מאסטר כתב:
גם כל אלה תמהוניים חסרי מושג, חלק מהכת שצריך להרחיק מהציבור. ד"ר יובל ופרופסור נורטון כבר הספיקו לשכוח את מה שכל אלה עדיין לא למדו.
המועצה הזאת לא באמת עוזרת לקייס שלך.
ציטוט של נק' המוצא שלהם לטיפול בקורונה (מסתבר שהם לא רואים בקורונה עוד שפעת שאפשר פשוט להתעלם ולהתנהל כרגיל).
1. סגר - הם לא טוענים שלסגר אין השפעה. הם מדברים על כך שההשפעה של הסגר היא קצרת טווח (וזה נכון, התפקיד שלו הוא לאפס גל תחלואה שהמערכת לא יכולה להתמודד, לא להכחיד מחלה) וחלקית (וגם זה נכון, הצלחה של סגר תלויה בנכונות הציבור ובאכיפה. כיום ישראל לא שם לא בנכונות ולא באכיפה). זה מצד אחד ומצד שני הפגיעה שלו בתחומים אחרים היא גדולה. אני לא רואה את ההשקפה הזאת כתמהונית, אני חושב שכמו שדיברו בעבר, סגר (בטח סגר נשנה וחוזר) צריך להיות נשק יום הדין, כשברור שהמערכת תקרוס אם לא יתבצע הסגר (וזה לא חייב לקרות ממש בנק' הקריסה, אלא יכול להיות גם בדרך כשהמגמה ברורה ולא ניתנת להיפוך). אני לא מסכים עם הגישה הזאת, כי אני כן רואה כאמור סיטואציות שנדרש סגר.
2. הגנה על אוכלוסיות פגיעות וחלשות - הם מדברים על צעדים ממוקדים אוכלוסיה ולא כלליים. אבל כן לנקוט בצעדי הגנה נגד הקורונה, מנוגד למה שאתה מטיף לנו.
3. הקמת מערך הסברה - שוב פעם התייחסות מיוחדת לקורונה עם השקעת משאבים. משהו שאתה שולל
4. החיסון חשוב ומעודד, אסור לכפות אותו - אתה מתנגד לחיסון לא? נראה שחברי המועצה האלו שאתה מביא אותם כתמיכה לעמדה שלך מתנגדים למה שאתה אומר.
5. פתיחת מערכת החינוך באופן מיידי - זה כבר מתכתב עם מה שחברי הגיון בריא אומרים כל הזמן. זאת אותה נק' שאומרת שצריך להגיע לחיסון עדר על כך שנדביק את כל האוכלוסיה שלא בסיכון ונגן רק על אלה שבסיכון (החבר'ה מנק' 2, שמהווים כמובן אחוז גדול מאד מהאוכלוסיה. אותם אפשר לשים בסגר כמובן, למרות שאנחנו נגד סגרים)