סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

מי תמוה יותר
קיירי 75%  75%  [ 15 ]
קוואי 25%  25%  [ 5 ]
סך הכל הצבעות : 20
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 11:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מסכים שבבוסטון לא היה אלפא דוג וסייד קיקס. בין גארנט ופירס לא היה הבדל מובהק, למרות שבעיני עדיין גארנט היה החשוב יותר, כי הוא היה הלב של ההגנה של הסלטיקס, החלק היותר משמעותי באליפות שלהם. ריי אלן היה 3 קרוב.
נקודה ב' היא בדיוק הבעייתית. פול פירס היה אחרי שיאו בשנים שכולם הבינו כמה טוב הוא. יש הטיה ליכולת האמיתית של פירס בשנים הללו בשל ההצלחה הקבוצתית. אם תקרא כתבות לפני 2008, אז תראה כתבות על כך שצריך לתת לפירס לעזוב את הסלטיקס, כי הוא כבר מבוגר והוא מעולם לא היה שחקן שמסוגל להוביל קבוצה רחוק. על כך שהוא לא מנהיג וגם בקבוצה שבה הם הגיעו לגמר המזרח, פירס היה השחקן הטוב ביותר, אבל ווקר היה המנהיג ומה שגרם לכל המערכת לתקתק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 11:49 am 
Junior

מקבל את התיקונים שלכם, המושג יותר גדול (או יותר היסטורי) הוא מתאים בהרבה מ"יותר טוב".

ועדיין, זה נורא משונה בעייני שהגדולה של שחקן, בעיקר של הגדולים ביותר מתעצבת על ידי מהלכים של אחרים. (אם כי אני אודה שאני משתמש המון בשורה התחתונה בויכוחים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 12:03 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
מקבל את התיקונים שלכם, המושג יותר גדול (או יותר היסטורי) הוא מתאים בהרבה מ"יותר טוב".

ועדיין, זה נורא משונה בעייני שהגדולה של שחקן, בעיקר של הגדולים ביותר מתעצבת על ידי מהלכים של אחרים. (אם כי אני אודה שאני משתמש המון בשורה התחתונה בויכוחים).

אבל זה נכון לגבי כל שחקן בהיסטוריה, הגדולה של ג'ורדן לא התעצבה (בין השאר) על ידי הסלים של פקסון וקר? ביל ראסל לא גדול יותר בזכות החטיפה של האבליצ'ק? שאק וקובי לא גדולים יותר כי דריק פישר קלע את הזריקה ההיא מול הספרס או כי הורי קלע מול הקינגס?

אין שחקן כדורסל בהיסטוריה שהמעמד שלו לא הושפע דרמטית ממהלכים שחברים שלו לקבוצה עשו, בהרבה מקרים מהלכים שהוא בכלל לא היה מעורב בהם, אם מתחשבים בזה לאחד צריך להתחשב בזה עבור כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 12:08 pm 
Junior

rony כתב:
sheky כתב:

אבל זה נכון לגבי כל שחקן בהיסטוריה, הגדולה של ג'ורדן לא התעצבה (בין השאר) על ידי הסלים של פקסון וקר? ביל ראסל לא גדול יותר בזכות החטיפה של האבליצ'ק? שאק וקובי לא גדולים יותר כי דריק פישר קלע את הזריקה ההיא מול הספרס או כי הורי קלע מול הקינגס?

אין שחקן כדורסל בהיסטוריה שהמעמד שלו לא הושפע דרמטית ממהלכים שחברים שלו לקבוצה עשו, בהרבה מקרים מהלכים שהוא בכלל לא היה מעורב בהם, אם מתחשבים בזה לאחד צריך להתחשב בזה עבור כולם.

מסכים לגמרי, בגלל זה כתבתי שזה בעיקר אצל הגדולים ביותר.
המקרה של לברון ויאניס הוא קצת שונה כי שם פעולה שונה של מישהו אחר יכולה בוודאות למנוע מהם אליפות (אלן מחטיא שלשה או דוראנט לא דורך על הקו) בעוד במרבית המקרים שנתת התוצאה הייתה משחק נוסף.

אבל כן, באופן כללי זה נכון לכל הגדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 3:13 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
"אני שטוחיסט" זה הבן גוריון בגירסת הפוקר יהודי של מי הכי תמוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 6:05 pm 
Sophomore

sheky כתב:
אני תמיד מופתע מכמה השורה התחתונה משפיעה על התפיסה שלנו (גם שלי כמובן).
אם הכדור של קאווי קופץ 6 פעמים על הטבעת ויוצא אי שם ב2019, הוא שחקן פחות טוב מאשר אם הוא נכנס?
אם הרגל של קווין דוראנט לא נוגעת בקו השנה, מהלך שבשום צורה לא קשור ליאניס, אז יאניס שוב צ'וקר?
אם ריי אלן לא דופק שלשה לא הגיונית נגד הספרס ב2013 (אחרי החטאה של לברון) אז לברון לא בשיחה על טופ5 היסטורי?

אני מבין שבסוף השחקנים הגדולים נמדדים בשורה התחתונה, אבל יש משהו שנורא חוטא לתמונה הכללית בזה שסופרים הצלחות קבוצתיות כמדד לגדולה אינדיבידואלית.

( בעייני קאווי טוב מפירס )

פיני מאמן גדול אם דרק שארפ לא קולע נגד ז'לגיריס ?
פארקר הזר הכי טוב שנחת פה ?
שאראס כזה כוכב על פה ?

כמו שאמר שלמה שרף ברגע של כנות , בסוף זה הכל השפיץ של הנעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 2:02 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
אני תמיד מופתע מכמה השורה התחתונה משפיעה על התפיסה שלנו (גם שלי כמובן).
אם הכדור של קאווי קופץ 6 פעמים על הטבעת ויוצא אי שם ב2019, הוא שחקן פחות טוב מאשר אם הוא נכנס?
אם הרגל של קווין דוראנט לא נוגעת בקו השנה, מהלך שבשום צורה לא קשור ליאניס, אז יאניס שוב צ'וקר?
אם ריי אלן לא דופק שלשה לא הגיונית נגד הספרס ב2013 (אחרי החטאה של לברון) אז לברון לא בשיחה על טופ5 היסטורי?

אני מבין שבסוף השחקנים הגדולים נמדדים בשורה התחתונה, אבל יש משהו שנורא חוטא לתמונה הכללית בזה שסופרים הצלחות קבוצתיות כמדד לגדולה אינדיבידואלית.

( בעייני קאווי טוב מפירס )

לשאלתך הראשונה לגבי קוואי התשובה היא כן. הרי אנחנו מסכמים קריירות, זה לא רק הזריקה עצמה, אלא גם הסדרות שהיו אחריה, והתואר שהוא הביא "על הגב שלו".
כנ"ל לגבי יאניס, אם דוראנט קולע שלשה שם - יאניס לא נותן את ההצגות שנתן בגמר.
הדוגמא השלישית היא כבר מהגמר עצמו, ושם באמת "לא היו סדרות לאחר מכן" - ולכן הדוגמא הזאת לטעמי היא יותר במקום מבחינת מה שרצית להמחיש.

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ה' אוגוסט 05, 2021 8:15 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 2:50 am 
Senior

sheky כתב:

זה כנראה שוב מגיע מהעובדה שאני מתעסק רוב חיי בפוקר, אבל אני אלרגי ל'שורה התחתונה' וכל מיני טיעונים שמבוססים על סמפל מזערי עם שונות עצומה.
צ'וקר ו-וינר הם כמעט תמיד טיעונים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 12:15 pm 
Junior

ido כתב:
FLASH כתב:
לאונרד לבל מעל פירס ודומיניק , רואים את זה בפלייאוף, בפיינלס, ואני חושב שהוא גם עדיף על פיפן. הקרירה של קוואי כבר מספיק ארוכה (עשור?)

לאנרד עשה ריצת פלייאוף אחת גדולה עם הראפטורס. בקליפרס - עד כה - הוא נכשל, עם איבוד של יתרון 3-1 והפסד בחצי הגמר לאנדרדוג. השנה הוא נפצע באמצע, אבל עד לפציעה הפלייאוף של הקליפרס היה ממוצע כזה, לא חרג מהציפיות. בסן אנטוניו הוא לא הגיע לגמר ככוכב ראשי. המספרים שלו מסדרת גמר 2014 בטח לא מרשימים.

בהחלט הריצה עם טורונטו לאליפות היא נקודה גדולה לזכותו. יכול להיות שלבדה מספיקה להעמיד אותו מעליהם, אני לא בטוח. יכול להיות שאני קצת biased לפירס בגלל תקופת הביג-3 הנפלאה. את וילקינס לא ראיתי והוא באמת לא הגיע רחוק בפלייאוף, אבל אאל''ט תמיד הודח נגד בירד, ג'ורדן או הבאד-בויז. מספרים מרשימים הוא בהחלט סיפק, גם בסדרת הללו

אז בגלל שקוואי לא הוביל את הספרס לגמר והפסיד לאנדרדוג פעם אחת מחקנו 8 שנים גדולות והשארת את הריצה של הראפטורס? למה למי אנחנו משווים את לאונרד, למייקל גורדן?
כולה פול פירס. זה אפילו לא דוראנט. זה שחקן שבלי הביג טרי, עבר מעט מאוד סדרות בקרירה ולאורך עשור לרוב עף בסיבוב ראשון או כלל לא הגיע לפלייאוף. שום גמר נבא, אפילו לא גמר אזורי . אז כשהגיעו הביג טרי לקח אליפות יפה, שנה יפה נוספת (והפסד למג'יק) ומ2010 כבר בצד היורד של הקרירה.

לאונרד לעומת זאת החל מגמר 2014 לקח את המושכות של סן אנטוניו, הפך לשחקן המוביל בקבוצה, לקח שם אליפות ומופ גמר, אחכ 4 עונות יפות עם ריצת פלייאוף וסיבוב שני לרוב. כל פלייאוף השתפר והופעה. אחכ אליפות מדהימה עם הרפטורס, רחוק שנות אור מהיכולת של פירס. שיחק ברמה של דוראנט. אחכ שני פלייאופים עם ריצות במערב, למרות שהפסיד לאנדרדוג עדיין חוץ ממשחק 7 הציג יכולת טובה ממה שפירס הציג בכל שנותיו. סיבוב שני פעמיים בקליפרס זה כבר עדיף על פירס ברוב שנותיו.

לאונרד טוב מפירס בשני צידי המגרש בלפחות 5 שנים האחרונות. דומיניק מעולם לא עשה ריצת פלייאוף ולא ראוי לדיון. הפסיד הרבה גם לקבוצות שהם לא בוסטון בולס והבאד בויז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 12:22 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
ido כתב:
FLASH כתב:
לאונרד לבל מעל פירס ודומיניק , רואים את זה בפלייאוף, בפיינלס, ואני חושב שהוא גם עדיף על פיפן. הקרירה של קוואי כבר מספיק ארוכה (עשור?)

לאנרד עשה ריצת פלייאוף אחת גדולה עם הראפטורס. בקליפרס - עד כה - הוא נכשל, עם איבוד של יתרון 3-1 והפסד בחצי הגמר לאנדרדוג. השנה הוא נפצע באמצע, אבל עד לפציעה הפלייאוף של הקליפרס היה ממוצע כזה, לא חרג מהציפיות. בסן אנטוניו הוא לא הגיע לגמר ככוכב ראשי. המספרים שלו מסדרת גמר 2014 בטח לא מרשימים.

בהחלט הריצה עם טורונטו לאליפות היא נקודה גדולה לזכותו. יכול להיות שלבדה מספיקה להעמיד אותו מעליהם, אני לא בטוח. יכול להיות שאני קצת biased לפירס בגלל תקופת הביג-3 הנפלאה. את וילקינס לא ראיתי והוא באמת לא הגיע רחוק בפלייאוף, אבל אאל''ט תמיד הודח נגד בירד, ג'ורדן או הבאד-בויז. מספרים מרשימים הוא בהחלט סיפק, גם בסדרת הללו

אז בגלל שקוואי לא הוביל את הספרס לגמר והפסיד לאנדרדוג פעם אחת מחקנו 8 שנים גדולות והשארת את הריצה של הראפטורס? למה למי אנחנו משווים את לאונרד, למייקל גורדן?
כולה פול פירס. זה אפילו לא דוראנט. זה שחקן שבלי הביג טרי, עבר מעט מאוד סדרות בקרירה ולאורך עשור לרוב עף בסיבוב ראשון או כלל לא הגיע לפלייאוף. שום גמר נבא, אפילו לא גמר אזורי . אז כשהגיעו הביג טרי לקח אליפות יפה, שנה יפה נוספת (והפסד למג'יק) ומ2010 כבר בצד היורד של הקרירה.

לאונרד לעומת זאת החל מגמר 2014 לקח את המושכות של סן אנטוניו, הפך לשחקן המוביל בקבוצה, לקח שם אליפות ומופ גמר, אחכ 4 עונות יפות עם ריצת פלייאוף וסיבוב שני לרוב. כל פלייאוף השתפר והופעה. אחכ אליפות מדהימה עם הרפטורס, רחוק שנות אור מהיכולת של פירס. שיחק ברמה של דוראנט. אחכ שני פלייאופים עם ריצות במערב, למרות שהפסיד לאנדרדוג עדיין חוץ ממשחק 7 הציג יכולת טובה ממה שפירס הציג בכל שנותיו. סיבוב שני פעמיים בקליפרס זה כבר עדיף על פירס ברוב שנותיו.

לאונרד טוב מפירס בשני צידי המגרש בלפחות 5 שנים האחרונות. דומיניק מעולם לא עשה ריצת פלייאוף ולא ראוי לדיון. הפסיד הרבה גם לקבוצות שהם לא בוסטון בולס והבאד בויז.

2 דברים.
1. לאונרד באליפות של ס"א עדיין לא היה הטופ דוג של הקבוצה והעובדה שזה באמ וי פי גמר לא מעידה על שליטה בקבוצה (אבל כמובן שזה + רציני בשבילו )
2. קוואי לא טוב מפירס התקפית. למעשה הוא עדיין לא הראה שהוא יכול התקפית לבסס את ההתקפה של הקבוצה שלו בעיקר סביב היכולות שלו.
3. אין ספק שקוואי שומר טוב מפירס , אבל גם פירס שמר לא רע
4. אולי הנושא החשוב ביותר שמבחינתי מבדיל בין ה2 הוא נושא המנהיגות.
פירס מנהיג , קוואי לא שם.
5. אם קוואי חוזר בצורה סבירה ונותן עוד כמה סיבובי פליאוף טובים (לא חייב זכיה ) הוא עובר מבחינתי את פירס בקלות.

6. פיפן מבחינתי זה קלאס אחר ויהיה קשה לקוואי להשיג את פיפן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 12:33 pm 
Hall of Famer

מאיפה המסקנה שפירס מנהיג?
דומיניק בעיני שחקן גדול מפול פירס, שעד הביג 3 היה קצת אנדרייטד ומאז הביג 3, בעיקר גמר 2008 הוא הפך להיות מאד אוברייטד.
קוואיי גדול מפירס בעיני כבר היום מבחינה היסטורית. דומיניק ופיפן זאת שאלה אחרת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 1:03 pm 
Junior

N.T.K כתב:
2. קוואי לא טוב מפירס התקפית. למעשה הוא עדיין לא הראה שהוא יכול התקפית לבסס את ההתקפה של הקבוצה שלו בעיקר סביב היכולות שלו.

זה משפט מאוד תמוה. קוואי בערך מ2015 או שנה אחרי זה מוביל התקפית את הקבוצה שלו באופן חד משמעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 06, 2021 1:15 am 
Junior

באיזו קטגוריה התקפית/הגנתית/ריבאונד קוואי לא עולה על פירס? איזה תארים לפירס יש יותר מקוואי? באמת לא הבנתי במה פירס עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 06, 2021 2:01 am 
Hall of Famer

קריירה ארוכה ובעיקר יציבה הרבה יותר. קוואי בנה קבוצות אך גם עזר להרוס אותן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 06, 2021 10:23 am 
Junior

קוואי הביא 2 אליפויות בסדרות גמר נהדרות
קוואי עשה ריצות פלייאוף מרשימות יותר , עצם זה שש מתוך 8 השנים האחרונות הוא עשה סיבוב שני ומעלה זה כבר לא בלבל של פירס. אי אפשר להלל את לברון שהצליח ב3 קבוצות, את דןראנט שהצליח ב3 קבוצות, ובו זמנית להגיד שקוואי עזר להרוס 3 קבוצות. מן הסתם כשסופרסטאר כזה עוזב הקבוצה נהרסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 06, 2021 10:23 am 
Junior

והקרירה של קוואי יציבה יותר מפירס. ראה ערך התקופה שפירס לא הגיע כלל לפלייאוף (במזרח!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 06, 2021 3:49 pm 
Hall of Famer

לא צריך להיסחף עם ׳קוואי הרס קבוצות׳.
קוואי דרש לעזוב את הספרס (שבאותן שנים עשו מהלכים גרועים מאוד ניהולית) במסגרת החוזה השני שלו בקבוצה,
הוא לא הבטיח דבר לטורונטו,
הם עשו את הטרייד כאשר ידעו שרוב הסיכויים שמדובר בעונה אחת
וזה השתלם להם כאשר הוא הוכיח מקצוענות ושיחק הכי טוב שיכול היה והביא אליפות היסטורית למועדון.
לאחר מכן, הוא עבר לאיפה שהוא רצה ושם הוא נמצא עד כה.
הוא לא הולך לזכות באות כבוד על שם נוביצקי לנאמנות יתירה ואתיקה גבוהה, אבל לברון עשה לא פחות
כדי לשלוט ואז לפרק את הקבוצות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 8:53 pm 
Sophomore

הוא פועל איך שהכי משתלם לו, תמיד לא הבנתי למה כשחקן עושה את זה הוא אגואיסט לא נאמן נצלני, וכשקבוצה עושה זאת זה מובן מאליו שכך עסקים פועלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 123 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה