סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 10:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 6:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Yuval כתב:
לשכנה המצרית יש גם ענף עולמי שהם אימפריה בו וכמעט נכנס כל פעם מחדש לאולימפיאדה (סקווש). ארבעת הראשונים בדירוג העולמי הם מצרים. 11 מתוך 20. זכו בכל המדליות באליפות העולם האחרונה.
אם אנחנו היינו כל כך טובים באיזה ענף ספורט ״כמעט אולימפי״ אלכס כבר היה מגניב אותו פנימה.

שאלתי על זה פעם שאלה בטריוויה....
הסקווש המצרי זה סיפור מדהים. הם שולטים גם בנשים, גם שם כל הצמרת של הדירוג העולמי מלאה מצריות.
מאד מעניין, זה ספורט שהייתה בו לאורך עשרות שנים מעצמה שליטה בלעדית לפחות בגברים - פקיסטן; כולל אחד ג'אנשר חאן, שהיה מדורג ראשון במשך 10 שנים רצופות בסוף המאה ה-20, שאני זוכר שראיתי אותו משחק פעם וקורע את כל מה שזז מולו. הוא הוביל חבורה מתחלפת של פקיסטנים שמילאו את הצמרת העולמית. לא ברור איך ולמה, אבל במאה ה-21 פקיסטן נעלמה מהזירה והמצרים השתלטו. מבט מהיר בדירוג מראה שהיום הפקיסטני הבכיר מדורג בסך הכל 44. נפילה עצומה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 6:57 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
"כל העולם ראה את הביזיון..." (הרוסים על השיפוט)
בואי נשמה, אני לא יודע אם יש כמות דו ספרתית של אנשים שיודעים את החוקים. בואי נתקדם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 7:33 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כשהייתי סטודנט היה משחק בין ישראל ומצרים באליפות העולם (אולי דרג ב'? אני לא זוכר), ישראל הפתיעה איזושהי נבחרת חזקה ממנה בהרבה וניצחה, כך שלמשחק האחרון נגד מצרים ישראל הגיעה כשתיקו מספיק לה כדי לעלות שלב. היה משחק סופר דרמטי, ישראל הצליחה להוציא את התיקו אחרי שעשתה סטופ דרמטי על ההתקפה האחרונה של המצרים, עלתה לשלב הבא ושלחה את המצרים הביתה. יחד עם רבע גמר ליגת האלופות של הפועל ראשון וחצי גמר המחזיקות של מכבי ראשון, זה היה כנראה אחד הדברים הגדולים שקרו בכדוריד הישראלי. המצרים לקחו את זה מאד קשה, אני זוכר עסקן שלהם חוטף דגל ישראל מהישראלים שחגגו איתו ודורך עליו.
הרבה זמן עבר מאז. כנראה שכדאי שלא ניפגש איתם עוד פעם, זה לא יהיה יפה.

הנה על המשחק ההוא. אני זוכר את הבאז שהיה לפניו, ראיתי את השידור בטלויזיה שהוצבה במרכז חורב בחיפה עם עוד עשרות אנשים.
https://www.makorrishon.co.il/nrg/onlin ... 1/241.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 8:01 pm 
Sophomore

נראה לכם שסמוטריץ כבר יודע שהוא שוב הודר (ברשעות) מחגיגות המדליה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 8:05 pm 
Junior

3&D כתב:
נראה לכם שסמוטריץ כבר יודע שהוא שוב הודר (ברשעות) מחגיגות המדליה ?

הבצל של האל...כל פעם שאני שומע אותו בא לי לבכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 8:14 pm 
Hall of Famer

רק לחשוב מה היה קורה עם לינוי אשרם אם בהתעמלות אמנותית היו גם תחרויות במכשירים בודדים, כמו בהתעמלות מכשירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 8:27 pm 
Hall of Famer

הטנטראם ממשיך.
https://olympics.sport5.co.il/2020/arti ... cID=379509

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 8:29 pm 
Junior

איך אומרים שיעשו חמוצים ברוסית?

אני שומע תהיות האם אשרם תהיה בפריז עוד שלוש שנים. ממה שהבנתי היא הייתה המבוגרת ביותר בתחרות (ביחד עם הרוסיות). ואם הבנתי נכון אף אחת מהמתחרות לא הייתה באולימפיאדה הקודמת בריו.
אולימפיאדה אחרונה בגיל 22? קטע קטע הענף הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 9:06 pm 
Hall of Famer

אולי היא תעבור למרתון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 10:28 pm 
Hall of Famer

יואב כתב:
איך אומרים שיעשו חמוצים ברוסית?

אני שומע תהיות האם אשרם תהיה בפריז עוד שלוש שנים. ממה שהבנתי היא הייתה המבוגרת ביותר בתחרות (ביחד עם הרוסיות). ואם הבנתי נכון אף אחת מהמתחרות לא הייתה באולימפיאדה הקודמת בריו.
אולימפיאדה אחרונה בגיל 22? קטע קטע הענף הזה.

אפרופו זה, דינה אוורינה מצוטטת בכתבה ב-CBS אומרת שיש לה כבר בעיות גב והיא לא רואה את עצמה מחזיקה עד פריז. זה היה הצ'אנס היחיד שלה. היא מקווה שאחותה כן תמשיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 10:44 pm 
Hall of Famer

הבובות שלהן היו חמודות מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 11:34 pm 
Hall of Famer

מחר, יום הסיום, יש עדיין לארה"ב הזדמנות להציל את כבודה ולקחת את המקום הראשון במדליות זהב מסין. כרגע ההפרש הוא שתי מדליות. לארה"ב יש מחר ארבעה גמרים - כדורסל נשים שהיא מן הסתם תנצח; כדורעף נשים; ושני גמרים באיגרוף (גם לסינים יש שם גמר אחד). יש מחר גם גמרים באופניים בוולודרום אבל אני חושב שלשתי המדינות אין שם מדליות שמחכות לקחת, זה ענף אירופאי למדי. ואני מניח מראש שאת המרתון ייקח איזה קנייתי, אז הוא לא בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 6:51 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מחר, יום הסיום, יש עדיין לארה"ב הזדמנות להציל את כבודה ולקחת את המקום הראשון במדליות זהב מסין. כרגע ההפרש הוא שתי מדליות. לארה"ב יש מחר ארבעה גמרים - כדורסל נשים שהיא מן הסתם תנצח; כדורעף נשים; ושני גמרים באיגרוף (גם לסינים יש שם גמר אחד). יש מחר גם גמרים באופניים בוולודרום אבל אני חושב שלשתי המדינות אין שם מדליות שמחכות לקחת, זה ענף אירופאי למדי. ואני מניח מראש שאת המרתון ייקח איזה קנייתי, אז הוא לא בחשבון.

לא סתם קנייתי, אליוד קיפצ'וגה, שיאן העולם ומדליסט הזהב מריו, אם כי הריצה הייתה די איטית בגלל התנאים, 2:08:38, איטי ביותר דקה משיא ישראל לשם השוואה. מארו טפרי עם הישג לא רע בכלל סיים במקום ה-13, גם שני הרצים האחרים גימרה אמרה (26) ואיימרו עלמייה (37) סיימו בחצי העליון בריצה שבה 30 רצים בכלל לא סיימו, כולל כמה מהרצים הכי בכירים בעולם כמו דסיסה האתיופי (אלוף העולם מדוחא), קיפרוטו הקנייתי (ארד בדוחא) וקיפרוטיץ' האוגנדי (זהב באולימפיאדת לונדון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 6:52 am 
Senior

ואחרי 5 זכיות ברצף, רוסיה מפסידה את הזהב גם בהתעמלות אומנותית קבוצתית. בולגריה לוקחים את הזהב. מעניין מה יהיה להם להגיד עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 7:14 am 
Hall of Famer

לא רבים יודעים, אבל קיפרוטיץ' הוא פרי אהבתם של קיפצ'וגה וסמוטריץ' שהם בחרו לגדל באוגנדה מסיבות סמליות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 7:15 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

אז לאמריקאים דווקא היה זהב אחד בנשים בוולודרום ויחד עם זהב בכדורסל נשים הם משווים את המספר של הסינים ועולים בינתיים למקום ראשון בזכות יותר מדליות כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 8:26 am 
Sophomore

לא אכזב הטקטס של סמוטריץ
אני לא יודע אבל מה אעשה בשבת הבאה :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 8:28 am 
Hall of Famer

אפשר להתחיל לסכם
שורה תחתונה כמובן מאוד מוצלחת לישראל, אבל היא מאוד נזילה:
2 זהב שהיו יכולים להיות גם כסף במחי החלטת שיפוט
2 ארד דרך בית ניחומים

הדרך היחידה בה הספורט הישראלי אולי יתקדם קצת (כי מצבנו עדיין לא מרנין במיוחד) זה אם חברות מסחריות יתחילו לקחת כפרזנטורים לכמה שנים ספורטאים (במקום עוד דוגמנית ממוצעת עם כמה מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות, או לחילופין כדורגלנים שהבקיעו איזה 10 שערים בליגה הישראלית...) - מה שייתן לספורטאים הבכירים תנאים נוחים יותר, ויוסיף מוטיבציה נוספת ל"מדרגה שמתחת" - שייראו שיש תגמול גדול יותר למצוינות (ואז אולי תשתנה המשוואה של חלקם בצמתים קריטיות - האם להיכנס למסלול של ספורטאי מצטיין בצבא, האם להתחיל לימודים אקדמיים וכו').

ה"שירות" שעשו פה לינוי וניקול (שמיד בראיונות לאחר התחרות - הודו ובהרחבה לכל נותני החסות שלהן) לשאר הספורטאים הוא גדול.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 9:42 am 
Senior

ברכות לסן מרינו, טורקמניסטן ובורקינה פאסו שזכו במדליות ראשונות באולימפיאדה. נשארו 68 חברות בועד האולימפי ללא מדלייה באולימפיאדה (קיץ או חורף).

המפתיעות זה שתי האירופאיות שאינן 'מיקרו מדינות' - אלבניה ובוסניה.
הגדולה - בנגלדש, המדינה השמינית בגודלה בעולם מבחינת אוכלוסיה (~165 מיליון תושבים). הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו (90 מיליון), מיאנמר (55 מיליון), אנגולה (32 מיליון), תימן (30 מיליון), נפאל (29 מיליון) ומדגסקר (27 מיליון) בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 10:26 am 
Hall of Famer

ארה"ב לוקחת גם את הזהב בכדורעף נשים בתצוגת תכלית של ממש, מביסה את הברזילאיות שעשו להן את המוות באולימפיאדות קודמות. נבחרות הנשים של ארה"ב במשחקי הכדור שולטות ברוב הענפים, בנוסף לכדורסל ולכדורעף לקחו את הזהב בכדורמים (עם גמר שנגמר כמעט בהפרש דו ספרתי) ובכדורעף חופים. דווקא בכדורגל נכשלו הפעם וגמרו רק עם הארד.

תצוגת תכלית גם לנבחרת צרפת בכדוריד נשים, עליונות מוחלטת על הרוסיות ומדליית זהב ראשונה בהיסטוריה, מצטרפת להצלחה הצרפתית של הגברים במשחקי הכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 10:51 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אפשר להתחיל לסכם
שורה תחתונה כמובן מאוד מוצלחת לישראל, אבל היא מאוד נזילה:
2 זהב שהיו יכולים להיות גם כסף במחי החלטת שיפוט
2 ארד דרך בית ניחומים

הדרך היחידה בה הספורט הישראלי אולי יתקדם קצת (כי מצבנו עדיין לא מרנין במיוחד) זה אם חברות מסחריות יתחילו לקחת כפרזנטורים לכמה שנים ספורטאים (במקום עוד דוגמנית ממוצעת עם כמה מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות, או לחילופין כדורגלנים שהבקיעו איזה 10 שערים בליגה הישראלית...) - מה שייתן לספורטאים הבכירים תנאים נוחים יותר, ויוסיף מוטיבציה נוספת ל"מדרגה שמתחת" - שייראו שיש תגמול גדול יותר למצוינות (ואז אולי תשתנה המשוואה של חלקם בצמתים קריטיות - האם להיכנס למסלול של ספורטאי מצטיין בצבא, האם להתחיל לימודים אקדמיים וכו').

ה"שירות" שעשו פה לינוי וניקול (שמיד בראיונות לאחר התחרות - הודו ובהרחבה לכל נותני החסות שלהן) לשאר הספורטאים הוא גדול.

אני די בטוח שהספורטאים האולימפיים שבצמרת, כלומר מועמדים למדליה או "מועמדים למועמדות למדליה", כבר מסודרים מבחינת הספונסרים וגם מקבלים מענקים יפים מהוועד האולימפי ו/או היחידה לספורט הישגי. מהבחינה הזו, לפחות כלפי היותר טובים, חל שיפור גדול בשנים האחרונות.

לגבי התוצאות - אני חושב שאם היו אומרים לנו לפני האולימפיאדה שזה מה שיהיה היינו חותמים על זה. שני אלופים אולימפיים כולל אחד בהתעמלות מכשירים - אחד הענפים המרכזיים, מדלייה קבוצתית ראשונה, ספורטאים אלמונים שפתאום פורצים ומגיעים למדליה כמו סמברג או כמעט למדליה כמו יואב כהן ומתן רודיטי; הופעות יפות בענפים לא צפויים; בסך הכל היה אחלה.
כמובן שבלי פדיחה אי אפשר, והפעם סיפק אותה הרוכב שנבהל מפסלי הסומו באישי ונפל מהסוס בקבוצתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 11:11 am 
Hall of Famer

בסך הכל אולימפיאדה מצוינת לישראל, יכלה להיות טובה יותר, אבל בקלות יכלה להיות גם גרועה יותר.

מבחינת אכזבות, אין ספק ששגיא מוקי, פיטר פלצ'יק, קטי ספיצ'קוב ולונה צ'מטאי הם המאכזבים העיקריים. בעיני לונה זו אכזבה פחות נוראית, רואים שהיא הגיעה בכושר מצוין והייתה חזק בתמונת המדליות עד 4 ק"מ לסיום, פרישות זה חלק ממרתון ומספיק לעבור על רשימת הפורשים, גם אצל הגברים, כדי להבין שזה פשוט משהו שקורה, לפעמים התנאים, לפעמים פציעות, לפעמים דברים אחרים, מאכזב מאוד אבל אפשר להבין. אצל ספיצ'קוב, שהגיעה בתור פעמיים סגנית אלופת העולם, זה כבר יותר מאכזב, מדובר בתחרות יותר ארוכה עם יותר מקום לטעויות ולתיקונים, ובשום שלב היא לא באמת איימה על המדליות, אותו דבר לגבי פלצ'יק ומוקי שאפילו לקרב על המדליות לא הגיעו.

בגזרת ההפתעות, אז חוץ מרודיטי ויואב כהן שהוזכרו (למרות שיואב כהן בכל זאת אלוף אירופה וחמישי באליפות העולם, גם אם הוא שם חדש יחסית), אפשר גם לציין את שירה ראשוני שמשום מקום הגיעה כמעט עד למדליה, את עומר שפירא שנתנה הופעה מצוינת ברכיבת כביש, את אנסטסיה גורבנקו עם גמר מפתיע ב-100 גב, את סלאמוויט באיולין טפרי שהפתיעה עם גמר ומקום 10 בריצת 5000 וגם ניצחונות ראשונים בקשתות ובבדמינטון. היו גם הופעות יפות לחנה מיננקו, לדיאנה ווייסמן, לנבחרת ההתעמלות האומנותית שהשוותה את הישג השיא שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 11:38 am 
Hall of Famer

וזהו, הכל נגמר. הגמר האחרון - סרביה לוקחת את הכדורמים גברים בפעם השנייה ברציפות, מנצחת בגמר את יוון שמבחינתה ההגעה לגמר היא הישג עצום ובלתי צפוי, וגם בגמר נתנה פייט טוב לנבחרת עדיפה בהרבה עד הרבע האחרון.

היה כיף. הרבה יותר משציפיתי מאולימפיאדה בלי קהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 11:47 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני די בטוח שהספורטאים האולימפיים שבצמרת, כלומר מועמדים למדליה או "מועמדים למועמדות למדליה", כבר מסודרים מבחינת הספונסרים וגם מקבלים מענקים יפים מהוועד האולימפי ו/או היחידה לספורט הישגי. מהבחינה הזו, לפחות כלפי היותר טובים, חל שיפור גדול בשנים האחרונות.

אבל זה בדיוק העיוות
ההבדל הכלכלי ארוך הטווח בין זוכי המדליות (שלא כולם ממנפים זאת "ציבורית" מטבע הדברים, אבל לפחות תיאורטית יש להם האפשרות) לסתם ספורטאי מצוין שמסיים "רק מקום 5" בענף שלו (וההבדל בין זה לזה הוא לפעמים רק איזו הגרלה, החלטת שיפוט ודברים בסדר הגודל הזה) - הוא עצום
היה עדיף "לספורט הישראלי" שהעוגה הזאת הייתה מתחלקת קצת אחרת

ב"ראיון" שהיה אמש בחדשות 12 של הג'ודאיות (גם כן ללא השתתפות גילי כהן...) עם רותם אבוהב, פתאום עלה לדיון שלשירה ראשוני למשל (כבר בת 30.5, אולי לקראת סוף הקריירה כבר) אין ומעולם לא היה ספונסר, והיא כעת הפסידה בקרב על מדליה (שיכלה באופן יחסי לסדר אותה כלכלית עם מענק מיידי, קצת חסויות וכו').
כל כך הרבה שנים בסבב (גם אם כמובן לא מהבולטות), בענף מהיותר מתוקשרים ומוצלחים שלנו - והיא למעשה צפויה לסיים את הקריירה עם חור בכיס (שמימנה המשפחה וסובביה מן הסתם), באופן יחסי לכך שהצליחה להגיע מאוד גבוה וכמעט עד למטרה העליונה.

זה קצת אבסורד (וחבל) במדינה שאין לה עשרות רבות של "שירה ראשוני" בענפים השונים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 11:58 am 
Junior

בהחלט אולימפיאדה טובה מאוד לישראל, בוודאי הטובה בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 823 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 62 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: