stavs כתב:
אני לא כל-כך מבין את זה.
מאז שאורי אלון הלך, היו פה 3 עונות: הראשונה הייתה עונה מוצלחת ברובה, הסתיימה עם גביע, בתוצאות די טובות בפיבא-ליג, אבל באכזבה בשלבי ההכרעה, בעיקר בליגה.
העונה השנייה הייתה מצוינת, ההנהלה הגיבה טוב בקיץ, הגיבה מעולה במהלך העונה, הייתה זכייה מרשימה בגביע כולל הדחה של מכבי ברבע-הגמר, היה מומנטום מעולה ואז הגיעה הקורונה שקצת הכניסה את הקבוצה וההנהלה לסחרור לטעמי. בליגת הקורונה התוצאות היו מאכזבות, למרות הצלחה יחסית בהחזרה של השחקנים.
העונה האחרונה הייתה מפלה רצינית, לדעתי קצת בחסות העובדה שחומסקי וגיא הראל חיו יותר מדי ביקום המקביל הזה שבו הקורונה לא קורית, ועדיין - בעיני הצעד של החתמת אדומייטיס היה על הנייר תגובה נכונה, מהירה וטובה. בפועל זה יצא על הפנים והסחרור של הקבוצה נכנס למצב טורבו.
3 שנים, בראשונה אני לא מבין איך אפשר לדבר על קבוצה ששווה פחות מהתקציב שלה (לכו תקראו מה כתבו פה בקיץ שאחרי העזיבה של אורי אלון, הציפיות היו ברצפה), בשנייה אני בטוח במאה אחוז שהוציאו יותר ממה שהתקציב שווה ובשלישית אין ספק שפחות.
עד מרץ 2020 הפועל התנהלה מצוין בעידן פוסט- אורי אלון, מאז ההתנהלות הרבה הרבה פחות טובה. מבחינתי זה בעיקר אומר שעוד קשה להחליט מה טיב ההנהלה, יש חוסר עקביות בעיקר כרגע וצריך לראות אם השנה האחרונה היא מגמה או סתם תקופה רעה.
אני מרגיש שגיא הראל הסיק כמה מסקנות מעולה לאורך השנים שלו בהפועל וגם הראה הרבה חסרונות - בעיקר באיזו נטייה לזחיחות, שאחרי הצלחות הוא נוטה לעשות טעויות שקצת מרגישות כאילו הן הגיעו כי הוא חושב שהוא פתר את כל התעלומות של ניהול קבוצה, אבל אני לא חושב שהביקורת שהוא וחומסקי סופגים בשנה האחרונה קרובה להיות מוצדקת בהסתכלות על כל אורך התקופה שלהם כמקבלי החלטות.
זה כבר קשור במה המודל שלך לקבוע עונה מוצלחת *יחסית לתקציב*. זה כמובן לא מדע מדוייק אבל יש בו משהו מאד חזק כמדד להנהלה אם באופן עקבי הנהלות מתחרות עושות יותר עם אותו כסף או אותו דבר עם פחות כסף..
לטעמי הנתון בר ההשוואה ביותר הוא גודל תקציב כולל (גם אם הוא סוחב הטיות מסויימות של גאוגרפיה, מיסוי במדינות וכו') ולא תארים כאלו או אחרים שמאפשרים המון מריחה וגניבת דעת (למשל מה היית אומר אם מכבי היו מסיימים אחרונים ביורוליג אבל לוקחים דאבל בארץ מול קבוצות עם רבע תקציב? עונה מוצלחת?).
באירופה - ע"פ פרסומים זרים בכל אחת מהעונות של אורי אלון היינו בין 8 התקציבים הגבוהים במפעל האירופי שבו שיחקנו ומכאן אני גוזר את ההישג הנדרש (טופ-8) שמעליו זה מוצלח ומתחתיו זה כישלון. במבחן התוצאה 3 פעמים הגענו בדיוק אליו (2014,2019,2020), פעם אחת ממש עברנו אותו (2017) ו-4 פעמים סיימנו הרבה מתחתיו (2015, 2016, 2018, 2021). זה מגדיר אצלי כישלון באירופה.
בארץ - גם פה צריך לקבוע ע"פ איכות היריבות ככה שהדחה של יריבה עם חצי-שליש תקציב הוא התוצאה הנדרשת ולא הישג יוצא דופן גם אם זה כולל תואר (והדחה על ידה הוא כישלון). ובמקביל נדחה שלנו את מכבי העשירה בהרבה היא הישג והדחה שלנו על ידם היא המצופה (ולא כישלון).
אם תיקח את עונת 2019 אז נתקלנו בכל משחקי ההכרעה שלנו בקבוצות עם תקציב נחות משמעותית משלנו (כולל כל הדרך אל הגביע). זה לא שאי אפשר להפסיד להן אבל בטח אי אפשר לקרוא לניצחון עליהם הישג גדול אלא בערך התוצאה הנדרשת (או לחלופין אם ב-2019 לא היינו לוקחים גביע בארנה כשבדרך רק ראשון וחולון זה היה כישלון).
אם תסתכל לכל תקופת אורי אלון אז מתוך 16 תארים (גביע ואליפות) רק פעם אחת הבאנו בארץ הישג שהוא מעל המצופה (2020 גביע כשמדיחים קבוצה עדיפה), 9 פעמים הבאנו הישג מתחת למצופה (2014 גביע, 2016 אליפות וגביע, 2018 אליפות וגביע, 2019 אליפות, 2020 אליפות, 2021 אליפות וגביע) ו-6 פעמים הבאנו הישג שהוא המצופה (2015 אליפות וגביע, 2017 אליפות וגביע, 2019 גביע, 2020 גביע).
עכשיו אני מכיר את הטיעון שאומר שאלו היו שנות שיא *ביחס להפועל*, אני פשוט לא מקבל את זה כפרמטר כי הוא פשוט גורם לטעות נגררת ומנציח את הבינוניות (במידה ויש כזאת).