Hacohen כתב:
ולגבי התיאור של כל אלה שלא הגיעו לNBA, זה ממש עיוות של הדברים. אחזור שוב ואומר שעמרי כספי הגיע לליגה גדולה, שכבר רגילה להביא שחקנים מאירופה וששחקנים כמוהו הם מצרך מבוקש למדי. פרצו לו את הדרך הרבה שחקנים אירופאים אחרים שהיו שם לפניו. זה ממש-ממש לא המקרים של הנפלד, ברקוביץ, שפר וקטש (לא מכיר את הסיפור של ג'מצ'י). ברקוביץ', כפי שאורן אומר, מאד רצה NBA ומכבי לא רצתה לשחרר. הנפלד, שהיה פורץ דרך אמיתי לא רק לגבי הכדורסל הישראלי אלא גם לגבי הכדורסל בקונטיקט, לא נבחר בדראפט ועמדה בפניו הברירה להלחם על מקום ברוטציה במחנות או להבטיח את עתידו הכלכלי במכבי. גם לשפר לא היה חוזה מובטח וקיבל את אותה התלבטות של הנפלד, והוא גם היה גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט בשנת 1996. קטש נדפק מהשביתה אבל שוב גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט הרבה לפני שהליגה התרגלה לשחקנים כאלה, וכאן אם לא היתה שביתה אז הוא היה מגיע לליגה.
לגבי הנפלד, התיאור לא מדוייק הנפלד שיחק שנה אחת בדיוק בקונטיקט והיו לו עוד שנתיים פוטנציאליות. קלהון מאד רצה שהוא ימשיך. הנפלד קיבל הצעה קורצת ממכבי ונטש את יוקון. לא היה לזה קשר לבחירה בדראפט. הוא היה יכול לצאת לדראפט באותה שנה, כבחירה מוקדמת, הוא לא עשה זאת. בשביל שהנפלד יגיע לאן.בי.איי בדרך הנכונה ביותר הוא היה צריך להמשיך בקונטיקט, בדיוק כפי ששפר עשה. הוא ויתר על החלום. דורון שפר עשה כמעט את כל הדרך. הוא שיחק בליגת הקיץ של הקליפרס והיה חלש מאד. אם אני זוכר נכון, הקליפרס הציעו להשתתף במחנה קדם העונה של הקבוצה, אבל ללא מקום מובטח. מאחר והמחנה היה אחרי תחילת העונה באירופה והמעמד של שפר היה רעוע, הוא החליט לוותר.
לגבי הדראפט של כספי. המקום ה-23 הייתה הפתעה. הוא הצליח להשיג אותו בזכות הופעות מאד מוצלחות במחנות האימונים של הדראפט, שם הוא הראה הרבה מאד Hussle, הבנה של המשחק והיכולת הזאת להשיג נק' מכלום. ההופעות במחנות הקפיצו אותו למעלה. אני לא יודע אם שרדו דיונים בפורום סלניוז, אבל התגובה פה נעה בין אין לו בכלל מה לחפש בליגה, אם כספי נבחר בדראפט, אז האן.בי.איי ממש מחורבן, ל- מפתיע מאד שהוא נבחר גבוה כל כך, אני מאמין בבחור, אולי הוא יפתיע ויקבל איזה צ'אנס באן.בי.איי. קריירה כמו שהייתה לכספי לא הייתה אופציה נפוצה בתגובות דאז.