סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:20 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
stavs כתב:
מאסטר כתב:
שאלה מעניינת. איך זה ש-4 מיליון האנשים במדינה שלא התחסנו לקורונה עדיין איתנו? יש כאן את מגפת קץ האנושות לא? 90 אחוז מהחולים במצב קשה הם מחוסנים, אבל זה בטח לא יפריע לכם לשבח את עגל הזהב.
.

הווו יופי של נתון, אפשר לקבל אליו רפרנס? עד אז הוא יותר ממוטל בספק.
ואפילו לפני שתביא את הרפרנס, שווה להזכיר שכמעט כל החולים קשה הם בני 70+ אוכלוסיה שמחוסנת בלמעלה מ90%, ככה שכבר כאן יש הוכחה טובה לזה שהחיסון מוריד תחלואה קשה.
ואם נסתכל פה, גם נראה שכשמסתכלים על המספר פר 100,000 נפשות מחוסנים מלא מהווים בערך כ10% מהחולים קשה:
https://datadashboard.health.gov.il/COV ... natedByAge

ג'יזס, אני לא מאמין שהשקעתי את הכמה דקות בלכתוב את ההודעה הזו אפילו.

אז בעצם שיכנעו את העדר שהחיסון עובד ולא עובד במקביל? כי אם אני מבין נכון, יש כרגע קריאות גוועלד לחיסון שלישי וסגר רביעי בחגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:23 am 
Junior

sheky כתב:
זה מדהים, אני חושב שמאסטר באמת מאמין שהוא הוכיח שמסכות לא יעילות או שסגרים לא יעילים.

מאסטר, שאלה אישית ברשותך - במקצוע שלך אתה לא מתעסק בסטטיסטיקה/הסתברות או ניתוח big data, נכון?

שאלה אחת לי אליך - איך בשבדיה ביולי-אוגוסט-ספטמבר-אוקטובר 2020 ירד כמעט לאפס מספר המתים מקורונה? האם הם עשו סגר? האם היה חיסון? או שאלוהים החליט לעבור לסקנדינביה.
ואם אין לך תשובה על זה, כשהמספרים זהים לתופעה שקרתה באיטליה-צרפת-אנגליה וכו', אז אי אפשר לטעון שהסגר הוא זה שהוריד את התמותה - כי עובדה שבשבדיה לא היה סגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:29 am 
Senior

מאסטר כתב:
stavs כתב:
מאסטר כתב:
שאלה מעניינת. איך זה ש-4 מיליון האנשים במדינה שלא התחסנו לקורונה עדיין איתנו? יש כאן את מגפת קץ האנושות לא? 90 אחוז מהחולים במצב קשה הם מחוסנים, אבל זה בטח לא יפריע לכם לשבח את עגל הזהב.
.

הווו יופי של נתון, אפשר לקבל אליו רפרנס? עד אז הוא יותר ממוטל בספק.
ואפילו לפני שתביא את הרפרנס, שווה להזכיר שכמעט כל החולים קשה הם בני 70+ אוכלוסיה שמחוסנת בלמעלה מ90%, ככה שכבר כאן יש הוכחה טובה לזה שהחיסון מוריד תחלואה קשה.
ואם נסתכל פה, גם נראה שכשמסתכלים על המספר פר 100,000 נפשות מחוסנים מלא מהווים בערך כ10% מהחולים קשה:
https://datadashboard.health.gov.il/COV ... natedByAge

ג'יזס, אני לא מאמין שהשקעתי את הכמה דקות בלכתוב את ההודעה הזו אפילו.

אז בעצם שיכנעו את העדר שהחיסון עובד ולא עובד במקביל? כי אם אני מבין נכון, יש כרגע קריאות גוועלד לחיסון שלישי וסגר רביעי בחגים.

אני מצטער, לא ראיתי פה רפרנס ל'נתון' שהבאת מקודם, אז לא קראתי את ההודעה הזו בכלל, תביא רפרנס ואז נדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:30 am 
Sophomore

מאסטר כתב:
ראו איזה פלא, מתוך 10,500 מאומתים פעילים בישראל - 50 חרדים ו-56 ערבים בלבד. אוכלוסיות מכחישי הקורונה שלפי התחזיות היו אמורים להיקבר בקברי אחים כבר מזמן.

אז וואלה, טוב לראות שנשארו אוכלוסיות עם שכל במדינת ישראל. אולי בנט יראיין כמה מהם לקראת הספר הבא באיך מנצחים מגפה.

שוב הכת חוגגת מוקדם, בימים האחרונים שיא התחלואה הוא במגזר הערבי.
רוצים לתת תחזית קורונה אמינה? חפשו מקום או אוכלוסיה שהכת הכריזה עליה כהוכחה לכל ההזיות שלו, וצפו שם גל תחלואה בהקדם, עבד עד עכשיו בכל הזדמנות, גם פלורידה יקירת הכת שוברת שיאים בימים אלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:32 am 
Sophomore

Yuval כתב:
אתה מבין, אתה באמת חושב שיועיל לך לדבר עם זה?
רק להרחיק אותם מהציבור כמה שיותר

זה כבר בממדים שאי אפשר פשוט להרחיק אותם מהציבור אבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:34 am 
Junior

פלורידה מקום 25 בארה"ב מבחינת תמותה למיליון, עם האוכלוסיה השניה הכי זקנה בארה"ב (במחלה שפוגעת בעיקר בזקנים), ולמרות שאין שם לא סגרים ולא הגבלות. האם לראשונה בהיסטוריה תגיב לעניין ותסביר לנו איך זה קרה?

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ה' אוגוסט 05, 2021 10:34 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:34 am 
Junior

מאסטר כתב:
שאלה אחת לי אליך - איך בשבדיה ביולי-אוגוסט-ספטמבר-אוקטובר 2020 ירד כמעט לאפס מספר המתים מקורונה? האם הם עשו סגר? האם היה חיסון? או שאלוהים החליט לעבור לסקנדינביה.
ואם אין לך תשובה על זה, כשהמספרים זהים לתופעה שקרתה באיטליה-צרפת-אנגליה וכו', אז אי אפשר לטעון שהסגר הוא זה שהוריד את התמותה - כי עובדה שבשבדיה לא היה סגר.

שבדיה לא עשתה סגר אבל עשתה צעדים אחרים שגרמו לריחוק חברתי (הגבלות התקהלות נגיד).
אכן, אם האנשים היו נענים להגבלות ולא היו טמבלים (אהם אהם) אז כנראה שגם אנחנו יכלנו להמנע מסגרים. הגישה השבדית הייתה "מבוססת אמון" ומאוד יכול להיות שיש שם פחות מטורללים ובאופן כללי הם לא שכונה כמו ישראלים.

והפסקה השניה שלך היא בכלל מופת ללוגיקה... אתה מוכן לענות על יצר הסקרנות שלי ולפרט מה המקצוע שלך (ואשמח גם לרקע אקדמי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:35 am 
Junior

3&D כתב:
Yuval כתב:

מה יעזור לך להרחיק אותם מהציבור אם החיסון לא מונע הדבקה והידבקות? אתה באמת אהבל או רק עושה את עצמך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:36 am 
Sophomore

למי שתהה, זה שני שליש ולא 90%, לא שזה משנה לחברי הכת, היכולות הקוגניטיביות שלהם נפגעו אז הם לא משהו באחוזים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:37 am 
Junior

Delta variant produces similar viral loads in vaccinated, unvaccinated: CDC

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Senior

3&D כתב:
Yuval כתב:

קודם כל ההיענות לחיסונים בארץ היא בהחלט סבירה. דבר שני עצם ההתייחסות לזה כאיזשהי דעה לגיטימית שצריך להתדיין איתה זה מה שהביא למימדים האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Junior

מאסטר כתב:
פלורידה מקום 25 בארה"ב מבחינת תמותה למיליון, עם האוכלוסיה השניה הכי זקנה בארה"ב (במחלה שפוגעת בעיקר בזקנים), ולמרות שאין שם לא סגרים ולא הגבלות. האם לראשונה בהיסטוריה תגיב לעניין ותסביר לנו איך זה קרה?

האם לראשונה אי פעם 3&D ייתן תגובה עניינית? אני עדיין מחכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חוזר על שאלתי - "חיסוני השגרה", הכוונה היא לחיסונים שניתנים לילדים בטיפת חלב/גן/בית ספר?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:39 am 
Sophomore

Yuval כתב:
3&D כתב:
Yuval כתב:

קודם כל ההיענות לחיסונים בארץ היא בהחלט סבירה. דבר שני עצם ההתייחסות לזה כאיזשהי דעה לגיטימית שצריך להתדיין איתה זה מה שהביא למימדים האלו.

אני בכלל לא בטוח, ואני די בטוח שבעקבות הטרלול הנוכחי ההיענות לחיסוני ילדים תרד, ושמה זה הרבה יותר גרוע בעיניי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:39 am 
Junior

טוב שיש את מי להאשים, sheky. עכשיו בוא תספר לנו מה המגבלות בפלורידה, רמת השכונה של הלטיניים ומדוע הם 25 בדירוג של ארה"ב מבחינת תמותה למיליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:40 am 
Sophomore

מאסטר אני מציע שתפסיק לכתוב פלורידה כל הודעה שנייה, כי אחרת עוד חודשיים הם כבר יגיעו לטופ 10

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:41 am 
Senior

sheky כתב:
מאסטר כתב:

שבדיה לא עשתה סגר אבל עשתה צעדים אחרים שגרמו לריחוק חברתי (הגבלות התקהלות נגיד).
אכן, אם האנשים היו נענים להגבלות ולא היו טמבלים (אהם אהם) אז כנראה שגם אנחנו יכלנו להמנע מסגרים. הגישה השבדית הייתה "מבוססת אמון" ומאוד יכול להיות שיש שם פחות מטורללים ובאופן כללי הם לא שכונה כמו ישראלים.

והפסקה השניה שלך היא בכלל מופת ללוגיקה... אתה מוכן לענות על יצר הסקרנות שלי ולפרט מה המקצוע שלך (ואשמח גם לרקע אקדמי).

רקע אקדמי זה למושחתים.
למעט כשאני רוצה לטעון משהו שאקדמאי אמר ואז זה דוגמא לזה שאני צודק.
אבל אז מסתבר שאף אחד מהם לא אמר את מה שאני אומר, אז הם שוב מושחתים.

ושוב אני שואל, מה הטעם להשאיר את הספאמר הזה בפורום? נכון שהרוב המןחלט פה לא טיפש מספיק להתעניין בדיסאינפורמציה, אבל למה לתת לזה צ׳אנס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:43 am 
Junior

3&D כתב:
מאסטר אני מציע שתפסיק לכתוב פלורידה כל הודעה שנייה, כי אחרת עוד חודשיים הם כבר יגיעו לטופ 10

ואני מציע שבחודשיים האלה תחשוב על הסבר הגיוני איך פלורידה לא הוכחדה ובתי החולים לא קרסו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:44 am 
Junior

Yuval כתב:
ושוב אני שואל, מה הטעם להשאיר את הספאמר הזה בפורום? נכון שהרוב המןחלט פה לא טיפש מספיק להתעניין בדיסאינפורמציה, אבל למה לתת לזה צ׳אנס?

ספאמר זה מי שמתכתב עם עצמו בת'רד החתמות באמצע הלילה כדי לדווח דברים שרשומים בכל אתר ספורט ברשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:46 am 
Junior

מאסטר כתב:
טוב שיש את מי להאשים, sheky. עכשיו בוא תספר לנו מה המגבלות בפלורידה, רמת השכונה של הלטיניים ומדוע הם 25 בדירוג של ארה"ב מבחינת תמותה למיליון.

מאסטר, אין לי מושג מה קורה בפלורידה, אם נורא חשוב לך אני מוכן לחפור בזה ולראות אם יש שינויים שם מבחינת התנהגות האוכלוסיה. המטרה של סגרים וכל הדברים האלו הם למנעו מפגשים והדבקות, מאוד יכול להיות שהאוכלוסיה שם נזהרת דווקא כי היא מבוגרת.

בחיייייאט מאסטר, תענה לי על ההשכלה והמקצוע שלך, זה פשוט מרתק אותי. תן לי קצת נחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:47 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
oren_80 כתב:
מאסטר כתב:
1. לאן הקורונה נעלמה בסין מאז מרץ 2020? לא זכור לי סגר אחד שם בשנה ומשהו האחרונות.
.

https://www.ynet.co.il/health/article/BkD6Mz4k00

22 מליון איש בסגר , ינואר 21

https://www.ynet.co.il/news/article/hydbntgyk

מליון אישר בסגר, לפני מספר ימים

זה מגיגול של 3 שניות בערך....

אוקיי, אז גילינו שהיה סגר על 22 מיליון איש לתקופה כלשהי בינואר 21' (אחרי שאין שם קורונה ממרץ 20') במדינה של מיליארד (!!!) תושבים - וזה הספיק, לעומת כל הסגרים המוגזמים בשאר העולם. הגיוני סך הכל.

ייתכן והיו עוד. זה היה משיטוט של 3 שניות.
אגב, הסגרים הללו שם מצליחים יותר מהסיבה הפשוטה שבסין סגר זה לא סגר כמו במדינות המערב מבחינת אכיפה ותקנות.

אבל בשורה התחתונה, זה משמיט את הטיעון שהקורונה נעלמה מסין אחרי מרץ 20' כלא הייתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:48 am 
Junior

Yuval כתב:

כי זה אותו סוג של אנשים כמו שהיה עם ehud. אלו אנשים כל כך הזויים עם תפיסה כל כך מנותקת מהמציאות שאתה לא יכול להפסיק להתענין ולנסות להבין, אפילו קצת, מה מניע אותם ואיך המוח שלהם עובד.

אתה מבין שמאסטר מנסה להראות לנו פה שאם יש משהו בקורולציה גבוה מאוד אבל לא של 100 אחוז אז למעשה כל הקורולוציה לא שווה כלום והכל אקראי? אתה לא חושב שזה מרתק לנסות להבין את זה? זה כאילו ברגע שמגיעים לתחום הרפואה המושג סטטיסטיקה לא קיים. זה הכל בינארי.

נגיד אחד הדברים שהכי מעניינים אותי להבין זה מה גורם לאנשים לחשוב ככה... זה הרצון להיות מיוחד? זה באמת חוסר הבנה מוחלט מושגים הכי בסיסיים בלוגיקה (נגיד להגיד שאם המספרים 3,5 ו7 ראשונים אז בעצם הוכחתי שכל המספרים האי זוגיים ראשוניים!).
לא יודע מה איתך , אותי זה מרתק (אותו דבר עם ehud, רק ששם זה הפך למופרע יותר ויותר עם הזמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:53 am 
Junior

אתה מבין שכל מדינה שפעלה אחרת ממדיניות הסגרים הוכיחה את ההפך מהנקודה שאתה טוען? במקום שהתמותה רק תעלה היא פשוט ירדה באופן זהה. מה הסיכוי הסטטיסטי לזה, גאון מתמטיקה שכמוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:54 am 
Senior

sheky כתב:
Yuval כתב:

כי זה אותו סוג של אנשים כמו שהיה עם ehud. אלו אנשים כל כך הזויים עם תפיסה כל כך מנותקת מהמציאות שאתה לא יכול להפסיק להתענין ולנסות להבין, אפילו קצת, מה מניע אותם ואיך המוח שלהם עובד.

אתה מבין שמאסטר מנסה להראות לנו פה שאם יש משהו בקורולציה גבוה מאוד אבל לא של 100 אחוז אז למעשה כל הקורולוציה לא שווה כלום והכל אקראי? אתה לא חושב שזה מרתק לנסות להבין את זה?

לא.
ואני חושב שיש נזק גדול בלהשאיר אנשים כאלה פה.
היצר של לצחוק על אנשים טיפשים זה משהו שלא צריך לטפח אותו, בטח לא במקרים שהטיפשות הזו מאיימת על הבריאות שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:56 am 
Junior

:lol: מבטיח שלא אדביק אותך דרך המסך.

היפוכונדריה או חרדת בריאות (באנגלית Illness Anxiety Disorder)[1] היא הפרעה נפשית המתאפיינת בחשש מופרז ממחלות ועיסוק כפייתי בנושא הבריאות. היפוכונדריה מאופיינת בבחינה עצמית מתמדת של הגוף, חשש עז מכל תסמין פיזי, שולי ככל שיהיה (למשל עייפות, שינוי במשקל או כאב ראש קל), ופחד כי הוא מעיד על מחלה כרונית או סופנית.[2] חלק מהאנשים חוששים ממחלה ספציפית או מתמקדים בתסמינים ספציפיים, ואצל אחרים הדאגה אינה מוגבלת לנושא מסוים, הם חוששים ממגוון מחלות ושמים לב לכל תסמין גופני שיכול להעיד לדעתם על בעיה רפואית.

אגב, יש יוזר שלא רבת או קיללת אותו? אני באמת מתקשה להבין איך אדם כמוך מסתדר בחברה של אנשים, כשכל מה שהוא מביא לשולחן זה ציניות, שליליות והקטנה של הצד השני.

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ה' אוגוסט 05, 2021 10:58 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: