סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:57 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מאסטר כתב:
אתה מבין שכל מדינה שפעלה אחרת ממדיניות הסגרים הוכיחה את ההפך מהנקודה שאתה טוען? במקום שהתמותה רק תעלה היא פשוט ירדה באופן זהה. מה הסיכוי הסטטיסטי לזה, גאון מתמטיקה שכמוך?

לא גאון מתמטיקה, אבל ההשכלה המתמטית שלי לא רעה בכלל.
וכמובן שזה לא מוכיח ההפך, זה מה שכל כך מרתק אותי בתפיסה שלך. אתה באמת מאמין שזה מוכיח ההפך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 10:58 am 
Junior

Yuval כתב:
לא.
ואני חושב שיש נזק גדול בלהשאיר אנשים כאלה פה.
היצר של לצחוק על אנשים טיפשים זה משהו שלא צריך לטפח אותו, בטח לא במקרים שהטיפשות הזו מאיימת על הבריאות שלנו.

אני לא בקטע בכלל של לצחוק על אנשים, אני באמת באמת מסוקרן להבין מה מניע אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:01 am 
Junior

ציטוט:
CDC reports face masks, lockdowns ‘mitigate’ Covid cases… by less than 2%
https://noqreport.com/2021/03/08/cdc-re ... -9CrbnlXko

https://www.ynet.co.il/health/article/BkHo0GFgO
פרופ' רן בליצר: "התחזיות טעו. הסגר כאמצעי קסם כבר לא איתנו, זה מת"
העלייה בתחלואה לא נבלמת, אי אפשר להמשיך לשתק את המשק בצורה גורפת והגיע הזמן לעבור לאמצעים רב שכבתיים וכמובן ללכת ולהתחסן ולהגן על עצמנו. רגע לפני ישיבת הממשלה, פרופ' רן בליצר, ראש קבינט הקורונה ב"מגן ישראל" משנה כיוון, כבר לא מאמין בסגר ומסביר באולפן ynet מה צריך לעשות ומה כבר לא, כדי לנסות ולייצר שגרת חיים לצד הקורונה

** הדברים האלה נאמרו אחרי 5 שבועות של סגר, מסוף דצמבר כמדומני עד תחילת פברואר, וכמו שרשמתי אתמול (לא שאתה טורח לקרוא או להיכנס) - בישראל היו 3000+ מאומתים עד אמצע מרץ למרות הסגר.

עכשיו sheky, שבטוח שהוא חכם גדול, בוא תסביר לי את הדברים בציטוט הנ"ל שהבאתי לכאן מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:08 am 
Senior

אדם שקורא את הדיון יכול לחשוב שפרופ בליצר מחזיק בדעות דומות לאלו של מתנגד החיסונים פה. בדרך הוא הגניב לינק לאתר אלט-רייט

זה הנזק שנעשה כשהדיון הוא שקרי וכל פורום באינטרנט צריך לחסום דבר כזה.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ה' אוגוסט 05, 2021 11:14 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:09 am 
Junior

מאסטר כתב:
ציטוט:

העלייה בתחלואה לא נבלמת, אי אפשר להמשיך לשתק את המשק בצורה גורפת והגיע הזמן לעבור לאמצעים רב שכבתיים וכמובן ללכת ולהתחסן ולהגן על עצמנו. רגע לפני ישיבת הממשלה, פרופ' רן בליצר, ראש קבינט הקורונה ב"מגן ישראל" משנה כיוון, כבר לא מאמין בסגר ומסביר באולפן ynet מה צריך לעשות ומה כבר לא, כדי לנסות ולייצר שגרת חיים לצד הקורונה

** הדברים האלה נאמרו אחרי 5 שבועות של סגר, מסוף דצמבר כמדומני עד תחילת פברואר, וכמו שרשמתי אתמול (לא שאתה טורח לקרוא או להיכנס) - בישראל היו 3000+ מאומתים עד אמצע מרץ למרות הסגר.

עכשיו sheky, שבטוח שהוא חכם גדול, בוא תסביר לי את הדברים בציטוט הנ"ל שהבאתי לכאן מזמן.

מעולם לא טענתי שאני חכם גדול... אל תכניס לי מילים לפה.
לגבי הלינק הראשון - מה זה? הגעתי לאתר משונה ולא לכתבה. באופן כללי בדיונים רציניים תנסה להמנע מאתרים שכונה או מסרטוני יוטיוב כרפרנס.
לגבי הלינק השני - אני מת להבין את הטיעון שלך. אתה חושב שלהרחיק אנשים ולבודד אותם זה לא כלי שעובד להפסקת מחלה? לא ברור לך שמה שבליצר מדבר עליו זה הענות הציבור לסגר ולא הקונספט עצמו של הסגר?
אפשר לנהל דיון ארוך ומענין (כמו שהיה פה) האם סגר הוא הכלי הנכון להשתמש בו והאם הוא לא אגרסיבי מדי. לטעון שסגר, שבו אתה מפריד אנשים אחד מהשני, לא מונע הידבקות זו טענה כל כך הזויה שאני לא באמת מאמין שאתה מאמין בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:13 am 
Junior

Yuval כתב:
אדם שקורא את הדיון יכול לחשוב שפרופ בליצר מחזיק בדעות דומות לאלו של מתנגד החיסונים פה.

זה הנזק שנעשה כשהדיון הוא שקרי וכל פורום באינטרנט צריך לחסום דבר כזה.

היית משתלב טוב בעידן של סטאלין ומוסוליני, רק דעה אחת מותרת וכל השאר לגרדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:15 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
ציטוט:

סליחה אבל אני לא חושב שכל ההסברים של שקי יצליחו לעזור לך להבין אם אתה בעצמך, בלינק לאתר החדשות האמריקאי שאתה במו מקלדתך הבאת, לא טרחת להכנס ללינק למחקר ה-CDC שאותו אתר מצטט ותראה שמי שכתב את הכתבה בכלל לא הבין את מה שכתב ה-CDC, תיכנס גם ללינקים בפנים למחקרים שעליהם מתבסס ה-CDC, ותראה לבד שהמסקנה החד משמעית של ה-CDC היא שסגרים ומסיכות עוזרים מאוד במניעת הפצה של קוביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:16 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לגבי הלינק השני, כדאי לצטט מהמאמר עצמו ולא מהכותרת בלבד. את הכותרת כותב העורך.

"החיסון אפקטיבי ועובד והוא האמצעי היחיד שיש לנו כרגע להשתלטות על המחלה, כי כמו שראינו, אם בעבר היה לנו כמדינה אמצעי קיצוני שנקרא הגבלות, אנחנו רואים שאחרי שלושה שבועות של מגבלות מהסוג הזה, הן לא הצליחו להביא לירידה משמעותית במספר החולים. זה אומר שאין לנו יותר כמדינה אמצעי יעיל להוריד חזרה את התחלואה ואנחנו צפויים כנראה לראות המשך עלייה והדבקה משמעותית, בייחוד עכשיו כשנפתח את המשק. הפתרון הוא ללכת ולהתחסן".

האם אפשר לומר שהסגר בעצם מת?
"הסגר כאמצעי קסם, שמאפשר תוך כמה שבועות להוריד את התחלואה ואת ה-R, כבר לא איתנו, משום שסגר כהגדרתו מביא כמו שראינו עכשיו לכל היותר לבלימת התחלואה ול-R=1 שזה יותר טוב ממה שהיה קודם. אבל זה לא מחזיק מעמד לאורך זמן.
"האם הסגר עבד? הוא עבד מהבחינה הזו שהוא עצר את המשך העלייה והביא אותנו לקו ישר, אבל זה לא מספיק טוב לאורך זמן. אנחנו לא יכולים לבנות על זה שאנחנו נעבוד בשיטה של הדבקות דרמטיות תקופה מסוימת וסגר תקופה אחרת. צריך הגנה רב שכבתית".

כאן נשאלות שתי שאלות:
1. אז כן מאמינים לבליצר הגאון, או שלא מאמינים לבליצר המושחת?
2. אם הסגר לא עובד בכלל (מה שבליצר ממש לא אומר על םי החלק השני של דבריו, אבל נגיד), אז מה פשר המשפט "אנחנו צפויים כנראה לראות המשך עלייה והדבקה משמעותית, בייחוד עכשיו כשנפתח את המשק"? אם סגר, ריחוק והגבלות לא עובדים בכלל - למה פתיחה מלאה של המשק צריכה להדאיג?

ושוב לגבי המסכות - אם המסכות כל כך לא יעילות בעצירת וירוסים, הגיע הזמן להעיף אותן גם מחדרי ניתוח. לא ככה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' אוגוסט 05, 2021 11:18 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:16 am 
Junior

sheky כתב:
מעולם לא טענתי שאני חכם גדול... אל תכניס לי מילים לפה.
לגבי הלינק הראשון - מה זה? הגעתי לאתר משונה ולא לכתבה. באופן כללי בדיונים רציניים תנסה להמנע מאתרים שכונה או מסרטוני יוטיוב כרפרנס.
לגבי הלינק השני - אני מת להבין את הטיעון שלך. אתה חושב שלהרחיק אנשים ולבודד אותם זה לא כלי שעובד להפסקת מחלה? לא ברור לך שמה שבליצר מדבר עליו זה הענות הציבור לסגר ולא הקונספט עצמו של הסגר?
אפשר לנהל דיון ארוך ומענין (כמו שהיה פה) האם סגר הוא הכלי הנכון להשתמש בו והאם הוא לא אגרסיבי מדי. לטעון שסגר, שבו אתה מפריד אנשים אחד מהשני, לא מונע הידבקות זו טענה כל כך הזויה שאני לא באמת מאמין שאתה מאמין בה.

אוקיי. איך השפעת נעלמת בקיץ? האם עשינו סגרים כדי שזה יקרה? מה גורם לך לחשוב שהקורונה שונה מהבחינה הזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:18 am 
Senior

זה אגב חד משמעית המדד בכל פורום שאני מכיר -

הוא הביא שני לינקים ששניהם סותרים את הטענות שלו. בכל פורום שאני מכיר זה באן. איזה מין ״דיון״ יכול להיות במצב כזה.

אה ואם שני הלינקים האלו לא טובים לכם? יש לו עוד 50000 במאגר. לא נכנסתם לכולם והראתם שהם אומרים הפוך? אתם לא מסוגלים להתמודד עם הטענות שלו. זה אפקט הדדוס.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ה' אוגוסט 05, 2021 11:23 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:23 am 
Junior

rony כתב:
סליחה אבל אני לא חושב שכל ההסברים של שקי יצליחו לעזור לך להבין אם אתה בעצמך, בלינק לאתר החדשות האמריקאי שאתה במו מקלדתך הבאת, לא טרחת להכנס ללינק למחקר ה-CDC שאותו אתר מצטט ותראה שמי שכתב את הכתבה בכלל לא הבין את מה שכתב ה-CDC, תיכנס גם ללינקים בפנים למחקרים שעליהם מתבסס ה-CDC, ותראה לבד שהמסקנה החד משמעית של ה-CDC היא שסגרים ומסיכות עוזרים מאוד במניעת הפצה של קוביד.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) released a report Friday in which it quietly admitted that the mask mandates in America were allegedly responsible for less than a 2 percent decrease in COVID case growth after ONE HUNDRED DAYS. But still the CDC advises wearing masks, despite their own numbers

אז הם המליצו להרוס חיים למיליוני אנשים כדי לצמצם במקרה הטוב פחות מ-2 אחוז מהקייסים. שאפו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:24 am 
Senior

מאסטר כתב:
ציטוט:

אתה מבין שpercntage point זה לא אחוז ביחס לאחוז הדבקה הקודם, אלא אחוז מתוך 100% באוכלוסיה?
כלומר, אם אחוז ההדבקה היה 5% והוא ירד ל4% זה לא ירידה של 20 percentage point אלא ירידה של 1.
כלומר, 1.8 percentage points במספרים שמדברים עליהם בקורונה היא ירידה גדולה מאוד.

ועצוב לשמוע שחובת המסכות הרסה את החיים למיליוני אנשים. כנראה שמדובר באנשים מאוד דרמטיים, ובכל זאת עצוב לי עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:27 am 
Junior

חובת מסכות בצירוף לסגרים, אבל מה זה משנה שעוד עשרות אלפי עסקים ייסגרו בסגרים הבאים. את מישהו זה מעניין בכלל? צריך לנצח וירוס שהורג במקרה הטוב 0.2% מהאנשים שהוא נתקל בהם!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:28 am 
Junior

אגב, סתם שאלת תם, מה היעד הבא שלנו? בהתחלה אמרנו שזה רק שבועיים כדי לשטח את העקומה. אחר כך שההגבלות והריחוק החברתי ינצחו את הוירוס. אחר כך חיכינו לחיסון הקדוש. מה הלאה? שייגמרו הוריאנטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:30 am 
Senior

אבל הנתון שהבאת הוא על התרומה הבלעדית של חובת מסכות, בניקוי ההשפעות של הסגרים, תוסיף לזה את הסגרים והנתון הזה כנראה הופך להרבה הרבה יותר משמעותי.
0.2% זה גם אחוז שאתה המצאת, אחוז התמותה מקורונה בעולם הוא פי 10 מזה. בעצם ההפרש בין האחוז שאתה כתבת כאן לאחוז האמיתי הוא 1.8 percentage point, אז כנראה שזה לא הבדל משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:34 am 
Junior

אני שמח ש-stavs בדק את כל האנשים בעולם בכל רגע נתון, וידא כמה אנשים בדיוק נחשפו לנגיף, אחר כך ביצע נתיחה לאחר המוות לכל הקשישים בני ה-85 עם 4 מחלות רקע, ונתן לנו את אחוז התמותה האמיתי. תודה גבר על תרומתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:36 am 
Senior

הוא לא הביא נתון. זה כבר נזק מהשיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:39 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נראה לי שהגיע הזמן לנעול את הת'רד הזה, מוזמנים לפתוח אחד חדש ואני מציע שבו תימנעו ממלחמה בשיטת הזזות השער והגיש גאלופינג כי זה באמת לא נגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 11:39 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
תמונה

גם כל אלה תמהוניים חסרי מושג, חלק מהכת שצריך להרחיק מהציבור. ד"ר יובל ופרופסור נורטון כבר הספיקו לשכוח את מה שכל אלה עדיין לא למדו.

המועצה הזאת לא באמת עוזרת לקייס שלך.
ציטוט של נק' המוצא שלהם לטיפול בקורונה (מסתבר שהם לא רואים בקורונה עוד שפעת שאפשר פשוט להתעלם ולהתנהל כרגיל).
1. סגר - הם לא טוענים שלסגר אין השפעה. הם מדברים על כך שההשפעה של הסגר היא קצרת טווח (וזה נכון, התפקיד שלו הוא לאפס גל תחלואה שהמערכת לא יכולה להתמודד, לא להכחיד מחלה) וחלקית (וגם זה נכון, הצלחה של סגר תלויה בנכונות הציבור ובאכיפה. כיום ישראל לא שם לא בנכונות ולא באכיפה). זה מצד אחד ומצד שני הפגיעה שלו בתחומים אחרים היא גדולה. אני לא רואה את ההשקפה הזאת כתמהונית, אני חושב שכמו שדיברו בעבר, סגר (בטח סגר נשנה וחוזר) צריך להיות נשק יום הדין, כשברור שהמערכת תקרוס אם לא יתבצע הסגר (וזה לא חייב לקרות ממש בנק' הקריסה, אלא יכול להיות גם בדרך כשהמגמה ברורה ולא ניתנת להיפוך). אני לא מסכים עם הגישה הזאת, כי אני כן רואה כאמור סיטואציות שנדרש סגר.
2. הגנה על אוכלוסיות פגיעות וחלשות - הם מדברים על צעדים ממוקדים אוכלוסיה ולא כלליים. אבל כן לנקוט בצעדי הגנה נגד הקורונה, מנוגד למה שאתה מטיף לנו.
3. הקמת מערך הסברה - שוב פעם התייחסות מיוחדת לקורונה עם השקעת משאבים. משהו שאתה שולל
4. החיסון חשוב ומעודד, אסור לכפות אותו - אתה מתנגד לחיסון לא? נראה שחברי המועצה האלו שאתה מביא אותם כתמיכה לעמדה שלך מתנגדים למה שאתה אומר.
5. פתיחת מערכת החינוך באופן מיידי - זה כבר מתכתב עם מה שחברי הגיון בריא אומרים כל הזמן. זאת אותה נק' שאומרת שצריך להגיע לחיסון עדר על כך שנדביק את כל האוכלוסיה שלא בסיכון ונגן רק על אלה שבסיכון (החבר'ה מנק' 2, שמהווים כמובן אחוז גדול מאד מהאוכלוסיה. אותם אפשר לשים בסגר כמובן, למרות שאנחנו נגד סגרים)

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 75 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: