סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 06, 2021 1:00 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ג'ף בזוס בחר עוד נוסע לטיסה המאויישת הראשונה של ניו שפרד לשולי החלל - בחירה מעניינת מאד.
וולי פאנק הייתה אחת ממה שנקרא Mercury 13, כלומר 13 נשים שעברו (בחברה חיצונית) מבדקים זהים לאלה שעשו הגברים שרצו להתקבל לתוכנית מרקורי, בזמן שנאסא לא קיבלו נשים. כשאני אומר "עברו" אני מתכוון עברו בהצלחה - הרבה ניסו.
פאנק, טייסת מנוסה עם כמעט 20000 שעות טיסה, נשארה בסביבה, הייתה המפקחת האשה הראשונה ב-FAA ומילאה עוד שורת תפקידים בקהילת התעופה בארה"ב. כשנאסא פתחה את סגל האסטרונאוטים שלה לנשים בשנות ה-70 פאנק ניסתה שוב ושוב להתקבל, ולא התקבלה.
היא היום בת 82, מה שאומר שבטיסה של בזוס היא תהייה האסטרונאוטית המבוגרת ביותר בהיסטוריה (אשה או גבר) - היא תשבור את השיא שמחזיק בו לא אחר מאשר ג'ון גלן בכבודו ובעצמו, שטס במעבורת החלל דיסקאברי ב-1998 בגיל 77. יש לה גם כרטיס (שהיא קנתה מכספה) לטיסה המסחרית הראשונה של ספייסשיפ 2 של וירג'ין גלקטיק, כשתגיע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 12, 2021 1:33 pm 
Hall of Famer

אז שלשום זה קרה - ריצ'רד ברנסון טס בעצמו, יחד עם עוד שלושה נוסעים, על ספייסשיפ-2 לשולי החלל. גובה של כ-88 קילומטר - זה אמנם לא נחשב "חלל" מבחינה רשמית, אבל זה כבר גובה שמאפשר לרחף בתא במיקרו-גרביטציה ולראות את כדור הארץ על עקמומיותו והיופי שלו.
הטיסה המריאה מספייספורט אמריקה, נמל החלל של וירג'ין גלקטיק בניו מקסיקו, ואחרי שחרור החללית והזמן הקצר בשיא הגובה שאתה לנחיתה בחזרה שם. הכל עבד פיקס, חוץ משודיר הוידאו שלפעמים הצ'טקמק. רגע נהדר בהיסטוריה של הטיסות לחלל.
ברנסון יודע להפיק הצגה ויודע להפיק משדר. כל עובדי וירג'ין גלקטיק מן הסתם היו שם, יחד עם לא מעט אסטרונאוטים לעתיד - אנשים שקנו או קיבלו כרטיסים לטיסות הבאות של החברה. סטיבן קולבר הנחה את המשדר ביוטיוב ברצינות הראויה, ואיתו הנחה בשטח כריס הדפילד - אסטרונאוט-לשעבר קנדי שעשה הרבה מאד ימים על תחנת החלל הבינלאומית ובשלב כלשהו גם פיקד עליה, ושהפך גם לכוכב יוטיוב עקב הסרטונים שפרסם על החיים בתחנת החלל והביצוע שלו ל"ספייס אודיטי" של דיוויד בואי שצולם בתחנה. בסוף הטיסה היה כמובן טקס כמו שברנסון יודע לעשות, שבו הוא וחבריו למסע קיבלו סיכות של אסטרונאוטים מהדפילד.
אז מה יש להגיד? אחרי שמנקים את כל הגימיקים שמסביב, זה עדיין רגע היסטורי ומעורר השראה לטיסות הנגישות לחלל. אני מאמין שכבר לילדים שלנו לטוס לחלל יהיה כמו שטיסות לחו"ל היו בשבילנו בשנות ה-70 וה-80 - לא משהו שעושים כל הזמן, אבל משהו שבהחלט כל אחד יכול לעשות.
חוץ מזה, ספייסשיפ-2 זה כלי יפהפה. נראה כאילו צנח לפה מסרט הוליוודי. החליפות שלבשו האנשים, שנועדו גם לשמש אותם בעת חירום ולשמור על חום הגוף שלהם, היו חליפות גמישות של "אנדר ארמור", לא פחות. ההמראה של החללית ממטוס באוויר זה דבר מרשים מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 12, 2021 1:51 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
קראתי באיזשהו מקום שברנסון תיכנן במקור לצאת לחופשה במלון בישראל אבל זה היה לו יקר מדי אז הוא התפשר על החלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 12, 2021 4:34 pm 
Hall of Famer

בדיוק חשבתי על זה גם כן. הרי לפני שנה וחצי הוא טס לישראל עם הטיסה הראשונה של וירג'ין אטלנטיק בקו לונדון - ת"א. אז מה זה בשבילו לטוס לחלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 20, 2021 8:22 am 
Hall of Famer

יום עמוס בחדשות חלל היום.
קודם כל, אתמול בלילה הייתה בעירה סטטית היסטורית ומוצלחת של המנועים של BN3 - הבוסטר המיועד של הסטארשיפ המסלולית של ספייסX.
במקביל הגיעו היחסים של החברה עם ה-FAA לשפל חדש, כשה-FAA הוציא לחברה מכתב שמבחינתו מגדל השיגור המסלולי שכבר הגיע לגובה 140 מטר - לא מאושר מבחינתה. במכתב נכתב באופן מפורש שהחברה בונה אותו at their own risk ושיש מצב שה-FAA יצוו פשוט להרוס אותו!

חוץ מזה היום ב-4 אחה"צ אמור להיות השיגור של ניו שפרד של בלו אוריג'ין לשולי החלל, עם ג'ף בזוס ונוסעיו על הסיפון.

והחדשות המשמחות מכולן - אחרי תקלת מחשב ארוכה שהשביתה אותו, טלסקופ החלל האבל חזר לפעול. אחרי מספר נסיונות הצליחו בנאסא להעביר את הפיקוד עליו למחשב הגיבוי שנמצא בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 20, 2021 4:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
נראה שבזוס שרד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 20, 2021 5:37 pm 
Hall of Famer

האמת שהיה מאד יפה לראות. השוט של ההמראה של ניו שפרד שמצולם מגבוה מאד יפה, גם בשיגורים הקודמים זה היה כך. מפתיע שספייסX לא מצלמים מזווית כזו.

כמובן שהסיפור המעניין פה הוא וולי פאנק, שסיפרתי את סיפורה. אני ממליץ לכולם לחפש כתבות עליה ביוטיוב, זה לא יאומן איזה גישה, שמחת חיים ואנרגיות יש לאשה הזו בגיל 82.

חבר הצוות הרביעי, אגב, יחד עם פאנק, בזוס ואחיו, היה אוליבר דיימן. ילד הולנדי בן 18 שרק עכשיו סיים י"ב. אבא שלו, בעל פירמת השקעות בהולנד, קנה לו את המקום על הטיסה כמתנת סיום בית ספר וזה עלה לו כולה 28 מיליון דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 03, 2021 6:15 pm 
Hall of Famer

הערב נסיון שני לבואינג לשגר את הסטארליינר שלה לתחנת החלל הבינלאומית בטיסת מבחן לא מאויישת.
רק לעשות ריקאפ - הנסיון הקודם, שהיה עוד בפברואר 2020 נכשל בצורה מפוארת. סטארליינר של אז הגיע לתחנת החלל אבל לא הצליח לעגון בגלל איזו בעיית תוכנה בשעון הפנימי שלו. כבר אז הם פיגרו אחרי המתחרה העיקרית שלהם - ספייסX כמובן, שטיסת demo 1 הלא מאויישת שלה עם הדראגון עברה בהצלחה מלאה עוד ב-2019 כולל עגינה וחזרה לכדור הארץ (הדראגון ההוא התפוצץ מספר שבועות אחרי זה בבדיקה אחרת שלא קשורה לסיפורנו).
בשנה וחצי שעברו מאז אותו כשלון בואינג עבדה כדי לנקות באגים מהמערכת, ובינתיים ספייסX כבר עשתה את demo 2, טיסת הדגמה עם צוות מצומצם (מה שפתח את הת'רד הזה) ועוד שתי טיסות עם צוות מלא לתחנת החלל, כלומר בואינג בפיגור גדול. עדיין, הצלחה שלה בטיסה הקרובה תייצר לה אפשרות לעשות טיסת דמו מאויישת בזמן הקרוב, ואם תצליח היא תייצר לנאסא אפשרות לבחור ספק פר טיסה לתחנת החלל, ליצור תחרות ולהוריד מחירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 12:20 am 
Hall of Famer

הספירה לאחור הופסקה, בואינג ותאגיד השיגור ULA הודיעו שהתגלתה בעייה בשסתום כלשהו במערכת ההנעה של סטארליינר. מכוונים לנסיון נוסף מחר.
מעניין איך בדיוק הם אמורים להתחרות בספייסX עם טיל שלא מתמחזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 5:22 pm 
Hall of Famer

ובזמן שבואינג מתבחבשת עם הסטארליינר, קורה ממש עכשיו משהו מעניין - ספייסX מרימה את הבוסטר העדכני של סטארשיפ, BN4, בתצורה מלאה עם לא פחות מ-29 מנועים, אל כן השיגור המסלולי שלה.
מה נראה הלאה? אולי מבחן בעירה סטטית של 29 מנועים? או שכבר ירכיבו עליו את ה-SN20 וילכו על שיגור מסלולי? בכל אופן יש תחושה של משהו גדול שמתקרב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 10:34 pm 
Hall of Famer

ולעומת זאת, בואינג דוחה שוב את שיגור הסטארליינר ללא תאריך חלופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 06, 2021 12:35 am 
Hall of Famer

והנה זה קורה ממש עכשיו!
סטארשיפ SN20 הוצאה אל כן השיגור ש-BN4 כבר מונח עליו, חוברה למנוף, ובזמן הקרוב היא תונף ותחובר ל-NB4. כנראה שבבוקר כבר תהייה לנו סטארשיפ ראשונה בתצורה מסלולית מלאה.
וואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 11:55 am 
Hall of Famer

אז בדחייה של יום, SN20 הורמה והונחה לזמן קצר על BN4 וראינו את סטארשיפ בתצורה המלאה במלוא הדרה, בזמן שמהנדסי ספייסX בדקו את ההתאמה של האחד לשני. אחרי זה SN20 הורמה שוב והונחה שוב ליד BN4.
אילון מאסק צייץ אחרי זה על כמה דברים שהם עוד רוצים לתקן או להוסיף, ונתן לו"ז של שבועיים.
מרגש, נראה שעוד ציון דרך גדול במסע האנושי אל החלל הולך ומתרחש מול עינינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 12, 2021 1:43 pm 
Hall of Famer

ובינתיים, המלחמה הדי מלוכלכת של ג'ף בזוס נגד הזכייה של ספייסX במכרז נאסא לחללית שתנחת על הירח במסגרת תכנית ארטמיס - מסתמנת כבעייה הקטנה של התכנית...
ה-inspector general של נאס"א, שאני מניח שמדובר במקבילה למבקר פנים, קובע בדו"ח שאין סיכוי שחליפות החלל שנאס"א מפתחת לאסטרונאוטים שינחתו על הירח יהיו מוכנות בזמן, כלומר ל-2024. כרגע הוא רואה את החליפות מוכנות הכי מוקדם באפריל 2025, בהנחה שלא יהיו עוד עיכובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 14, 2021 3:37 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ולעומת זאת, בואינג דוחה שוב את שיגור הסטארליינר ללא תאריך חלופי.

אתמול התברר שהדחייה של סטארליינר היא בגלל בעייה בשסתומים כלשהם במערכת ההנעה, וייקח להם "מספר חודשים" (!!) לתקן אותה.
איך הם רוצים להתחרות בספייסX, איך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 22, 2021 9:51 pm 
Hall of Famer

הלכלוך במאבק של ג'ף בזוס נגד ספייסX בעניין נחתת הירח ממשיך לעלות.
אחרי שה-GAO דחה את טענותיה של בלו אוריג'ין, בלו אוריג'ין הגישה תביעה לבית המשפט כדי לעצור את העבודה. הצדדים הסכימו שהמשפט יתנהל בהליך מזורז, בעוד שנאסא תפסיק את העבודה מול ספייסX בפרויקט הזה מיוזמתה עד סוף אוקטובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 03, 2021 7:21 pm 
Hall of Famer

ובינתיים נראה שהטיסה של ריצ'רד ברנסון לשולי החלל עצבנה את ה-FAA, שטוען שהטיסה חרגה מהמסלול המאושר לה וקירקע את וירג'ין גלקטיק על להודעה חדשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 04, 2021 8:00 pm 
Hall of Famer

עוד חברה עם שאיפות גדולות לעתיד היא Firefly, חברה מאוסטין טקסס, שניסתה אתמול לשגר בפעם הראשונה מטען למסלול עם טיל ה"אלפא" שלה. למרבה הצער הוא התפוצץ באוויר כ-2 וחצי דקות אחרי השיגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 11, 2021 10:27 pm 
Hall of Famer

בינתיים אנחנו מתקרבים לעוד ציון דרך היסטורי - Inspiration4, הטיסה האזרחית המלאה הראשונה בחלל. כלומר, טיסה שלא תכלול אף אסטרונאוט מקצועני.
הטיסה תצא, איך לא, על חללית דראגון של ספייסX, ותהייה טיסה מסלולית מלאה של 3 ימים מסביב לכדור הארץ.
המפקד שלה יהיה איש העסקים המיליארדר ג'ארד אייזקמן, בסך הכל בן 38, שעשה את הונו מחברה לסליקת תשלומים מקוונים. הוא גם טייס. שאר שלושת האנשים נבחרו על בסיס תרומה לקהילה על ידי אייזקמן ועל ידי וועדה של בית חולים לילדים שהטיסה משמשת לגיוס כספים עבורו.
כרגע השיגור מתוכנן ללילה בין רביעי לחמישי.
מי שרוצה מוזמן לעקוב אחרי הסדרה הדוקומנטרית בנטפליקס שעוקבת אחרי המשימה מתחילתה ועד זמן אמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 10:56 pm 
Hall of Famer

השיגור של Inspiration4 ההיסטורית בעוד כ-4 שעות, השידור של ספייסX ביוטיוב כבר התחיל, הצוות יצא אל הקהל ונכנס לרכבים שיסיעו אותם אל כן השיגור - טסלות כמובן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 16, 2021 2:07 pm 
Hall of Famer

השיגור עבר בהצלחה מלאה והכל עבר כמו שעון.
עוד כמה דברים מעניינים על הטיסה ההיסטורית הזו:
- המסלול שלה מאד גבוה (יחסית - זה עדיין נחשב low earth orbit). לא דבר שכיח בטיסות מאויישות, ובטח לא בטיסה כזו שלא מפוקדת על ידי אסטרונאוט מקצועני. גובה המסלול שלה הוא 575 ק"מ, יותר גבוה מטלסקופ האבל והרבה יותר גבוה מתחנת החלל הבינלאומית (בערך 400 ק"מ). זו הטיסה הכי רחוקה מכדור הארץ מאז 2009, הטיסה האחרונה של מעבורת החלל אטלנטיס.
- הדראגון שעליו טסו ארבעת האזרחים הוא אותו דראגון שהביא את הצוות המלא הראשון, "צוות 1", לתחנת החלל הבינלאומית. גם כאן, שימוש מחדש הוא שם המשחק.
- עד היום שוגרו דראגונים למסלול כדי להתחבר לתחנת החלל הבינלאומית, להעברת אספקה או אנשים. זו הפעם הראשונה שדראגון מאוייש משוגר למסלול שלא למטרה הזו, וכיוון שהוא עובר את גובה תחנת החלל הרי שזה שיא גובה עבור חללית דראגון, ובכלל עבור חללית פרטית מאויישת.
- כיוון שהדראגון לא מיועד הפעם לעגון בתחנת החלל הבינלאומית, אין לו צורך במנגנון עגינה באף שלו. בספייסX עשו משהו מגניב - בפעם הראשונה הם הוציאו את מנגנון העגינה והתקינו במקומו חלון ענק פנורמי בצורת חצי כדור על כל האף של הדראגון - לתת לארבעת הטסים נופים מדהימים מהחלל, וכיוון שהחלון הוא בצורת חצי כדור כלפי חוץ - גם יהיה להם הרבה יותר מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 12:02 am 
Hall of Famer

ועוד שיא ש-Inspiration4 עזרה לשבור: ארבעת אנשי הצוות שלה מביאים את כמות האנשים בחלל בו זמנית ל-14 - שיא כל הזמנים. אחד מעל השיא הקודם שנקבע מספר פעמים.
ארבעתם מצטרפים לשבעה אנשים שנמצאים בתחנת החלל הבינלאומית, ועוד שלושה טייקונאוטים סינים שנמצאים בתחנת החלל הסינית החדשה, טיאנהה, שנמצאת בבנייה.
המספר הזה יחזיק רק כמה ימים. אנשי Inspiration4 יחזרו לכדור הארץ בסוף השבוע, גם שלושת הסינים יחזרו כנראה לכדור הארץ בימים הקרובים, אולי כבר מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 17, 2021 10:24 am 
Hall of Famer

בינתיים עוד קצת חדשות מעניינות:
ויליאם שאטנר, הלוא הוא קפטן קירק ממסע בין כוכבים, טס רשמית לחלל (כלומר מעל קו קרמן) בחללית "ניו שפרד" של ג'ף בזוס. מאחר שהוא בן 90, הוא שבר את השיא הטרי של וולי פאנק מהטיסה האחרונה של בזוס, והפך לאיש המבוגר ביותר אי פעם בחלל.
שלושה טייקונאוטים סינים הגיעו לשלד תחנת החלל החדשה של סין, והולכים להיות שם לא פחות מ-6 חודשים. בכך הם יקבעו שיא חדש של שהות בחלל לטייקונאוטים סינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 27, 2021 11:12 pm 
Hall of Famer

ראש סוכנות החלל הרוסית רוסקוסמוס, דמיטרי רוגוזין, אמר היום שספייסX הוכיחה את עצמה והוא מרגיש בטוח לשים על דראגון קוסמונאוטים רוסים.
אחרי קרבות הטוויטר שלו עם אילון מאסק, אני מניח שזה עלה לו בבריאות...
מבחינת נאסא אלה חדשות נהדרות - נפתחת הדלת לחילופי מושבים, אסטרונאוטים על סויוז תמורת קוסמונאוטים על דראגון, ויצירת גמישות בשיגורים לתחנת החלל הבינלאומית בפחות כסף ובירוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 01, 2021 11:51 pm 
Hall of Famer

ואפרופו ספייסX ודראגון - שלשום היה אמור להיות שיגור נוסף של דראגון מאויש לתחנת החלל הבינלאומית.
נאסא החליטה לדחות אותו בגלל תנאי מזג אוויר - לא בקייפ קנאוורל, שם דווקא היה מזג אוויר מצוין. הבעייה הייתה באתרים האפשריים אליהם אמורה הדראגון לצנוח במקרה של abort מיד אחרי השיגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: