סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עומרי כספי
הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
באינטואיציה (ומבלי לבדוק ממש נתונים) הייתי אומר אף שמקל "היה שחקן מוביל" בנבחרת יותר מכספי
פשוט אם גם מתחשבים בתקופה ובזמינות של כל אחד מהם

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:46 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ולגבי התיאור של כל אלה שלא הגיעו לNBA, זה ממש עיוות של הדברים. אחזור שוב ואומר שעמרי כספי הגיע לליגה גדולה, שכבר רגילה להביא שחקנים מאירופה וששחקנים כמוהו הם מצרך מבוקש למדי. פרצו לו את הדרך הרבה שחקנים אירופאים אחרים שהיו שם לפניו. זה ממש-ממש לא המקרים של הנפלד, ברקוביץ, שפר וקטש (לא מכיר את הסיפור של ג'מצ'י). ברקוביץ', כפי שאורן אומר, מאד רצה NBA ומכבי לא רצתה לשחרר. הנפלד, שהיה פורץ דרך אמיתי לא רק לגבי הכדורסל הישראלי אלא גם לגבי הכדורסל בקונטיקט, לא נבחר בדראפט ועמדה בפניו הברירה להלחם על מקום ברוטציה במחנות או להבטיח את עתידו הכלכלי במכבי. גם לשפר לא היה חוזה מובטח וקיבל את אותה התלבטות של הנפלד, והוא גם היה גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט בשנת 1996. קטש נדפק מהשביתה אבל שוב גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט הרבה לפני שהליגה התרגלה לשחקנים כאלה, וכאן אם לא היתה שביתה אז הוא היה מגיע לליגה.

לגבי הנפלד, התיאור לא מדוייק הנפלד שיחק שנה אחת בדיוק בקונטיקט והיו לו עוד שנתיים פוטנציאליות. קלהון מאד רצה שהוא ימשיך. הנפלד קיבל הצעה קורצת ממכבי ונטש את יוקון. לא היה לזה קשר לבחירה בדראפט. הוא היה יכול לצאת לדראפט באותה שנה, כבחירה מוקדמת, הוא לא עשה זאת. בשביל שהנפלד יגיע לאן.בי.איי בדרך הנכונה ביותר הוא היה צריך להמשיך בקונטיקט, בדיוק כפי ששפר עשה. הוא ויתר על החלום. דורון שפר עשה כמעט את כל הדרך. הוא שיחק בליגת הקיץ של הקליפרס והיה חלש מאד. אם אני זוכר נכון, הקליפרס הציעו להשתתף במחנה קדם העונה של הקבוצה, אבל ללא מקום מובטח. מאחר והמחנה היה אחרי תחילת העונה באירופה והמעמד של שפר היה רעוע, הוא החליט לוותר.

לגבי הדראפט של כספי. המקום ה-23 הייתה הפתעה. הוא הצליח להשיג אותו בזכות הופעות מאד מוצלחות במחנות האימונים של הדראפט, שם הוא הראה הרבה מאד Hussle, הבנה של המשחק והיכולת הזאת להשיג נק' מכלום. ההופעות במחנות הקפיצו אותו למעלה. אני לא יודע אם שרדו דיונים בפורום סלניוז, אבל התגובה פה נעה בין אין לו בכלל מה לחפש בליגה, אם כספי נבחר בדראפט, אז האן.בי.איי ממש מחורבן, ל- מפתיע מאד שהוא נבחר גבוה כל כך, אני מאמין בבחור, אולי הוא יפתיע ויקבל איזה צ'אנס באן.בי.איי. קריירה כמו שהייתה לכספי לא הייתה אופציה נפוצה בתגובות דאז.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:47 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
כמו כל דיוני ה״מי הכי גדול״, גם זה דיון די חסר תוחלת. מבחינת אחד מי שלא לקח אליפות לא יכול להיות הכי גדול, ומבחינת השני מי שלא שיחק בnba לא יכול להיות הכי גדול ומבחינת השלישי מי שלא ידע לשמור לא יכול להיות הכי גדול.

אבל גם עם ההסתייגות שלי מדיוני דירוגים דקדקניים, בסוף ספורט זה תחרות ויש בזה תוצאות, ומבחן התוצאה כן חשוב. איך אפשר להשוות את התקופה הכלכך בינונית וחסרת חשיבות של כספי בנבחרת למה שמיקי או ג'מצ'י נתנו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:54 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
ולגבי התיאור של כל אלה שלא הגיעו לNBA, זה ממש עיוות של הדברים. אחזור שוב ואומר שעמרי כספי הגיע לליגה גדולה, שכבר רגילה להביא שחקנים מאירופה וששחקנים כמוהו הם מצרך מבוקש למדי. פרצו לו את הדרך הרבה שחקנים אירופאים אחרים שהיו שם לפניו. זה ממש-ממש לא המקרים של הנפלד, ברקוביץ, שפר וקטש (לא מכיר את הסיפור של ג'מצ'י). ברקוביץ', כפי שאורן אומר, מאד רצה NBA ומכבי לא רצתה לשחרר. הנפלד, שהיה פורץ דרך אמיתי לא רק לגבי הכדורסל הישראלי אלא גם לגבי הכדורסל בקונטיקט, לא נבחר בדראפט ועמדה בפניו הברירה להלחם על מקום ברוטציה במחנות או להבטיח את עתידו הכלכלי במכבי. גם לשפר לא היה חוזה מובטח וקיבל את אותה התלבטות של הנפלד, והוא גם היה גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט בשנת 1996. קטש נדפק מהשביתה אבל שוב גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט הרבה לפני שהליגה התרגלה לשחקנים כאלה, וכאן אם לא היתה שביתה אז הוא היה מגיע לליגה.

לגבי הנפלד, התיאור לא מדוייק הנפלד שיחק שנה אחת בדיוק בקונטיקט והיו לו עוד שנתיים פוטנציאליות. קלהון מאד רצה שהוא ימשיך. הנפלד קיבל הצעה קורצת ממכבי ונטש את יוקון. לא היה לזה קשר לבחירה בדראפט. הוא היה יכול לצאת לדראפט באותה שנה, כבחירה מוקדמת, הוא לא עשה זאת. בשביל שהנפלד יגיע לאן.בי.איי בדרך הנכונה ביותר הוא היה צריך להמשיך בקונטיקט, בדיוק כפי ששפר עשה. הוא ויתר על החלום. דורון שפר עשה כמעט את כל הדרך. הוא שיחק בליגת הקיץ של הקליפרס והיה חלש מאד. אם אני זוכר נכון, הקליפרס הציעו להשתתף במחנה קדם העונה של הקבוצה, אבל ללא מקום מובטח. מאחר והמחנה היה אחרי תחילת העונה באירופה והמעמד של שפר היה רעוע, הוא החליט לוותר.

לגבי הדראפט של כספי. המקום ה-23 הייתה הפתעה. הוא הצליח להשיג אותו בזכות הופעות מאד מוצלחות במחנות האימונים של הדראפט, שם הוא הראה הרבה מאד Hussle, הבנה של המשחק והיכולת הזאת להשיג נק' מכלום. ההופעות במחנות הקפיצו אותו למעלה. אני לא יודע אם שרדו דיונים בפורום סלניוז, אבל התגובה פה נעה בין אין לו בכלל מה לחפש בליגה, אם כספי נבחר בדראפט, אז האן.בי.איי ממש מחורבן, ל- מפתיע מאד שהוא נבחר גבוה כל כך, אני מאמין בבחור, אולי הוא יפתיע ויקבל איזה צ'אנס באן.בי.איי. קריירה כמו שהייתה לכספי לא הייתה אופציה נפוצה בתגובות דאז.

זכור לי לגבי הנפלד משהו עם מחנות ובוסטון, אבל בכל מקרה אצלו זו היתה בחירה בין בטחון כלכלי בחוזה ארוך טווח במכבי לבין המשך ההרפתקה והנסיון להגיע לליגה מאד שונה ממה שאנחנו מכירים היום, וזו חתיכת דילמה.

לא זוכר דיונים בפורומים על המקום של כספי אבל זה לא זכור לי כהפתעה וגם ברטרופרספקטיבה כשמסתכלים מי השחקנים שנבחרו בסביבה שלו לא רואים הפתעות גדולות. מקום מעליו נבחר ויקטור קלאבר שתיאורטית זו פשוט הגרסה הספרדית של כספי (ובדיעבד הפחות טובה). אחד מתחתיו ביג'יי מאלנס שגם בילה חצי או יותר מהקריירה מחוץ לליגה. לפי המוק של דראפטנט זה בדיוק המקום שהוא היה צפוי להבחר, וגם נתנו את ההשוואות: משהו בין אנדרס נוצ'יוני להידו טורקגולו. כלומר פורוורד לבן וקשוח עם חכמת משחק וקליעה מבחוץ. בקיצור, היה צפוי למדי שהוא מסוגל לתת קריירה דומה למה שהוא נתן, אולי אפילו חלק מהציפיות היו למשהו יותר משמעותי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 4:05 pm 
Sophomore

ההשוואה של כספי לאגדות אירופאיות כמו מיקי דורון וגם ברודי , בבסיסה היא חטא , כספי שיחק מעט מאד במסגרת האירופאית , וגם שהופיע לנבחרת , היה שחקן מוביל אבל לא יותר מזה.
אני אישית לא חושב שהוא אפילו בטופ 5 , למרות העשור המכובד בNBA. אם הייתי צריך להרכיב רשימה זה היה מיקי,ג'מצ'י,ברודי,הנפלד, קטש.
מה שאי אפשר לקחת מכספי זה שהוא היה הראשון בNBA , הראשון שנבחר , שיחק ושרד , ואת זה אף אחד לא ייקח לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 5:23 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא זוכר דיונים בפורומים על המקום של כספי אבל זה לא זכור לי כהפתעה וגם ברטרופרספקטיבה כשמסתכלים מי השחקנים שנבחרו בסביבה שלו לא רואים הפתעות גדולות. מקום מעליו נבחר ויקטור קלאבר שתיאורטית זו פשוט הגרסה הספרדית של כספי (ובדיעבד הפחות טובה). אחד מתחתיו ביג'יי מאלנס שגם בילה חצי או יותר מהקריירה מחוץ לליגה. לפי המוק של דראפטנט זה בדיוק המקום שהוא היה צפוי להבחר, וגם נתנו את ההשוואות: משהו בין אנדרס נוצ'יוני להידו טורקגולו. כלומר פורוורד לבן וקשוח עם חכמת משחק וקליעה מבחוץ. בקיצור, היה צפוי למדי שהוא מסוגל לתת קריירה דומה למה שהוא נתן, אולי אפילו חלק מהציפיות היו למשהו יותר משמעותי.

את האמת, בזמן הדראפט זאת לא הייתה הפתעה מאד גדולה, כי היה ברור שהוא הרים מאד את מעמד הדראפט שלו במחנות האימונים.
ההגדרה של משהו בין אנדרס נוצ'יוני לאח הידו היא ממש ממש מחמיאה, כי זה נשמע שלהיות נוצ'יוני זה הריצפה, כשכספי כשיצא לאן.בי.איי רצה להיות אנדרס נוצ'יוני, הוא היה פחות טוב משמעותית משחקן שהיה שחקן מוביל ביורוליג. באופן כללי לכספי הייתה קריירה יותר טובה משל נוצ'יוני בגלל האורך שלה, אבל הפיק ב-4 שנים של נוצ'יוני היה גבוה יותר. הידו בכלל חלום רטוב שלא היה קרוב להתממש. לגבי מי נבחר מעליו, מתחתיו, זאת הייתה הפתעה גדולה שהוא נבחר מעל מאלינס, שהיה סוג של יורש עצר של גרג אודן באוהיו סטייט, היה וואן אנד דאן ושם מאד גדול כשהוא יצא מהתיכונים. הייתה גם הפתעה שהוא נבחר מעל דחואן בלייר, שהדרדר מאד עד לסיבוב השני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 5:41 pm 
Hall of Famer

נוצ'יוני במהלך 4 עונות NBA קלע 13-14 נקודות בממוצע (לצד כ-6 ריבאונדים).
בנוסף אני רואה שהיה שותף לארבע סדרות פלייאוף במדי שיקאגו, כאשר באחת מהן קלע 22 נקודות בממוצע למשחק (6 משחקים).
ביורוליג בטאו ויטוריה ("באסקוניה של אז") בעונת 2002-3 קלע 16.8, ואפילו בעונת 2013-14 (כלומר בגיל 34) עדיין סיפק 13.6 נקודות. בשתי העונות הנ"ל גם לקח סביב 7 ריבאונדים.
גם מבחינת תארים אין מה להשוות לכספי בכלל, אליפות ושני גביעים בספרד בויטוריה, אליפות, גביע יורוליג, ו-MVP פיינל-פור עם ריאל.
כל זה בלי לציין את התקופות הנהדרות בנבחרת ארגנטינה.

שמיים וארץ לעומת כספי, מכל הבחינות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 8:59 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
סיבה משמעותית שכספי הצליח לשרוד כ"כ הרבה שנים בנבא היא, שהוא היה מוכן לשחק בשכר מינימום בתקופה שבה הרבה קבוצות התנהלו בצורה מתירנית והקאפ שלהם היה עמוס בחוזים מנופחים וארוכים.

יש בזה משהו, היתה תקופה שכל טלטוביץ קיבל עשר לעונה וכספי קיבל פירורים, אבל בכל זאת שיחק עשר שנים והיה שחקן רוטציה ברוב הזמן. שזה בערך פי 2 מהממוצע של שחקנים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 10:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני גם נוטה לכוון ברקוביץ', בגלל כל מה שציינו פה, אבל אני מכיר בזה שאני לא אובייקטיבי. ברקוביץ' היה גיבור ילדותי ונערותי, והרבה מהרגעים שהפכו אותי לאוהד ונתנו לי אושר ספורטיבי באו ממנו.
ועדיין, אפשר לחשוב כמה ישראלים אראה בימי חיי שישרדו 10 שנים ב-NBA, גם אם לא כוכבים גדולים - אבל גם לא כנערי פוסטר.
לגבי ברודי, אני לא חושב שמישהו פה יכול לשפוט. אפילו אני לא זקן מספיק בשביל להגיד שראיתי את ברודי בשיאו, ראיתי אותו (וגם זה כילד) הרבה אחרי שיאו בסוף שנות ה-70 כשהיה כבר שחקן ספסל במכבי (ועדיין אני זוכר אותו כקלעי עצום, מנהיג ענק על המגרש ושחקן שעולה מהספסל ועושה אימפקט, כולל בגמר ההוא נגד וארזה כשהוא עלה במחצית השנייה כשוארזה הייתה בתנופה והשוותה את המשחק. ברודי פתח אז את הפער מחדש כמעט לבד). אבא שלי טוען שברודי בשיאו היה גדול מכולם, אבל אולי גם הוא לא הכי אובייקטיבי...
בכל אופן, לא חושב שיש חולק על זה שברודי הפך פה את הכדורסל כשהגיע. כל הגישה למשחק בכדורסל הישראלי השתנתה הרבה בגללו, החל מהגישה המקצועית ועד האמונה שאפשר לנצח כל אחד בכל מצב (הסיפורים על נס בדאלונה מדברים על שיחת מוטיבציה לוהטת שברודי עשה בחדר ההלבשה כשמכבי הייתה צריכה לסגור 28 הפרש במחצית השנייה במשחק השני) ולא בטוח שהיה עוד שחקן שהיה לו אימפקט כזה של, איך נקרא לזה? disruption על הכדורסל הישראלי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 10:51 pm 
Hall of Famer

ברודי, ובמידה פחותה ממנו אך עדיין משמעותית גם בארי ליבוביץ', הביא את המקצוענות האמריקאית לארץ ודחף את הענף כמה וכמה רמות למעלה, ובזה האימפקט שלו על הענף בארץ היה הגבוה מכולם.

ברקוביץ' היה בזמן אמת ותקופה ארוכה ועקבית אחד השחקנים הטובים ביותר באירופה, הוביל את מכבי ת"א להפוך למועדון שבאופן קבוע נמצא בשורה הראשונה של היבשת, וזה קונצנזוס שהוא אחד האירופאים הגדולים ששיחקו באירופה. בזה הוא הגדול מכולם.

ג'מצ'י היה טיפוס שלא קל לאהוב, אבל אי אפשר להתווכח עם הרזומה המדהים שלו בנבחרת שכספי לא מדגדג.

וברמה האישית יש לי חיבה גדולה ליונה, לפריצת הדרך שלו במכללות (גם לישראלים בחו"ל אבל גם להיסטוריה של קונטיקט), לתרומה האדירה והשקטה כל השנים-אמנם לקבוצה הלא נכונה אבל זה מה יש-וגם תמיד היה שם בנבחרת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 11:02 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
נוצ'יוני במהלך 4 עונות NBA קלע 13-14 נקודות בממוצע (לצד כ-6 ריבאונדים).
בנוסף אני רואה שהיה שותף לארבע סדרות פלייאוף במדי שיקאגו, כאשר באחת מהן קלע 22 נקודות בממוצע למשחק (6 משחקים).
ביורוליג בטאו ויטוריה ("באסקוניה של אז") בעונת 2002-3 קלע 16.8, ואפילו בעונת 2013-14 (כלומר בגיל 34) עדיין סיפק 13.6 נקודות. בשתי העונות הנ"ל גם לקח סביב 7 ריבאונדים.
גם מבחינת תארים אין מה להשוות לכספי בכלל, אליפות ושני גביעים בספרד בויטוריה, אליפות, גביע יורוליג, ו-MVP פיינל-פור עם ריאל.
כל זה בלי לציין את התקופות הנהדרות בנבחרת ארגנטינה.

שמיים וארץ לעומת כספי, מכל הבחינות.

מסכים לגמרי. הארגנטינאי היה הרבה יותר טוב.
גם בפיק שלו ב nba וגם בהמון משחקי יורוליג אדירים.
זה שלכספי היו יותר שנים ב nba לא משחק תפקיד פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 11:26 pm 
Hall of Famer

אין שאלה גם לדעתי שנוצ'יוני היה טוב יותר. השוואה במוקים זה בדרך כלל כדי לתת רפרנס לסגנון של שחקן, לא ליכולת. ובסגנון אפשר להבין את ההשוואה לנוצ'יוני (ולא לאח הידו, שגדל כגארד והיה מסוגל להוביל כדור ולנהל משחק ממרום גובהו, מה שכספי כמובן לא היה מסוגל לעשות).

בכל מקרה עם בחירה אחת מתחת לקלאבר שזה בול אותם נתוני בסיס רק עם דרכון ספרדי, אפשר להבין שכספי נבחר במקום ריאלי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 19, 2021 12:48 am 
Hall of Famer

כספי הוא 2.06 שיכול לשחק כ-4 שמרווח משחק. יש לזה ערך בליגה של היום.
אבל הוא אף פעם לא באמת היה יותר משחקן רוטציה סביר.
זה שהוא נשאר בליגה על חוזי מינימום זה אחלה הישג בעיניי עבור שחקן ישראלי.
אבל הוא לא הצליח (בין השאר בגלל פציעות) להיות שחקן משמעותי על חוזה מינימום בקונטנדרית וזה סוג של פספוס.
זה היה אמור לקרות בג״ס אבל פציעה עצרה אותו ולדעתי גם האופי שלו. לא נראה היה שהוא מבין מה תפקידו בקבוצה והוא מעין ניסה להנהיג ולסמן לשחקנים לאיפה ללכת.. בקבוצה שלקחה אליפויות.. ולא זרק כמעט לשלוש (אחד היתרונות שלו).

לדעתי ההשוואה בינו לבין מיקי היא.. מוזרה קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 20, 2021 12:23 am 
Sophomore

להשוות בין כספי למיקי זה כמו להשוות בין אורי פפר למשה איבגי.
לא במגעילות, במשחק.

איבגי השיג את כל מה שהיה יכול בארץ מבחינת משחק.
נחשב לשחקן הכי מצליח, הכי רחב טווח, הכי טבעי שגדל פה.

פפר הצליח בעזרת הרבה קשרים ותעוזה לקבל כמה תפקידים זוטרים בהוליווד, אז הוא יעני שגריר שלנו.

האם זה עושה את פפר לשווה או טוב מאיבגי?
איך אמר חולה האהבה משיכון ג'?
פוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 20, 2021 1:57 am 
Hall of Famer

חיים לווינסון פותח על עומרי כספי.
https://www.ice.co.il/media/news/article/825931

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 20, 2021 2:30 am 
Hall of Famer

הוא סותר את עצמו כל פסקה בערך...
הכי אהבתי "ים מדר פחות מוכשר ממנו, אבל שחקן הרבה יותר גדול ממנו"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 10:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא הולך להיכנס לויכוח עם הטענה (המגוחכת) לגבי שני השחקנים הספציפים האלה , אבל אני לא רואה את הסתירה במשפט הספציפי הזה.
אני למשל חושב שג'מצ'י היה שחקן הרבה יותר מוכשר מברקוביץ'. הוא גבוה יותר, חזק יותר, אתלטי יותר, וכמובן עם כשרון קליעה גדול מברקוביץ'. אבל ברקוביץ' היה שחקן גדול מג'מצ'י, מכל מיני סיבות.
ותחשוב כמה דיונים היו פה על הנתונים והכשרון של ליאור אליהו, שהוא אולי הכדורסלן הכי מוכשר שנולד פה. אבל היו כמה וכמה שחקנים גדולים ממנו בכדורסל הישראלי, מכל מיני סיבות שכבר נידונו פה לעייפה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:01 pm 
Junior

אני תמיד אמרתי שגם אם כספי היה נוחת באירופה אחרי חצי עשור - הוא עדיין לא היה הופך לאיזה כוכב יורוליג. הוא פשוט לא בנוי לזה. השניים האחרים (מיקי ודורון) בהחלט היו כאלה. והם בהחלט עדיפים עליו בדיון של הגדול ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:10 pm 
Sophomore

THE G1 כתב:
אני תמיד אמרתי שגם אם כספי היה נוחת באירופה אחרי חצי עשור - הוא עדיין לא היה הופך לאיזה כוכב יורוליג. הוא פשוט לא בנוי לזה. השניים האחרים (מיקי ודורון) בהחלט היו כאלה. והם בהחלט עדיפים עליו בדיון של הגדול ביותר.

אי אפשר לדעת באמת.
המשחקים שבהם הוא הוביל בנבחרת לא נותנים פרספקטיבה מספיק רצינית.

המשחקים שהוא שיחק במכבי ביורוליג ובליגה כשחקן צעיר לא מספיקים לתת אינדיקציה, וגם המשחקים שהוא שיחק במכבי אחרי ה NBA לא מספקים אינדיקציה (עקב פציעות).

מצד שני בקבוצות הצעירות של מכבי דווקא כן היתה אינדיצקיה לזה שהיה פוטנציאל להיות שחקן משמעותי ביותר באירופה (אם תהיה לו הזדמנות).

קיצר, לשאול היום אם לפני 6-7 שנים כספי היה יכול להיות כוכב על באירופה, זה כמו לשאול מי היה מנצח בגמר פליאוף של 94 ו - 95 אם מייקל היה פוגש את האקים בשיאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:29 pm 
Junior

מה שאותי מעניין זה אם היו מדרגים מחדש את הדראפט של 2009, באיזה מקום הוא היה נמצא? גבוה יותר? נמוך יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:32 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא הולך להיכנס לויכוח עם הטענה (המגוחכת) לגבי שני השחקנים הספציפים האלה , אבל אני לא רואה את הסתירה במשפט הספציפי הזה.
אני למשל חושב שג'מצ'י היה שחקן הרבה יותר מוכשר מברקוביץ'. הוא גבוה יותר, חזק יותר, אתלטי יותר, וכמובן עם כשרון קליעה גדול מברקוביץ'. אבל ברקוביץ' היה שחקן גדול מג'מצ'י, מכל מיני סיבות.
ותחשוב כמה דיונים היו פה על הנתונים והכשרון של ליאור אליהו, שהוא אולי הכדורסלן הכי מוכשר שנולד פה. אבל היו כמה וכמה שחקנים גדולים ממנו בכדורסל הישראלי, מכל מיני סיבות שכבר נידונו פה לעייפה.

אני בפרט ציינתי את ההשוואה לים מדר בטרמינולוגיה הזו (ברור שתיאורטית אפשר לטעון אותה לגבי זוגות שחקנים אחרים).
אני חושב ש-90% מהאנשים יסכימו שים מוכשר יותר מכספי, אבל מה לעשות, נכון לנקודת הזמן הזו - שחקן פחות טוב מכספי בשיאו (בהחלט יכול להשתנות בעתיד).
הוא רושם בדיוק הפוך.

אהוד, עזוב לרגע את מכבי מהמשוואה כי כשכספי מגיע למכבי זה קצת שונה.
האם אתה רואה את כספי בדמיונך מגיע לקבוצת יורוליג אחרת והופך ממש לאחד השחקנים הטובים ביבשת שיכול לסחוף קבוצה עד לתואר? סטייל דה-קולו/מיצ'יץ'/קלייבורן וכו'?
אם זה נשמע מוזר בגלל השוני בעמדה ובתפקוד, אז האם למשל הוא יכל לסחוב קבוצה כמו באסקוניה ככוכב המובהק שלה לכמה עונות סבירות כמו שעשה שנגליה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:33 pm 
Sophomore

THE G1 כתב:
מה שאותי מעניין זה אם היו מדרגים מחדש את הדראפט של 2009, באיזה מקום הוא היה נמצא? גבוה יותר? נמוך יותר?

השאלה היא האם זה רק ביחס לשחקנים באותו הדראפט או שנמדוד את הדראפט הזה גם ביחס לדראפטים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:37 pm 
Hall of Famer

לפי בסקטבול רפרנס, הוא במקום ה 24 השנתון ב win share
אז כן, המיקום שלו די מדויק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:54 pm 
Hall of Famer

שאלה מעניינת לגבי דראפט 2009.

מי שבטוח לפניו: הארדן, קארי, דרוזן, ג'רו הולידיי, ג'ף טיג, גריפין, טייריק אוונס, רוביו, ברנדון ג'נינגס, דארן קוליסון, טיי לאוסון, דני גרין, פאטי מילס ופטריק בברלי.
מי שבערך באותו דרג כמוהו: ג'ודי מיקס, יונאס ירבקו, וויין אלינגטון, דמארה קארול, טאג' גיבסון, ג'יימס ג'ונסון, טיילר הנסבורו, ג'ראלד הנדרסון, ג'ורדן היל.

אולי פיספסתי איזה שם אחד או שניים ואולי יש אחד או שניים שצריכים לעבור מרשימה לרשימה, אבל מצד אחד די בטוח שכספי לא טופ-15 בדראפט הזה, ודי בטוח שאם היו עושים את הדראפט הזה מחדש, אז הוא לא היה נופל מחוץ לסיבוב הראשון, אז כן, המקום ה-23 בהחלט הגיוני עבורו גם בדיעבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 2:07 pm 
Sophomore

THE G1 כתב:

אני דווקא חושב שכן.
בתור אחד שהיה ב-3 היורובאסקטים האחרונים, כספי לגמרי היה ה גו טו גאי של הנבחרת (לצד מקל ואליהו, לדעתי קצת מעליהם) וגם מול הנבחרות היותר חזקות, הוא היה נראה די בטופ.
לא חושב שהוא היה הופך למגה סטאר סטייל לארקין או מייק ג'יימס שיכולים להוביל קבוצה לבד,
אבל לחלוטין יכל להיות שחקן בקאליבר של נגיד וויל קלייברן או וסלי כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עודד ל ו 52 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה