סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 7:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 33  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 7:47 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל האזרח המונוגולי , האזרי והקזחי גאים מאוד בלוחמים\מרימי משקולות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 7:50 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
אבל האזרח המונוגולי , האזרי והקזחי גאים מאוד בלוחמים\מרימי משקולות שלהם.

אולי הם גאים, אבל אני מקווה בשבילם שהם לא מאמינים שמדובר ב"גאווה בינלאומית" או בהישגים ספורטיביים חשובים, כי לא ממש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 8:00 pm 
Sophomore

הישגים ספורטיביים חשובים יש רק בענפים פופולארים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 8:15 pm 
Hall of Famer

חשוב זה עניין סובייקטיבי, גם נצחון ב3 על 3 בשכונה עשוי להתפש לעתים כהישג ספורטיבי חשוב על ידי מי מהמשתתפים.

אם אנחנו עוברים כבר לתפישה רחבה יותר של "חשיבות", אז כן-לפופולריות לגמרי יש משקל. אתה, אגב, חושב שלמדליה ב100 מטר ריצה יש את אותה מידת חשיבות של מדליה בטאקוונדו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 8:18 pm 
Hall of Famer

למדינה שבכל ההיסטוריה שלה יש בסך הכל 10 מדליות בכל המקצועות, מדליית ארד בטאקוונדו שווה בערך כמו שזהב ב-100 מ' שווה לארה"ב נניח, וזו לא ממש בושה בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 8:20 pm 
Hall of Famer

זה די בושה ספורטיבית שמדליית ארד מבית ניחומים במקצוע זניח עם 4 מדליות היא מקור לגאווה ספורטיבית של המדינה.

ושוב, במנותק מכך שעבור הספורטאית עצמה מדובר בהישג גדול ומכובד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 8:22 pm 
Sophomore

אני חושב שלפופלאריות יש משקל הרבה בגלל שככל שהענף פופולרי יותר ככה אתה מתמודד מול יותר אנשים.
אבל, אני חושב שיש מקום להבדיל בין מידת התהילה שיש בהישג מסוים, לבין כמה הוא מרשים מבחינה ספורטיבית.
ברור שזהב ב 100 מטר גברים זה היהלום שבכתר, אבל לא הייתי אומר בהכרח שטייסון גיי הוא אתלט גדול יותר מאוצ'ימורה ושההישג הספורטיבי שלו מרשים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 8:33 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
זה די בושה ספורטיבית שמדליית ארד מבית ניחומים במקצוע זניח עם 4 מדליות היא מקור לגאווה ספורטיבית של המדינה.

נראה לי שאנחנו רואים את האולימפיאדה בצורה קצת שונה
נקווה שדולגופיאט יצליח להשיג הישג בענף שמעניין מספיק אנשים בשביל שאוכל להתגאות בו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 8:55 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
Hacohen כתב:

נראה לי שאנחנו רואים את האולימפיאדה בצורה קצת שונה
נקווה שדולגופיאט יצליח להשיג הישג בענף שמעניין מספיק אנשים בשביל שאוכל להתגאות בו

קודם כל אין ספק שמדליה בהתעמלות אמנותית היא יוקרתית וחשובה יותר ספורטיבית מאשר מדליית ארד מבית ניחומים בטאקוונדו.

כן, יש היררכיה בין ענפים, מה לעשות.

וזכותך להתלהב ולהתגאות במי שאתה רוצה, אתה נשמע כמו אוהד ספורע נלהב שבאמת ובתמים מתלהב מהעניין וזה סבבה. כל הזקפה הלאומית של אנשים שלא באמת מעניין אותם, על הישג שולי למדי, זה הפאתט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם התעמלות לא מעניינת את הרוב המכריע של האנשים למעט באולימפיאדה.
ואם כבר ללכת על המובן הרחב באמת, ריבוזומים וקוואזי-גבישים מעניינים אנשים אפילו פחות מזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:10 pm 
Hall of Famer

כמה אנקדוטות קטנטנות ופרובינציאליות ליום הראשון:
אנחנו מובילים על ארה"ב, בריטניה וגרמניה בטבלת המדליות.
אני חושב שזה דווקא היה יום מדאיג לישראל באולימפיאדה - איראני זכה במדליית זהב בירי באקדח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:21 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
גם התעמלות לא מעניינת את הרוב המכריע של האנשים למעט באולימפיאדה.
ואם כבר ללכת על המובן הרחב באמת, ריבוזומים וקוואזי-גבישים מעניינים אנשים אפילו פחות מזה.

אבל באולימפיאדה התעמלות זה מקצוע יוקרתי ופופולרי למדי, מה שקשה להגיד על בית הניחומים בטאקוונדו נשים.

ותודה שהשווית טאקוונדו לריבוזומים וקוואזי-גבישים, עכשיו הבנתי כמה טאקוונדו חשוב למהות קיומנו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:33 pm 
Sophomore

הנקודה שלי זה שאומנם שברור שיש היררכיה בין הענפים, אבל אולימפיאדה זה המקום בו גם לוחמי טקוואנדו וגם רחמנא לצלן לוחמות טקוואנדו צריכות לקבל את ההערכה על ההישגים הספורטיבים שלהם ועל היכולות שלהם.
מבחינתי אולימפיאדה זו התחרות בו המייגן ראפיניות של העולם מקבלות סוף סוף את הבמה שלהן, גם אם ביום יום כדורגל נשים לא ממש מעניין הרבה אנשים, כי מבחינת הישיגים ספורטיביים מה שהיא עושה לא פחות גדול ממה שאיזה סרג'י רוברטו עושה, אפילו שהוא מרוויח יותר (נראה לי) ויותר ילדים קונים את החולצה שלו.
וגם להגיד כל הזמן בית ניוחמים זה כדי להקטין את ההשיג, בפועל היא הפסידה בדרך רק לאלופה האולימפית, וניצחה בקרב על הארד מתמודדת שהגיעה עד לחצי הגמר, מה לעשות שלמשחקי נוקאווט יש למנגונים חיצוניים כמו הגרלה השפעה גדולה מאשר בענפים אחרים שהדבר ההוגן לעשות הוא לחלק עוד מדליה, זה לא אמור להקטין מההישג.

אני לא מגיע ממקום שכל הישג ישראלי כלשהו צריך להיחגג כמה שיותר, באופן אישי שקבוצות ישאליות שאינני מחבב משחקות באירופה אני מאחל להן כישלון עז, על נבחרת ישראל בכדורגל אני בעיקר צוחק ואת ה"הקבוצה של המדינה" אני מתעב.
אבל, מדליה אולימפית מבחינתי זה המקום והזמן להוקיר את הספורטאים הישראלים שאנחנו לא שומעים עליהם, אלה שלא מקבלים תקציבים, וספציפית אני חושב שנערה בת 19 שעושה היסטוריה (עובדתית) זה מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:38 pm 
Hall of Famer

אנחנו מדברים פה על ענייני גאווה לאומית, לא?
לשיטתך, למה אני אומר להרגיש גאווה לאומית על זוכה פרס נובל? תפרגן למדען ואולי למוסד שהוא חוקר בו. מעבר לזה? סתם פרובינציאליות.

ולגבי שאלתך - למה? כי זו אולימפיאדה. ברור שהתעמלות באולימפיאדה יותר פופולרית מטייקוואנדו באולימפיאדה, אבל זו עדיין אולימפיאדה.
לצורך העניין, אני מניח שאף אחד לא יתעניין במשחק כדורגל בין מצריים וסלובניה. אבל אם הוא מתקיים במסגרת המונדיאל - כן יתעניינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:45 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לשיטתך, למה אני אומר להרגיש גאווה לאומית על זוכה פרס נובל? תפרגן למדען ואולי למוסד שהוא חוקר בו. מעבר לזה? סתם פרובינציאליות.

ולגבי שאלתך - למה? כי זו אולימפיאדה. ברור שהתעמלות באולימפיאדה יותר פופולרית מטייקוואנדו באולימפיאדה, אבל זו עדיין אולימפיאדה.
לצורך העניין, אני מניח שאף אחד לא יתעניין במשחק כדורגל בין מצריים וסלובניה. אבל אם הוא מתקיים במסגרת המונדיאל - כן יתעניינו.

קודם כל זו לא בדיוק חובה קדושה להרגיש גאווה לאומית על פרס נובל, אבל:

1) פרס נובל נחשב לציון לשבח הגבוה ביותר על הישג מדעי/ספרותי/חברתי בעולם, ובהנחה שיש להישגים קשר לתרבות ולחברה של הזוכה, יש מקום לגאווה. קצת מוזר להשוות בין חשיבות פרס נובל והמשמעות שלו למחקר, למשל, לבין זכייה במדליה הרביעית בחשיבותה בקטגוריית משקל ספציפית של ענף שאם ההשתתפות בו לא היתה מוגבלת למדינות, קוריאה כנראה היתה מספקת את 100 הראשונים לזכות בכל קטגוריה.

2) זכותך להרגיש גאווה לאומית על הישג ספורטיבי זניח להפליא, זכותי לחשוב שזה פאתטי. ותנוח דעתך, אף אחד בעולם לא מתעניין מי זכתה במקום הרביעי בטאקוונדו נשים, השוואה למשחק במונדיאל היא גרועה. כמו שאין לך מושג מי זוכה עבור מונגוליה שכאמור זכתה בכמעט פי 3 מדליות מישראל עם שליש תושבים, ככה יש לעולם מושג מה ישראל עשתה בענפים האיזוטריים למדי בהם היא זכתה במדליות עד כה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:56 pm 
Hall of Famer

ההשוואה למשחק במונדיאל היא אחלה, כי משחק בבית המוקדם בין שתי נבחרות שכנראה לא יקחו את המונדיאל הוא בדיוק זה - זניח, למעט המסגרת. כמה היה מעניין אותך משחק בין אותן שתי נבחרות אם לא היה במונדיאל?

לגבי הנובל - כמה אנשים שמעו על עדה יונת או התעניינו במחקרים שלה מהחברה הישראלית, לפני שזכתה בפרס? סו מאץ' פור עדות. היא מדענית מבריקה שזכתה לאכסניה במוסד אקדמי מכובד שנתן לה את הכלים, הכסף והזמן להגיע להיכן שהגיעה. את החברה בישראל היא לא עניינה, והמחקר שלה לא מעניין את כלל החברה בישראל גם היום. היא נהייתה סלב מקומי מעצם זה שזכתה בפרס כישראלית ו"הביאה גאווה לאומית", אבל תרשה לי להניח ש-99% מאלה שעושים איתה סלפי לא יודעים גם עכשיו על מה המחקר שלה. אולי חלק מהם שמעו את המונח "ריבוזום" פעם ואמרו שזה מצחיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:57 pm 
Hall of Famer

ולענייננו, לגבי הסיפור של סמברג - קראתי קצת על הדרך שהיא עשתה בשביל להגיע למקום הזה. היא עשתה דרך לא פשוטה בכלל.
למרות שהיא אלופת אירופה, בגלל הדירוג העולמי שלה היא לא קיבלה את המקום של אירופה באולימפיאדה. היו שלושה מקומות אוטומטים לאירופה, וקיבלו אותם המדורגות גבוה יותר ממנה - הסרבית שקיבלה איתה את הארד, קרואטית שלא ראיתי מה עשתה באולימפיאדה, והטורקיה שהיא ניצחה בקרב על הארד. סמברג הייתה צריכה להתחרות במין טורניר הזדמנות אחרונה, על עוד שני כרטיסים, והיא עלתה ממנו יחד עם הספרדיה שזכתה היום בכסף.

יש מאחורי זה עוד סיפור, שאני מניח שאם סמברג לא הייתה זוכה במדליה, היינו שומעים עליו יותר.
יש לישראל מדליסטית ארד מאליפות אירופה במשקל 46 ק"ג, ספורטאית בשם רבקה באייך שעלתה מאתיופיה כילדה וגדלה במרכז קליטה בב"ש. אבל באולימפיאדה אין קטגוריה של 46 ק"ג, ה-49 ק"ג של סמברג זה המשקל הכי קל באולימיפאדה. המאמן של הנבחרת, שהיה עם סמברג היום, החליט שסמברג תישאר ב-49 ושלח את באייך - היותר קלה כאמור - להילחם בטורניר ההזמנות האחרונה במשקל הבא, עד 57 ק"ג, נגד ספורטאיות הרבה יותר גדולות וכבדות ממנה. היא הפסידה שם בסיבוב הראשון למרות שנתנה פייט והובילה רוב הקרב.
אני רק יכול לתאר לי מה היו עושים מהסיפור הזה בענף יותר פופולרי בשגרה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' יולי 24, 2021 9:59 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 9:58 pm 
Hall of Famer

אגב, בדיעבד זה קצת מוזר שסמברג בכלל לא נספרה כפוטנציאל בתמונת המדליות של ישראל, בכל זאת אלופת אירופה ואם הבנתי נכון-בלתי מנוצחת השנה, אז גם אם היא לא פייבוריטית סטייל דולגופיאט, אשרם, ספיצ'קוב או מוקי, היא כנראה כן הייתה צריכה להיות איפשהו על הראדאר.

*עריכה-בדיוק ראיתי שראי כתב בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 10:08 pm 
Hall of Famer

תראה, אמנם אלופת אירופה, אבל הגיעה לאולימפיאדה רק 16 בעולם (לכן היא פגשה את התאילנדית, שהיא אלופת העולם והמדורגת ראשונה, וממה שקראתי כנראה ליגה בפני עצמה במשקל הזה, בשלב מוקדם). הטורקיה שהיא ניצחה היום על הארד, למשל, מדורגת גבוה ממנה ובכלל לא השתתפה באליפות אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 10:19 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

קודם כל זו לא בדיוק חובה קדושה להרגיש גאווה לאומית על פרס נובל, אבל:

1) פרס נובל נחשב לציון לשבח הגבוה ביותר על הישג מדעי/ספרותי/חברתי בעולם, ובהנחה שיש להישגים קשר לתרבות ולחברה של הזוכה, יש מקום לגאווה. קצת מוזר להשוות בין חשיבות פרס נובל והמשמעות שלו למחקר, למשל, לבין זכייה במדליה הרביעית בחשיבותה בקטגוריית משקל ספציפית של ענף שאם ההשתתפות בו לא היתה מוגבלת למדינות, קוריאה כנראה היתה מספקת את 100 הראשונים לזכות בכל קטגוריה.

2) זכותך להרגיש גאווה לאומית על הישג ספורטיבי זניח להפליא, זכותי לחשוב שזה פאתטי. ותנוח דעתך, אף אחד בעולם לא מתעניין מי זכתה במקום הרביעי בטאקוונדו נשים, השוואה למשחק במונדיאל היא גרועה. כמו שאין לך מושג מי זוכה עבור מונגוליה שכאמור זכתה בכמעט פי 3 מדליות מישראל עם שליש תושבים, ככה יש לעולם מושג מה ישראל עשתה בענפים האיזוטריים למדי בהם היא זכתה במדליות עד כה.

הקוריאנית לא זכתה במדליה, ובכללי אין להן איזה נוכחות חריגה מאוד בדירוג העולמי.

תוהה אם אחרי הזכייה של העתודה השמעת טיעונים כמו-
ברוב מדינות אירופה זה אפילו לא הענף ה3 בפופלריות שלו,
למי אכפת מאליפות אירופה שהחמישייה ה13 של האמריקאים לוקחת אותה בהליכה (ויש לטיעון הזה יותר בסיס מלטיעון שלך על הקוראניות),
אנחנו היחדים שזה מעניין אותם ושאר הנבחרות לא שלחו את השחקנים הכי טובים,
אנחנו כל כך גרועים בבוגרים שאנחנו עושים של גילאי עתודה כאיזה משהו שלמישהו חוץ מאיתנו אכפת ממנו,
ואני בטוח שיש עוד מלא טיעונים מוזרים שאיתם יהיה אפשר למסגר את הזכייה כמשהו כמו חגיגות של הפועל ירושלים כדורגל לוקחת את אליפות נערים א מחוז ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 10:25 pm 
Hall of Famer

את הטיעון של "לא שלחו את השחקנים הכי טובים" העלו פה כמה אנשים וביניהם אני.
לא יודע מה מידת העניין שלהן באליפות, אני מניח שמי שהגיע רוצה מאד לנצח - אבל ברוב מדינות הספורט הנורמליות מסגרות גילאים מטרתן העיקרית היא גידול שחקנים למסגרות הבוגרות, ולא מטרה בפני עצמה. אם יש שחקן מתחת לגיל 20 שמספיק טוב לנבחרת הבוגרת - הוא נמצא איתה. אני זוכר שלפני אליפויות כאלה עכברי כדורסל הצעירים פה גם מפרטים על שחקנים צרפתים, ספרדים וכו' שהלכו למחנות בחו"ל או נמצאים עם הנבחרות הבוגרות.
דווקא פה ההשוואה לאולימפיאדה לא במקום. אולימפיאדה לא מגדלת ספורטאים למסגרת אחרת גבוהה ממנה - היא-היא ה-מסגרת. היא פסגת השאיפות והדובדבן שבקצפת בכל הענפים, חוץ מכדורגל (שאגב, אני חושב שצריך להוציא מהאולימפיאדה בתנאים הנוכחיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 10:41 pm 
Sophomore

ניסיתי לתת טיעונים עם בסיס עובדתי סביר יחסית, מי יותר ומי פחות.
המסקנה המתבקשת בעיניי אגב שלהתייחס למדליה של סמברג כהישג ספורטיבי זניח להפליא זה הגיוני כמו שלהתייחס לזכייה של העתודה כהישג זניח להפליא זה הגיוני

ומסכים לגמרי לגבי האולימפיאדה, זה החלק המרכזי בטענה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 11:20 pm 
Hall of Famer

מעניין אם הזכייה של סמברג תעשה לטייקוואנדו מה שארד וסמדג'ה עשו לג'ודו בזמנו.
לפי כלכליסט מדובר בענף שגם ככה היה בצמיחה בארץ מתחת לרדאר, מכמה מאות ספורטאים (כולל ילדים) בשנות ה-90 עד לאזור ה-10000 היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 11:23 pm 
Hall of Famer

חייב להגיד שאני לא מבין את הטרוניות על החגיגות הלאומיות.

מעניין לעניין באותו עניין, תוך כדי השידורים היום, בדקתי מה הם ענפי הספורט בהם למדינות מסוימות יש הכי הרבה מדליות אולימפיות / מדליות זהב.

אז הנה מדגם, תלמדו מזה מה שאתם רוצים:
ארגנטינה - אגרוף (24 מדליות, 7 זהב)
ברזיל - ג'ודו (22 מדליות, 4 זהב), שייט (18 מדליות, 7 זהב)
מקסיקו - קפיצה למים (14 מדליות, 1 זהב), אתלטיקה (11 מדליות, 3 זהב)
מרוקו - אתלטיקה (19 מדליות, 6 זהב)
פורטוגל - אתלטיקה (10 מדליות, 4 זהב)
סלובניה - ג'ודו (5 מדליות, 2 זהב)
אוסטריה - קאנו (14 מדליות, 3 זהב)
בולגריה - היאבקות (69 מדליות, 16 זהב)
שווייץ - התעמלות (49 מדליות, 16 זהב)
בלגיה - אופניים (26 מדליות, 7 זהב); חץ וקשת (20 מדליות, 11 זהב)
הולנד - שחייה (59 מדליות, 22 זהב)
אוסטרליה - שחייה (192 מדליות, 60 זהב)
איטליה - סיף (125 מדליות, 49 זהב)
רומניה - התעמלות (72 מדליות, 25 זהב)

במילים אחרות - לא הכל רק כדורגל וכדורסל ומשחקי כדור שגם ככה אנחנו לא באמת מצטיינים, ולאו דווקא שהיה כזה רע אם היו משקיעים יותר בתשתיות ומאמנים ועידוד של ענפי ספורט אחרים.
חלק מהדרך להשקעה באותם ענפי ספורט היא דרך זכייה באותם ענפים. אין לי צל ספק שהג'ודו לא היה מקבל את אותם תקציבים ואותו יחס תקשורתי אלמלא הזכייה של יעל ארד וסמדג'ה במדליות בברצלונה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 24, 2021 11:24 pm 
Hall of Famer

והנה ראי כתב בדיוק את הסיפא שכתבתי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 33  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: