יאללה, אז מתפזר קצת העשן, ננסה לסכם. נתחיל בקילפטריק שהוא בעיני אחלה החתמה ואני בכלל לא בטוח שכל-כך בצד היורד של הקריירה. ז"א, ברור שביחס לעונה וחצי ההן בNBA שהוא היה שחקן של 13 נק' למשחק, הוא לא בשיא, אבל בעונה שעברה הוא עשה מספרים מעולים בטופאש ומספרים יפים ביחס לדקות בגראן קנריה, זה לא שחקן גמור ונשמע מהכתבה של מנהיים שסיבות אישיות הן מה שהביאו אותו להיות ללא קבוצה בשלב הזה של הקיץ. אם וכאשר הוא באמת אותו שחקן שהיה בשנים האחרונות, אז הוא סקורר ברמה גבוהה מאוד, הקרוס-אובר ועלייה לג'אמפ שלו מהיפים באירופה וגם לי זכור כשומר טוב ושחקן קבוצתי בסה"כ, אבל אני לא סגור על זה.
מפה לשם קילפטריק ואדאמס הם שני גארדים עם המון כשרון בייצור נקודות, יחד עם אובסוהן, אני חושב שעל הנייר זה הקו האחורי הכי מוכשר שהיה פה הרבה זמן, בתחרות עם פלדין-בראון-שלווין מאק. בקבוצה שהישראלים שלה הם פועלים שחורים/סתם לא אוהבים או יודעים לכדרר, זה מאוד מעודד. לפני שבוע עוד לא היה ברור מי יעשה סל, עכשיו יש כמה שיכולים לעשות מכל מצב.
ת'ון מייקר אתמול היה נראה לי כמו החתמה מסתורית, עם סיכון גדול, שאני לא בטוח אם אני אופטימי לגביה. אחרי ההחתמה של בנט הוא פתאום מרגיש לי כמו החתמה מאוד סולידית והליכה על בטוח. נראה לי שזה אחד השחקנים שראיתי הכי הרבה זמן כדורסל שלהם (חוץ מאמארה בערך) לפני שדרכו בארץ, ובכל זאת מה שמאוד הפתיע אותי לטובה מההיילייטס שלו זה כמות החסימות שלו על גארדים שקיבלו אותו בחליוף, כולל כאלו שכבר הצליחו לעבור אותו להגיע לקרש-סל. במידה מסוימת הוא הזכיר לי את רודי גובר בנבחרת צרפת. מן הסתם מייקר הוא לא רודי גובר, אבל אם הוא יגיע במחשבה כזו שהלחם והחמאה שלו זה ההגנה ויתמסר לתפקיד שלו כמגן טבעת שגארדים לא מסוגלים להעניש בחילופים, זו כבר החתמה טובה מאוד. התקפית אין לי, ואני מניח שלאף אחד אחר, מושג למה לצפות ממנו. במילווקי ובדטרויט הוא היה קצת על תקן פי-ג'יי טאקר ופשוט עמד בפינה וזרק שלשות רוב הזמן, בהיילייטס המפורסמים מהתיכונים הוא מראה יכולת כדרור מדהימה לגובה שלו. אני מקווה שהוא לא חושב שהוא בא להיות קווין דוראנט ולקבל בידודים על קשת ה3, אני לא חושב שדבר כזה יסתיים טוב, אבל אני חייב להודות שאני די סקרן לגבי זה - אם יש שם משהו בכלל, או שזה היה 100% פיקציה כל הזמן הזה.
בנט הוא ההחתמה המדאיגה מכולן. אני לא חושב שאין לו כדורסל בכלל. אין לו מספיק כדורסל כדי להיות שחקן NBA אמיתי או כוכב באירופה, אני לא חושב שיש על זה ספק (למרות ששילוב כזה של יד רכה, פריים רחב ואתלטיות הוא באמת נדיר מאוד), אבל המספרים מהג'י-ליג מראים שזה לא עוד נואל פיליקס. בסופו של דבר אני גם לא חושב שהוא יידרש להיות כוכב, אם הוא מסוגל להיות גוף גדול שגם מזיז רגליים טוב בהגנה, מסיים בצבע וקולע מ3, זה כבר אחלה. נשמע שהבעיה אצלו היא מנטלית בין היתר ואולי עכשיו כשעולם הכדורסל קצת שכח ממנו, הלחץ ירד והוא חדור מוטיבציה להוכיח את עצמו זה סוף סוף יקרה, אבל אני באמת לא זוכר מתי סיפור כזה הצליח אי פעם. אני לא אופטימי בכלל לגבי הסיכוי שלו להיות כאן בנובמבר אפילו, אבל יש מצב שהפיצול של אור הזרקורים הזה על 'ההבטחה הגדולה מהNBA שהידרדר עד לישראל' בינו לבין מייקר יעשה טוב לשניהם.
אני כן חושב שחסר עוד זר לעמדה 3, בתקווה אחד שיהיה הימור יותר בטוח משני הגבוהים, שייתן הגנה, קצת קליעה ל3 ואת 'הדברים הקטנים'. נדמה לי שלג'ון הולנד אין קבוצה לעונה הקרובה, אז הוא למשל נראה לי בול. סה"כ כיף, אני לא יודע מה לצפות מהקבוצה הזו עכשיו ואני מעריך שאפילו אם זו לא הייתה הקבוצה שאני אוהד הייתי די נרגש כבר לראות איך זה יראה. האדישות לגמרי התחלפה בהתרגשות.
|