סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 56  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 21/22
הודעהפורסם: ג' יולי 13, 2021 6:14 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מנחם כתב:
uriel17 כתב:
אתה מקובע מאוד בתפיסה שלך את הקבוצה
זו לא אותה קבוצה מהקיצים הקודמים

למה לדעתך? אתה חושב/יודע שהתקציב לשנה הבאה נמוך משמעותית מזה של השנה?

כן, כמו שאמרתי קודם, התקציב השנה (אם מאמינים למה שגיא הראל אמר בפגישה עם האוהדים) יכלול סעיף כבד של כיסוי גרענות משני העונות האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 14, 2021 1:28 am 
Hall of Famer

תקציב זה אלמנט אחד (וחשוב כמובן).
אבל בסוף אם גם בתרחיש הפסימי (מבחינת סגל ישראלי) במקום 28 דקות ליגה בממוצע לתמיר בלאט ו-10 דקות לכהן-סבן, העונה זה יתחלק נניח 23 לוורקמן, 10 לגרשון ו-5 לאותו כהן-סבן (שלהבנתי אמור להישאר באם לא יגיע גארד ישראלי בכיר נוסף) - אז אני לא רואה פה וקטור הידרדרות של הקבוצה (שלא לומר דווקא אולי להיפך, בגלל השיפור בעומק הרוטציה וכו').
השאלה האם בתרחיש זה הקבוצה תיבנה ברמת הליגה על חמישייה של 4 זרים ואדם אריאל, כאשר הזר החמישי מהספסל יהיה גארד, ותהיה משבצת די קבועה על המגרש של קלעי בדמות אריאל/גרשון (האם נזכה ליום בו קבוצת כדורסל ישראלית תריץ תרגילי קלעים של ממש?!).

אגב, מקבוצה שיורדת בתקציב דווקא הייתי מצפה כבר לסגור עם כמה זרים פה מהליגה (ולאו דווקא הכי "נחשבים" שבהם), בכדי "לבטח את עצמה". למשל אקיל מיצ'ל בדיוק סגר רק היום בקרשיאקה (וסביר שלא בכסף ענק, כי ראשון כן קיוו להשאיר אותו).
מנקו עדיין מוזכר כמועמד ברמה כזו או אחרת להפועל ת"א, אז אני מניח שגם אצלו לא מדובר בסכומים אדירים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 14, 2021 6:08 pm 
Hall of Famer

אז גם בריימו לא יהיה בהפועל בעונה הבאה, כנראה חותם בבורגוס. שמישהו יעיר את גיא הראל, זה נהיה כבר לא נעים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 14, 2021 10:11 pm 
Sophomore

זה מתחיל להיות טיפה מעצבן. זה בסדר לעבוד בשקט אבל צריך לתת טיפה של שקיפות לאוהדים - האם בונים קבוצה תחרותית לשנה הבאה? האם התקציב אמור לקטון משמעותית? לאן בכלל מכוונים?

בינתיים לא אומרים כלום, וההחתמות עד כה של שחקנים משלימים לא ממש נותנים אינדיקציה לכיוון הכללי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 6:58 am 
מנהל פורום

זו כנראה תהיה עונה של הגרעין הקשה של האוהדים, עם קבוצת תחתית או מרכז טבלה
בתור אחד שהתחיל לאהוד את הקבוצה בעונה שירדה ליגה, אין לי תלונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 8:53 am 
Sophomore

אני חושב שאתם סתם מדברים מכעס.
כרגע עוד לא היה שום מהלך מלבד ההחתמה של אבסואן שאפשר לנתח בכלל.
כהרגלינו בשנה האחרונה , ההחלטה היא ללכת על ישראלים סופר משלימים. (ואם כבר זה הז'אנר שלנו , אז עדיף את הזולים )
רק שהפעם יש קצת יותר כאלה כדי שלא נגיע לצרות של שנה שעברה .

עכשיו חסרים לנו 4 זרים בערך.
ב4 זרים אפילו במחירים נמוכים , אפשר לייצר כאן קבוצה שיכולה ללכת לאליפות אפילו.

לא גרעין קשה , לא קבוצה נכשלת , אולי זה יהיה כך בהמשך, אבל בנתיים פשוט אין מספיק דברים לנתח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 8:56 am 
Junior

uriel17 כתב:

כנראה... :roll:

הפער בין הרציניים לאלה שמסתלבטים מעולם לא היה מטושטש יותר.

האם יש לך איזשהי סיבה להניח שהתקציב של הפועל לא יהיה השני בגודלו בליגה העונה? ונניח שתהיה סיטואציה קיצונית ממש והוא יהיה השלישי בגודלו - איזו סיבה בעולם יש לך להניח שקבוצה עם התקציב השלישי בגודלו, שתשחק עם יותר זרים מרוב קבוצות הליגה, תהיה קבוצת תחתית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 9:09 am 
Senior

אני גם לא מבין את הדרמטיות.
העזיבה של בריימו מאוד מאוד מבאסת, אבל גם די צפויה. זה שהוא לא האריך חוזה עד עכשיו, לי אין ספק שזה לא בגלל שלא רצו אותו מספיק, אלא כי פשוט לא היה מספיק כסף כדי להשאיר אותו.
נשמע שתהיה מיני עונה פיננסית, אני לא מאמין שנאיים אפילו על זכייה בBCL, אבל 'כנראה קבוצת מרכז-תחתית'? עוד לא מאוד מאוד מאוד מוקדם לומר דברים כאלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 9:19 am 
Sophomore

N.T.K כתב:
אני חושב שאתם סתם מדברים מכעס.
כרגע עוד לא היה שום מהלך מלבד ההחתמה של אבסואן שאפשר לנתח בכלל.
כהרגלינו בשנה האחרונה , ההחלטה היא ללכת על ישראלים סופר משלימים. (ואם כבר זה הז'אנר שלנו , אז עדיף את הזולים )
רק שהפעם יש קצת יותר כאלה כדי שלא נגיע לצרות של שנה שעברה .

עכשיו חסרים לנו 4 זרים בערך.
ב4 זרים אפילו במחירים נמוכים , אפשר לייצר כאן קבוצה שיכולה ללכת לאליפות אפילו.

לא גרעין קשה , לא קבוצה נכשלת , אולי זה יהיה כך בהמשך, אבל בנתיים פשוט אין מספיק דברים לנתח

נכון חלקית. העובדה שאין בכלל מהלכים היא כן משהו שאפשר לנתח… במיוחד אי ההחתמה של בריימו שאין ספק שרצו ושכנראה גם רצה להישאר בעצמו, וגם לא סביר שעלה סכומים הזויים (הוא בן 31, לא הלך ליורוליג או משהו). השילוב הזה כן מעלה שאלות…

ברור כמובן שכל הדיבורים על מרכז טבלא הם הזויים כשאנחנו עדיין נהיה עם התקציב השני בליגה. הם גם מה שיאפשר אחר כך להציג עונה שבה נגמור במקום שני (שוב עם תקציב שני בליגה, כלומר מה שמצופה מאיתנו) כאילו עונה הירואית של מלחמה נגד כל הסיכויים. תוך נפנוף כל ביקורת…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 10:01 am 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
uriel17 כתב:

האם יש לך איזשהי סיבה להניח שהתקציב של הפועל לא יהיה השני בגודלו בליגה העונה? ונניח שתהיה סיטואציה קיצונית ממש והוא יהיה השלישי בגודלו - איזו סיבה בעולם יש לך להניח שקבוצה עם התקציב השלישי בגודלו, שתשחק עם יותר זרים מרוב קבוצות הליגה, תהיה קבוצת תחתית?

מה אנחנו יודעים? לפחות אם להאמין לגיא בשיחה האחרונה לפני סיום העונה, זו הולכת להיות עם עונה מקוצצת משמעותית, האם התקציב יהיה שני או חמישי בגודלו?
לחולון למשל יש בעלים שמזרים כסף מעבר להכנסות, לנו יש רק את ההכנסות והחובות
על העדיפות שלנו בהכנסות מטיל צל הצורך בלהחזיר חובות
תקח את ההכנסות השניות בליגה (שהם הרבה יותר קרובות לשאר הליגה מאשר להכנסות של הקבוצה הראשונה בליגה) תוריד מהם את ההחזר חובות
עכשיו כשאתה עם יתרון תקציבי קטן מהרגיל מול האחרים תוסיף את הכישלון המתמשך בסקאוטינג מאז בניית קבוצת פלדין/בראון/הולנד/תומאס/בריימו
ותניח שהכישלון הזה הוא היכולת הניהולית האמיתית (לא הנחה מופרכת אני לצערי) החמישיה המופלאה הייתה הברקה חד פעמית זה מוריד את התקציב עוד יותר, כלומר מוריד את התמורה מהתקציב המקוצץ
ציניות או רצינות?
האמירה שלי דנה בתפקידי האישי כאוהד ולא בתחזית אנליטית
היא לוקחת את הסיטואציה התקציבית והניהולית לתסריט הגרוע ומשם היא שואלת, או קיי מה עושים עם זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 10:33 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
נביא בעירו כתב:
uriel17 כתב:

תוסיף את הכישלון המתמשך בסקאוטינג מאז בניית קבוצת פלדין/בראון/הולנד/תומאס/בריימו

אתה יודע שהקבוצה ההיא שיחקה פה כולה לפני שנה וחצי , כן.....? כלומר הכישלון המתמשך בסקאוטינג הוא סך הכל עונה אחת , וגם הכישלון שלה לא נופל רק או בעיקר על הסקאוטינג שלה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 11:31 am 
Junior

א. שיהיה ברור, האופטימיות היחסית שלי לא נובעת מאיזשהו אמון ביכולות המקצועיות של מי שמנהל את ההצגה בהפועל. ההנהלה עשתה הרבה מאוד טעויות ויותר גרוע מזה - אני חושש שהאינטרס העליון של האדונים חומסקי והראל הוא שחומסקי והראל יישארו בתפקידם. לא אתפלא, למשל, שאם הרושם שלהם היה שחזרה של אורי אלון (או כל מיליארדר אחר, לצורך העניין) משמעותה איום על המעמד של מישהו מהם, אז זה היה גורם להם להתנגד למהלך ולהעדיף קבוצה בינונית שבה הם בעלי הבית, על קבוצה חזקה שבה הם כינור שני, או אפילו, רחמנא ליצלן, מוותרים על מקומם.

ב. לא יודע מאיפה נכנסה לחישוב הטענה שהתקציב של הפועל בנוי רק על הכנסות. זה עובדתית לא נכון. חומסקי בהחלט מביא כסף מהבית.

ג. ואפילו אם זורמים עם החישוב הזה ואפילו עם הטענה שהסקאוטינג של הפועל הוא הגרוע בליגה בפער ניכר, אני מתקשה לראות איזשהי סיבה להעריך שהפועל לא תהיה בצמרת. כל קבוצה יכולה להשבר ולהתפרק, כמו שאנחנו זוכרים היטב מלפני כמה חודשים, אבל זה לא דבר שתלוי בתקציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 12:26 pm 
Hall of Famer

היה ברור שיחליפו את כל הסגלחוץ מאדם אריאל .בכל הכתבות מפורסם שהתקציב ישאר פחות או יותר על כ22 מיליון שקל שזה תקציב סביר לכל המסגרות.
עדיין לא ברור אם ילכו על קונספציה של 5 או 6 זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 1:02 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
א. שיהיה ברור, האופטימיות היחסית שלי לא נובעת מאיזשהו אמון ביכולות המקצועיות של מי שמנהל את ההצגה בהפועל. ההנהלה עשתה הרבה מאוד טעויות ויותר גרוע מזה - אני חושש שהאינטרס העליון של האדונים חומסקי והראל הוא שחומסקי והראל יישארו בתפקידם. לא אתפלא, למשל, שאם הרושם שלהם היה שחזרה של אורי אלון (או כל מיליארדר אחר, לצורך העניין) משמעותה איום על המעמד של מישהו מהם, אז זה היה גורם להם להתנגד למהלך ולהעדיף קבוצה בינונית שבה הם בעלי הבית, על קבוצה חזקה שבה הם כינור שני, או אפילו, רחמנא ליצלן, מוותרים על מקומם.

ב. לא יודע מאיפה נכנסה לחישוב הטענה שהתקציב של הפועל בנוי רק על הכנסות. זה עובדתית לא נכון. חומסקי בהחלט מביא כסף מהבית.

ג. ואפילו אם זורמים עם החישוב הזה ואפילו עם הטענה שהסקאוטינג של הפועל הוא הגרוע בליגה בפער ניכר, אני מתקשה לראות איזשהי סיבה להעריך שהפועל לא תהיה בצמרת. כל קבוצה יכולה להשבר ולהתפרק, כמו שאנחנו זוכרים היטב מלפני כמה חודשים, אבל זה לא דבר שתלוי בתקציב.

לצערי אני מאמין ש-(א) מאד נכון. באופן כללי נראה שההנהלה מתעסקת הרבה יותר בהנמכת ציפיות וביקורת עליה מאשר בבניית ארגון מוצלח ששווה יותר מהתקציב שלו (בינתיים מאז שאורי אלון הגיע אני חושב שאנחנו שווים אפילו פחות מהתקציב שלנו. גם בליגה וגם באירופה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 1:18 pm 
Senior

אני לא כל-כך מבין את זה.
מאז שאורי אלון הלך, היו פה 3 עונות: הראשונה הייתה עונה מוצלחת ברובה, הסתיימה עם גביע, בתוצאות די טובות בפיבא-ליג, אבל באכזבה בשלבי ההכרעה, בעיקר בליגה.
העונה השנייה הייתה מצוינת, ההנהלה הגיבה טוב בקיץ, הגיבה מעולה במהלך העונה, הייתה זכייה מרשימה בגביע כולל הדחה של מכבי ברבע-הגמר, היה מומנטום מעולה ואז הגיעה הקורונה שקצת הכניסה את הקבוצה וההנהלה לסחרור לטעמי. בליגת הקורונה התוצאות היו מאכזבות, למרות הצלחה יחסית בהחזרה של השחקנים.
העונה האחרונה הייתה מפלה רצינית, לדעתי קצת בחסות העובדה שחומסקי וגיא הראל חיו יותר מדי ביקום המקביל הזה שבו הקורונה לא קורית, ועדיין - בעיני הצעד של החתמת אדומייטיס היה על הנייר תגובה נכונה, מהירה וטובה. בפועל זה יצא על הפנים והסחרור של הקבוצה נכנס למצב טורבו.

3 שנים, בראשונה אני לא מבין איך אפשר לדבר על קבוצה ששווה פחות מהתקציב שלה (לכו תקראו מה כתבו פה בקיץ שאחרי העזיבה של אורי אלון, הציפיות היו ברצפה), בשנייה אני בטוח במאה אחוז שהוציאו יותר ממה שהתקציב שווה ובשלישית אין ספק שפחות.
עד מרץ 2020 הפועל התנהלה מצוין בעידן פוסט- אורי אלון, מאז ההתנהלות הרבה הרבה פחות טובה. מבחינתי זה בעיקר אומר שעוד קשה להחליט מה טיב ההנהלה, יש חוסר עקביות בעיקר כרגע וצריך לראות אם השנה האחרונה היא מגמה או סתם תקופה רעה.
אני מרגיש שגיא הראל הסיק כמה מסקנות מעולה לאורך השנים שלו בהפועל וגם הראה הרבה חסרונות - בעיקר באיזו נטייה לזחיחות, שאחרי הצלחות הוא נוטה לעשות טעויות שקצת מרגישות כאילו הן הגיעו כי הוא חושב שהוא פתר את כל התעלומות של ניהול קבוצה, אבל אני לא חושב שהביקורת שהוא וחומסקי סופגים בשנה האחרונה קרובה להיות מוצדקת בהסתכלות על כל אורך התקופה שלהם כמקבלי החלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 4:15 pm 
Sophomore

stavs כתב:
אני לא כל-כך מבין את זה.
מאז שאורי אלון הלך, היו פה 3 עונות: הראשונה הייתה עונה מוצלחת ברובה, הסתיימה עם גביע, בתוצאות די טובות בפיבא-ליג, אבל באכזבה בשלבי ההכרעה, בעיקר בליגה.
העונה השנייה הייתה מצוינת, ההנהלה הגיבה טוב בקיץ, הגיבה מעולה במהלך העונה, הייתה זכייה מרשימה בגביע כולל הדחה של מכבי ברבע-הגמר, היה מומנטום מעולה ואז הגיעה הקורונה שקצת הכניסה את הקבוצה וההנהלה לסחרור לטעמי. בליגת הקורונה התוצאות היו מאכזבות, למרות הצלחה יחסית בהחזרה של השחקנים.
העונה האחרונה הייתה מפלה רצינית, לדעתי קצת בחסות העובדה שחומסקי וגיא הראל חיו יותר מדי ביקום המקביל הזה שבו הקורונה לא קורית, ועדיין - בעיני הצעד של החתמת אדומייטיס היה על הנייר תגובה נכונה, מהירה וטובה. בפועל זה יצא על הפנים והסחרור של הקבוצה נכנס למצב טורבו.

3 שנים, בראשונה אני לא מבין איך אפשר לדבר על קבוצה ששווה פחות מהתקציב שלה (לכו תקראו מה כתבו פה בקיץ שאחרי העזיבה של אורי אלון, הציפיות היו ברצפה), בשנייה אני בטוח במאה אחוז שהוציאו יותר ממה שהתקציב שווה ובשלישית אין ספק שפחות.
עד מרץ 2020 הפועל התנהלה מצוין בעידן פוסט- אורי אלון, מאז ההתנהלות הרבה הרבה פחות טובה. מבחינתי זה בעיקר אומר שעוד קשה להחליט מה טיב ההנהלה, יש חוסר עקביות בעיקר כרגע וצריך לראות אם השנה האחרונה היא מגמה או סתם תקופה רעה.
אני מרגיש שגיא הראל הסיק כמה מסקנות מעולה לאורך השנים שלו בהפועל וגם הראה הרבה חסרונות - בעיקר באיזו נטייה לזחיחות, שאחרי הצלחות הוא נוטה לעשות טעויות שקצת מרגישות כאילו הן הגיעו כי הוא חושב שהוא פתר את כל התעלומות של ניהול קבוצה, אבל אני לא חושב שהביקורת שהוא וחומסקי סופגים בשנה האחרונה קרובה להיות מוצדקת בהסתכלות על כל אורך התקופה שלהם כמקבלי החלטות.

זה כבר קשור במה המודל שלך לקבוע עונה מוצלחת *יחסית לתקציב*. זה כמובן לא מדע מדוייק אבל יש בו משהו מאד חזק כמדד להנהלה אם באופן עקבי הנהלות מתחרות עושות יותר עם אותו כסף או אותו דבר עם פחות כסף..

לטעמי הנתון בר ההשוואה ביותר הוא גודל תקציב כולל (גם אם הוא סוחב הטיות מסויימות של גאוגרפיה, מיסוי במדינות וכו') ולא תארים כאלו או אחרים שמאפשרים המון מריחה וגניבת דעת (למשל מה היית אומר אם מכבי היו מסיימים אחרונים ביורוליג אבל לוקחים דאבל בארץ מול קבוצות עם רבע תקציב? עונה מוצלחת?).

באירופה - ע"פ פרסומים זרים בכל אחת מהעונות של אורי אלון היינו בין 8 התקציבים הגבוהים במפעל האירופי שבו שיחקנו ומכאן אני גוזר את ההישג הנדרש (טופ-8) שמעליו זה מוצלח ומתחתיו זה כישלון. במבחן התוצאה 3 פעמים הגענו בדיוק אליו (2014,2019,2020), פעם אחת ממש עברנו אותו (2017) ו-4 פעמים סיימנו הרבה מתחתיו (2015, 2016, 2018, 2021). זה מגדיר אצלי כישלון באירופה.

בארץ - גם פה צריך לקבוע ע"פ איכות היריבות ככה שהדחה של יריבה עם חצי-שליש תקציב הוא התוצאה הנדרשת ולא הישג יוצא דופן גם אם זה כולל תואר (והדחה על ידה הוא כישלון). ובמקביל נדחה שלנו את מכבי העשירה בהרבה היא הישג והדחה שלנו על ידם היא המצופה (ולא כישלון).
אם תיקח את עונת 2019 אז נתקלנו בכל משחקי ההכרעה שלנו בקבוצות עם תקציב נחות משמעותית משלנו (כולל כל הדרך אל הגביע). זה לא שאי אפשר להפסיד להן אבל בטח אי אפשר לקרוא לניצחון עליהם הישג גדול אלא בערך התוצאה הנדרשת (או לחלופין אם ב-2019 לא היינו לוקחים גביע בארנה כשבדרך רק ראשון וחולון זה היה כישלון).
אם תסתכל לכל תקופת אורי אלון אז מתוך 16 תארים (גביע ואליפות) רק פעם אחת הבאנו בארץ הישג שהוא מעל המצופה (2020 גביע כשמדיחים קבוצה עדיפה), 9 פעמים הבאנו הישג מתחת למצופה (2014 גביע, 2016 אליפות וגביע, 2018 אליפות וגביע, 2019 אליפות, 2020 אליפות, 2021 אליפות וגביע) ו-6 פעמים הבאנו הישג שהוא המצופה (2015 אליפות וגביע, 2017 אליפות וגביע, 2019 גביע, 2020 גביע).

עכשיו אני מכיר את הטיעון שאומר שאלו היו שנות שיא *ביחס להפועל*, אני פשוט לא מקבל את זה כפרמטר כי הוא פשוט גורם לטעות נגררת ומנציח את הבינוניות (במידה ויש כזאת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 4:31 pm 
Senior

אוקיי, חשבתי שכתבת שמאז שאורי אלון עזב הפועל שווה פחות מהתקציב שלה.
מאז שהוא הגיע אני יכול יותר להתחבר לאמירה הזו. למרות שאני גם חושב שהפועל היא כן הצלחה בשנים האלו באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 6:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בכלל נראה לי שלהנהלה של קבוצת כדורסל, בטח בישראל שבה אין ממש שקיפות של תקציבים ומקורותיהם, יש שתי מטרות: 1. להראות שהתקציב הוא מאד גבוה (מה שמראה שאחננו תותחים בגיוס כספים למרות תנאים קשים, תראו אוהדים כמה אנחנו משקיעים, מביאים כסף מהבית וכו'), 2. להראות שהתקציב הוא ממש נמוך (הכשלון הוא צפוי וטבעי, האחרים הרבה יותר עשירים; או אם מצליחים - מצליחים "מעל התקציב" או למרות התקציב, ושוב, אנחנו תותחים). מרתק לראות את המאבק בין שתי המטרות האלה לפעמים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 15, 2021 9:52 pm 
Sophomore

מאז שאורי אלון עזב הם בעיקר במוד השני של הנמכת ציפיות. הקהל של הפועל ירושלים דיי סובלני איתם…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 16, 2021 1:26 am 
Junior

גמליאל כתב:
stavs כתב:
אני לא כל-כך מבין את זה.

זה כבר קשור במה המודל שלך לקבוע עונה מוצלחת *יחסית לתקציב*. זה כמובן לא מדע מדוייק אבל יש בו משהו מאד חזק כמדד להנהלה אם באופן עקבי הנהלות מתחרות עושות יותר עם אותו כסף או אותו דבר עם פחות כסף..

לטעמי הנתון בר ההשוואה ביותר הוא גודל תקציב כולל (גם אם הוא סוחב הטיות מסויימות של גאוגרפיה, מיסוי במדינות וכו') ולא תארים כאלו או אחרים שמאפשרים המון מריחה וגניבת דעת (למשל מה היית אומר אם מכבי היו מסיימים אחרונים ביורוליג אבל לוקחים דאבל בארץ מול קבוצות עם רבע תקציב? עונה מוצלחת?).

באירופה - ע"פ פרסומים זרים בכל אחת מהעונות של אורי אלון היינו בין 8 התקציבים הגבוהים במפעל האירופי שבו שיחקנו ומכאן אני גוזר את ההישג הנדרש (טופ-8) שמעליו זה מוצלח ומתחתיו זה כישלון. במבחן התוצאה 3 פעמים הגענו בדיוק אליו (2014,2019,2020), פעם אחת ממש עברנו אותו (2017) ו-4 פעמים סיימנו הרבה מתחתיו (2015, 2016, 2018, 2021). זה מגדיר אצלי כישלון באירופה.

בארץ - גם פה צריך לקבוע ע"פ איכות היריבות ככה שהדחה של יריבה עם חצי-שליש תקציב הוא התוצאה הנדרשת ולא הישג יוצא דופן גם אם זה כולל תואר (והדחה על ידה הוא כישלון). ובמקביל נדחה שלנו את מכבי העשירה בהרבה היא הישג והדחה שלנו על ידם היא המצופה (ולא כישלון).
אם תיקח את עונת 2019 אז נתקלנו בכל משחקי ההכרעה שלנו בקבוצות עם תקציב נחות משמעותית משלנו (כולל כל הדרך אל הגביע). זה לא שאי אפשר להפסיד להן אבל בטח אי אפשר לקרוא לניצחון עליהם הישג גדול אלא בערך התוצאה הנדרשת (או לחלופין אם ב-2019 לא היינו לוקחים גביע בארנה כשבדרך רק ראשון וחולון זה היה כישלון).
אם תסתכל לכל תקופת אורי אלון אז מתוך 16 תארים (גביע ואליפות) רק פעם אחת הבאנו בארץ הישג שהוא מעל המצופה (2020 גביע כשמדיחים קבוצה עדיפה), 9 פעמים הבאנו הישג מתחת למצופה (2014 גביע, 2016 אליפות וגביע, 2018 אליפות וגביע, 2019 אליפות, 2020 אליפות, 2021 אליפות וגביע) ו-6 פעמים הבאנו הישג שהוא המצופה (2015 אליפות וגביע, 2017 אליפות וגביע, 2019 גביע, 2020 גביע).

עכשיו אני מכיר את הטיעון שאומר שאלו היו שנות שיא *ביחס להפועל*, אני פשוט לא מקבל את זה כפרמטר כי הוא פשוט גורם לטעות נגררת ומנציח את הבינוניות (במידה ויש כזאת).

יש לי בעייה עם הלוגיקה שלך. לשיטתך, קבוצה שמצפים ממנה לזכות באליפות וזוכה באליפות, זו לא הצלחה, זה לעמוד בציפיות. כלומר אצלך בהגדרה יש קבוצות שלא יכולות להצליח. מעבר לכך, להתייחס לתקציב השנתי כאילו הוא המדד היחיד לבדוק הצלחה או כשלון של קבוצה זה מאוד פשטני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 16, 2021 1:53 am 
Junior

מן הסתם זה תלוי בהבדלי התקציב. הרי לקבוצות כמו מכבי או צסק"א זה לא באמת הישג לזכות באליפות.
גם הבדלי התקציב בין ירושלים לראשון הם כאלה שעבור ירושלים לעבור את ראשון בסדרה זה לא הישג.
ככל שהבדלי התקציב קטנים הפערים מטשטשים וכך גם הגדרת ההצלחה.
באופן כללי זה מדד די טוב בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 16, 2021 6:35 am 
Sophomore

מנחם כתב:
גמליאל כתב:
stavs כתב:
אני לא כל-כך מבין את זה.

יש לי בעייה עם הלוגיקה שלך. לשיטתך, קבוצה שמצפים ממנה לזכות באליפות וזוכה באליפות, זו לא הצלחה, זה לעמוד בציפיות. כלומר אצלך בהגדרה יש קבוצות שלא יכולות להצליח. מעבר לכך, להתייחס לתקציב השנתי כאילו הוא המדד היחיד לבדוק הצלחה או כשלון של קבוצה זה מאוד פשטני

לחלוטין, קבוצה שהתקציב שלה גבוה פי 3 מכל שאר המתמודדות לא צריכה להתייחס לאליפות כהישג עצום ולעומת זאת להפסד שלה ככישלון מסויים. ואכן מכבי רואה אל זה ככה… להם יש את המשוואה שלהם מול אירופה שם יש להם אתגרים אמיתיים שיכולים להגדיר עונה כהצלחה (למשל לעשות טופ-8).

ואתה חייב מדד שיהיה בר השוואה בכל הקבוצות בארץ ובאירופה גם אם זה אומר שהוא קצת פשטני. זה דומה לערך של מושג התוצר לנפש בכלכלה שגם אליו יש המון סייגים אבל הוא הדרך הכי טובה לייצר מדד משותף לכולם. כל ניסיון ״לרדת לפרטים״ מוביל מהר מאד להליכה לאיבוד בהם כשכל אחד מזכיר רק את הנתון האחד שתומך באינטרס שלו ותומכיו בתקשורת מפמפמים בשבילו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 16, 2021 2:32 pm 
Junior

אתה עכשיו מדבר כבר על זה שזה לא הישג עצום, אחרי שקודם דברת על עמידה בציפיות. אני מסכים שזה לא הישג עצום שקבוצה עם תקציב יותר גדול זוכה במשהו, אבל זה עדיין הישג. וגם עמידה בציפיות היא הישג. ברור שלכסף יש תפקיד חשוב, אבל עדיין הרבה מאוד פעמים קבוצות עם תקציב נמוך זוכות בהישגים, ולכן עמידה בציפיות היא גם הישג.
מעבר לכך, נגיד שלמכבי היו שני שחקנים כמו דונציץ שגדלו בנוער ומשחקים על משכורת חיל, האם גם אז תשפוט את מכבי רק לפי התקציב? האם את ריאל עם דונציץ שמן הסתם הרוויח אז מעט מאוד, היה נכון לשפוט רק לפי התקציב? בעיני ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 16, 2021 2:40 pm 
Sophomore

עשית קצת סלט ונראה שניסית לדוג אי התאמות בטקסט הארוך שכתבתי.. הצירוף "הישג עצום" ניתן כביטוי ולא כדי לעדן את המשמעות המקורית. שמאחוריה אני עדיין עומד..

ולא, לעמוד בציפיות זה לא הישג. זה לעמוד בציפיות.

ולגבי "דונציץ מהנוער".. הנחתי שלא צריך להסביר אבל מן הסתם ברור שהמודל שתיארתי נכון בתוחלת ולאוו דווקא בשנה ספציפית כשתמיד ייתכנו מקרי קצה לחיוב ולשלילה (למשל סדרת פציעות לא מוסברת). לכן מדדתי אותו על 8 שנים ו-24 התמודדויות (למשל בדוגמא שלך, סביר שאותו דונציץ היה חותך משם אחרי שנתיים לקבוצת NBA והם היו מתיישרים לתוחלת הרגילה שלהם ע"פ התקציב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 17, 2021 3:06 pm 
Junior

ווילי וורקמן הוא הישראלי הכי יקר מחוץ למכבי תל אביב? כתבה של אריה ליבנת.

אין ספק שקצת עצוב ומוזר, שבאיזשהו פיק של כשרון בכדורסל הישראלי, הישראלי היקר ביותר מחוץ למכבי הוא "משרתם של ארבעת הזרים". זה לפחות עבור קבוצות שתי קבוצות בליגה שנראה שמחזיקות באסטרטגיה דומה.

לפחות איזו פרסונה שם הודתה שהוא לא דפנסיב סטופר. תודה לאל.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 56  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: