סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:10 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 1:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מצליח להבין את ההתנהלות.
מלבד מבצע החיסונים שהתבצע יפה,
אני חושב שהניהול בנושא הקורונה, ביבי ובנט כאחד, הוא מתחת לכל ביקורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 1:34 pm 
Junior

דבר שממש מעצבן אותי:
אנשים שמסרבים לשים מסכה גם במקומות סגורים ואז מפנים אותך לפטור הכללי והגורף מעטיית מסכה על רקע מצב נפשי או רפואי כזה או אחר. העניין הוא שהיה מצופה ממי שטוען לכך שיראה פטור שחל עליו באופן פרטיקולרי, אבל לא, הם לא מוכנים. והם גם מקבלים סוג של גיבוי, למשל מאידיוטים כמו ניצן הורוביץ, שבשאילתא שנשלחה אליו בעניין אמר שאין חובה להמציא פטור בכתב, וניתן להסביר את הדברים בע"פ, כאילו אנחנו חיים בשוודיה ולא במדינת הקומבינטורים שרק מחפשים איפה לעקוץ. כלומר, אליבא דהורוביץ, כל מכחיש קורונה עם מוח אפון יוכל לטעון שהוא פטור מעטיית מסכה מפאת מצבו הרפואי, רק כי הוא טוען כך, ולך תתווכח איתו.
מרתיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 1:39 pm 
Hall of Famer

לא מחריד לראות את הנתון ש-1600 חוזרים מאומן (מתוך כמה? 30 אלף?) חזרו מאומתים?
ואולי עוד חלק חולים ונשארו שם, או עשו איזו קומבינה/זיוף/התחמקות או משהו - כך שזה אפילו חסם תחתון למציאות
הרי ההנחה הסבירה היא שכולם (או ממש ממש קרוב לכולם) נסעו בריאים

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' ספטמבר 12, 2021 1:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 1:40 pm 
Junior

אגב מעניין אותי מה אתם חושבים על פטור מעטיית מסכה לאנשים שבאמת זקוקים לו.
אני אישית חושב שעם כל האמפתיה והרצון להקל על בעלי מוגבלויות, אני לא מבין איך זכותם להתהלך ללא מסכה גוברת על זכותי לשמור על בריאותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:40 pm 
Sophomore

אם הסיבה לזכות היא בריאותית ( פיזית / נפשית ) בעיניי זה נו בריינר שהיא גוברת על הזכות שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:42 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
דבר שממש מעצבן אותי:
אנשים שמסרבים לשים מסכה גם במקומות סגורים ואז מפנים אותך לפטור הכללי והגורף מעטיית מסכה על רקע מצב נפשי או רפואי כזה או אחר. העניין הוא שהיה מצופה ממי שטוען לכך שיראה פטור שחל עליו באופן פרטיקולרי, אבל לא, הם לא מוכנים. והם גם מקבלים סוג של גיבוי, למשל מאידיוטים כמו ניצן הורוביץ, שבשאילתא שנשלחה אליו בעניין אמר שאין חובה להמציא פטור בכתב, וניתן להסביר את הדברים בע"פ, כאילו אנחנו חיים בשוודיה ולא במדינת הקומבינטורים שרק מחפשים איפה לעקוץ. כלומר, אליבא דהורוביץ, כל מכחיש קורונה עם מוח אפון יוכל לטעון שהוא פטור מעטיית מסכה מפאת מצבו הרפואי, רק כי הוא טוען כך, ולך תתווכח איתו.
מרתיח.

לא הבנתי את הסיטואציה, מי מבקש לראות את הפטור? שוטר או כרטיסן בקולנוע נגיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:48 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
ואולי עוד חלק חולים ונשארו שם, או עשו איזו קומבינה/זיוף/התחמקות או משהו - כך שזה אפילו חסם תחתון למציאות

אני עדיין לא מצליח להבין איך שדה התעופה פתוח
או לחילופין איך לא קיים סינון ברור מאוד של החולים והבריאים בשדה התעופה,
כך שהחולים יישארו במקום אחד ולא ישוחררו לקהילה.
זה הזוי לחלוטין בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:53 pm 
Junior

3&D כתב:
זה כן אני כתב:
דבר שממש מעצבן אותי:
מרתיח.

לא הבנתי את הסיטואציה, מי מבקש לראות את הפטור? שוטר או כרטיסן בקולנוע נגיד?

שוטר, בעל עסק, בכניסה לקולנוע וכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:53 pm 
Hall of Famer

נגדיר את זה ככה, אם מישהו מסתובב בלי מסיכה כי יש לו פטור, לגיטימי לגמרי שנציג של החנות/קניון/קולנוע/ווטאבר שהוא מסתובב בה יבקש לראות את הפטור, לא לגיטימי שהוא יצטרך להראות את הפטור הזה לכל אדם מהרחוב שמבקש ממנו. בדיוק כפי שתו "פטור מתור" עובד בצורה הזו (וברוב המקרים-הוא עובד), כך גם פטור ממסיכה. התנהלות שבה אנשים מקבלים פטור כזה אבל לא מחוייבים להראות אותה *לאף אחד* היא אבסורדית, נניח שאני בעל חנות, מצד אחד אני מחויב חוקית לכך שכל מי שנכנס לחנות שלי יהיה עם מסיכה, מצד שני, אני לא יכול לדרוש ממי שמסרב כי יש לו פטור שיראה לי את הפטור, אז איך אני אמור לאכוף את זה אם אי אפשר לדרוש מהלקוח שיראה לי את הפטור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:54 pm 
Sophomore

Att כתב:
shmueliki כתב:

זה הזוי לחלוטין בעיניי.

באופן רשמי הרוב המוחלט היה אמור להיות בבידוד, ו המחוסנים מלא היו צריכים לחכות 24 שעות או לתוצאת הבדיקה( המוקדם מביניהם), שלרוב מגיעה פחות מ 24 שעות.

ואמרתי פי כמה פעמים שבעייני לסגור את נתב"ג לנצח בערך זה צעד נוראי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:55 pm 
Junior

3&D כתב:
אם הסיבה לזכות היא בריאותית ( פיזית / נפשית ) בעיניי זה נו בריינר שהיא גוברת על הזכות שלך.

למה זה כל כך ברור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 2:59 pm 
Junior

תקשיבו הקטע עם בדיקות הקורונה הפך להיות מזעזע.

ניסיתי לעשות פעמיים בדיקות מהירות לטובת תו ירוק לילד שלי - בפעם הראשונה המתנה של שעה בתור לבדיקה (ועוד חצי שעה לתשובה) ובפעם השניה נשברנו אחרי 40 דקות שכמעט לא זזנו. התור שקובעים לא רלוונטי, המספר שמקבלים בתור לא רלוונטי... פשוט מגיעים ועומדים. אשתי העלתה סברה שזה אולי דרך של משרד הבריאות להקטין את מספר הלא מחוסנים בתו הירוק (ילד בן 6) והקטע שהם מוציאים לך את הנשמה על בדיקה מהירה הוא מכוון. נשמע לי לא סביר אבל יאללה, קיבלתי.

ואז, גולת הכותרת - ילדה מאומתת בגן של הילדה! קיבלנו הודעה 6 ימים אחרי החשיפה ככה שדי ברור שאין כלום אבל עדיין צריכים 2 בדיקות בטווח של 24 שעות כדי לצאת מבידוד. עשינו אחת אתמול ברעננה, המתנה סבירה מינוס של 45 דקות (היה לנו מזל והגענו במקרה מרחוב שהיה קרוב לכניסה, היו של אנשים עם המתנה ארוכה בהרבה).
היום התחנה ברעננה סגורה (נסענו בלי לבדוק כי הנחנו שהיא פתוחה) , גם בכפר סבא אין אז הלכנו להוד השרון (אין דרייב אין בכלל באיזור המורחב פה) וחיכינו בתור משהו כמו שעה וחצי כשבפנים היה אדם אחד שעושה דיגום ועוד אדם אחד שרושם במחשב... סדר גודל של 3-4 דקות לנבדק. ככה במקום לעשות בדיקה בסביבות 11 סיימנו עם בדיקה בסביבות 13:30.

אז לא רק שאני שורף הרבה הרבה יותר מדי זמן בשביל הבדיקות ( בתקופת ביבי זה היה עניין של 3-4 דקות), אני גם כנראה אפסיד יום עבודה מחר כי אני לא אקבל תשובה לפני שעות הלימודים מחר.

סעמק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 3:00 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
Att כתב:
shmueliki כתב:

זה הזוי לחלוטין בעיניי.

באופן רשמי הרוב המוחלט היה אמור להיות בבידוד, ו המחוסנים מלא היו צריכים לחכות 24 שעות או לתוצאת הבדיקה( המוקדם מביניהם), שלרוב מגיעה פחות מ 24 שעות.

ואתה סומך שמי שנמצא בבידוד יישאר בבידוד?
ואיך בדיוק הוא מגיע לבידוד הזה? תחבורה ציבורית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 3:13 pm 
Sophomore

Att כתב:
3&D כתב:
Att כתב:
shmueliki כתב:

זה הזוי לחלוטין בעיניי.

ואתה סומך שמי שנמצא בבידוד יישאר בבידוד?
ואיך בדיוק הוא מגיע לבידוד הזה? תחבורה ציבורית?

" ""
יש לך את התנאים לשהות בבידוד ביתי, באופן נפרד מדיירים אחרים בבית, למשך כל תקופת הבידוד.
מי שחייב בבידוד מלא לא יעשה שימוש בתחבורה ציבורית, כולל טיסות פנים ורכבות, לצורך הגעה למקום הבידוד, למעט נסיעה במונית בה יהיה נוסע יחיד, שישב במושב האחורי של המונית וחלונות המונית יהיו פתוחים (אם מדובר בבני משפחה אחת החוזרים יחד וגרים יחד, הם רשאים לנסוע יחד ובלבד שכולם יושבים במושב האחורי במונית).
"" "

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 4:45 pm 
Junior

sheky כתב:
תקשיבו הקטע עם בדיקות הקורונה הפך להיות מזעזע.

ניסיתי לעשות פעמיים בדיקות מהירות לטובת תו ירוק לילד שלי - בפעם הראשונה המתנה של שעה בתור לבדיקה (ועוד חצי שעה לתשובה) ובפעם השניה נשברנו אחרי 40 דקות שכמעט לא זזנו. התור שקובעים לא רלוונטי, המספר שמקבלים בתור לא רלוונטי... פשוט מגיעים ועומדים. אשתי העלתה סברה שזה אולי דרך של משרד הבריאות להקטין את מספר הלא מחוסנים בתו הירוק (ילד בן 6) והקטע שהם מוציאים לך את הנשמה על בדיקה מהירה הוא מכוון. נשמע לי לא סביר אבל יאללה, קיבלתי.

ואז, גולת הכותרת - ילדה מאומתת בגן של הילדה! קיבלנו הודעה 6 ימים אחרי החשיפה ככה שדי ברור שאין כלום אבל עדיין צריכים 2 בדיקות בטווח של 24 שעות כדי לצאת מבידוד. עשינו אחת אתמול ברעננה, המתנה סבירה מינוס של 45 דקות (היה לנו מזל והגענו במקרה מרחוב שהיה קרוב לכניסה, היו של אנשים עם המתנה ארוכה בהרבה).
היום התחנה ברעננה סגורה (נסענו בלי לבדוק כי הנחנו שהיא פתוחה) , גם בכפר סבא אין אז הלכנו להוד השרון (אין דרייב אין בכלל באיזור המורחב פה) וחיכינו בתור משהו כמו שעה וחצי כשבפנים היה אדם אחד שעושה דיגום ועוד אדם אחד שרושם במחשב... סדר גודל של 3-4 דקות לנבדק. ככה במקום לעשות בדיקה בסביבות 11 סיימנו עם בדיקה בסביבות 13:30.

אז לא רק שאני שורף הרבה הרבה יותר מדי זמן בשביל הבדיקות ( בתקופת ביבי זה היה עניין של 3-4 דקות), אני גם כנראה אפסיד יום עבודה מחר כי אני לא אקבל תשובה לפני שעות הלימודים מחר.

סעמק

סליחה שאני אומר לך אבל יצאת ממש בזול.

בדרייב אין בפתח תקווה עם הבן שלי המתנתי כשעתיים, עוד פעם אחת לבד כשעתיים וחצי וביום שישי בבוקר, יחסית מהיר, שעה וארבעים.

רק אציין שפרויקטור הקורונה דיבר על זה היום והוא אמר שהם שוקלים מערך של קביעת תורים לדרייב אין כי ככה הוא יוכל לחלק צוותים לפי עומסים.
הוא ציין שזה אמנם חסם לבוא להבדק שצריך תור אבל גם המתנה של שעות (ולפי הדיווחים יש אנשים שחיכו 3 ו4 שעות בימים עמוסים במיוחד) זה גם חסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 5:00 pm 
Junior

Dovi כתב:
סליחה שאני אומר לך אבל יצאת ממש בזול.

בדרייב אין בפתח תקווה עם הבן שלי המתנתי כשעתיים, עוד פעם אחת לבד כשעתיים וחצי וביום שישי בבוקר, יחסית מהיר, שעה וארבעים.

רק אציין שפרויקטור הקורונה דיבר על זה היום והוא אמר שהם שוקלים מערך של קביעת תורים לדרייב אין כי ככה הוא יוכל לחלק צוותים לפי עומסים.
הוא ציין שזה אמנם חסם לבוא להבדק שצריך תור אבל גם המתנה של שעות (ולפי הדיווחים יש אנשים שחיכו 3 ו4 שעות בימים עמוסים במיוחד) זה גם חסם.

אני לא מצליח להבין את זה.
בגלים קודמים הייתי נוסע עם הילדים לבדיקה ברמה של דקות. היה דרייב אין בכפר סבא עם תורים מעכשיו לעכשיו. אני זוכר שהרשים אותי מאוד שתוך 12 שעות מהרגע שקבעתי בדיקה כבר קיבלתי תשובה.
מה הסיפור? למה סגרו את כל המתחמים? למה היום בעמדה היחידה באיזור ( משרתת איזור של בערך 250 אלף איש ) יש כולה בנאדם אחד? ולמה בכלל יש עמדה אחת בכל הערים של האיזור?
ההורים שלי לפני שבועיים היו שעתיים וחצי בתור לבדיקה בראשון לציון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 5:05 pm 
Junior

אני חושב שזה בגלל שסגרו את הברז בקופות חולים (למרות שגם שם עומסים מטורפים, לפחות במכבי ומאוחדת באזור המרכז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 5:45 pm 
Sophomore

באופן כללי אני חושב שקצת השתגענו עם הבדיקות והבידודים.
מישהו באמת מצפה שנחיה באופן הזה לנצח?
ילדים שלא לומדים סדיר, בדיקות לפני כל יציאה מהבית, נסיעות לחו"ל שהפכו לסיוט ועם סיכון כל כך רב שבתכלס אני לא מבין מי טס אלא אם כן הוא פנסיונר או לפני עבודה רצינית.
ואם נתעכב על נתבג, אז ישראל יוצאת דופן בטיפול בגבולות שלה, ומחמירה מאוד.ברוב המקומות לא צריך בדיקה או בידוד אם אתה מחוסן או קטן מגיל החיסון. ומדובר בזרים. ישראל לא מכניסה זרים ותושביה הלא מחוסנים נדרשים לשתי בדיקות ובידוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 6:17 pm 
Hall of Famer

לא יודע על אף מדינה אבל אמריקה קלה פי כמה מהארץ בכניסה למדינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 7:38 pm 
Hall of Famer

נתונים מדויקים משישי-שבת של השבים מחו"ל (כלומר שבים שנתגלו כמאומתים בשישי-שבת, אולי חזרו מעט קודם):
1439 מאומתי קורונה מאוקראינה
279 מאומתים מכל היעדים האחרים ביחד

זה פשוט פסיכי
מדובר על סדר גודל של 9% מאומתים לעומת 1%

כמה לדעתכם ממי שחזרו (וחולים/מחויבי בידוד) יוותרו על תפילת יום כיפור?
אני לא מבין איפה הרבנים וראשי הקהילות (שכבר נכוו כהוגן בגל ראשון וכו') - אם המדינה לא יכולה לאסור "גלובלית" על דברים מבחינה משפטית/פוליטית, אז הם חייבים בקול ברור ונחרץ לצאת נגד הדברים הללו (כעת כבר אולי מאוחר מדי, לאחר שלא נשמעו מספיק קריאות שלא לנסוע לאומן וכו') - מבחינתי זה בדיוק תפקידם
אם אנשים לא מספיק זהירים ואחראיים בשביל עצמם ומשפחתם - אז צריך "צעדים קהילתיים" כמניעה, כי מי יודע גם כמה מהשבים שנבדקו על פי כל ההנחיות ויצאו שליליים תמיד - לא נדבקו ממש בסמוך לבדיקות, אך הנגיף טרם הגיע לרמה המספקת בכדי שייצאו חיוביים
האם יש רב/ראש קהילה/חצר אחד שהודיע שממליץ/מנחה/מתריע שחוזרים מאומן לא יגיעו לתפילות בכיפור?

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' ספטמבר 12, 2021 7:44 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 7:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בדיקה ביתית לא מספיקה בשביל תו ירוק? כמדומני שכן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 9:39 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
בדיקה ביתית לא מספיקה בשביל תו ירוק? כמדומני שכן.

אני לא חושב כי אי אפשר לאמת מתי עשית אותה.
אפשר בדיקה מהירה דרך מדא/איכילוב שזה אותו דבר כמו ביתי אבל יש רישום מדויק מתי היא נעשתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 9:43 pm 
Junior

shmueliki כתב:
נתונים מדויקים משישי-שבת של השבים מחו"ל (כלומר שבים שנתגלו כמאומתים בשישי-שבת, אולי חזרו מעט קודם):
1439 מאומתי קורונה מאוקראינה
279 מאומתים מכל היעדים האחרים ביחד

זה פשוט פסיכי
מדובר על סדר גודל של 9% מאומתים לעומת 1%

רק מוודא שאתה מודע לעניין שיש לא מעט טענות שמדובר בטעויות ו/או בעיות קשות במערך של מדא שגרם להרבה בדיקות להיות חיוביות.
יש לא מעט אנשים שעשו שם 2 בדיקות במדא כשבאחת יצאו חיובי ובשניה שלילי. כמו כן אנשים שבבדיקה פרטית באוקראינה (למשל של איחוד הצלה שיש לו סניף שם) יצאו שליליים ובמדא יצאו חיוביים.
כל זה בצירוף עם 15K הבדיקות התקולות של פיקוד העורף שעד עכשיו לא פורסם באיזה אזור בארץ היתה התקלה.

לכן, משהו במספרים לא נשמע הגיוני ויותר הגיוני שהמספרים אולי גבוהים יותר משאר היעדים אבל קרובים אליהם ולא כאלה פערים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 10:23 pm 
Hall of Famer

מודע
אם לאדם יוצאת בדיקה אחת שלילית ואחת חיובית - אף אחד באמת לא יודע מה זה אומר עליו או על מהימנות הבדיקות הללו (וגם לא טריוויאלי אני חושב להגיד מה הסבירות הסטטיסטית לכך בפועל, לא ברמת "הגדרות יצרן")

בכל מקרה להבנתי הנתונים שהבאתי הם מנתב"ג עצמו
עיקר הרלוונטיות של הבעייתיות שציינת - של הבדיקות באוקראינה היא בנושא הזיופים (האם לכאורה מי שיצא חיובי שם במד"א - נבדק במקום אחר וקיבל שלילי, או "זייף שלילי" כדי לעלות לטיסה)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 13, 2021 12:01 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
3&D כתב:

למה זה כל כך ברור?

כי הסיכון שלך מזה שאנשים בודדים בסביבה שלך יהיו בלי מסכות לא מספיק בעייני בשביל להצדיק פגיעה ממשית בבריאות של אנשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: