סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 11:04 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
איפה הייתם שמים את יאניס ברשימת הפאוור פורוורדים הגדולים בכל הזמנים?

כרגע אצלי בצמרת:

1. טים דאנקן
2. קארל מאלון
3. קווין גארנט
4. צ'רלס בארקלי
5. דירק נוביצקי
6. קווין מקהייל.

איפה הייתם שמים את יאניס ודייויס ברשימה הזו?
האם לדעתכם הם ב-10 הגדולים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 11:13 am 
Sophomore

קודם כל, נוביצקי שני אחרי דאנקן, בזכות הטבעת והדרך שבה היא הושגה (נגיד, הטבעת של גארנט לא נותנת לו אדג' מול מאלון ובארקלי, בעיני, והוא מתחתיהם למרות שמאוד אהבתי אותו כשחקן).
מבחינת הישגיות, יאניס כבר עכשיו לא נופל מאף אחד ברשימה חוץ מטימי. אני חושב שהוא בהחלט יכול לסיים את הקריירה מעל כל השאר. אם הוא ימשוך אותה כמעט עשרים עונות בריאות כמו רובם (חוץ מהאציל), זה כמעט וודאי.
הקריירה של אנתוני דיוויס הרבה הרבה פחות מרשימה אותי.

אז כרגע, מפאת כבוד לזקנים הייתי אומר:
דאנקן
נוביצקי
מאלון
בארקלי
יאניס
גארנט

מקהייל, עם כל הכבוד, לא שייך לכאן לדעתי (אולי מי שראה אותו בלייב ולא רק בערוצי גולד ודוקומנטרי למיניהם יחלוק על זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 11:16 am 
Junior

זה קשה להשוות כי יאניס עוד לא בשיא שלו.
לטעמי הוא מתחת לדאנקן בלי שום ספק, כנראה שגם עדיין מתחת לנוביציקי ומאלון (אולי בארקלי גם? לא זוכר אותו מספיק טוב)

אבל בתכלס? לא בטוח שכבר עכשיו הוא לא מעל גארנט/מקהייל. פעמיים MVP, אליפות עם FMVP, שחקן ההגנה של העונה, 5 פעמים באחת מ2 החמישיות הראשונות ו4 פעמים בחמישית ההגנה.
לא יודע, מרגיש לי שרשימת ההישגים שלו עד כה עולה על מרבית האנשים שם (למעשה מבחינת הישגים הוא עולה על כולם חוץ מדאנקן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 11:21 am 
Hall of Famer

מתחת לדאנקן, מאלון ונוביצקי. מעל ברקלי בקשקש ומעל גארנט.
לטעמי מקהייל ואפילו וובר עולים על הגבה. עם כל הכבוד אבל הוא בהחלט שייך לעשירייה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 11:22 am 
Junior

יאניס עבר את מקהייל ואין צורך להסביר
יאניס בפירוש עבר את גארנט. לא רואה קייס לkg.
יותר מופ ליגה וגמר, מספרים עדיפים בכל פרמטר ברגילה ובפלייאוף, דומיננטי יותר. ואליפות גדולה הרבה יותר, וגם בעקביות הרשים בפלייאוף יותר. כל זה עולה על קרירה ארוכה יותר עם פיק לא גדול.

בעיני עבר גם את נוביצקי, אבל זה גבולי. לא חשבתי שיעבור אותו אבל המשחק אליפות ובכלל סדרת הגמר היה 2 רמות מעל כל מה שנוביצקי עשה ויכל. יאניס פשוט שחקן עדיף, אבל מבין את הקייס לדירק בעקבות הנצחון על לברון וייד ובוש

בעיני יאניס לא עבר את מאלון... בכל זאת מאלון פעמיים מופ, שני גמרים שהפסיד רק למייק, שחקן התקפה נדיר לאורך 20 שנה. וגם בארקלי גבולי

בקיצור :
טימי
מאלון
בארקלי
יאניס
נוביצקי
גארנט
מקהייל
דיוויס (שלפניו יש חברה כמו אלווין הייס וכו..)

בעיני עוד שתי אליפויות כאלה יספיקו ליאניס לעבור את טימי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 11:50 am 
Hall of Famer

יש פה כשל לוגי של חלק מהכותבים. איך יכול להיות שיאניס עבר את בארקלי, אם הוא לא עבר את מאלון?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 12:26 pm 
מנהל פורום

אולי אני יותר מידי נוסטלגי לאייטיז ניינטיז, אבל בעיני הוא לא עבר את מאלון ובארקלי, ככה שרביעי זה המיקום שלו כרגע. אבל אני לא רואה אופציה, פרט לפציעות שבה הוא לא מתמקם לפחות במקום השני ברשימה הזו בסוף הקריירה. לטעמי זה עניין של עוד ריצה עמוקה אחת או שתיים כשחקן ברמה הזו. ואני גם חושב שעוד לא ראינו את השיא שלו, אז בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 12:32 pm 
Hall of Famer

1 טים דאנקן
2 קרל מלון
3 צ'ארלס בארקלי
4 דירק נוביצקי
5 יאניס
6 כריס וובר ששכחתם אותו
7 קווין מקאייל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:10 pm 
Hall of Famer

באיזו עמדה ייחשב דוראנט?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:36 pm 
Senior

עוד סופר מוקדם ביחס ליאניס, הוא כולה בן 26. בשלב הזה לג'ורדן, ללברון, שאקיל והמון אחרים עדיין לא הייתה אליפות אפילו.
כרגע הוא אינטרצ'יינג'אבל עם רוב הרשימה שמאחורי דאנקן אני מניח, אבל מאוד קשה לי לדרג שחקן בשלב הזה של הקריירה.
הוא שחקן עונה סדירה מדהים, עכשיו אחרי שהוא לקח אליפות העיתונאים יהיו עם יותר נכונות להצביע לו לMVP בשנים הקרובות, ככה שנשמע לי מאוד ריאלי שיסיים עם עוד MVP אחד עד שלוש. לגבי אליפויות, אני לא יודע, אבל אם הוא לוקח עוד אחת כאלפא דוג ונשאר בריא ב8 שנים הקרובות, הוא כנראה מעל כולם חוץ מדאנקן, עם אפשרות לעקוף אותו.

אבל זה באמת עוד מאוד מאוד מוקדם לדיונים כלאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:42 pm 
Hall of Famer

בעיני כל רשימה שכוללת את דאנקן במקום ראשון ואת מאלון, בארקלי, גארנט, נוביצקי ויאניס באיזשהו סדר אחריו היא כזו שאני יכול למצוא בה היגיון, מקהייל נמצא קצת מאחורי כל אלו, אבל אני כן חושב שסביר מאוד להניח שיאניס לכל הפחות ימצב את עצמו במקום השני בהיסטוריה עד סוף הקריירה, כשגם המקום של דאנקן בראש הרשימהה בכלל לא בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 1:59 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
באיזו עמדה ייחשב דוראנט?

אני מניח שדומה ללברון (וגיא פניני)...
אמנם בשנים האחרונות משחקים בעיקר כ4,
אבל התפיסה שלהם היא של סמול פורוורד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 11:24 pm 
Hall of Famer

מוקדם. מאוד מוקדם.
היתרון העיקרי של נוביצקי על יאניס הוא שהקריירה שלו כבר הסתיימה כשהוא במקום 6 בקלעי כל הזמנים.
אני לא בטוח שיאניס אי פעם יגיע לשם, אבל בהתחשב בזה שהם כבר שווים במספר אליפויות ותארי MVP גמר + ליאניס יש גם יתרון ב-MVP עונה סדירה, תואר שחקן ההגנה של השנה וכו', קשה לי לראות את נוביצקי מחזיק יותר מדי ביחס אליו.

לדעתי כרגע הוא מתחת לדאנקן ומאלון.
כבר כתבתי פה כמדומני - הדומיננטיות שהוא מפגין ב-3 שנים האחרונות מאוד מזכירה את לברון בימי הזוהר. אני חושב שדי ברור שברמה הכדורסלנית הוא פחות טוב מלברון (קליעה מבחוץ, אינטיליגנצית משחק וכד'), אבל התכונות הפיזיות שלו מבחינת מוטת ידיים, אתלטיות, חוזק פיזי וכד', שמות אותו באימפקט מאוד דומה לזה של לברון.
אגב, ספציפית הלילה סגנון המשחק הרבה יותר הזכיר לי את נוביצקי, עם כמה פייד אווייז באותיות ואחוזי קו טובים למדי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 9:18 am 
Senior

הפייד אווייז שהוא קלע במשחק האחרון הוא נקודה חשובה בנושא המורשת העתידית של יאניס.
הוא היה בלתי עציר במשחק הזה בעיקר כי הוא קלע באחוזים גבוהים מאוד את הזריקות מחצי מרחק (ומהקו).

שנים דיברו על זה ש'אם יאניס יפתח קליעה מבחוץ הוא יהיה בלתי עציר', אני חושב שמה שבאמת יהפוך אותו לבלתי עציר יהיה להפוך לאוטומטי בקליעות האלו מחצי מרחק, הפייד אווי על רגל אחת, הפול-אפ מאיזור העונשין, ההוק שוט/ טיר-דרופ הזה שהוא התחיל לזרוק לאחרונה.
הוא מאוד לא דומה לנוביצקי במשחק שלו, אבל אם הוא יצליח להיות קצת יותר נוביצקי ביכולת לייצר נקודות מאזור הelbow הוא יגיע לרמה חדשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:02 am 
Hall of Famer

רק אני חושב שלהגדיר את יאניס כ"פאוור פורוורד" זה אונס של המציאות, ולהשוות אותו לשחקנים בסגנון של דאנקן, מאלון או בארקלי זה חסר שחר (אולי אצל בארקלי יש הנץ שחר)?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:11 am 
Hall of Famer

זאת התפתחות טכנולוגית עם השנים
אתה אנכרוניסט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:12 am 
Senior

דווקא לי הוא די מזכיר את מאלון. יצרן נקודות שמבוסס על עוצמה ואתלטיות, אבל עם יד רכה.
הוא משחק אחרת ממאלון כי כל המשחק השתנה אבל פאונד פר פאונד, זו ההשוואה שעלתה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:23 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
זאת התפתחות טכנולוגית עם השנים
אתה אנכרוניסט

תמיד אפשר לסמוך עליך להיות לא קשור.

במה יאניס הוא פאוור פורוורד? זה נראה לי ממש אונס של העמדה עליו. פאוור פורוורד מסורתי מהסוג של דאנקן (שבכלל היה חצי-סנטר) או מאלון זה שחקן שאיזור המחיה שלו הוא מהמיד-ריינג' ופנימה. משחק על הקרשים. אולי שלשה פה ושם. מה הקשר לשחקן רב-עמדתי כמו יאניס, שגם מוביל כדור, מנהל התקפות, חודר לסל מהפרימטר בלי סוף?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:32 am 
Hall of Famer

נדב, כמה פאוור פורוורדים בליגה אתה מכיר שעונים להגדרה הקלאסית של פעם? כמה מהם הם גם כוכבי הקבוצה?
אם באמת רוצים להיות מדוייקים, אז צריך לנטוש את הדירוגים, כי אחרי שדירק נוביצקי (נשים קו פרשת מים כלשהו) פרש, אין יותר שחקנים שאתה יכול להגדיר כפאוור פורוורדים. הרשימה של הגדולים מכולם בעמדה מוקפאת מעתה והלאה. וזה מקשה על דירוגים כשאתה צריך עכשיו לדרג 4 עמדות ועמדה אחת נשארת כפי שהייתה.
יותר מכך, מישהו בנושא הזה דיבר על המעמד של מידלטון ביחס לשאר הכוכבים בעמדה מספר 2. הוא רק שכח, שלפי חלוקה של פעם מידלטון השנה שיחק רוב הזמן בעמדה מספר 3, כי דה-ויצ'נזו שיחק בעמדה מספר 2 עד שנפצע. אז הבאקס למעשה משחקים עם רכז, 2 גארדים/פורוורדים, סמול פורוורד וסנטר.
הפלואדיות של העמדות מקשה עד הופכת לבלתי אפשרית את הדירוגים של פעם. אלא אם אתה עושה משהו מלאכותי ואונס עמדות על השחקנים. הבאקס על פי האינוס שיחקו עם יאניס בעמדה מספר 4.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:34 am 
Junior

נדב, איזה פאור פורוורדס בליגה אתה מכיר שמשחקים בסגנון שאתה מציין פה?
הפאוור המודרני של השנים האחרונות הוא יצור שונה מהפאור של שנות ה90 וחלק מה2000 שמשחק בעיקר באלבואו או במיד ריינג'.
היום זה כמעט ולא קיים (או לא קיים בכלל).

עריכה - יכול להיות שדיוויס יחסית דומה בסגנון המשחק לחבר'ה מהניינטיז. יש הבדלים אבל גם יש דימיון. לא עולים לי בראש עוד כאלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:46 am 
Hall of Famer

דיברתי על השחקנים ברשימה הזאת, שכולם פחות או יותר עונים על הגדרת הפאוור הקלאסי. גם נוביצקי דרך אגב, הוא פשוט פאוור שהסתמך יותר מכולם על זריקה מבחוץ. אבל הוא לא ניהל התקפות, ולא היה ורסטילי בהגנה.

אם לא היתה תקועה לנו בראש ההגדרה המסורתית של עמדות, והיינו רואים לראשונה את טים דאנקן משחק ואת יאניס משחק, היינו אומרים שהם משחקים באותה עמדה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 11:55 am 
Hall of Famer

אז איך היית מגדיר את יאניס נדב? סמול פורוורד?

יאניס הוא סוג של חד קרן, הסקיל-סט שלו רחב מאוד ומתאים לכל מיני עמדות, אבל על דרך האלימינציה, הוא בוודאות לא סנטר, לא שוטינג גארד ולא רכז, אז נשאר לנו סמול ופאוור, מבחינת ניהול משחק הוא באמת מתאים יותר לסמול, אבל מבחינת טווח קליעה הוא בוודאי הרבה יותר פאוור מסמול (בעידן של היום הקליעה שלו מבחוץ לא טובה אפילו בשביל סנטר), הוא לוקח ריבאונד וחוסם הרבה יותר כמו שחקן פנים והוא שומר בערך על כל עמדה שנדרשת, אבל יותר על פורוורדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 12:03 pm 
Senior

אני זוכר שלקחתי את הנתונים של כל הפאוור פורוורדים מ3 שנים שונות בהפרש של עשור - נגיד 98, 2008, 2018, וניסיתי למצע אותם לפי נקודות,ריבאונדים, אסיסטים, אולי גם חטיפות וחסימות אחוזי הגעה לעונשין, ואחוז שלשות מתוך סך הניסיונות של השחקן מהשדה, ואז לפי ציוני תקן בדקתי אילו שחקנים הכי דומים לממוצע.
הרעיון היה לנסות להסתכל על איך נראה ה'PF הממוצע' הזה והיום, גם לפי הנתונים הממוצעים, ובעיקר לפי מי השחקן שהכי דומה לאבטיפוס הזה.
בסוף לא היה לי זמן לכתוב את הפוסט ההוא, אבל ממבט חטוף עכשיו הממצאים היו שהPF הממוצעים של 98 היו כל מיני גארי טרנט, קלארנס וויתרספון, טוני באטי - שחקנים כאלו. כלומר bruisers כאלו שקצת דומים לסנטרים מחליפים מודרניים. מי שהיה הכי א-טיפוסי היה אנטואן ווקר, דרך אגב.
ב2008 הממוצעים היו צ'ארלי וילנואבה, אל תורנטון, ריאן גומס, כבר יותר טווינרים של 3-4 (ובאופן אירוני משהו קצת דומים לאנטואן ווקר), ואחד השחקנים הכי א-טיפוסיים היה קרלוס בוזר, שהוא בעיני די 4 קלאסי של תיחלת שנות ה2000.
ב2019 המובילים היו דאריו סאריץ', בייליצה, מרכוס מוריס, ג'מייקל גרין, שחקנים שהיו כנראה נחשבים לSF גבוה לפני 20 שנה, הרבה יותר קלעי 3, הרבה פחות ביגמנים, אלא יותר ווינגים ארוכים.

ככה שהנקודה היא שהPF של היום הוא סוג של SF של פעם, העמדה השתנתה לגמרי ואז נוצר מצב מצחיק שמי שנחשב היום כPF הוא לא שחקן באותה עמדה של הPF משנות ה90.
ואנקדוטה מסוימת לטובת נדב - השחקן שהכי רחוק מהתוצאה הממוצעת בכל השנים שבדקתי הוא יאניס ב2019, מה שאולי קצת מעיד על הבעייתיות להכניס אותו בעמדה הזו, אבל כנראה יותר מעיד על כמה שיאניס הוא שחקן ייחודי.

נערך לאחרונה על ידי stavs בתאריך ה' יולי 22, 2021 12:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 12:07 pm 
Senior

מבחינתי דרך אגב, אין ספק שיאניס הוא 4 בליגה של היום, פשוט כי התפקוד הכי נכון שלו הוא ליד עוד גבוה אחד (או בכלל לא, מה שהופך אותו גם ל5 במקרים מסוימים) והרבה מובילי כדור/ווינגים שמסתמכים על קליעה מבחוץ.
הוא אמנם 4 מאוד לא טיפוסי, כי הוא גם מוביל כדור, מסתמך הרבה על חדירה מקשת ה3 וכו', אבל מילווקי עשו איתו אלף ניסיונות בשנים האחרונות, בסוף זה התכנס לזה שהוא הכי יעיל כאחד משני גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 12:09 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אז איך היית מגדיר את יאניס נדב? סמול פורוורד?

יאניס הוא סוג של חד קרן, הסקיל-סט שלו רחב מאוד ומתאים לכל מיני עמדות, אבל על דרך האלימינציה, הוא בוודאות לא סנטר, לא שוטינג גארד ולא רכז, אז נשאר לנו סמול ופאוור, מבחינת ניהול משחק הוא באמת מתאים יותר לסמול, אבל מבחינת טווח קליעה הוא בוודאי הרבה יותר פאוור מסמול (בעידן של היום הקליעה שלו מבחוץ לא טובה אפילו בשביל סנטר), הוא לוקח ריבאונד וחוסם הרבה יותר כמו שחקן פנים והוא שומר בערך על כל עמדה שנדרשת, אבל יותר על פורוורדים.

אזהו שאני חושב שהמקרה של יאניס מציף באופן ברור את העובדה שאין לו שום עמדה מסורתית. לקרוא לו "פאוור" זה לאנוס אותו לקונבציה קיימת. אתה מסכים איתי שאם לא היית "חייב" להגדיר אותו בעמדה של דאנקן, זה מוזר למדי להגדיר אותו בעמדה של דאנקן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, stavs, uriel17 ו 137 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה