סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 12:26 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אז מה הפתרון מבחינתך - לא להכניס את יאניס לאף אחת מהרשימות כשמדברים על הX הטוב בכל הזמנים? ומה עם לברון? יוקיץ' יותר רחוק מהעמדה של שאקיל מאשר יאניס מהעמדה של דאנקן, אני מני חשהוא גם באותה סירה?

נקודה נוספת היא שאתה נותן פה את דאנקן שוב ושוב כדוגמא, אבל דאנקן עצמו לא היה ממש PF אלא משהו בין PF לסנטר ואפילו שיקח במשך חלק לא קטן מהקריירה כסנטר.
אם משווים את יאניס לבארקלי וגארנט אני לא חושב שהוא מרגיש מחוץ לעמדה כמו שהוא מרגיש בהשוואה לדאנקן (וכן, הוא לא דומה לבארקלי וגארנט, אבל הם בעצמם שחקנים שונים ומאוד שונים מנוביצקי, למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 12:36 pm 
Junior

מצד שני נדב, אם הייתה מרכיב חמישי ושם את שאקיל ודאנקן ה"קלאסיים" בעמדות 4 ו5, אתה חושב שאפשר לשים ליידם את יאניס והמשחק יזרום סבבה?
את אותה שאלה שלך אפשר לשאול על למה יוקיץ' הוא סנטר או אפילו למה סטף רכז.

בעייני התכונות של יאניס הן כאלו שמצריכות לידו עוד כמה שחקנים עם יכולת קליעה ויכולת הובלת כדור. אני לא רואה סרט ממשי שהוא יכול לשחק לצד 4 ו5 "קלאסיים" אגבל אני לגמרי רואה אותו יכול לשחק לצד עמדות 2-3 "קלאסיים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 12:54 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
rony כתב:
אז איך היית מגדיר את יאניס נדב? סמול פורוורד?

יאניס הוא סוג של חד קרן, הסקיל-סט שלו רחב מאוד ומתאים לכל מיני עמדות, אבל על דרך האלימינציה, הוא בוודאות לא סנטר, לא שוטינג גארד ולא רכז, אז נשאר לנו סמול ופאוור, מבחינת ניהול משחק הוא באמת מתאים יותר לסמול, אבל מבחינת טווח קליעה הוא בוודאי הרבה יותר פאוור מסמול (בעידן של היום הקליעה שלו מבחוץ לא טובה אפילו בשביל סנטר), הוא לוקח ריבאונד וחוסם הרבה יותר כמו שחקן פנים והוא שומר בערך על כל עמדה שנדרשת, אבל יותר על פורוורדים.

אזהו שאני חושב שהמקרה של יאניס מציף באופן ברור את העובדה שאין לו שום עמדה מסורתית. לקרוא לו "פאוור" זה לאנוס אותו לקונבציה קיימת. אתה מסכים איתי שאם לא היית "חייב" להגדיר אותו בעמדה של דאנקן, זה מוזר למדי להגדיר אותו בעמדה של דאנקן?

כאמור, אני חושב שזה מוזר באותה מידה שג'סי אאונס ואוסיין בולט חד הם
אנכרוניסט וגם , במטותא, צבוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:10 pm 
Hall of Famer

אז שוב ושוב נורטון, מה שאתה חושב בלי נימוקים סבירים-חסר משמעות. ובמה שאתה בכל זאת כותב-בדרך כלל אתה מצליח לפספס את המטרה במיליון קילומטר בערך.

הצפתי את העניין שיאניס לא מתאים לקונבנציה של פאוור פורוורד. לא להגדרה הקלאסית, לא למי שנחשבים לגדולי העמדה בכל הזמנים. אפשר להצביע באופן די ברור על ההגדרה המסורתית של העמדות וגם על ההתפתחות ולהבין שהוא לא שם.

אז אין ממש "פתרון" לעניין אם אנחנו מכריחים קונבנציית עמדות מסורתית. אני הייתי מציע לחשוב על הגדרת "שחקני על-עמדה". אני רואה שם אנשים כמו יאניס ודוראנט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ה' יולי 22, 2021 1:11 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:11 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
rony כתב:
אז איך היית מגדיר את יאניס נדב? סמול פורוורד?

יאניס הוא סוג של חד קרן, הסקיל-סט שלו רחב מאוד ומתאים לכל מיני עמדות, אבל על דרך האלימינציה, הוא בוודאות לא סנטר, לא שוטינג גארד ולא רכז, אז נשאר לנו סמול ופאוור, מבחינת ניהול משחק הוא באמת מתאים יותר לסמול, אבל מבחינת טווח קליעה הוא בוודאי הרבה יותר פאוור מסמול (בעידן של היום הקליעה שלו מבחוץ לא טובה אפילו בשביל סנטר), הוא לוקח ריבאונד וחוסם הרבה יותר כמו שחקן פנים והוא שומר בערך על כל עמדה שנדרשת, אבל יותר על פורוורדים.

אזהו שאני חושב שהמקרה של יאניס מציף באופן ברור את העובדה שאין לו שום עמדה מסורתית. לקרוא לו "פאוור" זה לאנוס אותו לקונבציה קיימת. אתה מסכים איתי שאם לא היית "חייב" להגדיר אותו בעמדה של דאנקן, זה מוזר למדי להגדיר אותו בעמדה של דאנקן?

אני מסכים איתך שלהכניס אותו לאותה רשימה עם דאנקן נראה מוזר, אבל גם להכניס אותו לרשימה עם לברון, בירד, קוואי, , פיפן, פירס ומקגריידי זה לא פחות מוזר, שלא לדבר על להכניס אותו לרשימה עם שאק וקארים. אם כבר, אבל זה אומר לא פחות על דאנקן שדי בטבעיות הייתי רואה אותו נכנס לרשימת הסנטרים בלי שזה יצרום יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:11 pm 
Hall of Famer

אז כאמור רוני, לדעתי יש קטגוריית "על-עמדה".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:14 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אז שוב ושוב נורטון, מה שאתה חושב בלי נימוקים סבירים-חסר משמעות. ובמה שאתה בכל זאת כותב-בדרך כלל אתה מצליח לפספס את המטרה במיליון קילומטר בערך.

הצפתי את העניין שיאניס לא מתאים לקונבנציה של פאוור פורוורד. לא להגדרה הקלאסית, לא למי שנחשבים לגדולי העמדה בכל הזמנים. אפשר להצביע באופן די ברור על ההגדרה המסורתית של העמדות וגם על ההתפתחות ולהבין שהוא לא שם.

אז אין ממש "פתרון" לעניין אם אנחנו מכריחים קונבנציית עמדות מסורתית. אני הייתי מציע לחשוב על הגדרת "שחקני על-עמדה". אני רואה שם אנשים כמו יאניס ודוראנט.

לא, ההבדל הוא שמה שאני כותב במשפט ממוטט את קשקושי הברברת שלך. זה הכל

ולמקרה שלא הבנת, הויכוח שלי איתך הוא לא 'כאן' אלא בהשוואה של הדיון הזה לדיון ההוא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:17 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

ואת מי היית מכניס אליה חוץ מיאניס ודוראנט? כי עושה רושם שהעמדה הזו היא סוג של עמדת קומבו-פורוורד פשוט, אלא אם כן אתה מתכוון להכניס אליה גם את סטפ קארי ואייברסון שאף אחד מהם לא בדיוק רכז ולא בדיוק שוטינג גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:41 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

ולמקרה שלא הבנת, הויכוח שלי איתך הוא לא 'כאן' אלא בהשוואה של הדיון הזה לדיון ההוא

עוד פעם, שוב ושוב: הכותרות שלך חסרות כל משמעות, כי אתה לא יודע לנמק כלום. "מה שאני כותב ממוטט את הקשקושים שלך" זה שווה ל"אני היורש החוקי של ג'ף בזוס". יש כלי שנקרא נימוק, אתה חלש בו מאד, אבל הוא עומד לרשותך. תנסה להשתמש ואז יהיה משהו שנראה כמו דיון. אתה כושל בזה בדיון ההוא, כושל בזה כאן וכושל ברוב המכריע של הדיונים איתך. אתה אמור לסתור טיעון בטיעון נגדי, לא בכותרות שאתה מחליט שהן נכונות. הגיע השלב בחיים שתלמד את הקטע הזה.

rony כתב:
Hacohen כתב:

ואת מי היית מכניס אליה חוץ מיאניס ודוראנט? כי עושה רושם שהעמדה הזו היא סוג של עמדת קומבו-פורוורד פשוט, אלא אם כן אתה מתכוון להכניס אליה גם את סטפ קארי ואייברסון שאף אחד מהם לא בדיוק רכז ולא בדיוק שוטינג גארד.

לא יודע, אולי הם היחידים כרגע, אבל לדעתי הגיע הזמן שנכיר בזה שיש שחקנים מודרניים שלא יושבים על שום עמדה קונבנציונלית ויאניס את דוראנט מובהקים לכך בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:44 pm 
Hall of Famer

בוא נגיד שלהכניס את יאניס ודוראנט לאותה "עמדה" זה יותר מוזר בעיני מלהכניס את יאניס ודאנקן לאותה עמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:47 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
בוא נגיד שלהכניס את יאניס ודוראנט לאותה "עמדה" זה יותר מוזר בעיני מלהכניס את יאניס ודאנקן לאותה עמדה.

ולכן אני לא קורא לזה "עמדה" אלא "על-עמדה".

"עמדה" זה מונח מצמצם. מקורו במקורות המשחק ובמה ששחקנים עשו פעם. המשחק התפתח, היכולות התפתחו, יש כאלה שמדברים על מות העמדות ואני לא שם, אבל מצד שני אי אפשר להתעלם מזה שיאניס או דוראנט הם שחקנים שלא מתאימים לקונבנציית העמדות. אם מאד מתעקשים אז הייתי דוחף את שניהם לעמדה 3, יותר מובהק מ4 בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 1:58 pm 
Sophomore

ובעיניי יאניס הוא 4 מובהק, ואפילו לא לא-קונבנציונלי בעיניי.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 2:20 pm 
Junior

אני לא ממש רואה בעיה בהגדרת יאניס כארבע. אני חושב שזה כבר ברור לכולם שהוא הכי יעיל כשהוא משחק שם (לצד סנטר ועוד שלושה גארדים/סווינגמנים).
אני לא כל כך מבין מה זה משנה אם הוא משחק כמו דאנקן, הם שני שחקנים מתקופות שונות בהן הגדרת העמדות השתנתה, וכאמור, אותו דבר ניתן להגיד על יוקיץ' ושאקיל, אייברסון וסטוקטון וכו'.
חוץ מזה, לא יתכן שיהיו כמה סגנונות שונים באותה עמדה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 2:23 pm 
Hall of Famer

סגנונות שונים בוודאי ייתכנו, אבל אני חושב ששחקנים מהסוג של יאניס ואולי באופן הכי מובהק דוראנט, מאתגרים את תפישת העמדה.

פעם העמדות בכדורסל היו ברורות וקשיחות ואנחנו ממשיכים להשתמש בהן גם כשזה הרבה יותר נזיל ומפותח. השאלה אם אנחנו לא צריכים לשנות משהו בהגדרות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 2:33 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
מבחינתי דרך אגב, אין ספק שיאניס הוא 4 בליגה של היום, פשוט כי התפקוד הכי נכון שלו הוא ליד עוד גבוה אחד (או בכלל לא, מה שהופך אותו גם ל5 במקרים מסוימים) והרבה מובילי כדור/ווינגים שמסתמכים על קליעה מבחוץ.
הוא אמנם 4 מאוד לא טיפוסי, כי הוא גם מוביל כדור, מסתמך הרבה על חדירה מקשת ה3 וכו', אבל מילווקי עשו איתו אלף ניסיונות בשנים האחרונות, בסוף זה התכנס לזה שהוא הכי יעיל כאחד משני גבוהים.

ואם קבוצה משחקת בשיטה של 4 רכזים וסנטר, אז אחד מהם בהכרח חייב להיות 4? כי ככה קבעו, שתמיד חייב להיות פאוור על המגרש.

אני מבין שזה קשה לאנשים בתפישה, ובטח מסבך את כל עניין ההשוואות. אבל המשחק השתנה, העמדות השתנו. לקחת את העמדות של היום ולנסות להלביש על התפקידים המסורתיים זה בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 2:42 pm 
Senior

ודים כתב:
stavs כתב:
מבחינתי דרך אגב, אין ספק שיאניס הוא 4 בליגה של היום, פשוט כי התפקוד הכי נכון שלו הוא ליד עוד גבוה אחד (או בכלל לא, מה שהופך אותו גם ל5 במקרים מסוימים) והרבה מובילי כדור/ווינגים שמסתמכים על קליעה מבחוץ.
הוא אמנם 4 מאוד לא טיפוסי, כי הוא גם מוביל כדור, מסתמך הרבה על חדירה מקשת ה3 וכו', אבל מילווקי עשו איתו אלף ניסיונות בשנים האחרונות, בסוף זה התכנס לזה שהוא הכי יעיל כאחד משני גבוהים.

ואם קבוצה משחקת בשיטה של 4 רכזים וסנטר, אז אחד מהם בהכרח חייב להיות 4? כי ככה קבעו, שתמיד חייב להיות פאוור על המגרש.

אני מבין שזה קשה לאנשים בתפישה, ובטח מסבך את כל עניין ההשוואות. אבל המשחק השתנה, העמדות השתנו. לקחת את העמדות של היום ולנסות להלביש על התפקידים המסורתיים זה בעייתי.

ברור שזה לא הופך אחד מהם ל4, למרות שאם אחד מ4 הרכזים האלו יקבל בדרך כלל יותר משימה של להגן על הטבעת והצבע ופחות יחיה סביב קשת ה3 מהאחרים, יכול להיות שהטענה שהוא משחק 4 בהרכב הזו תהיה סבבה מבחינתי.

אבל זה אפילו לא זה - מילווקי ניסו את יאניס בהרבה מאוד תפקידים לאורך השנים, מלא ניסוי וטעיה ואפילו העונה הזו ניסו המון איטרציות של 'איך משתמשים ביאניס הכי טוב'.
בסופו של דבר, כל מי שעקב אחרי הקבוצה הזו אפילו קצת יגיד שהשימוש הכי טוב היה כגבוה שני או כגבוה יחיד.אמנם לא כגבוה קלאסי, אלא אחד שפעם בכמה התקפות מוביל כדור (אבל ממש לא באותה מידה שיוקיץ' עושה את זה), ואחד שאם אפשר אז יעשו הכל כדי לתת לו את הכדור כדי שיריץ התקפת מעבר, אבל יאניס תופקד כביג-מן בפלייאוף הזה.

ברור שהמשחק השתנה והעמדות השתנו - בדיוק הודעה אחת מעל ההודעה שלי שציטטת אני כתבתי הודעה שמפרטת על איך שעמדה 4 היום יותר דומה לעמדה 3 של שנות ה90.
זה אפילו כנראה לא פחות מדויק להגיד שליאניס אין עמדה מאשר שהוא משחק בעמדה 4, אבל לא באמת נערוך את הדיונים האלו של 'איך יאניס מדורג בקרב השחקנים העל-עמדתיים? מתחת לדוראנט ? מעל קארי או מתחתיו? הוא חייב להיות מעל יוקיץ' בינתיים' ואני מקווה מאוד שנורטון ימשיך בקיץ עם 'רשימת 15 הPG/SG/SF/PF/C' ולא יעבור ל'רשימת 15 הPG, רשימת 15 הסנטרים הקלאסיים ו45 כל השאר'.
אז אם חייבים לשבץ אותו בעמדה - אני בלי כל צל של ספק שם אותו ב4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 2:52 pm 
Freshman

פעם שחקנים היו צריכים להתאים עצמם לעמדות, היום העמדות (קרי: תפקודים על המגרש) פלואידיות יותר ומותאמות לשחקנים, בטח אצל הכוכבים

לי נראה שיש היום שני צירים שבהם מוגדר (בהכללה גסה) תפקוד של שחקנים

מעין "עמדה" מנוונת - גארד, ווינג, ביגמן

ו "תפקיד" - מנהל משחק , קלעי , חודר , סטופר אישי , מגן טבעת , שחקן פוסט ... בטח אני מפספס עוד כמה. הרוב מבצעים יותר מתפקיד אחד, בטח כשמסתכלים על 2 צדדי המגרש

הזיקה בין "עמדה" לתפקיד אינה אוטומטית - פול , לברון , יוקיץ כולם מנהלי משחק מעמדות שונות למשל

קשה יותר למקם שחקן כמו יאניס (ובכלל את הכוכבים הגדולים שיש להם יות חופש מאי פעם להחליט את תפקידם על המגרש ולא לקבל תכתיבי מאמנים - זה חלק מעליית כוחם לעומת המאמן / מועדון בעשור+ האחרון) אבל לדעתי הוא יותר ווינג מאשר ביג (אם כי טענה הפוכה אינה מופרכת גם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 4:30 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
Hacohen כתב:

עוד פעם, שוב ושוב: הכותרות שלך חסרות כל משמעות, כי אתה לא יודע לנמק כלום. "מה שאני כותב ממוטט את הקשקושים שלך" זה שווה ל"אני היורש החוקי של ג'ף בזוס". יש כלי שנקרא נימוק, אתה חלש בו מאד, אבל הוא עומד לרשותך. תנסה להשתמש ואז יהיה משהו שנראה כמו דיון. אתה כושל בזה בדיון ההוא, כושל בזה כאן וכושל ברוב המכריע של הדיונים איתך. אתה אמור לסתור טיעון בטיעון נגדי, לא בכותרות שאתה מחליט שהן נכונות. הגיע השלב בחיים שתלמד את הקטע הזה.

.

לא, כי הפסקה שלך כאן, או זאת שבה קראת לחצי מהפורום אנכרוניסטים, היא הו כה עמוקה ועמוסה בטיעונים מורכבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2021 4:52 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:
נורטון כתב:
Hacohen כתב:

.

לא, כי הפסקה שלך כאן, או זאת שבה קראת לחצי מהפורום אנכרוניסטים, היא הו כה עמוקה ועמוסה בטיעונים מורכבים.

עוד error מותק, זה לא נקרא טיעון נגדי, זה עוד פעם הכרזה ילדותית בלי שום נימוק.

אולי הייתי צריך להתייאש ממך אבל כל עוד הנר דולק, תאמין שאפשר לתקן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 23, 2021 2:17 am 
Hall of Famer

אגב אגב אגב, הרבה השוואות בין יאניס לכל מיני שחקנים.
קווין גארנט בשיא הקריירה שלו היה בדיוק זה - סקורר, ריבאונדר בחסד, שחקן הגנה מעולה, וכן גם מוביל כדור ומנהל משחק.
ההבדל ביניהם רק שיאניס מכדרר הרבה יותר טוב וחזק יותר פיזית באופן יחסי ליריבים שלו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 23, 2021 2:32 am 
Hall of Famer

מסכים לגמרי. קווין גארנט של מינסוטה ויאניס הם לא שחקנים בלתי דומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: stavs, uriel17, Yossarian ו 102 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה