סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 4:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 1:27 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
בתקווה שאפשר לעבור מ-"נדבהכהן לא התרשם מההישגים העלובים שלכם" חזרה לאולימפיאדה, היום ב-13:00 שעון יהודונים ישראל מתחילה את טורניר הבייסבול. מעניין אותי כמה אנשים באמת יצליחו לצפות באירוע הזה.

ג'ון מוסקוט יהיה הפיצ'ר הפותח של ישראל. ויקיפדיה יודעת לספר שאבא שלו למד בישיבה ויש לו משפחה באפרת. מוסקוט היה פרוספקט של סינסנטי ואפילו הגיע למייג'ורס ופתח ב-5 משחקים, אבל פציעות בכתף + טומי ג'ון (ניתוח מאוד נפוץ אצל פיצ'רים בעקבות קריעה של הרצועה במרפק) ופרש בגיל 27.

באופן משעשע אני מכיר לא מעט מהסגל הקוריאני כי בשיא הקורונה הליגה הקוריאנית היה הספורט המקצועני היחיד שהתקיים בעולם. אחסוך ממכם שמות קוריאניים אבל הליגה עצמה היא ברמה סבירה (אני חושב שאפשר להשוות אותה לרמה הכי גבוהה של המיינור ליגס בארה"ב). פחות טובה מהליגה היפנית. קוריאה מקום שני בסיכויי הזכיה אחרי יפן הפייבוריטית.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ה' יולי 29, 2021 4:18 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 2:45 am 
Senior

עוד ענף שמתחיל היום זה גולף. כפי שכתבתי קודם ג'ון ראם הספרדי והמדורג 1 בעולם לא ישתתף בגלל הדאבל קורונה שלו. גם ברייס דהשמבו, המדורג שישי, שהוא שווה ת'רד בפני עצמו, לא ישתתף עבור האמריקאים בגלל קורונה (לאור חיבתו הגדולה לטראמפ אני מהמר שהוא לא מחוסן). אני לא סגור מה שיטת ההעפלה ולא טרחתי לבדוק, אני כן יודע שהמקסימום הוא 4 פר מדינה.
גולף חזר לאולימפיאדה רק בריו אחרי 100+ שנה. בריטניה זכו בזהב עם ג'סטין רוז, שוודיה בכסף וארה"ב בארד. אף אחד מהמדליסטים בריו לא העפיל לטוקיו.

האמריקאים עדיין פייבוריטים למדליות [8 מתוך 10 המדורגים ראשונים בעולם הם אמריקאים ושני הלא אמריקאים לא משתתפים באולימפיאדה] עם קולין מוריקאווה בן ה-24 (בן לאבא יפני) שזכה בשנה שעברה ב-PGA צ'מפיונשיפס והשנה בבריטיש אופן (שניים מארבעת המייג'ורס, כמו בטניס). זאנדר שאפל וג'סטין תומאס האמריקאיים במקום השני והשלישי בסיכוי הזכיה.

גולפאים מעניינים אחרים:
- רורי מקלרוי בן ה-33 לא בכושר שיא אבל הוא עדיין אחד הגולפאים הטובים בעולם. דורג ראשון בעולם במשך שנתיים שלמות בעבר. רורי הוא צפון-אירי, מה שהשאיר לו את האפשרות לבחור בין לייצג את בריטניה או את אירלנד. כפי שאפשר לנחש ההחלטה לוותה בלא מעט עניין תקשורתי. רורי ייצג את אירלנד.
- הידאקי מאטסויאמה היפני בן ה-29 זכה השני במאסטרס, הטורניר החשוב ביותר בגולף. ההשערות היו שהזכייה הזו שווה מאות מיליונים עבור הידאקי לאור העניין בגולף ביפן. זהב באולימפיאדה יעלה אותו לרמת הקיסר.
- ויקטור הובלנד הנורווגי בן ה-23 מדורג ראשון מבין הלא אמריקאיים בתחרות. ברוב סוכניות ההימורים הוא בעל הסיכויים הכי גבוהים מבין הלא אמריקאיים לזהב.
- סי וו קים וסאנג-ג'יי אים הקוריאנים הם גולפאים מוצלחים ב-PGA. בנוסף יש להם תמריץ מיוחד להביא מדליה - זכיה תפטור אותם משירות צבאי, שהם מחויבים לעשות כרגע.

השונות בגולף גבוהה וגם בריטניה (פול קייסי, טומי פליטווד), קנדה (קוני קונורס), מקסיקו (אברהם אנסר) ואוסטרליה (קאם סמית', מארק ליישמן) יכולות לקוות למדליה.

[עריכה - יש גם טורניר נשים כמובן אבל לצערי אני בור מוחלט בגולף נשים]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 6:37 am 
Senior

פיטר פלצ'יק הישראלי יילחם בסיבוב השני נגד אהרון וולף היפני. הגיוני סה"כ

פלצ'יק גירד ניצחון לא מאוד מרשים מול המונגולי והוא כבר ברבע הגמר. נראה שאין הרבה מתמודדים בין 90 ל-100 קילו. אם אני מבין נכון זה מבטיח מקום בבית התנחומים, שזה כל מה שאנחנו רוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 7:04 am 
Senior

אהרון מנצח דיי בקלות לעין המומחית שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 7:07 am 
Hall of Famer

גם פיטר פלצ'יק בבית הניחומים, שזה לא מאוד מפתיע לאור היריב שהוא קיבל ברבע הגמר, אבל גם היריב שלו בבית הניחומים לא בדיוק קוטל קנים, יהיה לו קשה להביא מדליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 7:23 am 
Sophomore

rony כתב:
גם פיטר פלצ'יק בבית הניחומים, שזה לא מאוד מפתיע לאור היריב שהוא קיבל ברבע הגמר, אבל גם היריב שלו בבית הניחומים לא בדיוק קוטל קנים, יהיה לו קשה להביא מדליה.

באולימפיאדה אין קוטלי קנים בשלבים האלה, פיטר גם הוא עשה דבר או שניים, מדורג לפני היפני ולפני הקנדי ועדיין קרב שלם לא הצליח להכניס התקפה ונראה ממש עלוב. זה היה אחד הקרבות הכי חלשים שראיתי ממנו, מה שנקרא הגיע לשיא בזמן הנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 7:44 am 
Hall of Famer

ב-470 לעומת זאת קורים דברים קצת משונים. השייטות הישראליות סיימו שניות את השיוט הראשון, אחר כך 14 את השני, היום בבוקר עוד פעם 14 בשלישי ועכשיו הן שוב מדורגות שניות בשיוט הרביעי, בערך באמצע.

זה לא בדיוק מקבץ שיביא אותן למדליה כנראה, אבל עדיין יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 7:55 am 
Hall of Famer

ספיצ'קוב מנצחת את השיוט ה-10, אבל לפחות בינתיים זה לא עוזר לה יותר מדי כי אף אחד מאלו שלפניה לא פישלה במיוחד, אז היא סגרה קצת את הפער, אבל עדיין 32 נק' מהמקום השלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:16 am 
Hall of Famer

ספיצ'קוב מסיימת שלישית (בפער של שניה מהמקום השני) את השיוט ה-11, ושוב, עדיין לא מתקדמת יותר מדי כי היחידה מאלו שלפניה שמפשלת זה הצרפתיה, שבמקרה היא גם היחידה שלא ממש פישלה עדיין, אז יכולה להרשות לעצמה לזרוק את השיוט הזה בלי להפסיד ניקוד משמעותי והפער למדליה עדיין 26 נק'. היתרון הוא שעכשיו כל פישול של כל אחת משלושת הראשונות יעלה להן ביוקר, כל אחת מהן כבר זרקה שיוט עם 25-28 נקודות שליליות, אז כל תקלה שלהן בשיוט האחרון תהיה מאוד משמעותית לפני שיוט המדליות (שאותו בכל מקרה אי אפשר לזרוק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:34 am 
Hall of Famer

לאומית2021 כתב:
קודם כל עובדתית היא הלכה ודעכה ממשחה למשחה.
עובדה נוספת - 200 מעורב זה המשחה שאמור להביא אותה לטופ העולמי ושדיברו על גמר לפני טוקיו אף אחד לא דיבר על 100 גב אלא על ה-200 מעורב. השיא שלה, עם שיפור קל שווה מקומות 5-6 ואם היתה משפרת קצת יותר, מה שלא בלתי אפשרי לאור גרף השיפור שלה, יכלה אפילו בתרחיש מסוים לאיים על מדליה.
לגבי ה"למה אתה לא אמרת את זה לפני המשחים", אני אוהב את זה כי זה מאותה משפחה של "אין לנו זכות להסתלבט על מקום 40 באולימפיאדה, אתה בטח מקום 40 בעולם בעבודה שלך".
אז לא, צר לי שלא בדקתי לעומק את הלו"ז, להבא אפיק לקחים על מנת שאוכל ליידע אותך בדעתי גם לפני המשחה. רק אציין שאני, בניגוד למאמן שלה, גם לא מקבל כסף על זה..ושוב, במבחן התוצאה להעמיס עליה בגיל 17 באולימפיאדה הראשונה 3 משחים (במקור היה אמור להיות 4) התברר כהחלטה רעה. אז אנחנו יכולים לדבר על מבחן התוצאה, התפקיד של המאמן שלה זה להפעיל קומון סנס ולצפות את הדברים, בזה הוא נכשל. נראה לי שאין ספק שאם היתה מתרכזת ב-200 מעורב היתה מגיעה ליותר ממקום 8 המאוד מכובד כשלעצמו אבל לא במשחה החזק שלה.

אפילו ברמת הבדיעבד (כי ויתור על משחה גם יכל לגרום לה לא לעלות לאף גמר בתרחיש סביר - מה שהיה גורם בישראל לזעקות שוד ושבר), האם אותו מקום 6 תיאורטי נניח "עדיף" מאשר לסיים במקום 8 ו-10? האם הוא עדיף על פני לעלות לשני גמרים (ואפילו לסיים 8 בשניהם)?
אני לא חושב של"שחייה הישראלית" (עד כמה שזה מוגדר) יש "פריבילגיה" לוותר על סיכויים לגמר

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:39 am 
Hall of Famer

קטי פותחת חזק מאוד גם את השיוט האחרון להיום, ומובילה ב-100 מטר את השיוט החל משלב מוקדם.
מבלי באמת להבין משהו, נראה שהיום היא ב"All in" וסוג של Avoid the crowd שבה היא בוחרת אסטרטגיה וזוויות השונות מהאחרות (כדי להגדיל את השונות שלה באופן יחסי) - ובינתיים זה עובד.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:42 am 
Hall of Famer

עכשיו ממה שאני רואה תיקנו את השיוט ה-11, ביטלו את הפסילה של הצרפתיה, הכניסו אותה למקום השלישי וספיצ'קוב ירדה לרביעי בשיוט הזה. בשיוט ה-12 היא מובילה בינתיים אבל שוב, בלי פשלות של היריבות שלה, אז זה לא ממש עוזר ואם לא יקרה משהו דרמטי לפחות לשתיים או שלוש מהיריבות שלה, אז אחרי השיוט הזה גם את הסיכוי התיאורטי למדליה היא תאבד אפילו אם היא תנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:52 am 
Hall of Famer

ספיצ'קוב ניצחה את השיוט, אבל אם לא יהיו פסילות של אחת משלושת הראשונות אז סופית אין מדליה, במקסימום היא תצליח לגרד מקום רביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:57 am 
Senior

כן אבל אם מחשבים רק מהיום היא מקום ראשון!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:00 am 
Sophomore

בית ניחומים בשייט, מדליות על דירוג יומי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:03 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
קטי פותחת חזק מאוד גם את השיוט האחרון להיום, ומובילה ב-100 מטר את השיוט החל משלב מוקדם.
מבלי באמת להבין משהו, נראה שהיום היא ב"All in" וסוג של Avoid the crowd שבה היא בוחרת אסטרטגיה וזוויות השונות מהאחרות (כדי להגדיל את השונות שלה באופן יחסי) - ובינתיים זה עובד.

הדבר דומה לקבוצה שמנצחת את המחצית השניה ב-10 נקודות אחרי שבמחצית פיגרה ב-30.
כפי שקורה תמיד בתחרויות האלה, הראשונות (הסינית, בריטית, צרפתיה) הגיעו ליום הזה בפער גדול מהאחרות ובמטרה אחת ויחידה - לאו דווקא להגיע ראשונות אלא לשמור אחת על השניה, האחרות, ספיצ'קוב במקרה זה, ניצלה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:03 am 
Hall of Famer

בכלל, כל שיוט המדליות יהיה כמעט לפרוטוקול, הפער בין השלישית לרביעית הוא 22 נקודות כך שהמדליסטיות כבר סגורות והדבר היחיד שעוד יכול להשתנות זה סדר המדליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:10 am 
Hall of Famer

לאומית2021 כתב:
קודם כל עובדתית היא הלכה ודעכה ממשחה למשחה.
עובדה נוספת - 200 מעורב זה המשחה שאמור להביא אותה לטופ העולמי ושדיברו על גמר לפני טוקיו אף אחד לא דיבר על 100 גב אלא על ה-200 מעורב. השיא שלה, עם שיפור קל שווה מקומות 5-6 ואם היתה משפרת קצת יותר, מה שלא בלתי אפשרי לאור גרף השיפור שלה, יכלה אפילו בתרחיש מסוים לאיים על מדליה.
לגבי ה"למה אתה לא אמרת את זה לפני המשחים", אני אוהב את זה כי זה מאותה משפחה של "אין לנו זכות להסתלבט על מקום 40 באולימפיאדה, אתה בטח מקום 40 בעולם בעבודה שלך".
אז לא, צר לי שלא בדקתי לעומק את הלו"ז, להבא אפיק לקחים על מנת שאוכל ליידע אותך בדעתי גם לפני המשחה. רק אציין שאני, בניגוד למאמן שלה, גם לא מקבל כסף על זה..ושוב, במבחן התוצאה להעמיס עליה בגיל 17 באולימפיאדה הראשונה 3 משחים (במקור היה אמור להיות 4) התברר כהחלטה רעה. אז אנחנו יכולים לדבר על מבחן התוצאה, התפקיד של המאמן שלה זה להפעיל קומון סנס ולצפות את הדברים, בזה הוא נכשל. נראה לי שאין ספק שאם היתה מתרכזת ב-200 מעורב היתה מגיעה ליותר ממקום 8 המאוד מכובד כשלעצמו אבל לא במשחה החזק שלה.

ואם היא הייתה שוחה רק את המשחה החזק שלה, אני בטוח שהיינו שומעים ממך על קבלת החלטות מטומטמת, שלא נתנו לילדה בת ה-17 להתנסות ולצבור ביטחון במשחה נוסף אחד לפחות לפני שהיא קופצת למים במשחה החזק שלה ומי חשב שילדה בת 17 תוכל להכיל את ההתרגשות במשחה הראשון שלה באולימפיאדה דווקא במשחה החזק ביותר שלה.
עשו עם גורבנקו מה שעושים בדר"כ עם שחיינים. נותנים להם כמה משחים, כדי שירגישו את המים, שיתרגלו לתחרות, ללחץ. ואופס קרתה תקלה. במקום לעוף כמו שהיא היתה צריכה בחצי גמר של הגב, ואז היה לה יום שלם לנוח ולהתכונן למקצה החזק ביותר שלה, היא הפתיעה ועלתה לגמר. ואז מה עושים? לא נותנים להתחרות בגב? דרך אגב, זה לא שהיא טבעה ב-200 מעורב. סיימה מקום 10 במרחק מאד מאד קטן מהגמר. הילדה בת 17, רשמה אולימפיאדה מאד מאד מוצלחת בעיני, הגיעה לגמר אולימפי. לא רואה שום בעיה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:10 am 
Hall of Famer

סן מרינו היא מדינת סף מדליה אולימפית. ירי נשים.

זהו. ארד אולימפי בירי צלחות חרס לנשים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:17 am 
Senior

זו לא מחשבה מאוד עמוקה או מבוססת, אבל אני לא אוהב את המקצועות שבנויים על פעולה אחת (לא -כזו- מסובכת) שצריך לבצע עשרות פעמים.

חץ וקשת, קליעה וכו'. אני מניח שעם אימון הרבה מאוד אנשים יכולים להשיג 10 בחץ וקשת או בירי. כמובן שהפער בין זה לבין להיות ספורטאי הוא עצום, אבל הפעולה היא עדיין אותו דבר. זה לא שאפשר להשיג יותר מ-10 בירייה בחץ וקשת. זה קצת כמו שבמקום כדורסל יהיה תחרות קליעות עונשין. גם באולינג זה ספורט דומה והאמת שמוזר לי שהוא לא ספורט אולימפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:20 am 
Senior

באופן מפתיע לבוסניה אין עדיין מדליה אולימפית אחרי 14 אולימפיאדות (קיץ וחורף).
גם לאלבניה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:45 am 
Hall of Famer

יואב כהן עם עוד שיוט סביר מסיים שישי את השיוט העשירי, כשהוא מסיים לפני שניים מתוך ה-5 שהיו לפניו, זה לא רע, אבל הוא יצטרך קצת יותר בשני השיוטים הבאים כדי להשאיר לעצמו סיכוי ריאלי לשיוט המדליות. מצד שני, הסיני שבמקום השביעי סיים לפניו וכבר די קרוב לעקוף אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 10:36 am 
Hall of Famer

כהן מסיים רביעי את השיוט ה-11 שזה טוב, אבל הסיני סיים שני ומוריד אותו למקום השביעי הכללי. כמו אצל ספיצ'קוב, גם כאן כל אלו שלפניו לא מפשלים יותר מדי, במיוחד השלישיה המובילה, אבל עם שיוט 12 טוב הוא עדיין יגיע עם איזשהו סיכוי לשיוט המדליות, המתחרים העיקריים שלו הם הצרפתי, האיטלקי, הפולני, הבריטי והסיני, אם כהן רוצה להיות בתמונה כדאי מאוד שהוא יסיים לפני כמה שיותר מבין אלו, רצוי מאוד כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 11:12 am 
Hall of Famer

כהן סיים 12 את השיוט ויגיע לשיוט המדליות בלי סיכוי למדליה (פער של 20 נק' ממקום שלישי), אולי יצליח להתקדם עוד מקום אחד או שניים עם קצת מזל, לא יותר מזה. בסך הכל די עמד בציפיות, נתן תחרות יציבה יחסית והוא הרבה יותר צעיר מכל היריבים שלו בצמרת, פוטנציאל מעניין לאולימפיאדת פריז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 11:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא ספרתי מדליות אבל נדמה לי שהשליטה היפנית בג'ודו דומיננטית מתמיד. לא זוכר דבר כזה. באולימפיאדות אחרות ראית גאורגים, רוסים, אוזבקים, מונגולים, צרפתים פה ושם. פה זה רק יפנים ויפנים. וקצת נשים מקוסובו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: