סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:16 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחשבות רנדומליות
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 07, 2021 5:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז אני חושב שהבעייה עוד הרבה יותר עמוקה מזה. הרי לא בגלל שב"ס או המשטרה האסירים הבטחוניים מקבלים פה תנאים כאלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 07, 2021 8:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
קוריוז: הבריחה הקודמת של אסירים בטחוניים מכלא ישראלי הייתה ב-87', כששר המשטרה היה בר-לב. גם אז שישה הצליחו לברוח , אז הבריחה הייתה מכלא עזה.
קוריוז 2: הנשיא גם אז היה הרצוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 08, 2021 12:53 am 
Sophomore

ערוץ 11 עם הברקה - לקט של שב"ס.
התכנית מצחיקה אבל לא כמו במציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 08, 2021 10:12 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אז אני חושב שהבעייה עוד הרבה יותר עמוקה מזה. הרי לא בגלל שב"ס או המשטרה האסירים הבטחוניים מקבלים פה תנאים כאלה.

לא כ"כ בטוח שהכול מגיע מלמעלה.
אני מכיר אישית קצין שב"ס בכיר מאוד (בדימוס) שבעבר שירת בכלא גלבוע, והוא אמר שלנוכח בזבוז המים האדיר מצד המחבלים (עושים זאת מתוך אידיאולוגיה, ממש משאירים את הברזים זורמים במקלחת ויוצאים החוצה) היה נהוג לסגור להם את המים כעבור זמן מסוים, וכשהתחלף מנהל הכלא הוא הורה לסגל בית הכלא להפסיק עם זה, כי זה יוצר חיכוכים. כי מה זה כבר בזבוז מים בכמויות אדירות לעומת שקט תעשייתי?
אז אין ספק שרוב ההקלות אכן מגיעות מהממשלה, אבל אל תקל ראש בחשיבותם של שיקולים כמו שמירה על הסדר בכלא והימנעות מכאבי ראש "מיותרים" עבור מנהלי בית הכלא, המשפיעים ישירות על תנאי הכליאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 9:23 am 
Hall of Famer

ראש אגף תכנון בשב"ס אומר בראיון שהאסירים מתוחכמים וזה קרב מוחות.
ואני שואל כמו שפיני גרשון שאל בזמנו - מי זה המוח השני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 11:13 am 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא כ"כ בטוח שהכול מגיע מלמעלה.
אני מכיר אישית קצין שב"ס בכיר מאוד (בדימוס) שבעבר שירת בכלא גלבוע, והוא אמר שלנוכח בזבוז המים האדיר מצד המחבלים (עושים זאת מתוך אידיאולוגיה, ממש משאירים את הברזים זורמים במקלחת ויוצאים החוצה) היה נהוג לסגור להם את המים כעבור זמן מסוים, וכשהתחלף מנהל הכלא הוא הורה לסגל בית הכלא להפסיק עם זה, כי זה יוצר חיכוכים. כי מה זה כבר בזבוז מים בכמויות אדירות לעומת שקט תעשייתי?
אז אין ספק שרוב ההקלות אכן מגיעות מהממשלה, אבל אל תקל ראש בחשיבותם של שיקולים כמו שמירה על הסדר בכלא והימנעות מכאבי ראש "מיותרים" עבור מנהלי בית הכלא, המשפיעים ישירות על תנאי הכליאה.

שקט תעשייתי בכלא זה חשוב מאוד. לסוהרים זה מקום עבודה, הם צריכים לחזור הביתה בשלום ויש להם משפחות.
מספיק לראות כל סדרת בתי כלא כדי להבין את זה. ולמי שצוחק, המציאות עולה על כל סדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 11:22 am 
Hall of Famer

יופי. מה אתה מוכן לתת בשביל זה? כמה אתה מוכן להישלט על ידי הכלא במקום לשלוט עליו? (אם כבר מדברים על סדרות כלא)
ואם נוציא את הראש קצת מעבר לשקט התעשייתי בכלא ונסתכל על התמונה היותר גדולה - מה הזכויות שאתה חושב שמגיעות לאסירים הבטחוניים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 12:09 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ואם נוציא את הראש קצת מעבר לשקט התעשייתי בכלא ונסתכל על התמונה היותר גדולה - מה הזכויות שאתה חושב שמגיעות לאסירים הבטחוניים?

למי אתה מתייחס תחת הכותרת אסירים בטחוניים? גם עצירים מנהליים נכנסים פה?
ואם נוציא את הראש קצת מעבר לדיון - מה אתה חושב שצריכות להיות הזכויות שמגיעות לרוצחים ואנסים לא בטחוניים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 1:56 pm 
Junior

ביחס למצב העכשווי, הייתי די מבסוט אם היו משווים את התנאים של האסירים הביטחוניים לאסירים הרגילים. זו הייתה הרעה מטורפת בתנאים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 1:59 pm 
Junior

על סמך מה אתה אומר את זה?
(שואל מחוסר ידע, לא בקטע מתגרה :) )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 2:10 pm 
Junior

בעיקר בכל מה שקשור לניהול היומיומי של שגרת חייהם. הם מקבלים המון פריבילגיות שאין לאסירים פליליים. יש להם חופש כמעט מוחלט באגפים שלהם (הם בתכלס מנהלים את עצמם ומעמידים נציג מטעמם שיתווך מול השב"ס), הם מבשלים לעצמם ארוחות שחיתות מטורפות, מגיעים אליהם מצרכים שבבתי כלא אחרים יכולים לחלום עליהם ועוד ובגדול בשב"ס נענים כמעט לכל גחמה שלהם.
רק כדי שתבין לאן האבסורד הזה יכול להגיע - באחד מבתי הכלא הביטחוניים, אחד מבכירי האסירים דרש מעלובי השב"ס שסוהרת מסוימת תהיה בקרבתו, כי כך הוא יוכל להגניב לה כל מיני הערות מיניות, להגניב איזו נגיעה פה ושם וכו'. זה קרה יותר מפעם אחת וליותר מסוהרת אחת (עם אחת מהן נפגשתי במסגרת האפשרות להגיש תביעה).

ולגבי השוואה לתנאי כליאה של אסירים ביטחוניים יהודים אין בכלל על מה לדבר. ראה כתבה המתייחסת לתנאי כליאתם של אסירים ביטחוניים יהודים לעומת ערבים. כמו שנאמר - חכמים על חלשים. מדינת בלוף.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 05,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 3:31 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:

זה לא משפט של מסינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 4:01 pm 
Hall of Famer

לא. היה ראיון לפני סדרת הגמר בין מכבי של צביקה שרף לבין הפועל ירושלים של פיני גרשון.
בתשובה לשאלה על קרב המוחות, גרשון בקלאסה אופיינית שאל "מי המוח השני".
צביקה שרף מאד נעלב, קיבל כפולת אמצע לענות לגרשון (דווקא ענה יפה לטעמי, למרות ההתבייכנות).
בסופו של דבר, מכבי ושרף חיסלו את ירושלים בסדרת הגמר ולמרות המוח, לגרשון לא היו תשובות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 6:28 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

למי אתה מתייחס תחת הכותרת אסירים בטחוניים? גם עצירים מנהליים נכנסים פה?
ואם נוציא את הראש קצת מעבר לדיון - מה אתה חושב שצריכות להיות הזכויות שמגיעות לרוצחים ואנסים לא בטחוניים?

לא רלוונטי. אנסים ורוצחים לא רואים בעצמם לוחמים ואין היבט מלחמתי-פוליטי לגביהם. הם רואים בעצמם לוחמים, אז שיקבלו תנאים של שבויי מלחמה.
ראית פעם שבוי מלחמה שמקבל ביקורי משפחות? אפשרות לעשות תארים אקדמיים במוסדות של שוביו? אפשרות לקבוע מי יהיו הסוהרים (ורצוי הסוהרות) שלו?
אמנת ז'נבה, ולא סנטימטר מעבר לזה. ואם מישהו יבוא בטענות, ישראל צריכה לענות פעם ועוד פעם שאם הם רוצים לקבל את היחס שמקבלים שבויים ישראלים אצלם (כולל אזרחים), סבבה. לכן מצדי שיבואו בטענות עד שיכחילו בפנים, וישראל תענה את אותה תשובה שוב ושוב ושוב.

אבל הפחד מהם מכתיב את היחס, ולכן הם שולטים בישראל ולא להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 7:55 pm 
Hall of Famer

blue כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

זה לא משפט של מסינה?

רק תיקון למה שעמוס אמר, זה היה אחרי הסיבוב הראשון

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 9:14 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
יופי. מה אתה מוכן לתת בשביל זה? כמה אתה מוכן להישלט על ידי הכלא במקום לשלוט עליו? (אם כבר מדברים על סדרות כלא)

זה דבר סבוך ומורכב. יש את הקשר של אותם אסירים בטחוניים לערבים הישראלים ומשפחות הפשע. ובנוסף, פגיעה באסירים יכולה להצית את הזירה הפלסטינית. בתור כאלה שנמצאים מאחורי סורג ובריח יש להם כוח אדיר - עומדים מאחוריהם ארגונים עם אמל"ח, קשרים, השפעה גדולה. יש להם מידע על הסוהרים. חוסר התקצוב של שב"ס, כוח האדם הלא איכותי והמתקנים המיושנים גם לא תורמים לאפשרות להשליט שם סדר כמו שצריך.
כמובן שיכולתי לצאת צדיק מהאפיפיור ולהגיד שלא מגיע להם כלום, שייכנסו באמאמא שלהם, שיתנו להם לחם לבן וקצת מים, שיהיו בצינוק כל היום, שימסכו להם את כל הטלפונים ורק ביקור של הצלב האדום פעם בחודשיים. הלוואי שזה היה אפשרי.

אני מכיר בכך שהמציאות מורכבת, בכך שחיי השוטרים והסוהרים בסכנה וגם הם צריכים לתמרן, ובכך שאין לנו כמדינה דמוקרטית ובנוסף מדינה לחיצה מספיק מנופי לחץ לשבור את העקשנות שלהם בפרט, וגם בכלל הפלסטינים כעם נראים די עקשנים. הרי הם נלחמים באמצעים די דלים (ושהולכים ומשתכללים) בישראל שהיא חזקה בסדרי גודל, חוטפים עשרות שנים הרוגים, פצועים, נפגעים בגוף ובנפש, נשארים עם תשתיות גרועות ובלי אופק לקידום עצמי או מדינתי. ובכל זאת נחושים להמשיך. זה קצת מבט מדכא על הסכסוך שלנו, לא נראה שהוא הולך לכיוון טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 09, 2021 11:45 pm 
Hall of Famer

אז אני חושב שזה כן אפשרי, וישראל כמו בזירות אחרות פשוט לא רוצה לנצח. היא רוצה שקט זמני בין סבבים, גם פה, וגם במחיר השפלה. זה לא עובד במקומות אחרים ולא עובד גם פה.
אם במדינות אחרות סוהרים שולטים באסירים ולא להיפך כמו פה, אז אין סיבה שפה זה לא יקרה. אם לא רוצים, אז שחררו אותם כבר. או שתכלאו את הסוהרים במקומם, כדי שהשליטה לא רק תיעשה אלא גם תיראה.
וואלה אפילו למסך להם את הטלפונים לא מעיזים. אפילו לבחור את הסוהרות שלהם נותנים להם.
איפה אתה חושב שצריך לעצור?

מעבר לזה, זו דווקא דרך להדגיש את הדיכוטומיה של המצב שלהם מול המצב של הישראלים שנמצאים אצלם. ישראל צריכה לעשות את זה גם בשביל לנענע את הסירה, מי שיבוא בטענות שישראל תשלח אותו לחפש את השבויים שלה ותבדוק איתו אם הוא מוכן שהתנאים יושוו. פעם ועוד פעם ועוד פעם.

אגב, איפה אמרתי צינוק כל היום ואיפה אמרתי לחם ומים? או שאתה רוצה להתווכח עם עצמך.
אמרתי אמנת ז'נבה. מה שישראל מחויבת לו מכורח ההסכמים ההומניטרים הבינלאומיים. אוכל ברמה נאותה וברמה קלורית מספקת, שתייה כמה שצריך, טיפול רפואי ככל שנדרש, תנאי כליאה ככל שמתחייב, ביקורי צלב אדום כמה שההסכמים מחייבים, כל מה שההסכמים מחייבים קלה כחמורה. אבל מה שלא מחויב - לא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 10, 2021 2:55 pm 
Hall of Famer

לי זה נראה כמו חברת ענק שקונה סטארטאפ במחיר מופרז ,בגלל הפוטנציאל שלו לסכן אותה.
ככה זה כשיש חזק מאוד וחלש מאוד ולחזק יש הרבה יותר מה להפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 10, 2021 4:58 pm 
Junior

הפודקאסט של כספי חלש מאוד.
היה פרק שפתחתי במיוחד בגלל אורח ספציפי שרציתי לראות (לשמוע) ולא הצלחתי לשרוד עד הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 11, 2021 10:08 am 
Junior

Shiver כתב:
זה דבר סבוך ומורכב. יש את הקשר של אותם אסירים בטחוניים לערבים הישראלים ומשפחות הפשע. ובנוסף, פגיעה באסירים יכולה להצית את הזירה הפלסטינית. בתור כאלה שנמצאים מאחורי סורג ובריח יש להם כוח אדיר - עומדים מאחוריהם ארגונים עם אמל"ח, קשרים, השפעה גדולה. יש להם מידע על הסוהרים. חוסר התקצוב של שב"ס, כוח האדם הלא איכותי והמתקנים המיושנים גם לא תורמים לאפשרות להשליט שם סדר כמו שצריך.
כמובן שיכולתי לצאת צדיק מהאפיפיור ולהגיד שלא מגיע להם כלום, שייכנסו באמאמא שלהם, שיתנו להם לחם לבן וקצת מים, שיהיו בצינוק כל היום, שימסכו להם את כל הטלפונים ורק ביקור של הצלב האדום פעם בחודשיים. הלוואי שזה היה אפשרי.

אני מכיר בכך שהמציאות מורכבת, בכך שחיי השוטרים והסוהרים בסכנה וגם הם צריכים לתמרן, ובכך שאין לנו כמדינה דמוקרטית ובנוסף מדינה לחיצה מספיק מנופי לחץ לשבור את העקשנות שלהם בפרט, וגם בכלל הפלסטינים כעם נראים די עקשנים. הרי הם נלחמים באמצעים די דלים (ושהולכים ומשתכללים) בישראל שהיא חזקה בסדרי גודל, חוטפים עשרות שנים הרוגים, פצועים, נפגעים בגוף ובנפש, נשארים עם תשתיות גרועות ובלי אופק לקידום עצמי או מדינתי. ובכל זאת נחושים להמשיך. זה קצת מבט מדכא על הסכסוך שלנו, לא נראה שהוא הולך לכיוון טוב.

עצם העלאת הנימוק שלפיו הרעת התנאים למחבלים תצית את הזירה הפלסטינית מראה על דרך מחשבה עקומה מהיסוד. הדבר המדאיג יותר הוא שמקבלי ההחלטות כאן מקבלים החלטות על בסיס אותו רעיון בדיוק. יעלה על הדעת שמדינה ריבונית תיתן למתפרעים (שעושים זאת מדי כמה חודשים גם ככה על כל מיני שטויות אחרות) לקבוע את תנאי הכליאה בתחומיה?
ובכלל, למה שבכלל יזיז לנו שהם שובתים רעב? או לחלופין מה הבעיה להזין בכוח? נכון, יקומו כל מיני רופאים צדיקים שיסרבו, אבל בהנחה (לא סבירה) שלא ימצאו כמה צדיקים בסדום שיסכימו לבצע את ההליך, יש לזה פתרון פשוט מאוד והוא נמצא בסין. לכל דבר יש פתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 11, 2021 10:50 am 
Hall of Famer

לאור תפיסתם של ארבעה מהם, ובעיקר של זביידי, עלתה לי מחשבה כזו:
נסיבות תפיסתם והדרך שבה חיו מאז שברחו מראה שאחרי כל התכנון המוקפד של הבריחה עצמה, לא הייתה להם שום תוכנית ליום שאחרי.
אני מניח שהם חשבו, כנראה בצזק, שכל נסיון להכין תוכנית (סייענים, מחבואים בטוחים, אספקה) תדון את הבריוחה לגילוי וכשלון, וסמכו על זה שאחרי הבריחה כבר יהיו מספיק אנשים שישושו לסייע להם, גם אצל ערביי ישראל.
וזה לא קורה. הארבעה התחבאו במקומות לא מקומות, רעבו ללחם, והיו צריכים לגשת למשפחה בנצרת כדי לבקש אוכל או לחטט בפחי אשפה, ולא היה להם נשק.
לא נראה שהם מקבלים את הסיוע שציפו לו. כנראה שלא כל כך מהר ערביי ישראל ששים לסייע.

והמשפחה בנצרת שסירבה להאכיל את שני הנתפסים הראשונים, ואחרי זה גם הסגירה אותם - לא מקנא בהם. חייהם בסכנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 11, 2021 11:31 am 
Hall of Famer

כי לסייע לאסיר נמלט ולהיכנס לכלא היה יותר טוב ?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 11, 2021 12:11 pm 
Sophomore

לגבי נצרת, 30 אחוז הם נוצרים. בהחלט יכול להיות שנפלו על משפחה כזו ואז ברור שאין להם חיבה יתרה לאסירי הג'יהאד האסלאמי.

עוד דבר כללי יותר - יש המממוןןן משת"פים בין ערביי ישראל, ובמיוחד באיזור הזה של נצרת, כאלה שעובדים צמוד צמוד עם השב"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 11, 2021 12:19 pm 
Sophomore

ממש מוזר שהאויב הערבי לא סייע בכל הכח לבורחים, נקווה שה2 הנוספים קיבלו את הסיוע המדובר כדי שסמוטריץ לא יאבד את הקמפיין שהוא בטח נורא בנה עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 11, 2021 12:34 pm 
Sophomore

מה גם שמדובר בלכידה שאירעה בשבת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 83 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: