סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:06 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 175 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 8:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הבנתי שסגרתם את התרד הקודם אז נמשיך מכאן
במשרד הבריאות בישראל טוענים הערב שאנחנו בעלייה מאריכית של הכפלה כל 9 ימים
זה אחריי שביממה האחרונה התווספו 67 חולים קשה ומ257 עלינו ל324 שיש כ4000 מאומתים ביממה עם כ4 אחוז חיוביים...

.
https://www-israelhayom-co-il.cdn.amppr ... %2F3866010

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 07, 2021 9:24 pm 
Sophomore

אני בעד סגר מחמיר לשנה עם תו ירוק מיוחד - מחוסנים יקבלו הטבה, אפשרות לצאת לנשום אוויר כחצי שעה ביום במרחק של עד 25 מטרים מהבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 5:48 am 
Hall of Famer

לצערי, לא למדנו איך לטפל בקורונה ואיך להימנע מהתפשטות שלה.
כל מה שמתרחש בשדה התעופה, כולל זה שהוא בכלל היה פתוח (סליחה נורטון), הוא בדיחה עצובה.

וגם לא למדנו מה לעשות ברגע שהיא מתפשטת.
עדיין אותה קבלת החלטת איטית, מהוססת, בצעדים מדודים
שכולם מובילים לאותו מקום כמובן
כי אי אפשר ללכת בצעדים מדודים

בשלב הזה -
או שהולכים על חיסון שלישי לכל האוכלוסייה
או שהולכים לסגר של מספר שבועות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 6:03 am 
Hall of Famer

אתה רוצה לסגור שדה תעופה לאזרחים למשך יותר משנה וחצי?
תודה לאל שהוא היה פתוח ושיצאתי בדיוק בזמן (הטיסה אגב היתה זולה מאד, אבל כל הבדיקות עלו המון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 10:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה שעוד לא למדנו זה צעדים דיפרנציאלים.
היה קל, אני חייב להודות, לרדת על הממשלה הקודמת שלא עשתה צעדים דיפרנציאלים כשההתפרצות הייתה במרכזים החרדים. אבל הממשלה הזו עושה אותו דבר בדיוק כשהמוקדים היו באזורים של הציבור הכללי שיקר יותר ללבם.

כל הגישה הזו של "או כולם או כלום" - יופי לכם, אז כולם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 10:40 am 
Junior

סגר רביעי יהיה כשלון מהדהד של הממשלה הנוכחית ואני ממש בספק שהוא יהיה אפילו קצת אפקטיבי.
אם בסגר השלישי בקושי הצליחו להשאיר אנשים בבית ( הצליחו קצת לבלום את העליה, לא יותר), אז למה הם חושבים שאחרי כמה חודשים של שגרה מלאה ורוב מחוסן הם יצליחו לשכנע אנשים להשאר בבית?

בסוף כל צעד שעושים חייב את אמון מרבית הציבור. בגל הראשון חוץ מכמה טמבלים הייתה הענות מרשימה, בגל השני קצת פחות אבל עדיין טובה ובגל השלישי הציבור כבר היה יחסית אדיש והסגר לא היה אפקטיבי כמו ב2 הראשונים.
לא רואה סרט שסגר רביעי הולך לעזור.

חיסונים, בידודים וקטיעת שרשראות הדבקה... וכמובן להבין מה עושים עם נתב"ג ( שמשם הגיע הגל הנוכחי על כנפי מתנגדי חיסונים ובידודים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 11:27 am 
Hall of Famer

והעלייה בחולים קשה נמשכת כרגע 348 שיותר מחצי מחוסנים אבל מדובר בבני 70 ומעלה עם מחלות רקע.לעומת זאת הלא מחוסנים נמצאים יותר זמן במחלקות ומחציתם מתחת לגיל 60 והם מפתחים את המחלה בצורה קשה יותר מהמחוסנים.

היום מתחילים עם התו הירוק המלא ומתכוונים להוסיף עוד 40 מדינות שאסור לטוס אליהם כי זן הדלתא ההודי מהיר כמעט פי 3 מהזן הרגיל וכמעט פי 2 מהזן אלפא הבריטי והוא מתפשט במהירות ברוב המדינות בעולם.....

מקדם ההדבקה כרגע בישראל הוא 1.34.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 11:39 am 
Sophomore

הפעת השנה, אחרי העלייה באוכלוסיה הערבית, הגל הגיע גם לאוכלוסיה החרדית, אלעד וכפר חבד (עם ציון רמזור 10) אדומות, שגם שאר הערים בדרך עם עלייה מהירה.
בשנייה שחבורת היגיון בריא הכריזו (שוב) על ניצחון האוכלוסיות האלה על הנגיף זה היה עניין של זמן עד שזה יקרה

ומידע מעניין על המצב באמריקה עם החיסונים-
https://twitter.com/EricTopol/status/14 ... 7808952325

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 11:52 am 
Sophomore

ועוד קצת אמריקה, מנהלת בית חולים בלואיזיאנה, האחות הפחות אקטוזית של פלורידה-
https://twitter.com/DavidBegnaud/status ... 9694363649

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 12:03 pm 
Hall of Famer

לגבי התו הירוק, מה זה בכלל אומר? הרי התווים הירוקים שהוצאו בינואר-פברואר באופן רשמי כבר פקעו או בדרך לפקוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 08, 2021 12:04 pm 
Sophomore

חידשו לכולם עד סוף השנה אאלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 9:15 am 
Junior

sheky כתב:
חיסונים, בידודים וקטיעת שרשראות הדבקה... וכמובן להבין מה עושים עם נתב"ג ( שמשם הגיע הגל הנוכחי על כנפי מתנגדי חיסונים ובידודים).

הנה דוגמא יפה לפייק ניוז, או יותר נכון כמה הינדסו לך את התודעה. דוגמא קטנה:

כמה מבין המאומתים ביממה האחרונה הגיעו מחו"ל ומאילו מדינות?
71 מתוך המאומתים החדשים הם אנשים שנכנסו לישראל בעשרת הימים האחרונים מחו"ל, כש-56 מתוכם מחוסנים ו-8 מתוכם עם חשד לתחלואה חוזרת
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001378310

עוד דוגמא קטנה להנדסת תודעה, אבל שזה לא יפריע לכת סוגדי הקורונה בראשות 3&D שמתכוון להמשיך לעסוק בנושא בעשור הקרוב (הפנדמיה הראשונה בהיסטוריה שהולכת להישאר איתנו לנצח - פריצת דרך מדעית)

"איך מפחידים אתכם?"
1. ‏כותרת היסטרית (ynet) באותיות קידוש לבנה - "נתוני קורונה - בתוך 5 ימים 32 נפטרו".
2. כותרת אמיתית - בתוך 5 ימים נפטרו בישראל כ- 700 חולים. מתוך כלל 700 החולים שנפטרו מכל מיני מחלות קשות, אצל 32 היתה בדיקה חיובית לקורונה.
3. ובאותיות קטנות צריך לכתוב - מתוך ה- 32 שנפטרו כביכול מקורונה, רובם היו בגיל מבוגר מאד ונפטרו בגלל מחלות רקע קשות ולא בגלל קורונה.
4. האמת לא מביאה לנושאי השררה את השליטה באזרח, וגם לא מביאה רייטינג.

מילגרם היה גאה בכולכם על הצייתנות, האמונה העיוורת בסמכות (גם אם היא נגועה באינטרסים חריפים - שחור על גבי לבן) וההשתלחות אחד בשני בעקבות זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 9:30 am 
Hall of Famer

מאסטר, מה קורה עם פלורידה, שהקורונה שם עכשיו בפיק מכל המדינות בארה"ב? רוצה לדבר על זה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 9:36 am 
Junior

כשמישהו יסביר לי איך לא רק שהיא לא הוכחדה עדיין, או סבלה מקריסת בתי החולים, אלא נמצאת במקום ה-25 בארה"ב מבחינת תמותה למיליון, נוכל לדבר על זה.

בניגוד מוחלט לשפל המוסרי שאנו עדים לו בימים האחרונים בארץ, חשוב להכיר במציאות האחרת - המציאות של רון דה סנטיס מושל פלורידה.

- מציאות שבה נבחרי הציבור אינם מסיתים נגד האזרחים אלא עומדים לצידם מול העריצות.
- מציאות שבה הפוליטיקאים אינם רומסים ברגל גסה את חירות האדם אלא נאבקים למענה.
- מציאות שבה המנהיגים אינם מפקירים את גורלם של הילדים אלא רואים את טובתם כמשימה העליונה.

ואחרי כל זה, מקום 25 - הרבה מתחת למדינות הפאניקה, הסגרים וההפחדה בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 9:37 am 
Hall of Famer

מאסטר, תשתדל להשתמש בנתונים עדכניים, לא מה שהיה, אלא מה שקורה עכשיו ומה שקורה עכשיו בפלורידה זה שהיא המדינה הכי מוכת קורונה בארה"ב, כרגע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 9:39 am 
Junior

כותב ד"ר יואב יחזקאלי:

במלחמת יום כיפור הקונספציה הובילה למחדל הנורא. החשיבה הקבוצתית של המטכ״ל והממשלה דאז נסמכה על גישה אחת דומיננטית שאין בילתה.
כעת שוב נשבית הממשלה בקונספציה של התמודדות עם הקורונה באותה דרך מונוליטית וצרת מבט שננקטת כבר שנה וחצי ללא הצלחה, בהמלצת אותם יועצים וידוענים.
כדי להימנע מהמשך הכשלון צריכה הממשלה להביא גישה שונה לשולחן הדיונים.
כדאי להביט במשבר מזוית אחרת, שונה ורחבה יותר.
אחרת המשך המחדל רשום עליכם.
חברי למועצת החירום הציבורית למשבר הקורונה (חוקרים ורופאים בכירים מלב הממסד) ואני שבים ומציעים לממשלה את עזרתנו בגישה שונה לניהול המשבר, גישה מבוססת עובדות, מדע וידע עם פעולות אופרטיביות.

אז מה אנחנו למדים כאן? טירוף זה לעשות את אותה פעולה שוב ושוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות. עוד סגרים, עוד הגבלות, עוד חיסונים - והנה, רק עוד שבועיים משטחים את העקומה וחוזרים לחיים. תעירו אותי ב-2025.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 9:52 am 
Hall of Famer

אני לא מבין למה אתה מצטט לנו בן אדם שאתה לא מסכים עם דעתו. אתה רשמת שהדרך להתמודד עם הקורונה היא פשוט להתייחס אליה כמו אל שפעת ויהיה בסדר. לא חיסונים, לא מסיכות לא שום דבר.
אותה מועצת חירום מתתייחסת למגיפה כאל משהו מהותי שדורש טיפול רציני ולא התעלמות. הם בעד חיסונים (אבל לא בעד כפיית חיסונים), לא ראיתי שום התייחסות שלילית לעטיית מסיכות ממה שרפרפתי באתר שלהם, הם כן בעד הטלת מגבלות חמורות על אוכלוסיות בסיכון (זה כמו עם הזונה, מה שנשאר זה להגדיר מה זה בסיכון) וכו' וכו'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 10:13 am 
Junior

א' - ברמה התאורטית, האם יש בעולמך אנשים שאתה מסכים עם דעות מסוימות שלהם אבל לא שלם עם הכל? או שזה משהו בלתי אפשרי?
ב' - כרגע בהחלט יש להתייחס אליה כמו לשפעת וגם ד"ר יחזקאלי חושב כך.
ג' - הגנה על אוכלוסיות מוחלשות זה דבר לגיטימי. אם רובם המוחלט הלך והתחסן אז פה נגמר הסיפור בעיניי וגם בעיני המח"צ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 10:33 am 
Hall of Famer

א. כשאני דן עם מישהו אחר, אני מסתמך על אנשים שהגישה שלי לא מתנגשת עם הגישה שלהם. התשובות שלך לשאלות שלי בנושא שננעל הם מנוגדות לחלוטין לגישה של המועצה, שלא מתעלמת מהקורונה.
ב. המועצה הזאת ממש לא מתייחסת אליה כמו אל שפעת. לשפעת למשל לא מקימים מועצה.
ג. קודם כל כשאתה רושם שהאוכלוסיות מוחלשות, אתה כבר לא חושב ומצטט. מי בדיוק החליש את חולה הלב שנתון לסיכון רב יותר מהקורונה? או את זה שחולה סוכרת, או את ההוא עם האסטמה? אני מניח שהתכוונת לאוכלוסיות בסיכון, אבל אתה על אוטומט (לא נורא, אתה בחברה טובה עם יאיר גולן, אם זאת נחשבת חברה טובה). אבל אם הרוב לא הלך והתחסן (ואתה הרי לא מאמין בחיסונים, לא?)? אז מה לעשות? והאם ללכת להתחסן זאת לא בחירה אישית דמוקרטית?
אני מצטט מעקרונות המועצה -
"יש לבנות מערכי הגנה דיפרנציאליים, ולרכז מאמצים בהגנה ממוקדת על החלשים, השבריריים וחסרי הישע
יש לפעול מתוך הערכת סיכונים שוטפת, ומתוך כך לבצע ריבוד אמצעי המיגון בהתאם לפילוח קבוצות הסיכון. כך ניתן יהיה לאזן בין הסיכון לקורונה לסיכונים אחרים, כמו הזנחה רפואית, קריסה כלכלית, דיכאון ובדידות."
אז אנחנו מדברים על הגנה ממוקדת על האוכלוסיות בסיכון. מה זאת אותה הגנה ממוקדת? כי למשל הגיון בריא, שדיברו על כך שאסור לעשות סגרים על האוכלוסיה וזה לא יעיל ולא דמוקרטי רצו לכלוא מעל מיליון אנשים שבסיכון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 10:48 am 
Junior

א. הגישה שלי לא מתנגשת עם הגישה של ד"ר יחזקאלי. אם לא ידעת, הוא חבר במודל היגיון בריא, רוצה לקרוא קצת על המצע והרעיונות שלהם? רמז: מודל שבדיה.

ב. נשמע כאילו המועצה הוקמה כדי לחזק את ההתמודדות עם הנגיף ולא לשים מראה על ההתנהלות הלא הגיונית והלא נכונה.
ובכלל, גם מול שפעת לא צריך להתנהל בהפקרות. לדוגמא, הרבה מהקשישים לוקחים את החיסון לשפעת. לדוגמא, אנשים חולים (על באמת, לא בבדיקה לא אמינה) נשארים בבית ולא נותנים חיבוק לסבא וסבתא.
כמו שאני לא מתעלם משפעת, ויודע שיש מאות אלפי אנשים בכל שנה שמתים ממנה (למעלה מ-1200 איש בישראל), כך גם יש וירוס שנקרא קורונה.
כל הרעיון הוא לא לתת יחס מיוחד מעבר לזה. לא לשלוח מיליוני אנשים בריאים להיבדק כל יום. בלי בידודים, הגבלות שיוצרות עולם חדש וסגרים שהורסים את רוב תחומי החיים והיעילות שלהם בקורונה לא הוכחה.

ג. לאורך שנים רבות של מדע - אם התחסנת אתה מוגן, לא? יצא לך פעם לקחת חיסון כלשהו ואז לברר שכל האנשים מסביבך מחוסנים, בין אם במדינת עולם שלישי שנסעת אליה או סתם במרחב הציבורי, אחרת החיסון שלך לא יעבוד?
אם הטיפול מפוקפק או לא ברמת הסיכונים שלו, או אם יש טיפולים תרופתיים שמרפאים מקורונה ומוחבאים מהציבור כאן - זה משהו אחר. מעבר לכך זה פשוט לרדוף נגד הרוח ולנסות למגר וירוס נשימתי לאפס. לא יקרה.
אי אפשר להגיע לחסינות עדר עם תכשיר גנטי שלא מונע הדבקה והידבקות, כשכל הזמן צצים וריאנטים, וצריך לחדש בכל חצי שנה על כל המשתמע מכך. ואז מה אתה מציע? להמשיך לחיות בצורה כזאת לנצח?

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ב' אוגוסט 09, 2021 10:53 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 10:52 am 
Hall of Famer

האמת שבנוגע ל-ג' אז לא: חיסון לא מבטיח 100% הגנה. לא רק בקורונה, אלא גם במקרים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 10:54 am 
Junior

נכון, וזה לא העסיק אף אחד או פגע בתחושת המוגנות אחרי שבנאדם התחסן עד 2021.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 11:57 am 
Hall of Famer

3&D כתב:
חידשו לכולם עד סוף השנה אאלט

כן, ולפי הנתונים שנראים מהחיסונים הראשון והשני לפחות - זו החלטה פוליטית לגמרי בלי שום ביסוס רפואי או מדעי. מי קיבל אותה? הממשלה הנוכחית, או שהקודמת עוד הספיקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 12:17 pm 
Hall of Famer

פרופסור סגל טוען שכל עוד קצת יותר ממיליון איש מסרבים להתחסן אנחנו מתקשה לצאת מזה והוא חושב כמו דוקטור שרון פרייס שחייבים תו סגול והגבלת התקהלות בחללים סגורים כאן ועכשיו....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 09, 2021 12:36 pm 
Junior

עמוס, אני רק רוצה להזכיר לך שזה בנאדם שאמר בצורה מפורשת שאם א' מוביל לב' ברוב המקרים ובחלק מהמקרים ג' מוביל לב' אז הככככככככככככל מוביל לב' ואין שום משמעות לא' ג' או כל דרך אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 175 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: