טוב, בוא ננסה להבין מי מליגת הקיץ נשאר על המדף ויכול להיות ריאלי ( יש מצב שיהיו לי אי דיוקים, מתנצל מראש ).
צריך לזכור אני מניח שלא כל השחקנים יגיעו מליגת הקיץ אלא המצב של קבוצות ב NBA יתבהר וזרים שלא שיחקו בליגת הקיץ יבינו את מצבם אבל בפוסט הזה, אני אתמקד בליגת הקיץ.
גארדים :
ג'יילן אדמס, בן 25- שיחק קצת בשלון שנה שעברה וקלע מעל 20 מקודות למשחק אבל בקבוצה שלא הפסיקה להפסיד.
סמדג'ה קריסטון, בן 28 - זה ששיחק בבאר שבע ומאז עבר בבסקוניה ואחרי עונה טובה בטופש הטורקית.
ג'יילן סמית', בן 26 - ה MVP של הליגה הגרמנית שנה שעברה, היו שמועות שקרוב לאלבא ברלין אבל הבנתי שקצת נגמר להם הכסף אבל אולי יכול להיות ריאלי אבל כנראה סיכוי נמוך.
קייל פוג, בן 31 - מבוגר יותר משאר השחקנים, היה מצוין באירופה והגיע עד מלגה ואז הלך לסין לכסף הגדול, אני מאמין שהשנה יחזור ליבשת הישנה.
טייסון קרטר, בן 23 - היה מעולה בליבוריו שנה שעברה ולקח אותם עד הגמר מול פנא, על הרדאר של זלגיריס אבל מי יודע.
קאלב אגדה, בן 26 - עונה מעולה בבאר שבע.
קנדל סמית', בן 25 - שנתיים אחרונות ב GLEAGUE אבל קודם שיחק בנימברוק והיה לא רע וכל מי שדרך בנימברוק הוא חשוד.
דבונטה גרין, בן 24 - אח של דני גרין, שיחק שנה שעברה במרוסי מתחתית הליגה היוונית, והיה לא רע בכלל עד שנפצע וסיים את העונה.
מרכוס פוסטר, בן 26 - ההוא מחולון ופנא.
ווין סלדן, בן 26 - נתן עונה לא רעה בכלל בנס ציונה שנה שעברה
הייתי שמח אם יחתמו: ג'יילן סמית', קאלב אגדה, קייל פוג, טייסון קרטר, ג'יילן אדמס.
פורוורדים:
אודרי דוקינס, בן 26 - נתן עונה טובה מאוד בגרמניה שנה שעברה.
יאניס טימה, בן 29 - שנה שעברה במפעל לפירוק של חימקי, לא באמת ריאלי אבל עדיין פנוי ובטח ילך לפרטיזן.
דבון אקון פרסל, בן 29 - כן, ההוא מהפועל תל אביב, יש לו קריירה אירופאית לא רעה בכלל.
קרי בלקשייר, בן 24 - אחלה עונה בגליל, לפי החדשות של היום הולך לטורקיה.
גראנט ג'רט, בן 28 - נתן שני עונות לא רעות בכלל, אבל גם לא משהו מיוחד באולם ודרושפקה.
אייז'ה היקס, בן 27 - שיחק בסרטוב ברוסיה לפני שנתיים והיה טוב, שנה שעברה בקוריאה.
ג'ונתן וויליאמס, בן 26 - ההוא מראשון, לפני שנה בטורקיה, לא השאיר חותם גדול אבל ועדיין פוטנציאל.
הייתי שמח אם יחתמו: יאניס טימה, אודרי דוקינס, קרי בלקשייר, אייז'ה היקס.
סנטרים:
זאק אגוסטין, בן 28 - ניסיון אירופי רב ביוון וטורקיה, המצב החוזי בפנא לא ממש ברור, סיכוי מאוד נמוך אבל...
טאריק בלאק, בן 29 - כן ההוא ממכבי, יש התעניינות של אפס פילזן שכנראה תלך בסוף על הבולגרי המעולה, סיכוי כמובן מאוד מאוד נמוך.
קייל אלכסנדר, בן 24 - עונה ראשונה טובה בספרד וליגת קיץ טובה השנה.
סטיבן אנוץ', בן 23 - גם פה, עונה ראשונה טובה בספרד.
גיימה אצ'קוואה, בן 24 - עונה ראשונה טובה בקבוצה מתחתית הליגה הספרדית.
הייתי שמח אם יחתמו ( ברור לי שזה סיכוי מאוד קלוש ) :זאק אגוסטין, טאריק בלאק, קייל אלכסנדר.
יש כמובן עוד המון שחקנים אבל רובם בלי ניסיון אירופאי כלל או כאילו שכלל לא שיחקו בליגת הקיץ.
אני מעריך שלפחות 2 מתוך הרשימה הזאת ישחקו בהפועל שנה הבאה, נקווה שאילו יהיה 2 מהרשימה שאני רוצה
טוב, אחרי ליגת הקיץ באמת היו לא מעט החתמות כצפוי והרשימה הזאת הצטמצמה מאוד.
קאלב אגדה - אני מאוד מאוד תופס ממנו ומאוד רציתי שיגיע אבל חתם במלבורן יונייטד.
קייל אלכסנדר - שגם מאוד רציתי לראות בהפועל ואחרי ליגת קיץ מעולה, חתם לעוד עונה בקבוצה שלו פואנלברדה.
סטיבן אנוץ' - חתם בבסקוניה.
גיימה אצ'קוואה - ממשיך למחנה האימונים ב NBA בחוזה ל 10 ימים.
ג'יילן סמית' - ממש ממש רציתי שיגיע, אומרים שהוא קרוב לפנא אבל אולי יש עוד סיכוי.
טאריק בלאק - שוב ישנם שמועות שהוא ילך לאפס למרות שיש להם כבר 3 סנטרים: דנסטון, פלייס ופיליפ פטרוסב אבל גם אם לא ילך לשם הסיכוי כמובן מאוד נמוך.
כמו שאתם רואים הרבה מהרשימה הראשונית שלי כבר חתמו בקבוצות שונות ואני מניח שבשלושת-ארבעת הימים הבאים יתחמו עוד שחקנים מהרשימה הזאת כשרוב הקבוצות יסגרו את הסגלים שלהם.
וכמובן, רשימת השחקנים שרציתי גם הצטמצמה מאוד ונשארו בה : ג'יילן סמית', טאריק בלאק, קייל פוג, אודרי דוקינס, יאניס טימה ואייז'ה היקס.
למרות שללא ספק רשימת השחקנים הולכת ומצטמצמת, נשאר אופטימים עד שיסגרו את הסגל ורק אז ננסה לנתח אותו.