עמוס לב כתב:
העסקה עם דינווידי היא סימן שאלה. 60 מיליון דולר ל-3 עונות על שחקן בן 28 שחוזר מקרע ב - ACL. שחקן שלמעשה היה על תקן שחקן ספסל כל הקריירה שלו (בעונה הבריאה האחרונה שלו הוא פתח כשקיירי היה פצוע) ובעונת השיא שלו שבה הוא קלע 20.6 נק' למשחק הוא עשה את זה באחוזים נוראיים (41.5% מהשדה, 30.8% מהשלוש). גם אם בבסט קייס סצנריו דינווידי יחזור העונה ללא שום פגיעה מהפציעה שלו, עדיין לא מדובר על sure thing מבחינת רכז מוביל.
אני לא אמרתי שאם לוקחים בחשבון את זה שווסטברוק הגיע תמורת וול אז הטרייד עליו לא טוב. אני אומר שההבדל הוא לא כזה גדול. נכון, ווסטברוק הוביל את וושינגטון לפלייאוף. אולי עם וול הפציע, הוויזארדס היו יכולים לפתח את הצעירים שלהם יותר טוב, במקום לרוץ אחרי הפלייאוף?
אני חושב שהוויזארדס הולכים לפירוק. לביל יש שנתיים בחוזה, אבל אופציית שחקן בקיץ הבא. סיכוי טוב שהוא יממש אותה בקיץ ויברח לוויזארדס. אני לא רואה את הערך בבניה סביב ביל עם הסגל הנוכחי. זה לא יוביל למקום טוב יותר מאשר זה שהיה עם ווסטברוק. לא רואה שום טעם לעשות את הטרייד עם הלייקרס, אם לא עושים ערבוב מחדש של הסגל. סגל של דינווידי, ביל, קוזמה, האצ'ימורה, ברייאנט עם ספסל של קק"פ, אבדיה, הראל, ברטנס ובחירת הדראפט לא ממש מרשים ולא משאיר ציפיה לעתיד.
מסכים שיש הסתייגויות מדינווידי, אבל לפחות הוא חתום רק לשלוש שנים ולך תדע אם השנה השלישית מובטחת במלואה, נמתין לפרטים המלאים כשההחתמות יהפכו לרשמיות.
היעילות שלו לא משהו, אבל הוא פלור ג'נרל עם ביצים, חוץ מזה בוושינגטון הוא ישחק כינור שני לצד ביל.
אני באמת כבר לא עוקב אחרי מה שאתה רוצה להגיד בעניין וול-ווסטברוק, שהטרייד הזה היה מיותר מבחינת וושינגטון? אבל את וול הם לא היו מצליחים למכור ללייקרס, אני מוכן לומר בוודאות היפותטית שלאף קבוצה בעצם...לא בשלב זה בחוזה שלו, לפחות. פיתוח צעירים זה נחמד, אבל גם הכנסות מהפלייאוף וקצת תחושה חיובית של הליכה קדימה זה גם נחמד, ובסופו של דבר החלפת וול בווסטברוק היא שאפשרה את המהלך הנוכחי של הגמשת הפיי רול, פוטנציאל לעסקאות עתידיות כפי שפירטתי בהודעה הקודמת שלי, והשגת דינווידי (והולידיי) במישור המקצועי.
אם חשוב לביל ללכת, הוא יכול לעשות זאת כבר עכשיו ופשוט לבקש טרייד. זה לא שאוהדי הוויזארדס ישתוללו וישרפו גופיות שלו...הוא כבר עכשיו הכוכב המחוזר בליגה, לצד לילארד שמצבו בפורטלנד יציב יותר (מהבחינה שהוא חתום לטווח ארוך). בפועל, אנחנו רואים שטרם הגיעה בקשה כזו מצדו, מה שכבר מעלה בקרב פרשנים את התהייה אם מדובר במקרה של שחקן שמעדיף להיות ראש לשועלים ולהפגין אמון מלא בקבוצה הנוכחית שלו (ובעצמו).
בכל אופן, בין אם וושינגטון הולכת לפירוק או מנסה לבנות סביב ביל, הטרייד על ווסטברוק פתח עבורם שלל אפשרויות (אחת מהן כבר מומשה, עם צירופו של דינווידי), כך שגם אם הביטוי "זכייה בפיס" נשמע קצת מוגזם, הם בהחלט במקום טוב פי כמה מזה שהיו בו לפני שמונה חודשים או שבוע...