תומר כתב:
כל הכבוד לצ'כיה, לדעתי זו אחת ההפתעות הגדולות אי פעם בטורנירים מהסוג הזה
כל הכבוד גם לננו גינזבורג, באמת קבוצה סופר מאומנת שלא נשברת. רובה שחקנים די מבוגרים שלא נשענת על כוכב אחד (סאטורנסקי נתן הצגות אבל ממש לא ברמה שלקח את הנבחרת על הכתפים).
במשחק הספציפי הזה, יאן ווסלי, אחרי טורניר מגומגם מעט, היה לא רע עם 16 נקודות ו 9 ריבאונדים. פטריק אוודה המשיך להיות סולידי עם 20 נקודות ב 18 דקות(!). מי שלא הכרתי, לא שאני איזה עכבר כדורסל, הוא הסנטר באלווין (שלפי וויקיפדיה משחק בליגה השנייה בספרד) שסיים כמלך הריבאונדים של האליפות עם ממוצע של 11 למשחק. נגד קנדה הוא אימלל את ליילס ולקח 19 ריבאונדים ונגד יוון הסתפק ב 7. 2.17 מ' של נוכחות בצבע, בעיקר בהגנה אבל רחוק מלהיות חור התקפי עם ממוצע 12 נקודות. אני לא יודע אם זו היכולת הרגילה שלו או רק התעלות בנבחרת אבל נראה לי שהאליפות הזו יכולה לשדרג לו את הקריירה.
אני הראשון להצדיע להישג של הצ'כים (ובפרט ראיתי חלק ניכר מהמשחקים מול קנדה ויוון), אבל אני לא חושב שזו הפתעה עד כדי כך גדולה, לאור מה שראינו מהם ב-2019 (אז אפילו שיחקו ללא וסלי!) מול טורקיה, יוון (עם יאניס) וכו'.
גינצבורג עושה שם עבודה אדירה (מספיק לראות את משחק ההתקפה השוטף שלהם) במשך כמה וכמה שנים (הרי זו נבחרת שלכאורה בסדר הגודל של ישראל, והם עשו רבע גמר אליפות אירופה, רבע גמר אליפות עולם, וכעת העפלה לאולימפיאדה...), וזה באמת תמוה שלא מקבל את הבמה והמעמד ברמות הגבוהות של אירופה (אפילו בישראל הרי הוא לא בדיוק יהיה קונצנזוס כמאמן שמתאים לקבוצות הצמרת - וזו הזייה בעיניי).
באלווין שאותו תיארת כהלכה, גם היה נהדר באליפות העולם. פה הוא שיחק ביחד עם וסלי דקות רבות, וזה מראה קצת שאפשר עדיין לשחק עם 2 גבוהים של ממש, ללא קליעה וכו'. אגב, כמו במקרה של ננו - הרי אם נניח הפועל ירושלים הייתה מחתימה אותו, סביר שהיינו שומעים קיטונות של בוז, עד כמה הוא גמלוני ולא מתאים לכדורסל המודרני וכו'.
מורכב כל העסק הזה המכונה כדורסל...
לגבי שילב (שמסתבר שנשוי לצ'כית ואב לארבעה), ננו בראיון סיפר שהם ניסו לשדך אותו לקבוצה בליגה הצ'כית איזה חודשיים לסיום העונה, רק כדי שיגיע בכושר משחק כלשהו...
מדהים שעם כאלו "תנאים וחומר גלם" - מגיעים להישגים כה רמים.