סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 23, 2021 12:06 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
סיכום נהדר.
ממש נהנה ולומד מהפוסטים שלך כבר הרבה מאד זמן. תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 23, 2021 6:38 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
סאבוניס, בעיני האנקדוטה עם יהל מלמד קצת בעייתית. ברור לי שרצית להמחיש את הנקודה שבגילאים האלה אנחנו חוטאים אם אנחנו שופטים בשטחיות מסוימת (כלומר לפי היכולת עכשיו ולא לפי מה שיכול להיות), אבל גם ההיפך יכול להיות בעייתי באותה מידה. כלומר, לפעמים כשאנחנו רואים שחקנים צעירים (בעיקר כאלה שאנחנו רוצים בהצלחתם) אנחנו מתרכזים בפוטנציאל הגולמי ולא בבעיות.
מה שאני רוצה להגיד זה שאתה רואה מקרה כמו יהל מלמד ושואב מזה אופטימיות לגבי מה שיכול לצאת משחקנים צעירים שמתקשים כרגע, אבל יכול להיות שהלקח פה בכלל הוא לגבי הייחודיות של מלמד עצמו.

לגבי שאר השחקנים שציינת, אני שותף לרושם ממאייר. נכון שהוא נראה מאוד בשל מבחינה פיזית מה שאולי מגביל את הפוטנציאל שלו במידה מסוימת, אבל גם מה שיש עכשיו זה אחלה. בכלל, בהקשר של הפיסקה הקודמת, אתה מציין אותו כפוטנציאל יורוליג גבולי בקונוטציה טיפה שלילית, ואני חושב שאם הוא אכן יהפוך לשחקן על גבול היורוליג סביר להניח שהוא יהיה בין שלושת השחקנים בנבחרת הזו שהגיעו להכי הרבה בקריירה.
לגבי כהן ודורון קשה לי להגיד כרגע. הם הראו פה ושם ניצוצות (בעיקר כהן), אבל לא מספיק כדי שאני אחווה דעה לגביהם.

בכל מקרה, תודה על הסקירה הנהדרת!

לגבי מלמד, אני בהחלט מסכים. כלומר, מהפך כזה בין טורנירים תוך 4 שנים הוא לגמרי היוצא דופן, לא הכלל. בדרך כלל מדובר יותר על כאלו שבכלל לא היו בקדטים ואז פרצו בנוער (ציפר) או בעתודה (דוסון), או המקרה של ים מדר, שלמרות הפוטנציאל נראה די רע בדרג ב' של טורניר הנוער ושנה אח"כ כבר היה השחקן השני הכי טוב (בטורניר, לא רק בנבחרת) בעתודה.

יחד עם זה, המקרים של דוסון ומדר דווקא מעניינים כאן, כי מדובר על שניים שהמשחק שלהם היה ממש לא מוכן בגיל הקדטים, ולכן הם גם לא נכללו בכלל בסגל והבשילו מאוחר יותר (דוגמאות רחוקות יותר הן ליאור אליהו, יואב ספר ושרון ששון). מבחינה זו, מסכים שהם יותר המודל למה שנווה (או כהן ודורון לצורך העניין) ירצו להיות מאשר מלמד -- שחקנים שמבשילים מאוחר, גם גופנית וגם מנטאלית. העניין מבחינתי הוא שזה אכן קורה ולא ממש נדיר. כמובן שעל כל דוגמא כזו אפשר להביא גם מישהו שנראה מבטיח או הראה ניצוצות אבל דרך במקום (איזה מוחמד אבו ערישה, רזיאל חיון, או אפילו בן ממן). ככה שדי ברור שלא כל מי שאני מסמן כאן כשחקן עם תקרת יורוליג באמת יגיע לרמה הזו. אבל בעיני השחקנים הללו הרבה יותר מעניינים לעקוב אחריהם מאיזה זילברשלג ששיחק סולידי, אבל לא רואה אצלו תקרה גבוהה.

מסכים גם לגבי מאייר ששחקן יורוליג גבולי יהיה הצלחה מצויינת וזה בכלל לא יהיה תוצאה שלילית. סטטיסטית, בדרך כלל אפילו אחד כזה מנבחרת צעירה זה בכלל לא רע, למרות שמהנבחרת הנוכחית זה יהיה בעיני אכזבה אם זה כל מה שייצא. כאמור, אני אוהב ומעריך את לימונד, שהוא כנראה מה שמאייר יכול להיות בתסריט האופטימי. רק רציתי להזכיר שהוא נדמה לי אף פעם לא שיחק ביורוליג, ולא במקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 23, 2021 7:50 pm 
Hall of Famer

כיף לקרוא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 24, 2021 7:48 am 
Sophomore

נשארו עוד 7 שחקנים שלא הזכרתי.

אור חן ואלון מיכאלי קיבלו פחות מ-8 דקות למשחק (רובן בגארבג' טיים מול בלגיה) אז אין הרבה מה להגיד עליהם.

על רועי בכר כתבתי כבר קצת למעלה. פתח בחמישייה במשחק הראשון. אבל הוא שחקן שתלוי מאוד בקליעה שלו. ובטורניר שבו הוא קולע 1 מ-17 משלוש, אין לו מקום על המגרש והוא באמת איבד את הדקות שלו בהדרגה. כמו עם נווה ודורון, הוא יותר טוב (באופן משמעותי) ממה שהראה בטורניר הזה. אבל אין לו את הפוטנציאל של השחקנים שהזכרתי קודם.

יונתן אבולוף מהפועל ירושליים נראה טוב יותר. עוד לא בן 16, הוא קלע לא רע, נלחם, ושמר טוב. קצת נחלש בשני המשחקים האחרונים, אבל עושה רושם שיכול לצאת כאן גארד/סמול פורוורד בתבנית של שוכמן או אולי אפילו איזה ברק פלג (מה שיהיה מעולה).

מעידן זילברשלג הכפר סבאי לא התלהבתי במיוחד. סנטר נמוך (1.98), עם כח סביר לגיל הזה וניידות לא רעה, אבל די התקשה להותיר חותם ולא הראה שום דבר שרומז שהוא יותר משחקן ליגה לאומית בעתיד.

מה שמשאיר אותנו עם שניים שנראים לי עם פוטנציאל מעניין יותר.

לאיליי דולינסקי מהפועל תל אביב יש סט יכולות די מעניין. אורך וניידות מצויינים לשחקן בגובה 2.02, שנקווה שעוד ייגבה (כמה סנטימטרים נוספים יכולים להיות קריטיים לפוטנציאל שלו). קליעה מחצי מרחק שנראית די רכה, עם פוטנציאל לקלוע שלשות באופן עקבי, אתלטיות טובה, יכולת יפה בריבאונד (הוביל את הנבחרת עם 7.5 ריבאונדים ב-19 דקות למשחק) וגם שליטה מפתיעה בכדור ותנועה קלילה בהתקפה. מאוד "צעיר" במשחק שלו. מצד אחד עשה כמה דברים יפים. מצד שני החטיא ליי אפים קלים ועשה לא מעט שטויות. יכול לדעתי להתפתח לפאוור פורוורד בליגת העל, אולי אפילו שחקן חמישייה, אבל יצטרך בעיקר להתחזק המון, כי כרגע די אוכלים אותו בצבע.

אחרון הוא רועי אבנרי, גם הוא מהפועל ירושלים. עוד סנטר נמוך (מגרד את השני מטר) ולא במיוחד אתלטי, אבל נראה לי שעם פוטנציאל לפתח יכולות של פאוור פורוורד ואולי להיות שחקן מחליף בליגת העל. בעיקר התרשמתי מהיד הדי רכה משלוש (37%), מהשליטה הלא רעה בכדור ומיכולת מסירה מפתיעה (בעיקר מסירות יפות עם הגב לסל), שהלכה והשתפרה כככל שהטורניר התקדם. נראה כמו שחקן עם הבנת משחק טובה.

אז זהו, נגמרו הטורנירים של הגיל הצעיר לשנה הזו. אחרי שנה הפסקה היה כיף שהם חזרו, גם אם לא במתכונת הרגילה. והיה גם כיף לראות את הדור הבא עושה צעדים ראשונים עם לפחות שני שמות שפרצו לתודעה ומאמין שיהיו איתנו עוד הרבה שנים.

נתראה בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 24, 2021 9:28 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

רק לציין שלימונד דוקא כן שיחק ביורוליג (בעונה הנשכחת שבילה במכבי ואאל"ט גם בלה מאן) וגם בליגה הספרדית החזקה, אבל לא הרשים באף אחת מהקבוצות האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 24, 2021 8:35 pm 
Sophomore

מעניין. עפרי נווה עובר לשחק במונטוורד, התיכון המוביל בארה"ב בעשור האחרון. עברו שם בין היתר אמביד, סימונס, דינאג'לו ראסל, אר ג'יי בארט, קייד קאנינגהאם, סקוטי בארנס, משה מודי, וגם לא מעט אירופאים כמו פטרוסב, ממוקשבילי, וקופריביצה. לא יודע כמה דקות הוא יראה שם, בטח בשנה הראשונה. אבל אני די אוהב את הרעיון להתחרות ברמה גבוהה מול שחקנים אתלטיים, כשהוא בתפקיד הגארד או הסמול, שבו הוא צריך לשחק בסופו של דבר במקום בליגת הנוער הישראלית, שבה אף אחד לא מציב לו אתגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 31, 2021 12:10 am 
Hall of Famer

אני מקווה שנווה והצוות שלו עשו עבודת הכנה טובה לפני שהלכו לתיכון. לישראלים יש איזו נטיה להסתנוור ממה שמציעים להם ולא להבין את הסיטואציה.
אני זוכר את גל מקל הולך לכאורה לקולג' לא מאד גדול, וויצ'יטה סטייט, אבל עם חוסר הבנה של הסיטואציה. קבוצה אחרי עונה מעולה שהגיעה לסוויט 16, כששני הגארדים המובילים נשארו בקבוצה. בנוסף לכך, הוא הגיע לקונפרנס שבאופן מסורתי מלא בקבוצות שקודם כל שומרות, אח"כ שומרות ואולי בסוף שוב שומרות ורק אח"כ זוכרות שצריך גם לקלוע. משחק ריצה ומעבר, הכוח של מקל? לא בבית ספרנו. אז בעונה הראשונה הוא שיחק מעט מאד, בהתאם לפרשמן. בעונה השניה, הקבוצה מאד נחלשה (מתאים מאד למיד מייג'ור, ללא רזומה עקבי, שההצלחה באה בגלים ולא באופן עקבי, בהתאם לרקרוטינג מזליקי במקרים רבים) ומקל אמנם היה אחד המובילים, אבל עם אחוזים נוראיים. אחרי העונה הזאת הוא ברח.
דוגמא נוספת מאד ברורה הייתה של נמרוד טישמן, שמשום הוא והאנשים שייעצו לו החליטו שפלורידה הגדולה היא המקום המתאים לו. זה נגמר ב-7 משחקים בלבד שבהם הוא השתתף בעונת פרשמן יחידה שאחרי הוא ברח לארץ.
מה שמעניין שבשני המקרים שותף להחלטה היה בן אדם שאני כן מעריך ולמרות שדיברנו על הבחירה של השניים, והבעתי את הסייגים המאד ברורים שלי, הוא ידע להסביר לי שאני טועה והם יודעים מה הם עושים כשהם הולכים לאן שהם הולכים.
אלו כמובן שני מקרים שאני זוכר במיוחד, אבל היו מקרים רבים אחרים (כן, ניב ברקוביץ', אתה לא הצלחת לכבוש את מרקט והאן.בי.איי בגלל שטום קרין האנטישמי הזה משום מה העדיף את טרוויס דינר ולא העדיף לתת לך לשחק בכלל). אני מקווה שנווה לא אחד מהם. אין לי באמת מושג, מה הרמה שלו ומה הכישרון שכרגע משחק בתיכון הזה, אני פשוט נזהר בצוננין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 31, 2021 5:56 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני מקווה שנווה והצוות שלו עשו עבודת הכנה טובה לפני שהלכו לתיכון. לישראלים יש איזו נטיה להסתנוור ממה שמציעים להם ולא להבין את הסיטואציה.
אני זוכר את גל מקל הולך לכאורה לקולג' לא מאד גדול, וויצ'יטה סטייט, אבל עם חוסר הבנה של הסיטואציה. קבוצה אחרי עונה מעולה שהגיעה לסוויט 16, כששני הגארדים המובילים נשארו בקבוצה. בנוסף לכך, הוא הגיע לקונפרנס שבאופן מסורתי מלא בקבוצות שקודם כל שומרות, אח"כ שומרות ואולי בסוף שוב שומרות ורק אח"כ זוכרות שצריך גם לקלוע. משחק ריצה ומעבר, הכוח של מקל? לא בבית ספרנו. אז בעונה הראשונה הוא שיחק מעט מאד, בהתאם לפרשמן. בעונה השניה, הקבוצה מאד נחלשה (מתאים מאד למיד מייג'ור, ללא רזומה עקבי, שההצלחה באה בגלים ולא באופן עקבי, בהתאם לרקרוטינג מזליקי במקרים רבים) ומקל אמנם היה אחד המובילים, אבל עם אחוזים נוראיים. אחרי העונה הזאת הוא ברח.
דוגמא נוספת מאד ברורה הייתה של נמרוד טישמן, שמשום הוא והאנשים שייעצו לו החליטו שפלורידה הגדולה היא המקום המתאים לו. זה נגמר ב-7 משחקים בלבד שבהם הוא השתתף בעונת פרשמן יחידה שאחרי הוא ברח לארץ.
מה שמעניין שבשני המקרים שותף להחלטה היה בן אדם שאני כן מעריך ולמרות שדיברנו על הבחירה של השניים, והבעתי את הסייגים המאד ברורים שלי, הוא ידע להסביר לי שאני טועה והם יודעים מה הם עושים כשהם הולכים לאן שהם הולכים.
אלו כמובן שני מקרים שאני זוכר במיוחד, אבל היו מקרים רבים אחרים (כן, ניב ברקוביץ', אתה לא הצלחת לכבוש את מרקט והאן.בי.איי בגלל שטום קרין האנטישמי הזה משום מה העדיף את טרוויס דינר ולא העדיף לתת לך לשחק בכלל). אני מקווה שנווה לא אחד מהם. אין לי באמת מושג, מה הרמה שלו ומה הכישרון שכרגע משחק בתיכון הזה, אני פשוט נזהר בצוננין.

לגבי הכשרונות במונטוורד, אני מכיר קצת אז יכול להגיד שיש שם סיניורים ברמה הכי גבוהה של התיכונים. למשל דאריק ווייטהד, סמול פורוורד (1.98) שהוא כישרון טופ-10 עם סיכוי טוב לבחירת לוטרי עוד שנתיים. אתלט אדיר (נווה אתלט טוב, אבל זה לא באותה ספירה) וסקורר. הרכז שלהם הוא סקיי קלארק, בשנה הבאה בקנטאקי, ולידו קומבו גארד (ג'יילן הוד-שפינו) ששיחק מצוין בליגת הקיץ לתיכונים של נייק. על העמדה של נווה הם גם צירפו השנה גם את דילון מיצ'ל, ששיחק בשנה שעברה ליד עמנואל שארפ בקבוצה של דרק. לא מאוד משופשף התקפית, אבל אולי הווינג ההגנתי הכי טוב במחזור הזה. סמול פורוורד של 2.01, ארוך מאוד, אתלט נהדר, ומאוד מחויב הגנתית. וגם בשנתון של הג'וניורים (הגיל של נווה) לא חסר להם. למשל קוואמה אוונס, עוד סמול פורוורד (2.06) שנמצא בעשירייה הראשונה של הכשרונות בקבוצת הגיל שלו. אגב, כל השמות שהזכרתי כאן הם לפחות טופ-30 בצפון אמריקה. לא סתם מונטוורד הוא אקדמיית הכדורסל מספר אחת כבר משהו כמו עשור בליגת בתי הספר של ארה"ב.

אז אמנם הסמול פורוורד קאלב יוסטן (קלעי נפלא וכנראה בחירת לוטרי בשנה הבאה) הלך השנה למישיגן וגם הפאוור פורוורד ג'יילן דורן (עוד שחקן טופ-10) החליט לעשות ריקלסיפיינג וישחק בשנה הבאה בממפיס עם אמוני בייטס. אבל למי שהיה ספק, נווה לא הולך לראות דקות בקבוצה הבכירה של האקדמיה (מה שנקרא באנגלית ה"ורסיטי") בשנה הבאה וספק גדול אם בכלל יגיע לשם אי פעם גם בשנה הבאה.

אבל צריך להבין גם שמונטוורד היא מעבר לעוד תיכון רגיל. מדובר כאן על תאגיד כדורסל ברמת התיכונים. וככזה, הם מחזיקים למעשה משהו כמו 6 או 7 קבוצות משנה, חלקן של שחקנים צעירים יותר, וחלקן גם של יותר מבוגרים (מה שנקרא פוסט-גראד). ואלו מתחרים בשלל ליגות משנה מול המון קבוצות ושחקנים בכלל לא רעים (באמת שלא כדאי לכם להיכנס לסבך שהוא ליגת התיכונים האמריקאית ואיך שהדברים עובדים שם). בקיצור, בכל שנה עובר במונטוורד מספר גדול של שחקנים. רק הקצפת מגיעים לקבוצה הבכירה (לרוב שחקנים עם פוטנציאל נבא ברור) והרוב משחקים בקבוצות המשנה או ממשיכים הלאה למקום אחר. אני אופתע למדי אם נווה הוא יהיה אחד השחקנים מהקבוצה הראשונה.

אוקיי, אז זו החלטה טובה או רעה? אני לא ממש יודע. רק יכול להגיד שסביר להניח שנווה לא הולך להתייבש על הספסל של מונטוורד כמו שהיה קורה אם היה הולך לקולג' בכיר. הוא ישחק, אבל לא בקבוצה הבכירה. אני נוטה לחשוב שרמת התחרות, האתלטיות והסייז שהוא יפגוש יהיו עדיין עדיפים על מה שרואים בארץ. ומדובר אגב גם בתיכון פרטי יוקרתי עם רמת לימודים גבוהה. אבל יש גם חסרונות בכדורסל הלרוב סוליסטי שמשחקנים בתיכונים האמריקאים. בכל מקרה, זה לא שנווה כיכב בקדטים, אז אני לא רואה כל כך איך זה יהרוס לו. מקסימום לא יסתדר, הוא תמיד יכול לחזור לארץ בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 31, 2021 1:22 pm 
מנהל פורום

בעניין נווה - השאלה היא גם מה בעצם המטרות שלו? האם הוא רואה עצמו פוטנציאל דראפט? מלגה מקולג' בכיר? להתמודד מול רמה יותר גבוה בשביל לחזור לארץ שחקן טוב יותר?
כי אם המטרה היא לקבל מלגה או/ו בסופו של דבר להגיע נגיד ל-NBA, אז שחקן חייב להיות במקום שבו הוא יוכל לבלוט. להתאמן ברמה גבוהה ועם מתקנים הכי טובים זה סבבה, אבל אם אתה לא משחק, אף אחד לא ישים עליך. אצל אבדיה המניה שלו קפצה בזכות ההופעות עם הנוער של מכבי בטורניר הנוער של היורוליג, ולא בזכות 10-15 דק' בליגת העל. כמובן שאחר כך הוא גם הפך להיות לשחקן מוביל גם בבוגרים, ואז המניה שלו עלתה עוד יותר.
אם עופרי נווה ישחק שם בקבוצה המשנית וזה עדיין רמה שבה הוא יוכל לבלוט, אז מילא. אבל אני מקווה שהוא לא חי בסרט שהוא יהיה שם יותר טוב מפרוספקטים אמריקאים מובילים בגילו, כי הם יפרקו לו את הצורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, עודד ל ו 152 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה