הוקיץ' כתב:
אני חושב שלקרוא לו שחקן משלים ברמת יורוליג זה קצת סטרץ'. בעונה האחרונה למשל מכבי היו בין הקבוצות החלשות ביורוליג וזוסמן היה חלש להחריד. נדמה לי שאוהדי מכבי די שמחים להיפטר ממנו.
גם הטענה שהוא יכול לתרום התקפית די טעונה הוכחה, לפחות ברמת היורוליג.
אני לא אומר שהוא לא ישראלי טוב עבור ירושלים, אבל גדול עליה? לא קרוב אפילו.
ועונה לפני האחרונה ולפני שרשרת פציעות מוזרה , היה שחקן משלים מצוין בקבוצה שהיתה מקום 4 ביורוליג והבטיחה כבר את הפליאוף שלה.
גמליאל כתב:
אני אופתע מאד אם זו באמת ההערכה. ואם כן אז באמת שמח שהיא לא יצאה לפועל.
כדי ששחקן יהיה שווה לקבוצה כמו הפועל ירושלים כזה סכום (עם מס ישראלי) הוא צריך להיות השחקן שעליו בנוייה הקבוצה. ב-ה הידיעה.
זוסמן הוא שחקן גדול בהשוואה לרמה שבה הפועל ירושלים מתחרה, אבל יש הרבה סימני שאלה אם הוא יכול להיות מספיק משמעותי בשביל להצדיק דבר כזה -
1. בשביל להצדיק סכום כזה בהפועל ירושלים השחקן צריך להיות שחקן ראשי בקבוצה ולא משלים. זה כולל ייצור נקודות קבוע, תלות נמוכה באחרים כדי לתת ערך וכו'. בינתיים זוסמן נראה כשחקן משלים קלאסי (אמנם ברמת יורוליג אך עדיין משלים). כבר היו שחקנים "שכשירדו רמה" הצליחו לעבור למעמד של כוכב בקבוצה שלהם אבל זה סימן שאלה.
2. מבחינת אופי שחקן כזה צריך להיות לידר בכל מובן המילה. בחדר ההלבשה, על המגרש, ברגעים מכריעים וכו'. ליאור ויותם למשל ממש לא כאלו ולכן לא היו שווים סכומים דומים (להפועל של היום). גל מקל הוא כן כזה למשל. עד כה זוסמן לא ממש הראה אופי כזה ונראה לי סוג של יותם (אפשר לטעון שזוסמן לא קיבל הזדמנות אבל לדעתי כשיש את זה אז רואים את זה כמו במקרה של כספי וזוסמן במכבי)
א. אני מניח שאתה יודע מאיפה ההערכה שלי ... מקור דיי טוב....
ב. שחקן כזה הוא מעבר למה שהוא נותן על המגרש.
זה הצהרת כוונות שמתבטאת בספונסרים יעודיים לנושא ובמנויים נוספים לקבוצה וכו...
ג. בשביל להצדיק סכום כזה ? הלפרין ואליהו הרוויחו אפילו יותר לדעתי ושניהם לא נותנים לך אפשרות להיות למשך 5 שנים עם הישראלי הטוב ביותר ביד.
ובקשר לאלמנט הכוכבות , אתה לא חייב שהכוכב שלך יהיה זה שמרוויח הרבה.
דווקא קל להביא סקוררים טובים (יש ממש ממש מלא כאלה בהרבה דרגות מחיר ) וממש קשה למצוא שחקנים שעושים את כל הדברים הקטנים הללו.
ד. זוסמן בניגוד לאחרים כבר הוביל קבוצות מבחינת נקודות ויציבות ולקחת את הזריקות הקשות.
אמנם זה היה ברמת עתודה ולא ברמת בוגרים רצינית , אבל מי שאין לו יכולות של שחקן מוביל , לא פתאום הופך לכזה כשהרמה יורדת.
הארז כצים של העולם לא היו המוביל ההתקפי של הקבוצות שלהם בשום רמה.
האפיק ניסימים כן היו ואמנם לקח להם קצת זמן עד שהם הצליחו לעשות את זה בבוגרים , אבל היה ברור שיש להם את היכולת הזאת.
גם לזוסמן יש את היכולת להיות הרבה יותר מעורב ויוזם התקפי , אבל אני לא חושב שהוא יהיה יותר טוב לקבוצה כך.
אם הוא ישמור מאוד חזק ויקלע כשהוא לבד