סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 8:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הטאליבן חוזרים חזקים יותר מהפעם שעברה - אם בפעם שעברה היה כוח לוחם נגדי כמו "הברית הצפונית", ששלט בצפון אפגניסטן, היום אין כזה. הם התחילו לכבוש את אפגניסטן דווקא מהצפון.
אז עכשיו בפעם הראשונה הם באמת שולטים בכל המדינה.
יהיה מעניין לראות אם הם יתנו לדאעש את אותה אכסניה תומכת שנתנו לאלקעידה לפני 25 שנה, ואם הפעם הם חושבים יותר בגדול מאשר רק לשלוט באפגניסטן (עם דאעש או בלעדיו).
אשר למה שיקרה בתוך אפגניסטן, אני חושב שמי שמשלה את עצמו שזה יהיה שונה לטובה מהפעם הקודמת חי בסרט פסיכדלי במיוחד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 9:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
העם האפגני מסכן, אבל לצערנו יש הרבה משטרים איומים בעולם, ואי אפשר להפיל את כולם. אם הטאליבן נשאר כלכך חזק אחרי כל השנים האלה, ואם ההתנגדויות מהעבר נפלו, אז זה מה יש עבור העם האפגני עם כל הצער שבדבר.

העולם יכול להפעיל את כל הכוחות הכלכליים, הדיפלומטיים, המדיניים והבטחוניים כדי לנסות למנוע התעצמות משמעותית של השלטון הזה. אי אפשר למנוע התחזקות או מתן אכסניה לטרור, אבל עדיין השלטון הזה עני, מפגר למדי ובעל יכולות נמוכות לפגוע פגיעות משמעותיות באמת בעולם המערבי. מי שיסבול, כאמור, זה בעיקר העם האפגני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 9:33 pm 
Hall of Famer

הוא כשלעצמו עני ומפגר (יודע מה? בעצם, לא בטוח כמה הוא עני), אבל כבר ראינו שאלה שהוא נותן להם אכסניה יכולים לפגוע מצוין במערב. כשיש לך בסיס ידידותי הכל הרבה יותר קל.

לגבי "העולם", הם לא באמת מבודדים. יש להם עורף תומך בפקיסטן כמו שהיה בפעם הקודמת, בערי המאדרסות שקרובים לגבול אבל גם אצל גורמי ממשל וצבא. כלומר אני לא באמת יודע, אבל זה מה שהיה בפעם הקודמת ואני לא רואה סיבה שזה יהיה שונה עכשיו.
אבל אני מסכים שיש גבול לכמה העולם יכול להתערב ולהקריב לטובתם. הם היו צריכים מזמן להסתדר בעצמם, ואם הם לא מסוגלים אז כנראה זה בלתי נמנע.

ואם הם (הטליבאן) לא יפגעו במערב, או באיראן, הם יתקיימו ללא פגע. וזו באמת השאלה הגדולה - האם הם חושבים עכשיו יותר בגדול, אולי בהשפעת דאעש ואולי בהשפעת הכוח שלהם שיותר גדול מפעם שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 10:07 pm 
Hall of Famer

ה11/9 היה חתיכת מכה מורלית וכואבת למערב, אבל לא באמת משמעותית בעניין של יחסי כח והאופן שבו מודדים נצחון צבאי. אין לכוחות של העולם האיסלאמי-קיצוני שום סיכוי בשום עימות צבאי ישיר עם כוחות המערב, ומאז ה11/9 הסדרי הבטחון האישיים במערב חזקים בהרבה. האם כוחות איסלמיים יוכלו להתאמן באפגניסטן ולפגוע מדי פעם במטרות מערביות? סביר שכן. האם באמת יש איום משמעותי ומתמשך על העולם המערבי? ספק גדול.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 10:39 pm 
Hall of Famer

מי מדבר על עימות צבאי ישיר? אף אחד לא חושב שהטליבאן או דאעש יכולים לכבוש את ארה"ב או מערב אירופה.
אבל מכה טרוריסטית גדולה עבור ארגון שיש לו בסיס לוגיסטי תומך - זה הרבה יותר קשה מבחינת סידורי הבטחון והמודעות במערב לעומת 2001, אבל לא בלתי אפשרי.
מכות לאינטרסים של המערב במזרח התיכון - עוד יותר אפשרי.

מה שעוד שונה מהפעם שעברה זה השליטה שלהם גם בצפון אפגניסטן - כלומר הם יכולים להציץ אל טג'יקיסטן, אוזבקיסטן וטורקמניסטן. לא יודע אם יש להם שאיפות כאלה (אם הם לומדים מדאעש, שזה עוד חידוש מהתקופה ההיא, אז אולי. נראה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 10:44 pm 
Hall of Famer

אי אפשר לדאוג לכך שהעולם יהיה 100% בטוח לצד שלך. איום הטרור קיים. ועדיין אפגניסטן היא הרבה יותר בעיה של העם האפגני מאשר של העולם המערבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 10:49 pm 
Hall of Famer

ברור שהיא יותר בעייה של העם האפגני. ואני לא מצפה שאחרי 20 שנה המערב ידאג לאפגנים המסכנים כשהם לא דאגו לעצמם.
המערב צריך לפעול לפי האינטרסים שלו. מה הטליבאן, ואורחיו האפשריים, יעשו בקשר לזה - עוד נראה. זה לא נגמר כל כך טוב בפעם שעברה.
לכן גם אמרתי שאם הם ישבו בשקט ולא ינסו לפגועבמערב או באינטרסים שלו באזור - הם גם לא ייפגעו. אותו דבר אמור גם לגבי הרוסים, הסינים והאיראנים. אבל מדובר בארגון איסלאמי קיצוני שלא בטוח שחושב בצורה שאנחנו חושבים, ובשטח יש ארגון טרור שכבר יצר לזמן קצר חליפות איסלאמית על אזור נרחב - זה לא היה אז. נראה מה הם יעשו יחד. אולי כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 11:19 pm 
Sophomore

כואב הלב על האפגנים.
הימורים על איפה תהיה החוויה הכושלת הבאה של המערב בראשות ארה"ב? אנדר אובר עשור עד תחילתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 11:49 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי מה בדיוק כושל בארה"ב. למה המערב צריך לשמור על אפגניסטן אם אפגניסטן לא יכולה ולא רוצה לשמור על עצמה? כמה זמן הם ציפו שהמערב ישפוך אצלם חיי חיילים וכסף? אחרי 20 שנה, ועם ציוד מערבי מתקדם, הם לא היו אמורים כבר לעשות את זה לבד?
למערב היה אינטרס אחד, לחסל את אלקעידה ואת בן לאדן, ואת העורף הלוגיסטי שהטליבאן של אז סיפק לו. כל השאר היה בונוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 3:44 am 
Senior

זה שארה"ב היו שם 20 שנה זה הכשל.
האינטרס של ארה"ב, בערך שבוע אחרי שהטאליבן הובס וברח להרים, היה 2 טריליארד דולר לתעשייה הצבאית.

הכל עצוב בסיפור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 8:31 am 
Hall of Famer

אני מתאר לעצמי שהיה לה גם אינטרס לטפח כוחות שידאגו שהמצב הקודם לא יחזור, אבל אם הם לא רוצים להיות מטופחים ורק מצפים שאמריקה תעשה את העבודה בשבילם - אז 20 שנה זה בהחלט יותר מדי זמן.
מצד שני, אם זה כך, אין מקום להגיד שארה"ב "הפקירה את אפגניסטן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 10:52 am 
Junior

האפגנים העצלנים האלה, נחים להם שם על מיטות שיזוף במדבר ורוצים שארה"ב תעשה את העבודה בשבילם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 11:26 am 
Hall of Famer

כן, אני יודע שאתה ציני, אבל... סוג של נכון.
אני לא יכול להסביר איך הם נופלים כמעט בלי קרב אחרי 20 שנה של אימון וציוד אמריקאי, למעט כוחו של ההרגל. לא יודע אם עצלנים, אבל התרגלו שמישהו אחר נלחם את המלחמה שבסופו של דבר אמורה להיות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 11:41 am 
Junior

נו באמת. אלה טענות בסגנון של "עניים הם עצלנים, אחרת היו עוזרים לעצמם".
אין לי מושג מה היה היקף ההשקעה האמריקאית באימון וציוד האפגנים (ויש לי הרגשה שגם לך אין), אבל לרוב כשלאנשים יש האופציה להימנע ממשטר פונדמנטליסטי רצחני הם מנסים להימנע ממנו, גם אם הם רגילים שהאמריקאים נלחמים בעוד הם לוגמים מוחיטו בהרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 12:05 pm 
Hall of Famer

התוצאות מדברות בעד עצמן, וגם ציוד השלל שנפל לידי הטליבאן מדבר בעד עצמו. לכן גם אין משמעות להקבלה שלך. אלא אם בהקבלה שלך העשיר מגיע לביתו של העני, מחזיק אותו 20 שנה, נותן לו את הכלים והכסף לגדול ולהחזיק את עצמו מתישהו, והעני לא עושה עם זה דבר. וכשהעשיר מתייאש ועוזב - הוא נשאר כמו שהיה ואפילו יותר גרוע.

אנשים כל כך רוצים להימנע ממשטר פונדמנטליסטי רצחני עד כדי כך שהם מוכנים להתאבד על זה - זה מה שאתה טוען, לא? - ובכל זאת פונדמנטליסטים מנצחים בכמה מקומות בעולם, לפעמים בלי קרב של ממש. למה? כל מיני סיבות. החל בשחיתות וריקבון וכלה בהרגל שאחרים נלחמים בשבילך.
מה האלטרנטיבה? שהאמריקאים ישבו שם עד אינסוף?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' אוגוסט 16, 2021 12:20 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 12:15 pm 
Senior

שמעתי היום בגל"צ שיחה די מאלפת עם איתי אנגל. אני לא יודע עד כמה אנגל מצוי בסיטואציה, התרשמתי שדי הרבה. לטענתו אין דבר כזה אפגנים. האוכלוסיה באפגניסטן היא סוג של אוסף מיעוטים שלכל אחד יש אומה משלו שלרוב גובלת באפגניסטן. הנאמנות של האנשים היא בעיקרה שבטית ולא לאומית. ליד הגבול עם טג'קיסטן יש טג'קים, ליד הגבול עם אוזבקיסטאן יש אוזבקים, ליד הגבול עם איראן יש שיעים וכו'. על רקע זה, ברור שצבא - מאומן ככל שיהיה - שאין בו תחושת שותפות בין החיילים, יתקשה להתמודד עם כוח מגובש ומאומן. זה לא בגלל שהם עצלנים או חיילים לא טובים, זה יותר בגלל שהזיקה בין טובתם האישית בכלל והבטחון האישי שלהם בפרט, לבין טובת הלאום האפגני (שאינו קיים) פשוט לא קיימת. במלים אחרות, הם שמחו להשתתף בצבא ולקבל משכורת אבל ברגע שהתפתח איום עליהם, הם העדיפו ללכת הביתה.

אגב, אותי מעניין מאוד לדעת ממה הטליבאנים האלה חיים. הרי נדרש מימון לא מבוטל כדי להרים אופרציה כזאת ואני לא חושב שאפילו אחת מבין המעצמות החזקות מממנת אותם. אני יודע שהמנהיג שלהם היה בקטאר עד לא מזמן אז יכול להיות שיש מזוודות שנשלחות גם לאפגניסטן. אני מניח שגידול הסמים הוא כנראה מקור המימון העיקרי שלהם ותוהה אם יש דרך ללחוץ עליהם דווקא מהכיוון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 12:24 pm 
Hall of Famer

סמים (בעיקר אופיום) זה מקור העושר העיקרי שלהם, והוא די בלתי נדלה שם. ההערכות מדברות על הכנסת שנתית של מיליארדים. אני מניח שהם גם גובים מיסים ופרוטקשן על לא מעט דברים (גם כשלא שלטו) והם מקבלים גם עזרה מפקיסטן וממקומות אחרים.

מה שאומר אנגל הגיוני בסך הכל, אתה רואה את זה גם בלבנון שבאופן מסורתי צבא לבנון היה באופן אירוני הכוח הלוחם הכי חלש במדינה כשהשוויית אותו מול המליציות העדתיות השונות, הצבאות הזרים, ובתקופה מסויימת גם הפלסטינים. אבל אני מניח שגם אוזבקים ושיעים וטג'יקים לא רוצים לחיות תחת משטר פונדמנטליסטי (סוני). בפעם הקודמת הטג'יקים, האוזבקים והטורקמנים נלחמו יפה יחד בסך הכל, גם נגד הסובייטים וגם אחרי זה, והצליחו להחזיק את הצפון מחוץ לשליטה של הטליבאן. הפעם זה לא קרה, הטליבאן התחיל את הכל מהצפון והצפון נפל ראשון. אז מה שונה הפעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 3:36 pm 
Hall of Famer

ולמי שדאג לטליבאן ולבידודו - סין מכירה במשטר הטליבאן והודיעה שהיא מוכנה ליחסים ידידותיים איתו. בקיצור, תמיכה של מעצמה וכסף יש לו.
לסין יש אינטרסים רבים באזור בגלל תוכנית "החגורה והדרך" שלה.

ואם דיברנו על מה שונה הפעם לעומת הפעם הקודמת של הטליבאן - אז סין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 4:03 pm 
Senior

יש מצב.
האמת שחשבתי שהמתיחות בין הממשל המרכזי בסין לבין המיעוט המוסלמי במדינה תשפיע גם על הקשר עם הטליבאן, כנראה שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 4:21 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
ולמי שדאג לטליבאן ולבידודו - סין מכירה במשטר הטליבאן והודיעה שהיא מוכנה ליחסים ידידותיים איתו. בקיצור, תמיכה של מעצמה וכסף יש לו.
לסין יש אינטרסים רבים באזור בגלל תוכנית "החגורה והדרך" שלה.

ואם דיברנו על מה שונה הפעם לעומת הפעם הקודמת של הטליבאן - אז סין.

יופי. ערך נוסף לספר שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 5:26 pm 
מנהל פורום

תומר כתב:
יש מצב.
האמת שחשבתי שהמתיחות בין הממשל המרכזי בסין לבין המיעוט המוסלמי במדינה תשפיע גם על הקשר עם הטליבאן, כנראה שלא.

אז בדיוק הפוך... היא מאוד משפיעה על הקשר עם הטאליבאן.
סין יודעת שעימות כלשהו עם הטאליבאן יכול להתגלגל למיעוט האויגורי, ולהתפשט לפעולות נגד המשטר הסיני מצידם.
בגלל זה ובגלל אינטרסים כלכליים ואחרים יש לה סיבות מאוד חזקות לשמור על יחסים טובים איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 5:45 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
התוצאות מדברות בעד עצמן, וגם ציוד השלל שנפל לידי הטליבאן מדבר בעד עצמו. לכן גם אין משמעות להקבלה שלך. אלא אם בהקבלה שלך העשיר מגיע לביתו של העני, מחזיק אותו 20 שנה, נותן לו את הכלים והכסף לגדול ולהחזיק את עצמו מתישהו, והעני לא עושה עם זה דבר. וכשהעשיר מתייאש ועוזב - הוא נשאר כמו שהיה ואפילו יותר גרוע.

אנשים כל כך רוצים להימנע ממשטר פונדמנטליסטי רצחני עד כדי כך שהם מוכנים להתאבד על זה - זה מה שאתה טוען, לא? - ובכל זאת פונדמנטליסטים מנצחים בכמה מקומות בעולם, לפעמים בלי קרב של ממש. למה? כל מיני סיבות. החל בשחיתות וריקבון וכלה בהרגל שאחרים נלחמים בשבילך.

מה זה התוצאות מדברות בעד עצמן? התוצאות הן שהטליבאן השתלט על אפגניסטן, כל השאר זה פרשנות שלך מתובלת בהשערות (מה היה היקף ההשקעה האמריקאית שאפשר לאפגנים לפרוח וללבלב?).
והטענה שלי היא לא שאנשים יהיו מוכנים להתאבד כדי לא לחיות תחת משטר רצחני וגם לא שארה"ב הייתה צריכה להישאר שם, אלא שמכל הסיבות שבגללן עמים נופלים תחת משטרים רצחניים ומדכאים, עצלות היא לא אחת מהן.
ההקבלה לאנשים שמכנים עניים "עצלנים" היא שגם שם לכאורה לעניים יש את הכלים לצאת ממצבם (לפחות בארץ), הרי לימודים אקדמיים ברמה גבוהה הם די נגישים בארצנו גם לאנשים במצב כלכלי לא מזהיר. אלא שהמבקרים הם לרוב אנשים שלא מסוגלים לשים את עצמם בנעליהם של אחרים ולהבין שאולי יש דברים שהם לא מבינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 6:23 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

מה זה התוצאות מדברות בעד עצמן? התוצאות הן שהטליבאן השתלט על אפגניסטן, כל השאר זה פרשנות שלך מתובלת בהשערות (מה היה היקף ההשקעה האמריקאית שאפשר לאפגנים לפרוח וללבלב?).
והטענה שלי היא לא שאנשים יהיו מוכנים להתאבד כדי לא לחיות תחת משטר רצחני וגם לא שארה"ב הייתה צריכה להישאר שם, אלא שמכל הסיבות שבגללן עמים נופלים תחת משטרים רצחניים ומדכאים, עצלות היא לא אחת מהן.
ההקבלה לאנשים שמכנים עניים "עצלנים" היא שגם שם לכאורה לעניים יש את הכלים לצאת ממצבם (לפחות בארץ), הרי לימודים אקדמיים ברמה גבוהה הם די נגישים בארצנו גם לאנשים במצב כלכלי לא מזהיר. אלא שהמבקרים הם לרוב אנשים שלא מסוגלים לשים את עצמם בנעליהם של אחרים ולהבין שאולי יש דברים שהם לא מבינים.

היקף ההשקעה של האמריקאים באימון וחימוש צבא אפגניסטן לאורך השנים, ובכלל בנסיון לחזק את מערכות השלטון שם, הוא בין עשרות למאות מליארדי דולרים לפי כל הדיווחים. אתה רוצה שאני אוציא לך מסמכים מהפנטגון? קבלות מקור? צילומי צ'קים? לגבי הציוד, אפשר לראות את הציוד שנופל היום בידי הטליבאן. וזה בלי שהזכרתי כמה אלפי חיילים אמריקאים מתים ועוד מי יודע כמה פצועים.
ו"התוצאות מדברות בעד עצמן" זה שצבא מאומן ומחומש על ידי מעצמה מערבית בסכומים מאד גבוהים, על פני 20 שנה, נכנע תוך שבוע, בלי קרב דה פקטו, לארגון טרור שקטן ממנו פי כמה. בלי חיל אוויר, בלי יותר מדי ציוד, רק עם רצון חזק יותר להילחם. ההקבלה היא לא סתם "כלים לצאת ממצבם", ולא סתם עניים, אלא עניים שקיבלו חסות וכלים מנותן חסות עשיר. מה הם עשו עם כל הדבר הזה ועם כל הזמן הזה? חיים של 20 שנה על כוח לוחם של מישהו אחר - לכן ההקבלה שלי, של פרזיטים, הרבה יותר נכונה. האמירה עכשיו כאילו אמריקה נכשלה, אמריקה בגדה בהם, וכל מיני כאלה - זה רק תוספת חוצפה.
וזה לא שלא היה להם זמן להתכונן, מתוך 20 השנה האלה משהו כמו 5 שנים הם כבר יודעים שארה"ב מתכוונת לצאת משם (מאז בחירתו של טראמפ). אם אלה התוצאות, אז אולי באמת ארה"ב הייתה צריכה להשאיר אותם לאנחות הרבה קודם, לא מאומנים ולא מחומשים. חבל על הכסף, על הציוד ועל הדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 9:13 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הוקיץ' כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

היקף ההשקעה של האמריקאים באימון וחימוש צבא אפגניסטן לאורך השנים, ובכלל בנסיון לחזק את מערכות השלטון שם, הוא בין עשרות למאות מליארדי דולרים לפי כל הדיווחים. אתה רוצה שאני אוציא לך מסמכים מהפנטגון? קבלות מקור? צילומי צ'קים? לגבי הציוד, אפשר לראות את הציוד שנופל היום בידי הטליבאן. וזה בלי שהזכרתי כמה אלפי חיילים אמריקאים מתים ועוד מי יודע כמה פצועים.
ו"התוצאות מדברות בעד עצמן" זה שצבא מאומן ומחומש על ידי מעצמה מערבית בסכומים מאד גבוהים, על פני 20 שנה, נכנע תוך שבוע, בלי קרב דה פקטו, לארגון טרור שקטן ממנו פי כמה. בלי חיל אוויר, בלי יותר מדי ציוד, רק עם רצון חזק יותר להילחם. ההקבלה היא לא סתם "כלים לצאת ממצבם", ולא סתם עניים, אלא עניים שקיבלו חסות וכלים מנותן חסות עשיר. מה הם עשו עם כל הדבר הזה ועם כל הזמן הזה? חיים של 20 שנה על כוח לוחם של מישהו אחר - לכן ההקבלה שלי, של פרזיטים, הרבה יותר נכונה. האמירה עכשיו כאילו אמריקה נכשלה, אמריקה בגדה בהם, וכל מיני כאלה - זה רק תוספת חוצפה.
וזה לא שלא היה להם זמן להתכונן, מתוך 20 השנה האלה משהו כמו 5 שנים הם כבר יודעים שארה"ב מתכוונת לצאת משם (מאז בחירתו של טראמפ). אם אלה התוצאות, אז אולי באמת ארה"ב הייתה צריכה להשאיר אותם לאנחות הרבה קודם, לא מאומנים ולא מחומשים. חבל על הכסף, על הציוד ועל הדם.

מסמכים מהפנטגון? מה אתה רוצה? אגב, לפי כתבה של ה-BBC הם התחילו להשקיע בצבא האפגני רק בשנים האחרונות. לפני זה כמעט כל הכסף הלך לפעולות צבאיות (מספר החיילים האמריקאים באפגניסטן צנח פי 20 בעשר שהנים האחרונות).
מה שמצחיק זה שאתה מסכים שמה שאיתי אנגל אומר נשמע הגיוני והודעה אחר כך חוזר להיפותזת הפרזיטים.
מזכיר לי איזה קטע של סטנדאפיסט ששמעתי מדבר על היכולת המדהימה של גברים לבנים לדבר בביטחון ונחרצות על דברים שקורים אלפי קילומטרים מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 9:30 pm 
Hall of Famer

כן, כבר הבנתי שלשפוט את ההצבא האפגני המסכן זה לא מתאים לאג'נדה החברתית שלך.
אתה כנראה לא קראת מה שאני אומר. הגיוני שאפגניסטן, כמו לא מעט מדינות באזור שמורכבות משבטים, הנאמנות של האנשים היא קודם כל לשבט שלהם. מצד שני בפאזה הקודמת לפחות חלקם, כלומר הטג'יקים, הטורקמנים והאוזבקים שגרים בצפון, נלחמו יחד בסובייטים ואחר כך בטליבאן במסגרת מה שנקרא "הברית הצפונית", והצליחו לפחות את האזור שלהם להחזיק במשך שנות שלטון בטליבאן. אז מה שונה הפעם?
ואם אתה מסכים עם איתי אנגל, אז פועל יוצא מזה הוא שהמדינה הזו והצבא הזה קיימים רק על הנייר. מכאן שההשקעה במדינה הזו ובצבא הזו נידונה מראש לכשלון, ואין לארה"ב ולאף מדינה מערבית אחרת מה לחפש שם ולהשקיע שם אפילו דולר אחד או לסכן חייל אחד, כל עוד זה לא משפיע על בטחונה או על האינטרסים שלה.
והאמת, לא באמת מעניין אותי אם זה בגלל שהם התרגלו לחיות על כסף וחיילים של אחרים (ומה זה להגיד "ארה"ב נטשה אותנו/בגדה בנו" אם לא ביטוי של ההרגל הזה וציפיה שהוא יימשך עוד ועוד), או מושחתים (אחד הדיווחים שקראתי הוא על מלא עריקות שא]פילו לא דווחו, כדי שהמפקדים יוכלו לשתות את המשכורות של החיילים), או נאמנים קודם כל לשבטים שלהם, או חלק מזה יחד או הכל יחד. השורה התחתונה, תהיינה הסיבות אשר תהיינה - חבל על הכסף ועל הדם שהושקע בהם, ועם כל הצער שבדבר אין סיבה שהמערב יילחם עבורם את מלחמותיהם. אחרי 20 שנה - יודע מה, מערוף, רק 10 שנים "מסכנות" - של אימון וחימוש, הם לא יכולים ו/או לא רוצים להילחם ונכנעים ללא קרב אחרי שבוע? מול כח קטן הרבה יותר מהם ומצויד הרבה פחות מהם, וכשהם יודעים מה מונח על הכף פה? אז חבל לי על האפגנים המסכנים ועל החיים שלהם, אבל אף אחד אחר לא צריך להקריב אפילו חייל אחד או דולר אחד כדי להילחם עבורם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 63 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה