קני ויליאמס כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 03, 2021 11:17 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:

אני מניח שכוונתך לסטיב בארט סניור, אבל הוא היה גארד, עם נתונים פיזיים של רכז. אכן היה סקורר אגואיסטי.
רואן בארט היה סקנד גארד קלאסי, סקורר נפלא אבל גם קבוצתי וחכם לעילא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 03, 2021 11:38 pm 
Hall of Famer

נו, וונדל אלכסיס, נוריס קולמן (וכאמור ניילון). שחקנים שהם 3-4 קלאסיים שעומדים בטופ אוף דה קי ויורים משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 04, 2021 4:10 am 
Hall of Famer

ניילון בליגה שלנו הוא 4-5 (למעשה היה הסנטר המחליף כשבני השרון עברו להרכבים נמוכים יותר, עם כל מיני ג'ייסון וויליאמס מהספסל וכו')
כששיחק לצד סיסה, מהלך מאוד ייחודי שהם עשו לעיתים היה pick and roll של שניהם, לא מחזה שרואים הרבה בין שחקנים בעמדות הללו
וזה גם היה די יעיל כי סיסה יכול להתעופף לדאנק, וניילון היה באנקר בזריקות 2 ארוכות באם יש לו את המרחק

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 04, 2021 9:21 am 
Senior

אורן כתב:
stavs כתב:

אני מניח שכוונתך לסטיב בארט סניור, אבל הוא היה גארד, עם נתונים פיזיים של רכז. אכן היה סקורר אגואיסטי.
רואן בארט היה סקנד גארד קלאסי, סקורר נפלא אבל גם קבוצתי וחכם לעילא.

לא, אני ממש ממש התכוונתי לרואן בארט, לי הוא זכור כ3 שתמיד משחק לצד שני גארדים, וסקורר מחונן לגמרי.
יכול להיות שהיה יותר 2-3 מאשר 3-4.

סטיב בארט ג'וניור בכלל לא שייך לדיון, גארד בכל רמ"ח איבריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 56  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, uriel17 ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: