התותח המפוברק כתב:
לא הייתי מגזים ואפשר לראות את הדברים בצורה קצת יותר ביקורתית.
ההתלקחות של האירוע התחילה במגרש ולא ביציע.
ג'מאל טינסלי שמעודד את ארטסט לעשות פאול חזק, ארטסט שמפוצץ את בן וואלאס בדרך לסל סופר-חשוב ב-15 הפרש עם פחות מדקה לסיום, בן וואלאס שדוחף את ארטסט והמהומה שהתחילה אח"כ, כולל וואלאס שזורק את הסרט שלו על ארטסט וכו'.
ארטסט הוא חולה נפש. אז קל לפטור אותו ככזה ולהצדיק כל מעשה שהוא עשה, אבל אני מקבל את הדברים של בן וואלאס - התנהגות מוזרה למדי. למעשה, מעולם לא ראיתי לפני ואחרי שחקן כדורסל מתנהג ככה במהלך משחק.
האם האוהדים נקיים מהאירוע? לא. ומי שהיה אשם גם הועמד לדין. אבל ספורטאי לא יכול להגיע למצב שהוא מכניס מכות לאוהדים במגרש. ראינו מצב כזה גם בדרבי לפני מספר שנים עם סופו, ואז גם היה מדובר באירוע מביש שהיה צריך להוקיע, ללא קשר לכך שאוהד שמקלל ומתעמת עם שחקן צריך להיענש גם כן. ראינו את אריק קנטונה בזמנו מורחק לעונה שלמה על בעיטת קראטה לאוהד.
אני יכול לקבל חלקית את האמירות של הגנה עצמית, אם כי גם כאן, להשוות בין הדרדס השמנמן הזה לג'רמיין אוניל או ארטסט זה בדיחה. הם גבוהים ממנו וחזקים ממנו משמעותית וגם הם הבינו את זה.
קל להסתכל בדיעבד ולהגיד שסטרן הגזים, לא היה הגון וכד', אבל האמת שלזמנו זו הייתה החלטה סבירה לחלוטין. הליגה באותו זמן געשה. הסרטונים התנגנו שוב ושוב בכל תוכניות הספורט. ארטסט עצמו מעיד בתוכנית שהוא חשב שהקריירה שלו גמורה. כלומר, הוא עצמו הבין מיד שהוא חצה את הגבול ופעל באופן שגוי, חרף המצב שקרה.
אגב, העונה קרו מספר מקרים של תגרות בין שחקנים לאוהדים, ראינו שחקנים מגיבים על זה ברשתות החברתיות ואוהדים שמורחקים ומבטלים להם מינויים בעקבות התנהגות פסולה.
מסכים בהחלט. אני זוכר את הקטטה הזאת, והקונצנזוס היה באותם ימים שלא משנה מה קורה, שחקן לא מרביץ לאוהד.
במיוחד שזה בא מהד קייסים כמו ארטסט, וגם בהתחשב בעובדה שזריקת הכוס הייתה בעיקר מעליבה אבל לא הייתה תקיפה פיזית משמעותית שמצריכה כזאת התנפלות. הלך הרוח הזה גם השתקף שנה לפני זה (2003) כשגור שלף תקף את האוהד שהקניט את אביו המת. וגם כשסופו עלה להרביץ (2014).
לצערי לא ראיתי את הסרט עדיין, אבל נשמע שיש פה שכתוב מסוים של ההסטוריה.
ארטסט היה שחקן אלים ביותר. הוא גרם להארדן זעזוע מוח, דפק מרפק לג'ינובילי, היה שיאן כלשהו של עבירות טכניות (בצירוף עם ראשיד וואלאס באותה התקופה) והרשימה עוד ארוכה. הוא גם ישב בכלא ל-10 ימים על הכאת אישה (בזמן קריירת הNBA).
יכול להיות שהיום היחס אליו היה יותר סלחני וטיפולי ממה שהיה פעם, אבל זה לא מסיר ממנו אחריות.