סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 3:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יש קשר. אתה טורח שוב ושוב להזכיר שזאת המדליה הרביעית, מראה את מספר המשתתפים (לרגע מהתיאור שלך חשבתי שבסה"כ יש 17 מתמודדים בכל הענף ומחלקים 32 מדליות).
אתה יודע, אפשר לקטול את האורגזמה הלאומית, גם אם המדליה באה מג'ודו (שהיה עד 1992 בישראל ספורט לא פחות איזוטרי מטקוואנדו) או משיט או אפילו אם חנה מיננקו, שלא בדיוק ינקה ספורט במדינות ישראל תזכה במדליה במשולשת. אין צורך להדגיש שוב ושוב כמה ההישג של סמברג לא משמעותי ואז כמובן לציין כמה שאתה מעריך אותה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 3:48 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
יש קשר. אתה טורח שוב ושוב להזכיר שזאת המדליה הרביעית, מראה את מספר המשתתפים (לרגע מהתיאור שלך חשבתי שבסה"כ יש 17 מתמודדים בכל הענף ומחלקים 32 מדליות).
אתה יודע, אפשר לקטול את האורגזמה הלאומית, גם אם המדליה באה מג'ודו (שהיה עד 1992 בישראל ספורט לא פחות איזוטרי מטקוואנדו) או משיט או אפילו אם חנה מיננקו, שלא בדיוק ינקה ספורט במדינות ישראל תזכה במדליה במשולשת. אין צורך להדגיש שוב ושוב כמה ההישג של סמברג לא משמעותי ואז כמובן לציין כמה שאתה מעריך אותה.

אני מודה לך על העריכה, לא ביקשתי אותה והיא לא רלוונטית וגם לא ממש רלוונטי מה אתה חושב על האם אני מעריך או לא מעריך, כי בכל זאת אני עדיין רשאי לבחור איך להסתכל על האורגזמה הלאומית והדרך שלי היא להסתכל על גודל ההישג בעיניים של חובב ספורט כללי ולהסתכל על תופעות החגיגה כאן. מה לעשות, זה הישג ספורטיבי שולי ברמה הכללית שזכה לחגיגות של הישג ספורטיבי מז'ורי, בעיניי זה מעיד משהו חברתי וחפרנו על כך יפה. אם אתה עדיין לא מאמין שאני מעריך את הספורטאית כספורטאית, אני אחיה עם זה ואפילו טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 4:04 pm 
Hall of Famer

אף אחד לא הזכיר, אבל עדיין שווה לציין שאנסטסיה גורבנקו עלתה לחצי הגמר ב-100 גב מהמקום ה-12 הכללי, שזה בהחלט יפה, חצי הגמר מחר לפנות בוקר ובמקרה הלא-סביר שהיא תגיע לגמר, זה יהיה בשלישי בבוקר. מחר בבוקר היא תשחה במוקדמות במקצה החזק שלה שזה 200 מעורב אישי, ששם היא בהחלט אמורה להיות בתמונת הגמר או לפחות קרוב לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 5:10 pm 
Sophomore

לא מכיר ולא מכיר שחייה, אז שאלה של הדיוט.
גורבנקו צעירה ובלי פוטנציאל למדליה באולימפיאדה הנוכחית, אבל האם נחשבת לאחת מהטובות לגילה? יש לה פוטנציאל למדליה באולימפיאדה הבאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 5:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עד 2024 אלוהים גדול/ה. יהיו אמריקאיות חדשות, אוסטרליות חדשות, סיניות חדשות, הונגריות חדשות ולך תדע מה עוד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 7:05 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:
האם אנחנו בדרך לעוד מדליה שמגיעה משום מקום? עומר שפירא בחצי הדרך בין 3 המובילות באופני כביש.

אם היא תזכה-מסכנים ערוץ הספורט, בטח לפני האולימפיאדה חשבו שטאקוונדו ואופני כביש ידרשו דיווח של שורה אחת בקצה מהדורת סיכום היום בלי שום פרשנות ואפשר יהיה לדפדף הלאה, פתאום הם צריכים למצוא אנשים שיודעים בערך על מה הם מדברים בטאקוונדו ועכשיו אולי גם באופני כביש ולך תמצא עכשיו מישהו כזה ביום ראשון בבוקר. אלון פנוי במקרה?

דווקא באופניים ערוץ הספורט מבין סבבה. הם שידרו גראנד טורים בעבר ועשו את זה מצוין עם פרשנים מעולים, ואפילו שדר שמבין בענף (אילדיס).
.

וכפרשן יש להם גם את דרור פקץ',
שהאנקדוטה המתקשרת לסלניוז לגביו היא שגם מדובר באיש כדורסל, שהיה אפילו עוזר המאמן שלי לפני כמה שנים בליגה א...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 7:42 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הוקיץ' כתב:
Yuval כתב:
הוקיץ' כתב:
Yuval כתב:
זה תמיד אותו דבר וזה הלאומנות היחידה בעולם שלא באמת מזיקה לכלום ואפילו דיי בריאה לדעתי.
לכולם ברור שזה מטופש, אבל כולם נהנים מזה.

דט ביינג סד, אני לא מבין למה יש שתי מדליות ארד במקצועות האלו.

אני די בטוח שרוב מדינת ישראל לא מבינה שזה מטופש.
אם אני מעז להגיד שזה לא ממש מעניין אותי או חס וחלילה שמדובר בענף שלאף אחד לא אכפת ממנו, אני לרוב חוטף על הראש.
אם יש משהו שעם ישראל מעולם לא הצטיין בו זו מודעות עצמית כלפי הפרובינציאליות והפטריוטיות המוגזמת שרווחת פה.

אבל אין שום דבר מוגזם בפרובנציאליות ופטריוטיות לגבי משהו חיובי כמו אולימפיאדה. הגזמה היא שלילית בהגדרה. יש משהו מטופש בצורך של אנשים להגיד כמה זה לא מעניין אותם.

לכן עם ישראל >>> הוקיץ במקרה הזה.

לא יודע למה החלטת שיש לי צורך להגיד שזה לא מעניין אותי. לצערי אני נקלע לשיחות כאלה אז אני אומר את דעתי.
ואני לא ממש מבין את הנקודה שלך. אתה אמרת שכולם יודעים שזה מטופש, אני עניתי שזה אכן מטופש ולדעתי למרבית האנשים אין שום מודעות עצמית לגבי כמה זה מטופש. עדיין לא הבנתי איפה אני כל כך טועה פה.
לגבי הטענה שלך שזה לחלוטין חיובי, אני ממש לא מסכים. הרי הפטריוטיות המוגזמת הזו עומדת בפני עצמה ולא מכוונת רק כלפי האולימפיאדה, אלא גם למקומות בהם היא עושה המון נזק. לבודד את רק את האולימפיאדה ולהגיד שפה זה דווקא אחלה זה לגמרי מחמיץ את הנקודה בעיני.

כלומר אתה לוקח את הנקודה של נדב קילומטרים קדימה - זה לא רק מטופש ופרובינציאלי, אלא אפילו מסוכן.
אז אשאל אותך - יש הישג אישי שכן ראוי לגאווה לאומית והוא לא מסוכן בעיניך? הרי לשיטתך, גאווה לאומית על הישג אישי של ישראלי כלשהו (או קבוצה קטנה של ישראלים) היא מסוכנת וגורמת נזק בתחומים אחרים. למה זה משנה אם סיבתה היא ספורטאי שזכה במדליה אולימפית, נבחרת שהצליחה במשחק כדור פופולרי, או מדען שזכה בפרס נובל?

מה? על מה אתה מדבר? איפה כתבתי שאסור שתהיה למישהו גאווה לאומית? רק לפני שבוע שמחתי מאוד כשיובל קפיטולניק לקח זהב באליפות אירופה עד גיל 20 בקפיצה לגובה.
אין שום בעיה בלשמוח מהישג כלשהו של ישראלי, הבעיה מתחילה בפטריוטיזם המופרך שהופך ילדה בת 19 שאף אחד לא ילדה על קיומה מספורט שאף אחד לא יודע את חוקיו ל"אבישג שלנו". זו אותה מנטליות שמסמנת אנשים מסוימים כ"משלנו" ואחרים כ"נגדנו" (ואכן בן אנד ג'ריז זו דוגמה מצוינת בהקשר הזה).
לא שאני אמור להיות מופתע שאתה לא מצליח לראות את הבעייתיות כאן כשהקבוצה שלך בערך כתבה את הפטנט בנושא והשתלטה על הכדורסל הישראלי על גבי הסנטימנט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 7:46 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
לא מכיר ולא מכיר שחייה, אז שאלה של הדיוט.
גורבנקו צעירה ובלי פוטנציאל למדליה באולימפיאדה הנוכחית, אבל האם נחשבת לאחת מהטובות לגילה? יש לה פוטנציאל למדליה באולימפיאדה הבאה?

נגדיר את זה ככה, בגיל 17 היא אלופת אירופה, אחרי שניצחה את קטינקה הוסו, שיאנית העולם ומועמדת בכירה למדליה, השיא האישי שלה אמור להיות שווה מקום 5-10 באולימפיאדה בערך.

אז קודם כל, יש לה סיכוי קטן למדליה כבר הפעם, לא יודע אם 5% או 10% או כמה שזה לא יהיה, אבל האפשרות שם, גם אם היא רחוקה מלהיות פייבוריטית. לגבי פריס 2024? אני מניח שאם היו פותחים הימורים לשם עכשיו, השם שלה היה איפשהו ברשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 7:49 pm 
Sophomore

קורא לי להנאתי את ציוצי בכירי הפוליטקאים באוסטריה בהם הם מפרגנים לזוכה האולימפית באופני כביש נשים, מניח שרובם לא ידעו על קיומה ומעולם לא צפו במירוץ אופניים, בטח במירוץ נשים.
זה כמובן השוואה לא משהו, אבל נראה לי שאתם מעריכים יותר מידי כמה הפטרטיוזיטים המופרך קשור למידת הפרגון לזוכי מדליות אולימפיות, יהיה הענף אשר יהיה (וזה שזה מגיע מאנשים שלא מבינים בספורט דווקא מחזק את זה שמידת החשיבות של הענף לא רלוונטית למידת ה"שמחה").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 8:23 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
מה? על מה אתה מדבר? איפה כתבתי שאסור שתהיה למישהו גאווה לאומית? רק לפני שבוע שמחתי מאוד כשיובל קפיטולניק לקח זהב באליפות אירופה עד גיל 20 בקפיצה לגובה.
אין שום בעיה בלשמוח מהישג כלשהו של ישראלי, הבעיה מתחילה בפטריוטיזם המופרך שהופך ילדה בת 19 שאף אחד לא ילדה על קיומה מספורט שאף אחד לא יודע את חוקיו ל"אבישג שלנו". זו אותה מנטליות שמסמנת אנשים מסוימים כ"משלנו" ואחרים כ"נגדנו" (ואכן בן אנד ג'ריז זו דוגמה מצוינת בהקשר הזה).
לא שאני אמור להיות מופתע שאתה לא מצליח לראות את הבעייתיות כאן כשהקבוצה שלך בערך כתבה את הפטנט בנושא והשתלטה על הכדורסל הישראלי על גבי הסנטימנט הזה.

אז מה ההבדל ממקרהו של יונתן קפיטולניק? למה שמחת בשמחתו וחשת שההישג שלו הוא גאווה לאומית? למה עליו אתה לא משליך את זעמך על הסכנה האיומה בזה שסתם ישראלים, שכנראה רובם המכריע לא שמע את שמו מעולם לפני זה (כולל אתה אולי), מרגישים גאווה בהישגו מעצם היותו של המשיג ישראלי?
אה, והוא אפילו ממכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 8:49 pm 
Junior

שמע, הסברתי את זה די בבירור אבל כנראה צריך שוב.
אין בעיה בלשמוח מהישגם של ישראלים אחרים, יש בעיה כשזה יוצא מכל פרופורציה אפשרית ומכניס את כל המדינה לזקפה לאומית.
כשמדובר על מישהי שבשעה 11:00 בבוקר אף אחד לא ידע את שמה ובשעה 13:00 היא הפכה להיות גיבורת ישראל, זה רק מדגיש את הגיחוך שבעניין.
אולי אם במקום להשקיע כל כך הרבה בפרופוגנדה היינו משקיעים קצת בספורט, היינו משיגים מדליות קצת יותר מרשימות ממדליית ניחומים בטאייקוונדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 10:18 pm 
Junior

הריאקציה הנגדית האוטומטית שלכם כנגד כל מה שצריך כזקפה לאומית אינפנטילית לא פחות מהזקפה עצמה. צריך לנטרל את רעשי הרקע והאוטומציה הנפשית הנלווית לסיקור תקשורתי הספורט שמה לעשות נהיית צהובה ורודה יותר ויותר. אפשר להתמקד באמת פשוטה. מדינת ישראל היא מדינה אוכלת יושביה עם אפס תרבות ספורט, אפס כבוד ללימודי רוח. אומה שכל תכליתה לגדל מהנדסי אינטל ודאטה אנליסטים פול סטאק ג'אוה דבלופרס. על הרקע הזה אבישי סמברג היא נס קטן, אפילו עדי כהן סבן וכל מי שבוחר ומצליח לסגל לעצמו חיים של ספורטאי מקצוען זה חתיכת הישג. הישג שלו ושל המשפחה. אפשר לעזוב את ההיסטריה בצד רגע ולתת לסמברג להנות מפנכת התהילה הקטנה שמגיעה לה. שיגזימו קצת, זאת שעתם היפה של הענפים הקטנים. לא ברור לי למה ליצור עכשיו סגרגציה בין ענפים שווים יותר וענפים שווים פחות במיוחד שטקוונדו זה ענף אולימפי חדש יחסית.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 10:23 pm 
Hall of Famer

טוב, הוקיץ', המשך לעמוד על משמרתך.

מישהו שלא מדברים עליו הרבה הוא מישה זילברמן. שחקן הבדמינטון הוותיק שנדמה לי שזו אולימפיאדה שלישית שלו, לפי מה שקראתי מדורג 45 בעולם, ניצח ביום הראשון נצחון מפתיע (שגם קיבל כותרת באתר האולימפיאדה) על המדורג 13 בעולם מהודו, המדורג הבכיר של הבית הזה. והוא ניצח אותו 2:0 במערכות, מה ששם אותו בעמדה טובה להדהים ולעלות לשמינית הגמר מהבית הזה.
מחר הוא משחק נגד השחקן הנוסף בבית הזה, הולנדי שמדורג 29 בעולם. נצחון כמובן יבטיח לו עליה די סנסציונית לשמינית הגמר, אבל גם במקרה של הפסד הוא עדיין במצב לעלות - בטח אם ייקח מערכה.
קראתי בזריזות על שיטת הטורניר. בתים של שלושה שחקנים כ"א, רק הראשון בכל בית עולה לבראקט. מנצחי הבתים של שני המדורגים ראשונים עולים ישר לרבע הגמר, האחרים לשמינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 11:21 pm 
Hall of Famer

אחלה יום. נכון, פספסו כמה מדליות, אבל זה הטבע הישראלי. יש לנו יותר כמעט-ים מזכיות.

דיון פטריוטיזם/לאומנות - נראה לי שמיצינו. זה ת'רד על המשלחת הישראלית. י-ש-ר-א-ל-י-ת. לא הקונגולזית ולא הברזילאית ולא הפיליפינית. מי שלא טוב לו יום טוב לו, רשאי לפתוח ת'רד אולימפיאדה נפרד, בהנחה שהמנהלים יאשרו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 25, 2021 11:54 pm 
Junior

החתול יובב כתב:
הריאקציה הנגדית האוטומטית שלכם כנגד כל מה שצריך כזקפה לאומית אינפנטילית לא פחות מהזקפה עצמה. צריך לנטרל את רעשי הרקע והאוטומציה הנפשית הנלווית לסיקור תקשורתי הספורט שמה לעשות נהיית צהובה ורודה יותר ויותר. אפשר להתמקד באמת פשוטה. מדינת ישראל היא מדינה אוכלת יושביה עם אפס תרבות ספורט, אפס כבוד ללימודי רוח. אומה שכל תכליתה לגדל מהנדסי אינטל ודאטה אנליסטים פול סטאק ג'אוה דבלופרס. על הרקע הזה אבישי סמברג היא נס קטן, אפילו עדי כהן סבן וכל מי שבוחר ומצליח לסגל לעצמו חיים של ספורטאי מקצוען זה חתיכת הישג. הישג שלו ושל המשפחה. אפשר לעזוב את ההיסטריה בצד רגע ולתת לסמברג להנות מפנכת התהילה הקטנה שמגיעה לה. שיגזימו קצת, זאת שעתם היפה של הענפים הקטנים. לא ברור לי למה ליצור עכשיו סגרגציה בין ענפים שווים יותר וענפים שווים פחות במיוחד שטקוונדו זה ענף אולימפי חדש יחסית.

לא ברור לי מה אינפנטילי כל כך בלהצביע על תופעה מגוחכת, אבל שיהיה. ואני לא מסכים שזו התקשורת, במקרה הזה היא לחלוטין משקפת את הלך הרוח בעם. שלא יהיו אי הבנות, אין לזה קשר לספורטאים עצמם להם אני מאחל רק הצלחה וגם שמח בשבילם על רגע תהילה קטן אחרי שנים של השקעה במקצוע כפוי טובה.
מוזר שבפורום המקביל לאף אחד אין בעיה לגחך על הפרובינציאליות הסובבת את היחס לדני אבדיה, אבל פה משום מה זה נתקל בכזו התנגדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 12:45 am 
Hall of Famer

הבדל של שמיים וארץ.

1. בעוד אבדיה הוא עדיין לא אחד מתוך 100 הכדורסלנים הטובים בליגה הטובה בעולם, כנראה גם לא אחד מה-150 ואף לא ה-200, רוב הספורטאים האולימפיים שלנו הם לגמרי ברמות הדירוג האלו ואפילו הרבה יותר.
2. אבדיה משחק בספורט קבוצתי. הוא לא הכוכב הראשי של הקבוצה שלו. גם לא מספר 2, לא 3 ולא 4. הוא למעשה נתן עונת רוקי סה"כ די בינונית מינוס. אז מתבקש להגחיך את התקשורת אם היא שמה זרקור מיוחד על ישראלי שלא בהכרח תרם המון לטור הנצחונות, בעוד כוכבים אחרים עושים את עיקר הסחיבה. נכון שבעתיים כשיש סיקור מוגזם גם במשחקים חלשים שלו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 12:52 am 
Hall of Famer

רק שיש מיליוני שחקני כדורסל והרבה פחות בטקוונדו
ולכן להיות שחקן 500 בעולם בכדורסל זה מרשים יותר מאלוף עולם בטקוונדו או לכל הפחות מסגנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 1:17 am 
Junior

התותח המפוברק כתב:
הבדל של שמיים וארץ.

1. בעוד אבדיה הוא עדיין לא אחד מתוך 100 הכדורסלנים הטובים בליגה הטובה בעולם, כנראה גם לא אחד מה-150 ואף לא ה-200, רוב הספורטאים האולימפיים שלנו הם לגמרי ברמות הדירוג האלו ואפילו הרבה יותר.
2. אבדיה משחק בספורט קבוצתי. הוא לא הכוכב הראשי של הקבוצה שלו. גם לא מספר 2, לא 3 ולא 4. הוא למעשה נתן עונת רוקי סה"כ די בינונית מינוס. אז מתבקש להגחיך את התקשורת אם היא שמה זרקור מיוחד על ישראלי שלא בהכרח תרם המון לטור הנצחונות, בעוד כוכבים אחרים עושים את עיקר הסחיבה. נכון שבעתיים כשיש סיקור מוגזם גם במשחקים חלשים שלו.

1. מה שנורטון אמר. אנקדוטה קטנה בעניין הזה, כשהייתי בחטיבה 3 בנים מהכיתה שלי הלכו להתאמן בטאקוונדו. למרות שאף אחד מהם לא היה אתלט מאוד מרשים, תוך שנה בערך אחד מהם הפך להיות אלוף הארץ במשקל שלו והמשיך אחר כך להיות אלוף הארץ כמה שנים ברצף, וגם השניים האחרים זכו במדליות במשקל שלהם.

2. אני לא מבין איך זה רלוונטי. בסופו של דבר בשני המקרים יש ניפוח חסר פרופורציה של הישגי הספורטאי הישראלי מתוך מקום של רגשנות לאומית. זה משנה אם זה מגוחך בגלל שהחשיבות של הספורטאי בתוך המארג הקבוצתי היא נמוכה או בגלל שהחשיבות של הענף עצמו היא נמוכה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 2:10 am 
Senior

זה אינפנטילי כי כל 4 שנים עוברים את השטות הזו וזה תמיד מלווה באמירות גרנדיוזיות לגבי עם ישראל למרות שההתנהגות היא זהה ליטרלי בכל העולם.

כן, זה מטופש. גם מגלשת מים זה מטופש. אבל לעמוד ליד הבריכה ולהגיד למתגלצ׳ים שזה מטופש זה קצת אינפנטילי. זה כיף להתגלץ׳ וזה לא פוגע באף אחד.

לגבי ההקשר בין מדליית ארד בטקוואנדו לכיבוש, זה מה נקרא סיטיישן נידד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 2:12 am 
Hall of Famer

3&D כתב:
השתי מדליות ארד זה עד כמה שאני יודע כדי למתן את ההשפעה של ההגרלה על התוצאות.

בוודאי
אבל מנגד אנחנו לא רואים את זה בענפים אחרים עם נוקאאוט - כדורגל, כדורסל, טניס וכו'

הפרספקטיבה שלי לדיון היא דווקא שמענף הג'ודו המוצלח שלנו (הכל באופן יחסי) - כאשר מחלקים כ-50 מדליות בתחרות מסוימת, ואנחנו זוכים באחת-שתיים ומיד מכתירים עצמנו כ"אימפריית ג'ודו!!!" - זה קצת פתטי.
וגם ברמת המאקרו, באולימפיאדה הנוכחית מחלקים סביב 1050 מדליות, נניח תהיה לנו אולימפיאדה סופר מוצלחת שתסתיים בארבע מדליות (לצורך הדיון, כסף ו-3 ארד) - איפה פה הבשורה הכה עצומה ברמה הלאומית? חסרות מדינות קטנות, לא מפותחות, ועניות מאיתנו - שזוכות בהרבה יותר?

מנגד, ברמת הפרט, ובדיוק לאור כל הנ"ל - כל הישג של ספורטאי שגדל והתפתח פה - הוא באמת עצום, כי פשוט (בחלק מהענפים לכל הפחות) הספורטאי גדל "למרות המערכת" ולא בזכותה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 2:47 am 
Junior

Yuval כתב:
זה אינפנטילי כי כל 4 שנים עוברים את השטות הזו וזה תמיד מלווה באמירות גרנדיוזיות לגבי עם ישראל למרות שההתנהגות היא זהה ליטרלי בכל העולם.

כן, זה מטופש. גם מגלשת מים זה מטופש. אבל לעמוד ליד הבריכה ולהגיד למתגלצ׳ים שזה מטופש זה קצת אינפנטילי. זה כיף להתגלץ׳ וזה לא פוגע באף אחד.

לגבי ההקשר בין מדליית ארד בטקוואנדו לכיבוש, זה מה נקרא סיטיישן נידד.

זה ליטרלי לא ככה בכל העולם. לא בכל העולם יש שבטיות פרובינציאלית מוגזמת שמנפחת הישגים אזוטריים למימדי ענק.
הטיעון שלך לגבי מגלשת המים הוא, ממש כמו הנושא שלו, מטופש, ואין לי איך להגיב עליו.
בכל אופן, כל הטיעונים שלך תקפים לגבי האשכול בפורום המקביל בנושא הסיקור של דני אבדיה, ושם לא ראיתי אותך זועק את האינפנטיליות.

וסייטשן נידד לגבי מה? לגבי זה שאנחנו מדינה של פטריוטיזם מוגזם בואכה ערכים פשיסטים? כי אם אתה מסכים עם זה אז די קל לראות את החוט המקשר בין האדרת כל הישג של ישראלי בחו"ל לבין חלוקת העולם ל"בעדנו" ו"נגדנו". אם אתה לא מסכים אז כנראה שאין לנו בסיס משותף לדיון.

אגב, הלוואי והישגים שכאלה היו מסוקרים בהרחבה מנקודת מבט של "מדהים לאיזה הישג היא הגיעה למרות אפס תמיכה מהמדינה ולמרות שהיא מגיעה ממדינה חסרת תרבות ספורט". לצערי זה די להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 2:50 am 
Hall of Famer

יאללה, אני מעדיף פי מיליון להיות סטארט אפ ניישן עם שתי מדליות אזוטריות מאשר להיות מדינה נחשלת עם אלף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 3:06 am 
Senior

תראה, הטיעון שלך יכול להיות שגוי ("זה לא ככה בכל העולם") או אדיוטי (אם הבעיה שלך היא שהבחורה שדיברו עליה יומיים וישכחו ממנה עוד חודש זכתה בארד ולא בזהב ולכן זה איזוטרי).
לגבי "קל לראות", זה עצלנות אינטלקטואלית ולכן הטיעונים שלך כל כך גרועים. זה הולך ביחד עם הנחרצות המוחלטת. שזה, אם אתה רוצה, פי אלף יותר ישראלי מחגיגות המדליה.

אבל מאחר וכתבת כבר 500 פעם כמה המשלחת הישראלית באולימפיאדה לא מעניינת אותך בדיון על המשלחת הישראלית באולימפיאדה, אולי תשחרר אותנו מנוכחותך בנושא? כולנו רשמנו - הוקיץ לא מתרשם.

פעם ב-4 שנים יש אירוע שכל המטרה שלו (חוץ מהלרוויח כסף) זה לתת ביטוי בריא ללאומנות. כל ענפי הספורט באולימפיאדה הם איזוטריים. אלו שאינם איזוטרים לא נחשבים ביחס לאליפויות האמיתיות (כדורגל, כדורסל, טניס, גולף). בכל העולם חוגגים באופן מוגזם הישגים של ספורטאים שאיש לא חושב עליהם למעט פעם בארבע שנים.
מאחר וישראל היא גם אומת ספורט נחשלת, יש משהו מאוד אפילו סופר חמוד בזה שאנחנו חוגגים הישגים כל כך קטנים. זה קונטרסט מעולה לחשיבות העצמית הרגילה שלנו. מן הסתם אם היו לנו 50+ מדליות באולימפיאדה, לא היה הרבה עניין בארד בטקוואנדו. זה גם כל כך לא אלים, שזה מדהים אותי שיש אנשים שכל כך חשוב להם להסביר למה הנאה של מישהו אחר היא עלובה בעיניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 3:33 am 
Junior

אין לי מושג למה אתה כותב בצורה כזו תוקפנית (וגם קצת ילדותית) אבל שיהיה.
בכל אופן, אתה טורח להשמיץ אותי ואת הטיעונים שלי (שעם חלק גדול מהם בכלל לא ניסית להתמודד) ואז טוען שכתבתי כבר 500 פעמים שהמשלחת לא מעניינת אותי כשבפועל לא כתבתי את זה פעם אחת וזה ממש לא נכון גם. כאילו אני מבין שזה קולע לנקודה שלך שאני בסך הכל ילד אינפנטיל שמנסה להוכיח משהו, אבל עדיף שלהבא זה גם יקלע לאמת.
מעניינת אותי המשלחת, מעניינת אותי האולימפיאדה, מעניין אותי האופן בו זה מסוקר ונתפס בארץ ובא לי גם לכתוב על זה כאן, גם אם זה מציק לך משום מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2021 3:41 am 
Senior

ציטוט:
אם אני מעז להגיד שזה לא ממש מעניין אותי או חס וחלילה שמדובר בענף שלאף אחד לא אכפת ממנו, אני לרוב חוטף על הראש.

זו ההודעה שאיתה פרצת לתודעה שלנו. אני לא על תקן מורה לכתיבה, אבל המסר שההודעה הזו מעבירה היא שאין לך עניין במדליה הישראלית. אם הטענה שלך היא שאין לך עניין בטקוואנדו אבל יש לך עניין במשלחת הישראלית והישגיה, שכוללת דברים לא איזוטרים בכלל כמו בדמינטון, תריאטלון, ג'ודו, גלישת גלים וכו', אז אני מתנצל מעומק ליבי. לא ידעתי שמדובר בשנאה יוקדת לתחרות הבעיטות לראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: