סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 07, 2021 1:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הטיל הסיני הנטוש שדיברתי עליו קודם אמור להתחיל להיכנס לאטמוספרה בכניסה לא מבוקרת מחר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 09, 2021 9:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
התרסק בים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 09, 2021 10:37 am 
Hall of Famer

ספייסX שיגרה הבוקר עוד משימת סטארלינק עם שלב ראשון של פלקון 9 שמשוגר פעם עשירית - שזה לא רק שיא חדש, אלא היעד התכנוני של השלב הראשון של פלקון 9, כלומר להיות מסוגל לעשרה שיגורים.
מעניין מה יהיה עם הבוסטר הספציפי הזה, ואם ינסו לשגר אותו מעבר לפעם העשירית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 15, 2021 10:47 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
חלון השיגור למאדים שיחול החודש ובתחילת אוגוסט הולך להיות עמוס באופן מיוחד.
בנוסף ל-perseverance של נאס"א עם הרחפן שמצורף אליו, שעליהם כבר כתבתי, יהיו עוד שני שיגורים מעניינים.
טיאנוון 1 הסינית הולכת להיות משימה מורכבת במיוחד, עם כל החבילה - חללית שתישאר במסלול סביב מאדים, רכב נחיתה, רובר.
והמדינה השלישית שתשגר לכוון מאדים היא... איחוד האמירויות, כן כן. פרוייקט "אמל" של האמירויות יביא להם חללית מסלולית קטנה סביב מאדים, שעומדת להיות משוגרת על ידי טיל יפני.

זו הידיעה מהקיץ האחרון.
אז אחרי שהסינים נכנסו למסלול סביב המאדים בפברואר, אתמול רכב הנחיתה של טיואנוון 1 נחת בהצלחה. סין הפכה למדינה השנייה שמנחיתה חללית בהצלחה על מאדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 16, 2021 12:40 am 
Hall of Famer

ספייסX מגישה בקשה ראשונה ל-FAA לטיסת סטארשיפ מסלולית.
הבקשה היא ראשונית, לחלון לש חצי שנה שיצחיל ב-20 ביוני.
לפי הנתונים בבקשה, מדובר כצפוי בסטארשיפ עם שלב ראשון. השלב הראשון יבער 169 שניות ואז הוא ייפרד מהסטארשיפ, שתפעיל את מנועיה 5 שניות לאחר מכן. השלב הראשון יחזור לכדור הארץ וינחת בנקודה כלשהי במפרץ מקסיקו אחרי 495 שניות מהשיגור - לא ברור מהבקשה אם הכוונה היא להנחית אותו ממש, על ספינת פלטפורמה כמו שלב ראשון של פלקון 9, או פשוט לתת לו ליפול למים. סטארשיפ תמשיך לכניסה למסלול, תבצע הקפה אחת בלבד, ואז תיכנס בחזרה לאטמוספרה.
כיוון שמדובר בטיסת ניסוי מסלולית ראשונה של אבטיפוס, ספייסX לא לוקחים צ'אנסים ומכוונים את הנחיתה לאוקיינוס השקט, רחוק מכל מקום יישוב למקרה שהסטארשיפ תתפרק בכניסה - כך שלא ברור אם בכוונתם להנחית את הספינה או רק לדמות הנחתה, כלומר להפחית את מהירות החללית כאילו היא נוחתת על פלטפורמה ואז לתת לה ליפול למים.

בכל אופן, לספייסX יש עוד דרך לעבור ומסמכים להגיש לפני שה-FAA יאשר טיסה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 17, 2021 9:50 pm 
Hall of Famer

בשעה טובה הורמה SN15 בחזרה לכן השיגור. מה תגידו? יש מצב שמכינים אותה לטיסה נוספת...

בינתיים הכרזה מעניינת בתחום תיירות החלל - חברת Space Adventures, שהביאה ב-2009 את גי לליברט - מייסד סירק דה סוליי - לתחנת החלל הבינלאומית, תוציא טיסה בדצמבר שבה יטוס המיליארדר היפני יוסאקו מזאווה לתחנת החלל. מזאווה התפרסם בכך שקנה טיסת סטארשיפ של ספייסX מסביב לירח ב-2023, עם עוד שבעה נוסעים שעליהם יכריז ביוני הקרוב אחרי שפתח את המושבים להגשת מועמדות באינטרנט.
עוד לפניהם, סוכנות החלל הרוסית רוסקוסמוס תטיס לתחנת החלל במאי קולנוע רוסי עם השחקנית הראשית בסרט הקרוב שלו, כדי לצלם סצנות בתחנת החלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 23, 2021 2:18 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
חלון השיגור למאדים שיחול החודש ובתחילת אוגוסט הולך להיות עמוס באופן מיוחד.
בנוסף ל-perseverance של נאס"א עם הרחפן שמצורף אליו, שעליהם כבר כתבתי, יהיו עוד שני שיגורים מעניינים.
טיאנוון 1 הסינית הולכת להיות משימה מורכבת במיוחד, עם כל החבילה - חללית שתישאר במסלול סביב מאדים, רכב נחיתה, רובר.
והמדינה השלישית שתשגר לכוון מאדים היא... איחוד האמירויות, כן כן. פרוייקט "אמל" של האמירויות יביא להם חללית מסלולית קטנה סביב מאדים, שעומדת להיות משוגרת על ידי טיל יפני.

זו הידיעה מהקיץ האחרון.
אז אחרי שהסינים נכנסו למסלול סביב המאדים בפברואר, אתמול רכב הנחיתה של טיואנוון 1 נחת בהצלחה. סין הפכה למדינה השנייה שמנחיתה חללית בהצלחה על מאדים.

שבוע אחרי הנחיתה הושלמו כל חלקי התוכנית הסינית המאד שאפתנית, כשהרובר ז'ורונג התגלגל מהנחתת אל פני מאדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 26, 2021 12:30 am 
Hall of Famer

טיסת ניסוי מוצלחת ל-SpaceShipTwo, אב הטיפוס השני של החללית דמויית המטוס של וירג'ין גלאקטיק, עם שני טייסי ניסוי בפנים. היא שוחררה ממטוס באוויר, הפעילה מנועים, ועלתה לגובה של כ-90 קילומטר - לא מעל קו קרמן, אבל ממש קרוב, ואז דאתה לנחיתה על המסלול של Spaceport America, בסיס הפעולה של וירג'ין גלאקטיק בניו מקסיקו.

לגבי ספייסX וסטארשיפ SN15, לא ברור מה התכניות איתה הלאה. היא אמנם הורמה לכן השיגור, אבל המנועים שלה פורקו ממנה. כרגע לא נראה שיגור נוסף באופק, לא שלה ולא של SN16. אין בקשות לסגירת כבישים או מרחב אווירי בקנה לימים הקרובים.

בינתיים התוודענו לתוכנית של ספייסX להפוך את המתחם שלהם לעיר ואם באמריקה, ושמה - סטארבייס, טקסס.
הסיפור הוא כזה: בוקה צ'יקה הוא לא רק בסיס חלל. סמוך לו יש כפר בשם הזה, עם איזה 30 בתים. הוא מה שנראה unincorporated, כלומר לא שייך לשום עירייה, ואין בו שירותי עירייה כמקובל בארה"ב כולל משטרה וכיבוי אש.
ספייסX הציעה לבעלי הבתים שם פי 3 מערך השוק שלהם, ורובם אכן מכרו. הכוונה שלהם היא להרחיב את העיירה לשטחים סמוכים ששייכים לחברה, ולהפוך אותה ל-incorporated (תהליך לא קל מול המחוז שהאזור נמצא בו), כדי שעובדי ספייסX יוכלו לגור שם ולהנות משירותים ונוחות של עיר. אני לא מדבר על אלה שעובדים שם בבניין או תחזוקה - אלה גרים ברובם בעיירה סמוכה בשם בראונסוויל, שנחשבת לאחת הענייות בטקסס. מדובר על העובדים הנוצצים יותר, כלומר הטייסים והמהנדסים, שכרגע אין להם מה לחפש שם - אף אחד לא רוצה לגור במקום שאין בו שום שירותים או מסעדות וכיו"ב. כרגע הם עובדים במרכזים של ספייסX, המטה שממוקם בפרבר של לוס אנג'לס ומתקן גדול נוסף סמוך לווייקו, טקסס, ומוטסים משם למשמרות של כמה חודשים בבוקה צ'יקה בכל פעם. זה כמובן תהליך יקר ומסורבל - גם הטיסות וגם הדאגה למגורים ולכל הצרכים של אותם אנשים, וגם הצורך לעשות חפיפות בין אנשים כל פעם. את זה ספייסX רוצה לחסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 29, 2021 11:12 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
מעניין אם יש לתוכנית הזו גם צבע פוליטי כלשהו. טקסס היא המדינה השנייה בגודלה מבחינת מספר אלקטורים בארה"ב ובניגוד לקליפורניה היא גם בצמיחה ומקבלת עוד מהם. היא כמובן מדינה אדומה מסורתית, אבל בשנים האחרונות זוחלת אט אט לכוון הכחול. להקמה של בעצם עיר חדשה בטקסס שמייבאת לשם בעיקר טיפוסי סיליקון וואלי מקליפורניה יכול להיות אימפקט גדול, אם לא עוד 4 שנים אז עוד 8 או 12.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 29, 2021 11:27 pm 
Hall of Famer

גם ככה רבע מהסיליקון וואלי עבר לאוסטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 29, 2021 11:30 pm 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
מעניין אם יש לתוכנית הזו גם צבע פוליטי כלשהו. טקסס היא המדינה השנייה בגודלה מבחינת מספר אלקטורים בארה"ב ובניגוד לקליפורניה היא גם בצמיחה ומקבלת עוד מהם. היא כמובן מדינה אדומה מסורתית, אבל בשנים האחרונות זוחלת אט אט לכוון הכחול. להקמה של בעצם עיר חדשה בטקסס שמייבאת לשם בעיקר טיפוסי סיליקון וואלי מקליפורניה יכול להיות אימפקט גדול, אם לא עוד 4 שנים אז עוד 8 או 12.

אתה חושב שזה מה שמעניין את ספייסX? הם מסתכלים על הכסף ועל האקלים העסקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 30, 2021 10:39 pm 
Hall of Famer

קרב המאסף של מתחרי סטארלינק של ספייסX עולה מדרגה. ויאסאט הגישה תביעה לבית המשפט בדרישה לחייב את ה-FCC לבצע בדיקה סביבתית מקיפה של סטארלינק אחרי שינוי הרשיון שעליו כתבתי, ובמקביל פנתה ל-FCC בדרישה לעצור את שיגורי סטארלינק עד שתינתן פסיקה בתביעה.
אני לא עורך דין גדול, אבל נראה לי שממה שקראתי על המצב המשפטי מדובר בהטרלה; ויאסאט מסתמכים על חוק המדיניות הסביבתית הלאומית (NEPA), אבל NEPA פוטר מערכות לוויינים מחובת תסקיר סביבתי. ויאסאט טוענת שמערכת כמו סטארלינק, כלומר מגה-מערכת לוויינית, היא דבר חדש ואי אפשר לכלול אותה בפטור הגורף שהחוק נותן. נראה אם ישכנעו את בית המשפט בטיעון הזה, שלאזני הלא משפטניות נשמע שלא מחזיק הרבה מים.
צריך להגיד עם זאת שיש כבר דאגות ודו שיח סביבתי עם סטארלינק, בעיקר בנושא ההשתקפויות שהלויינים שלה עלולים לעשות לאסטרונומים, מה שיפריע לתצפיות; ספייסX כבר דואגת להכהות את הלויינים שלה כתוצאה מכך. ויאסאט, בתצהיר שלהם לבית המשפט, טוענים גם טענות בטיחותיות של מערכת כזו, שיחסית למערכת לויינית היא מאד צפופה.
ויאסאט מפעילה מערכת לוויינית במסלול גאוסטציונרי - כלומר לוויינים שמסתובבים בקצב הזוויתי של כדור הארץ, כך שהם נמצאים מעל נקודה קבועה; מסלול גאוסטציונרי הוא מסלול מאד גבוה, כ-36000 קילומטר מעל כדור הארץ. זה אומר שגם אם יספקו מהירויות טובות (הם מכוונים לטרהבייטים לשנייה), הם לא מסוגלים להתחרות במערכות נמוכות מסלול כמו סטארלינק מבחינת לייטנסי, וביישומים של היום זה מאד משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 07, 2021 5:13 pm 
Hall of Famer

ג'ף בזוס הודיע היום שבין האנשים שיתרוממו עם ה"ניו שפרד" של בלו אוריג'ין מעבר לקו קרמן ביולי, ויוכלו מבחינה טכנית לקרוא לעצמם "אסטרונאוטים", יהיה הוא עצמו.
מה אני אגיד לכם, כל נושא העלאת טיסה מאוישת מעבר לקו קרמן הוא גימיק עלוב שרק מדגיש כמה הוא בפיגור אחרי ספייסX ואפילו אחרי ריצ'רד ברנסון. זה שהוא מעלה את עצמו על הטיסה רק הופך את זה לגימיק יותר גדול.

אשר לספייסX, עושה רושם שכרגע הם מוותרים על טיסה נוספת של SN15, שכבר הוזזה מכן השיגור בלי המנועים שלה שפורקו. יכול להיות שגם SN16 כבר לא תטוס. כרגע נראה שהחברה עובדת קשה לקראת שיגור סטארשיפ מסלולי ראשון - מגדל השיגור המסלולי נבנה בקצב מאד מהיר, וכך גם השלב הראשון המיועד, BN3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 17, 2021 1:33 am 
Hall of Famer

כל הסימנים מראים שספייסX מוותרים על עוד שיגורים תת מסלוליים והולכים ישר לשיגור מסלולי. SN15 שהיה דיבור על שיגור נוסף שלה פורקה ממנועיה, SN16 עומד כאבן שאין לה הפוכין בהאנגר שלו. מה שכן נבנה זה מגדל השיגור המסלולי, שכל יום-יומיים נוסף לו חלק, ו-BN3, שיהיה כנראה השלב הראשון של השיגור המסלולי וכבר מוצמדים לו מנועים.

ג'ף בזוס ממשיך לשחק מלוכלך. כבר תיארתי פה את המאבקים שלו שהולכים ומחריפים נגד החוזה שקיבלה ספייסX לנחתת הירח של תוכנית ארטמיס. מתברר שהוא הפעיל לובי חזק מאד בקונגרס, וחברת קונגרס דמוקרטית שהיא "במקרה" מהמחוז שבו נמצאת בלו אוריג'ין הצליחה להעביר שלב ראשון בהצעת חוק שתאלץ את נאסא לבחור עוד ספק, שכנראה יהיה בזוס למרות שההצעה שלו הייתה גבוהה יותר מכפול מספייסX. ההצעה הקצתה לעניין 10 מיליארד דולר מתקציב שבפועל אין לנאסא וגם ההצעה לא מתכוונת בהכרח לתת אותו, כך שהמטרה האמיתית שלה היא לתקוע את פרוייקט ארטמיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 17, 2021 1:43 pm 
Hall of Famer

עוד נקודת ציון לספייסX.
היום היא משגרת לוויין GPS 3 עבור הספייס פורס. זה כשלעצמו לא חדש, אבל זו פעם ראשונה ששיגור עבור הספייס פורס מתבצע עם פלקון 9 שכבר נעשה בו שימוש קודם.
השיגור הראשון של ספייסX עבור הספייס פורס נעשה בטיל חד פעמי, כלומר הצבא לא היה מוכן שייעשה בו שימוש חוזר. השיגורים הבאים עבור הצבא נעשו בפלקון 9 שהשלב הראשון שלהם שוגר בפעם הראשונה, אבל ספייסX כבר יכלו להחזיר אותם ולהשתמש בהם שוב. בפעם הזו זו פעם ראשונה שהצבא עצמו ישגר מטען עם שלב ראשון שכבר נעשה בו שימוש בעבר. משמע, אחרי ספקות שהיו לו קודם גם הצבא סומך על הטכנולוגיה (ומן הסתם גם מוזיל לעצמו עלויות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 17, 2021 3:27 pm 
Hall of Famer

אחרי תקופה ארוכה, סין משגרת שלושה אסטרונאוטים (יותר נכון, טייקונאוטים) שיהיו על תחנת החלל החדשה שלה, שרק התחילה להיבנות, במשך כחצי שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 25, 2021 12:16 am 
Hall of Famer

ערוצי היוטיוב והאתרים שעוקבם אחרי האתר של ספייסX בבוקה צ'יקה (או שכבר אפשר להגיד סטארבייס?) מרותקים עכשיו בעקבות מתקן מכני מסתורי שהוצמד למגדל השיגור המסלולי ההולך ונבנה.
ספייסX לא מדברת על המתקן הזה בינתיים, אבל רוב הספקולציות של העוקבים מדברות על מרכיב ראשון במנגנון שמיועד לתפוס את השלב הראשון של סטארשיפ כשהוא חוזר לכן השיגור. דיברתי על הרעיון הנועז והמשוגע הזה באחד הפוסטים הקודמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 12:43 pm 
Hall of Famer

חדשות נהדרות לוירג'ין גלקטיק של ריצ'רד ברנסון - יש להם מעכשיו רשות מה-FAA להטיס נוסעים על הכלי התת מסלולי שלהם, Spaceship Two.
ה-FAA בחן את טיסת המבחן המוצלחת של Spaceship Two לפי כחודש, שבו היא טסה לגובה של 90 קילומטר - קרוב לקו קרמן - ונחתה בשלום על המסלול ב-Spaceport America של וירג'ין גלקטיק בניו מקסיקו.
מן הסתם הרשות להטיס נוסעים כוללת גם את ברנסון עצמו, שאני מניח שיעלה לאחת הטיסות הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 26, 2021 11:19 pm 
מנהל פורום

מה הסיכוי שבזוס או ברנסון יתרסקו בטיסה שלהם?
אני ממש מעריך את האומץ לבדוק את הבייבי שלהם בתנאי שטח, אבל לא יודע אם זה הצעד הכי חכם לעשות את זה בפעמים הראשונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 27, 2021 12:51 am 
Hall of Famer

"מה הסיכוי"? לא יודע.
ה"ניו שפרד" של בזוס טסה משהו כמו 15 פעמים ועד עכשיו רקורד מושלם למיטב ידיעתי.
אצל ברנסון המצב פחות נחמד, טיסת הניסוי הראשונה של ספייסשיפ 2 התרסקה והרגה את הטייס. אבל זה היה ב-2014 באבטיפוס נסיוני, ואני מניח שמאז חלו שיפורים לא מעטים. ה-FAA לא מאשר סתם.
בכל אופן הם חייבים לעשות את זה מכמה סיבות. קודם כל כי זה חלום ילדות שלהם אני מניח, אבל יש לזה גם חשיבות מסחרית ושיווקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 02, 2021 1:28 am 
Hall of Famer

והנה זה מתקרב... BN3, הבוסטר של סטארשיפ מסלולית בתצורה מלאה, הוצא מההאנגר שלו והוסע לכן הניסויים. הוא חובר למנוף וכנראה יורם אל הכן עוד הלילה.
במקביל ממשיכים בסטארבייס לבנות את מגדל השיגור המסלולי שכבר עבר את גובה 100 מטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 02, 2021 1:34 am 
Hall of Famer

שיגור שני של וירג'ין אורביט, הזרוע המסלולית של וירג'ין גלקטיק. שוב שיגור באוויר מהבויאנג 747 של החברה, Cosmic Girl. המשימה הייתה העלאת שלושה מיני-לוויינים, כולל אחד של משרד ההגנה - ציון דרך חשוב לחברה, לגובה של כ-500 קילומטר.
המשימה אגב נקראה Tubular Bells Part 1, כמובן על שם האלבום הראשון של מייק אולדפילד שהיה גם האלבום הראשון לש חברת התקליטים וירג'ין שהתחילה את האימפריה של היום. במהלך השידור עשו טריביוט לאלבום ולסיפור שלו כולל ראיון עם אולדפילד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 02, 2021 12:06 pm 
Hall of Famer

עוד שיגור ששווה לראות זה השיגור האחרון של ספייסX, (חפשו ביוטיוב transporter 2) שלהבדיל מהשיגורים הרגילים שלהם לא הוקדש לסטארלינק אלא למשימת rideshare.
ה-rideshare זו הטכניקה של ספייסX להתחרות בשוק שהופך מאד תחרותי של שיגור מיני-לוויינים וננו-לוויינים, מה שנראה לוייני קוביה. יש כמה חברות שמתמחות בפלח השוק הזה שהביקוש אליו הולך וגובר בקצב גדול, המובילה בהן היא Rocketlab שכבר כתבתי עליה בעבר. לחברות האלה בדרך כלל יש רקטות קטנות ייעודיות בדיוק לשוק הזה.
לספייסX אין רקטה כזו, ישלהם את פלקון 9 שהוא כידוע טיל גדול מאד והשיגור שלו יקר יחסית לרקטות הקטנות של המתחרים כם כשמחזירים את השלב הראשון. אז מה עושים? מקבצים לוויינים של לקוחות שונים ומחלקים ביניהם את העלות. בשיגור האחרון היו כ-80 לוויינים כאלה. אם נשארים מקומות, ממלאים אותם בלווייני סטארלינק. לפעמים הופכים את היוצרות ומצרפים מספר קטן של לוויינים קטנים מלקוחות שונים לשיגור רגיל של סטארלינק.
בכל אופן, הוידאו של השיגור הזה יפה לצפייה גם בגלל שהלוויינים ממוקמים בהדרגה, בניגוד לסטארלינק שבו משחררים את כולם בבת אחת והם נפרדים זה מזה עצמאית, ובעיקר בגלל שספייסX ניצלה את השיגור הזה לניסוי של החזרת השלב הראשון לאזור ממנו שוגר, כלומר לקייפ קנאוורל - לא דבר טריוויאלי בכלל, בהתחשב במסלול שטיל מסלולי עושה לפני שהוא משחרר את השלב הראשון (זו הסיבה שספייסX מנחיתה את השלב הראשון בים, בדרך כלל). בכל אופן היכולת להחזיר את השלב הראשון למקום ממנו שוגר זו יכולת שחיונית לספייסX למה שהם רוצים לעשות בעתיד הם הסטארשיפ המסלולי, ואנחנו הצופים מקבלים כבונוס צילומים הרבה יותר ברורים ומרהיבים מזוויות לא שגרתיות של הנחתת השלב הראושן - דברים שאי אפשר לעשות בים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 02, 2021 1:38 pm 
Hall of Famer

ביטלג'וס מכירים?
אז עכשיו העולם האסטרונומי מחכה למה שיכול להיות האירוע האסטרונומי הגדול של התקופה - הסופרנובה של ביטלג'וס (שמו הנכון הוא בטלג'וז, המקור הוא בערבית - בית אל-ג'וז).
מעבר למקום שלו בתקבות הפופולרית, בטלג'וז הוא כוכב אמיתי - הכתף של קונסטלציית אוריון. רואים אותו בבירור גם בעין בלתי מזויינת, כולל הגוון האדמדם שלו - מה שאומר שהוא כוכב ענק ממש. למעשה אם הוא היה במרכז מערכת השמש שלנו במקום השמש, הוא היה בולע את כל כוכבי הלכת עד יופיטר.
לפי כל הסימנים הכוכב נמצא בסוף ימיו. ב-2019 נצפתה בו תופעה מוזרה - הוא חרג ממחזוריות הבהירות שלו (מתעמעם ומתבהר במחזוריות של כ-400 יום) והתעמעם פתאום על פני ארבעה חודשים באופן חריג, עד כדי 35% מהבהירות המקסימלית שלו. אחרי כמה חודשים, בפברואר 2020, הוא התחיל להתבהר שוב עד שחזר למחזוריות הרגילה שלו. היו כמה סברות למה זה קרה - האם נהייתה בו "נקודה מתה" כמו כתם שמש ענק, נקודה יותר קרה, או שאולי ענן של אבק חללי עבר על פניו והסתיר אותו. היום משערים שזה שילוב של השניים - ענן של גז, שכנראה נפלט מהכוכב עצמו, עבר על פני "כתם שמש" ענק והתקרר מספיק כדי להתעבות.
בכל אופן, זה רק עוד סימן שהכוכב כבר לא לגמרי יציב כהכנה לסופרנובה שבוא תבוא.

מתי? או.
מדובר בלוחות זמנים אסטרונומים שלא בדיוק מסונכרנים עם חיים של בני אדם. זה יכול לקרות מחר, או עוד שנה, או עוד כמה אלפי שנים. בחיים של כוכבים מדובר בשבריר שנייה.

אבל זה יקרה, ואולי בכל זאת בתקופת חיינו. וכשזה יקרה זה יהיה חתיכת מחזה. הסופרנובה האחרונה שנראתה בעין בלתי מזויינת הייתה ב-1987, של כוכב רחוק, והיא נראתה בעין בלתי מזויינת למשך כמה לילות. הסופרנובה האחרונה בשביל החלב הייתה במאה ה-17 ונצפתה על ידי יוהאנס קפלר, ולכן היא נקראת על שמו. במקרה ההוא היא נראתה בשמי הלילה למשך מספר שבועות, ונראתה אפילו בשעות יום. היום, כ-400 שנה אחרי (עם טלסקופים כמובן), עדיין ניתן לראות את שאריות אותה סופרנובה. בטלג'וז הוא כוכב קרוב יחסית אלינו (כ-500 שנות אור "בלבד") אז כשזה יקרה - זה יהיה מחזה שווה לראות. לשם השוואה הסופרנובה של קפלר הייתה במרחק משוער של כ-20000 שנות אור, והיא כאמור הייתה מספיק בהירה כדי להיראות מספר שבועות אפילו באור יום - אז תארו לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 04, 2021 1:30 am 
Hall of Famer

ולא ציינתי את זה כי זה נראה לי מובן מאליו, אבל כל מה שכתבתי למעלה כמובן מדבר על נקודת מבטנו מבחינת זמן. מאחר שמדובר על כוכב שמרוחק מאיתנו 500 שנות אור, אולי כל זה כבר קרה לפני 300-400 שנה ופשוט עוד לא ראינו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: