החתול יובב כתב:
לא יודע מאיפה אתה מניח שירושלים הציעה משהו ליפתח זיו וסורקין. לא היה על זה אפילו רבע לחשוש. יפתח זיו חתם במכבי ב-150 אלף דולר. את רומן סורקין מכבי השאירה לסוף אחרי שהחתימה את כל הסגל בתור סוג של פילר. היא לא התחרתה פה באמת מול שום גורם מקומי. ירושלים נראה שאפילו לא ניסתה להיכנס פה לאיזשהו בידינג שיגרום למכבי לעלות מחירים.
מילא זה, אבל כרגיל אפס ניסיון לדוג ישראלי מוכשרים ולהשאיל לקבוצה אחרת. אפס הבאות של מתאזרחים מבחוץ (למרות שהזרם נראה רדוד משהו בשנים האחרונות) לא ברור מה האסטרטגיה של המועדון חוץ מהמילים היפות של אורן עמיאל.
גם האסטרטגיה של חולון בעייתית. בעונה כמו לפני שנתיים שהיא לא תפגע בזרים מצבה יהיה לא מזהיר. גם לא כל כך מבין למה מצאו לנכון להחתים גם את בריסקר וגם את משגב שם. לגבי גלבוע, היה לה את שחקן השנה הישראלי והישראלים שלה היו מפוזרים יפה מאוד על עמדות והשלימו אחד את השני יפה מאוד. רכז מוביל, רכז מחליף לוחץ בהגנה, קלע, ארצי בסמול, חנוכי בעונה חלשה אבל איום מבחוץ וסרור כסנטר הגנתי מחליף מצויין.
דווקא מאוד ברורה ה"אסטרטגיה" של עמיאל בכל הקשור לישראלים. תסתכל על מי שהחתימו - וורקמן, אריאל, שגב, גרשון. כולם רול-פליירס בהגדרה, שחקנים שנותנים מאמץ ועובדה שחורה יותר מהשחקן הישראלי הממוצע. אף אחד מהם לא כוכב, אף אחד מהם לא מגיע עם ציפיות להוביל את הקבוצה או להיות שחקן יוצר מרכזי בהתקפה. זה בסדר שאתה לא מסכים עם הגישה הזו, אבל זה לא הופך אותה לחוסר אסטרטגיה.
יפתח זיו הוא אולי השחקן הישראלי היחיד שיכול להיות לו ערך מוסף אמיתי על פני השחקנים שהפועל החתימה. מכיוון שהוא חתם במכבי, הוא מין הסתם לא רלוונטי. סורקין למיטב זכרוני לא קיים כמעט בכלל בהגנה (אשמח לתיקון אם אני טועה), ואני מעדיף ששחקנים כאלה לא יהיו בקבוצה שאני אוהד.
"אפס ניסיון לדוג ישראלים מוכשרים ולהשאיל לקבוצה אחרת" - דווקא ניסו את זה כמה פעמים. לא זוכר דוגמא אחת מוצלחת.
והדוגמא של גלבוע בכלל מצחיקה. ה"קלע" שאתה מתייחס אליו הוא גרשון, לא? אותו אחד שההחתמה שלו בהפועל מעידה על העדר אסטרטגיה. אני מחבב את בניה סרור. האם הוא עדיף כסנטר הגנתי מחליף על שגב? האם ארצי וחנוכי כה שונים במהות מאריאל וורקמן? ההבדל היחיד הוא זיו. וממילא, ההצלחה של גלבוע בעונה החולפת היא קודם כל הזרים המאוד מוצלחים שהיא הצליחה להביא. אם היו נופלים בזרים, גם השבחים לסגל הישראלי היו פחותים בהרבה