סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 9:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 5:05 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
לא עדיף נניח לחכות שבוע וקצת ולראות מה קורה?
זה לא בלתי סביר אגב להניח שמדליה לא צפויה מעלה את תוחלת כמות המדליות (״אולימפיאדת שיא״), ועדיין יש מצב לא רע שזה יקרה. אם מסתכלים ריאלית, אז מדליה אחת זה (קצת) יותר ממה שהיה צפוי עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 5:11 pm 
Hall of Famer

זו לא מלכודת, זו מדליה.

אתה מניח משום מה שיש קשר בין הכשלונות האחרונים של מוקי או ספיצ'קוב, לבין נניח, הסיכוי של דולגופיאט או אשרם או צ'מטאי להשיג מדליה. בינתיים יש לנו 2 אכזבות משמעותיות, מוקי וספיצ'קוב (ספיצ'קוב עוד יכולה איכשהו להפוך את הרושם, אבל זה נראה מאוד לא סביר כרגע), יש לנו כמה הפתעות נעימות, סמברג כמובן (הפתעה ענקית, אני חושב שבמקרה שלה העריכו שאפילו ניצחון בודד יהיה הצלחה), שירה ראשוני שנתנה תחרות הרבה מעבר לציפיות והייתה ממש קרובה למדליה סופר מפתיעה, וגורבנקו, אולי גם עומר שפירא שנתנה תחרות יפה או איתי שני שעבר בינתיים שני סיבובים, אבל הרוב המכריע פחות או יותר עומדים בציפיות, לא חורגים לטובה אבל גם לא לרעה. זה מאוד קל ליפול למלכודת ולצפות שאם סמברג הפתיעה לטובה אז גם נניח מישהו כמו שמאילוב או טוהר בוטבול או לא יודע מי ישיגו משמעותית יותר מדירוגי הפתיחה שלהם, אבל בפועל, הם הגיעו פחות או יותר למה שהיה צפוי מהם, אותו דבר לגבי יואב כהן או השחיינים.

בקיצור, את הכסף סופרים במדרגות, אם המצב היה זהה רק שמוקי היה לוקח את המדליה ולא סמברג זו הייתה נראית כמו אולימפיאדה מאוד הגיונית ורגילה ועומדת בציפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 5:20 pm 
Hall of Famer

אני חושב שגם השחיינים הגברים כהכללה הפתיעו עד כה (וברור שהם לא יכולים להימדד בהקשר של מדליה/גמר)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 5:30 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
בפרט בג'ודו, ראינו אתמול פחות או יותר במשקל של מוקי שבערך כל מי שסומן ש"אמור להביא מדליה" - כשל בכך. בענפי הקרבות שמשלבים גם שיטת נוק-אאוט וגם שכל טעות רגעית יכולה להיות מלווה בהדחה - השונות מאוד גבוהה לטעמי, ואלא אם אתה טדי רינר או משהו, גם לג'ודאים הטובים ביותר יש רק כמה עשרות בודדות של אחוזים (פחות מ-50% לדעתי כמעט בכל המקרים) לזכות במדליה.
הרי בשביל מדליה צריך סדר גודל לנצח 4 קרבות מתוך 5 (כמובן תלוי כמות משתתפים והגרלה, אבל לרוב זה המצב באם אתה מנצח את השניים הראשונים), וגם אם אתה נניח פייבוריט (בממוצע) בסיכוי של 60-70% בכל הקרבות (שזו הגזמה ממש אופטימית בעיניי בתור הכללה, לרוב) - הסיכויים הם לרעתך. זו פשוט סטטיסטיקה.

פלצ'יק באופן ספציפי אגב מתחיל בשמינית הגמר.
אז אני אשקלל לצורך זה את המודל התיאורטי - נניח יש לו 70% לנצח בשמינית, 60% ברבע (שם כבר הוא יכול לפגוש עוד מדורג גבוה תיאורטית אני מניח), 50% בחצי (האמנם? אין לי מושג האם זו הערכה סבירה, אולי הוא אנדרדוג מובהק מול חלק מהיריבים הפוטנציאליים - אין לי הידע המקצועי לקבוע זאת). זה אומר שהסיכוי שלו לעלות לגמר לצורך הפשטות (כלומר בהכפלת ההסתברויות הנ"ל) זה סביב 20%.
נניח יש עוד 10% לעשות מסלול של שמינית-רבע-חצי-ניצחון בקרב על הארד, ועוד 5% (כי מידלתי שהוא פייבוריט ברבע) למסלול של שמינית-רבע-2 ניצחונות בבית ניחומים.
אז נניח סך הכל סביב 35% למדליה, וזה עוד בהינתן שהוא לא נפצע תוך כדי או משהו (גם לזה הסתברות מסוימת), וגם קצת בזכות העובדה שמתחיל ישירות בשמינית הגמר (כי כבר ראינו שאפשר להפסיד לכמעט כל אחד, ודברים לא צפויים קורים - וזה היה נוגס עוד קצת בכל האחוזים לתרחישים השונים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 5:40 pm 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:
בקיצור, עד כה מנקודת מבט ישראלית זו אולימפיאדה בינונית מינוס במקרה הטוב, עם התלהבות התחלתית מוגזמת להפליא.

פלדרמאוס על הקווים.

זו מסקנה מאוד מוזרה. אם כבר, לאור העובדה שרוב הסיכויים שלא נשיג עוד מדליה, ההתלהבות ההתחלתית כנראה לא הייתה מספקת.

הממ, נדמה לי שאתה מפספס. התחושה של אנשים היתה, ואתה יכול לראות דוגמה בדבריו של ראי, שאם כבר ביום הראשון הבאנו מדליה לא צפויה אז אפשר לצפות לסוג של אולימפיאדת שיא.

אם האולימפיאדה הזאת תסתיים עם מדליית ארד אחת, זה יהיה כשלון די ברור, בעיקר כשעד כה מאז סמברג יש רק אכזבות למעט הנבחרת בשחייה.

ולכן היה צריך להתלהב עוד יותר מהמדליה הבודדת שלנו בים של אכזבות.

אלא שההתלהבות לא היתה מעצם זכייה במדליית ארד בספורט הזניח הזה, היא היתה "וואו תראו איך התחלנו זו תהיה אולימפיאדת שיא!" כמובן בתוספת השראה לנשים בעולם וללוחמות העם היהודי.

זה סתם טיעון גרוע לוגית ואתה לא אוהב לטעון טיעונים גרועים לוגית.

אם היו עוד 2 מדליות עד עכשיו היית יכול לומר תראו את ההתלהבות המפגרת ממדליית ארד בספורט זניח. דיי עם הפרובנציאליות.
אם אין עוד מדליות אתה אומר תראו את ההתלהבות המפגרת ממדליית ארד אנחנו עלובים בספורט.

אפשר לטעון שההתלהבות היא מפגרת, אבל שאר ההצלחות או אי ההצלחות של הנבחרת לא משנה בכלום את הטיעון שלך. אם כבר, בעיני, חוסר ההצלחה של הנבחרת (כי מה לעשות, אנחנו לא טובים בספורט וההשקעה בספורט מאוד נמוכה, בצדק או לא בצדק) הופכת מדליה לאירוע ששווה לחגוג ולכן כל הצורך הזה להראות כמה זה זניח היא מטופשת.

בעיני אתה מוכיח את הנקודה שלי. והעיניים שלי דבש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 6:38 pm 
Hall of Famer

אני רואה שנדבקת מנורטון.

להגיד על משהו "גרוע לוגית" לא עושה אותו גרוע לוגית, צריך נימוקים.

הטיעון שלי ללא רבב. מה זה "אם היו מדליות היית יכול לטעון". אתה רואה כאן את האנשים שעושים לך חשבון כמה מדליות יש בשליש אולימפיאדה, זה רק מוכיח שהמדליה ביום הראשון פיתחה ציפיות לאולימפיאדת שיא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 6:47 pm 
Senior

אבל לא טענת את זה פעם אחת עד עכשיו.
טענת שוב ושוב ושוב שהענף איזוטרי וההישג לא מרשים לכן לא צריך לחגוג אותו יותר מדי. ועוד הערת לגבי לאומנות ופטריוטיות. אף אחת מההודעות שלך לא הייתה לגבי היחס שבין זכיה במדליה ביום הראשון לבין כמות המדליות הכללית.

ועכשיו אתה טוען שישראל כושלת באולימפיאדה ולכן לא היה צריך לחגוג את 'אולימפיאדת השיא', למרות שכל הדוגמאות שנתת בזמן אמת היו על חוסר הפורפורציה לגבי אבישג סמברג ופועלה למען העם היהודי.

אלו שתי טענות סותרות לחלוטין. אם ישראל כושלת, היא חייבת לחגוג מדלייה שזה מאורע כל כך נדיר עבורה.

אני דיי מסכים עם הטענה השניה שלך, היא רק סותרת את הראשונה, לכן הראתי את כל הרבב בה כבר לפני שבוע. אם היית מקשיב לי אז, לא היית בברוך הזה עכשיו. בגדול פשוט כדאי לך להסכים איתי תמיד, זה ישפר משמעותית את האחוזים שלך. זה מה שיאניס עשה במשחק 6.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ד' יולי 28, 2021 6:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 6:49 pm 
Hall of Famer

לאומית2021 כתב:
, בשחיה קבלת החלטות מטומטמת הצליחה לחרבן לגורבנקו מקום 5 פלוס מינוס בגמר ה-200 מעורב,

בטח קבלת החלטות מטומטמת. אתה גם אמרת את זה לפני המשחים? נתנו לו לשחות את המשחים שבהם היא עומדת בכבוד. אז היא הפתיעה בגב. מה ציפית שיעשו? שימנעו משחיינית השתתפות היסטורית בגמר אולימפי? כי שחייניות כל יום מגיעות לשם? כי גורבנקו ב-200 מעורב הייתה מועמדת ודאית לגמר, אם לא למדליה? ברור שיש הרגשת החמצה מזה שגורבנקו כנראה הייתה עייפה מהגמר מכדי לתת את השיא שלה ב-200 מעורב, אבל לא חושב שהיה צריך לעשות את זה אחרת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא זוכר בשום מקום (בסלניוז לפחות) אמירה בנוסח "וואו זאת הולכת להיות אולימפיאדת שיא", כולל מה שאני אמרתי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:13 pm 
Senior

אפרופו תקשורת הספורט בישראל, מתוך הכתבה של ספורט5 על נבחרת הבייסבול:

ציטוט:
יחסי ההימורים
ישראל, לאלה שפחות מעורים בפרטים, מגיעה לטורניר מהמקום ה-24 בעולם - בעוד האחרות נעות בין מקומות 1 ל-7. כיאה לכך, הנבחרת שלנו קיבלה את הסיכוי הנמוך ביותר לזכות בטורניר. בפער. למעשה, ישראל קיבלה סיכוי של 1 ל-3,000 לזכות בזהב - פי 5.5 מהרפובליקה הדומיניקנית, הנבחרת עם הסיכוי החמישי בטיבו לנצח ופי יותר מ-17 מיפן, הנבחרת עם הסיכוי הטוב ביותר לזכות בזהב.

לפי הכתבה המאוד איכותית הזו, ישראל עם 1:3000 לזכות בזהב, הרפובליקה הדמוניקנית עם 1:550 ויפן הפייבוריטית עם 1:176. עזבו אתכם ביטקוין, תמכרו את הבית ותהמרו על בייסבול.

כמובן שאלו אודס אמריקאים, ישראל +3000, כלומר 1:30. הרפובליקה הדומינקנית 1:5.5 וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:23 pm 
Hall of Famer

נתנו לישראל 1:30 לנצח את הטורניר הזה? בעיני זה ממש מחמיא. אבל לא הייתי שם שקל ביחס כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:25 pm 
Hall of Famer

יובל, יש odds לזכייה במדליה כלשהי?
(שנדע לשם ויכוחים עתידיים כאן בפורום...)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:29 pm 
Senior

בייסבול זה משחק עם שונות מאוד גבוהה ויש רק 6 קבוצות. זה לא יחס מוצלח, אבל סתם הצחיק אותי הטמטום של הכתבה.

אם מעניין מישהו בייסבול ארחיב יותר על המשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:32 pm 
Hall of Famer

לפחות הצליחו לשבור את המיטה במלון שלהם בקפיצות ולהעלות לטיקטוק. אי אפשר לומר שלא התערו בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:34 pm 
Senior

shmueliki כתב:
יובל, יש odds לזכייה במדליה כלשהי?
(שנדע לשם ויכוחים עתידיים כאן בפורום...)

בבייסבול? לא רואה בשום בוק שאני מכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 7:52 pm 
Sophomore

שמעתי ברדיו ראיון עם מישהו מנבחרת הבייסבול והוא טען שיש לנו סכוי די טוב למדליה, לא סתם באנו לטוקיו, כל מה שצריך זה לנצח את הקוריאנים ומשם נגיע למדליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 8:03 pm 
Senior

אני לא יודע איפה זה עומד במדד הפטריוטיות/לאומנות/גזענות אבל הפרויקט של נבחרת הבייסבול דיי מטופש בעיני.
לכמעט כל הנבחרת אין שום קשר לישראל.

זה לא מטופש כמו נבחרת רכיבת הסוסים, אבל עדיין בצמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 8:43 pm 
Hall of Famer

אבל זה בדיוק מה שאיגוד הבייסבול העולמי רצה. לכן הוא קבע את החוקים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 10:57 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
לאומית2021 כתב:
, בשחיה קבלת החלטות מטומטמת הצליחה לחרבן לגורבנקו מקום 5 פלוס מינוס בגמר ה-200 מעורב,

בטח קבלת החלטות מטומטמת. אתה גם אמרת את זה לפני המשחים? נתנו לו לשחות את המשחים שבהם היא עומדת בכבוד. אז היא הפתיעה בגב. מה ציפית שיעשו? שימנעו משחיינית השתתפות היסטורית בגמר אולימפי? כי שחייניות כל יום מגיעות לשם? כי גורבנקו ב-200 מעורב הייתה מועמדת ודאית לגמר, אם לא למדליה? ברור שיש הרגשת החמצה מזה שגורבנקו כנראה הייתה עייפה מהגמר מכדי לתת את השיא שלה ב-200 מעורב, אבל לא חושב שהיה צריך לעשות את זה אחרת.

קודם כל עובדתית היא הלכה ודעכה ממשחה למשחה.
עובדה נוספת - 200 מעורב זה המשחה שאמור להביא אותה לטופ העולמי ושדיברו על גמר לפני טוקיו אף אחד לא דיבר על 100 גב אלא על ה-200 מעורב. השיא שלה, עם שיפור קל שווה מקומות 5-6 ואם היתה משפרת קצת יותר, מה שלא בלתי אפשרי לאור גרף השיפור שלה, יכלה אפילו בתרחיש מסוים לאיים על מדליה.
לגבי ה"למה אתה לא אמרת את זה לפני המשחים", אני אוהב את זה כי זה מאותה משפחה של "אין לנו זכות להסתלבט על מקום 40 באולימפיאדה, אתה בטח מקום 40 בעולם בעבודה שלך".
אז לא, צר לי שלא בדקתי לעומק את הלו"ז, להבא אפיק לקחים על מנת שאוכל ליידע אותך בדעתי גם לפני המשחה. רק אציין שאני, בניגוד למאמן שלה, גם לא מקבל כסף על זה..ושוב, במבחן התוצאה להעמיס עליה בגיל 17 באולימפיאדה הראשונה 3 משחים (במקור היה אמור להיות 4) התברר כהחלטה רעה. אז אנחנו יכולים לדבר על מבחן התוצאה, התפקיד של המאמן שלה זה להפעיל קומון סנס ולצפות את הדברים, בזה הוא נכשל. נראה לי שאין ספק שאם היתה מתרכזת ב-200 מעורב היתה מגיעה ליותר ממקום 8 המאוד מכובד כשלעצמו אבל לא במשחה החזק שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 10:57 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אבל לא טענת את זה פעם אחת עד עכשיו.
טענת שוב ושוב ושוב שהענף איזוטרי וההישג לא מרשים לכן לא צריך לחגוג אותו יותר מדי. ועוד הערת לגבי לאומנות ופטריוטיות. אף אחת מההודעות שלך לא הייתה לגבי היחס שבין זכיה במדליה ביום הראשון לבין כמות המדליות הכללית.

ועכשיו אתה טוען שישראל כושלת באולימפיאדה ולכן לא היה צריך לחגוג את 'אולימפיאדת השיא', למרות שכל הדוגמאות שנתת בזמן אמת היו על חוסר הפורפורציה לגבי אבישג סמברג ופועלה למען העם היהודי.

אלו שתי טענות סותרות לחלוטין. אם ישראל כושלת, היא חייבת לחגוג מדלייה שזה מאורע כל כך נדיר עבורה.

אני דיי מסכים עם הטענה השניה שלך, היא רק סותרת את הראשונה, לכן הראתי את כל הרבב בה כבר לפני שבוע. אם היית מקשיב לי אז, לא היית בברוך הזה עכשיו. בגדול פשוט כדאי לך להסכים איתי תמיד, זה ישפר משמעותית את האחוזים שלך. זה מה שיאניס עשה במשחק 6.

שמע, אתה לא רע בתור כתבנו לענייני איזוטריה וחישוב יחסי הימורים וסטטיסטיקה, אני מציע שתישאר שם ולא תנסה לזלוג ללוגיקה, אם כבר אתה בעניין של ביאה מחודשת אז גם במסעדות היה לך מה לתת.

מה הבעיה לטעון משהו בפעם הראשונה, ואיפה לעזאזל הסתירה?

החגיגות על סמברג היו ברובן טרמפ לאומני משולב בבורות ספורטיבית וחוסר פרופורציה כללי. מההודעה הראשונה בנושא אני כותב שאנשים לא יודעים איך משיגים ניקוד בטאקוונדו. אז כן, הן היו פאתטיות בגלל לאומנות וחוסר פרופורציה בעיקר, אבל מה שהערתי אחר כך זה שההופעות המאכזבות של המשלחת מורידות לקרקע גם את אלה שהיו בטוחים שאנחנו לקראת הופעת שיא ספורטיבית.

לגבי השטות הזאת של "אם ישראל כושלת היא חייבת לחגוג מדליה שזה מאורע נדיר", ובכן זו כזו שטות שאני נותן לך קרדיט שאתה מטריל או שהתפלק לך, ורק אם תתעקש להשאר בלוגיקה במקום לחזור לסטטיסטיקה, הימורים, איזוטריה ומסעדות, אטרח להשיב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 11:01 pm 
Hall of Famer

רק ששוב, לא זוכר שמישהו - לפחות בסלניוז - חגג אולימפיאדת שיא אחרי המדליה של סמברג.

אם כבר חוזרים לאבישג סמברג - עוד מישהו שמע את הראיון המקריפ למדי של רזי ברקאי איתה בבוקר אחרי המדליה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 11:33 pm 
Hall of Famer

אתה דיברת על הלחץ שיורד מהמשלחת ורוני חישב הישגים לפי חלק יחסי של אולימפיאדה, ודרך אגב זה טבעי לגמרי להתלהב ולצפות להישגים כתוצאה מהתחלה מוצלחת-רק שלעתים הדיעבד מראה שההתלהבות היתה מוגזמת.

זה קורה כל הזמן בענפי הכדור הפופולריים-תחשוב כמה פעמים שחקן נתן כמה הופעות מדהימות, קשרו לראשו כתרים של ציפיות ואחרי זה הוא התגלה כבינוני או כפלופ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 11:38 pm 
Junior

אני לא יודע עדיין להגיד אם האולימפיאדה מאכזבת או לא, מן הסתם זה תלוי גם איך מודדים.
אם מודדים ביחס למדליות אז היו שני מועמדים למדליה שאכזבו ואת סמברג שהפתיעה. נראה מה יהיה עם פלצ'יק, דולפוגיאט, צ'מטאי ואשרם. הם כולם מועמדים למדליה (מי יותר ומי פחות) אבל אני לא חושב שמישהו מהם פייבוריט.
אם מודדים את ההישגים של כל ספורטאי אינדיבידואלית אז זה כבר יותר קשה.
בכל אופן אם בברצלונה 92 היינו שומעים שכעבור 30 שנה אנחנו עדיין נאבקים על מדליה או שתיים באולימפיאדה אני חושב שזה היה די מאכזב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 11:39 pm 
Hall of Famer

כשירות לציבור הנה מה שכתבתי:
ציטוט:
מענייין מה יעשה הדבר הזה, מדליה על היום הראשון, להמשך. הרי תמיד האולימפיאדה של ישראל נמדדת דיכוטומית - יש מדליה או אין. בריו חיכינו וחיכינו אחרי שבלונדון לא לקחו כלום, וגם בבייג'נג נשמה לי שהמדליה של צוברי הגיעה הימים האחרונים. ועכשיו יש מדליה על היום הראשון. בקיצור, יורד הלחץ מהאחרים בקטע של "עוד אין מדליה לישראל, חייבים להביא אחרת הכל יהיה כשלון".

אם מהתהייה הזו אתה מזהה תחזית לאולימפיאדת שיא, או למצער חגיגה על השיאים שבוא יבואו, אתה עושה זאת על אחריותך בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 11:41 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
אני לא יודע עדיין להגיד אם האולימפיאדה מאכזבת או לא, מן הסתם זה תלוי גם איך מודדים.
אם מודדים ביחס למדליות אז היו שני מועמדים למדליה שאכזבו ואת סמברג שהפתיעה. נראה מה יהיה עם פלצ'יק, דולפוגיאט, צ'מטאי ואשרם. הם כולם מועמדים למדליה (מי יותר ומי פחות) אבל אני לא חושב שמישהו מהם פייבוריט.
אם מודדים את ההישגים של כל ספורטאי אינדיבידואלית אז זה כבר יותר קשה.
בכל אופן אם בברצלונה 92 היינו שומעים שכעבור 30 שנה אנחנו עדיין נאבקים על מדליה או שתיים באולימפיאדה אני חושב שזה היה די מאכזב.

לצאת מהאולימפיאדה עם מדליית ארד או שתיים לבטח יהיה כשלון. אני מאמין שגם היחידה לספורט הישגי לא תראה בזה איזה הישג.

זו גם בדיוק הבעייה עם ההגדרה שלנו את עצמנו כ"אימפריית ג'ודו". אימפריית ג'ודו לא יוצאת מטורניר הג'ודו האולימפי, במקרה הטוב, עם שתי מדליות ארד וקוראת לזה הצלחה (ראה החגיגות בריו). הג'ודו בארץ בולט מעל הסחלע הכללי של הספורט הישראלי במשך תקופה ארוכה, את זה אי אפשר לקחת ממנו. ברמה העולמית אנחנו כוח שלא ראוי לזלזל בו, אבל ממש לא אימפריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: