סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחשבות רנדומליות
הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 1:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תגידו התוכניות המתוחכמות בעיני עצמו של ערן סבג, מישהו מאזין להן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 4:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בעיני עצמו כן.

ערן סבג הוא אכן פלספן פלצן בלתי נסבל.
אגב, לא נעים, אבל עוד פלצן בלתי נסבל הוא דורי בן זאב. אבל בניגוד לערן סבג שהוא לא דורי בן זאב, דורי בן זאב הוא כן דורי בן זאב. אז לו מותר, ולערן סבג אסור.
זה כמו שלפורטיס מותר לזייף ולטעות בקצב, כי הוא פורטיס, ולאחרים אסור.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 4:24 pm 
Hall of Famer

דורי בן זאב, עם כל הכבוד אליו ויש, הוא בלתי שמיע מבחינתי בתכנית שלו ב88. לפעמים כשאני נוסע ברכב בימי שישי בזמן התכנית שלו ושוכח שזה הזמן שלו, אני מעביר ל88 ומתענג על איזה שיר טוב, ואז כל הבאסה עם הכניסות המייגעות שלו לתוך השיר והקולות המעצבנים שהוא מפיק מעצמו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 6:00 pm 
Senior

אני דווקא מאוד אוהב את התוכניות של דורי בן זאב
לשמוע אותו זה כמו לשבת עם מישהו בחדר כשיש מוזיקה ברדיו והוא מעביר דאחקות. הוא שנון ונחמד, קצת פטפטן אבל ככה זה ובוחר אחלה מוזיקה. הגרוב שלו עושה לי מצב רוח טוב.

בכלל, כל הקונספט הזה ששיר ששומעים ברדיו אסור להפריע לו הוא קצת אנכרוניסטי בעיני, קצת כמו אלה שמשתיקים את כולם כש'נותנים חדשות'. כל כך חשוב לך לשמוע את השיר נקי ולא מופרע? שמע אותו ביוטיוב או ספוטיפיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 7:12 pm 
Hall of Famer

למה לשלוח אותי ליוטיוב או לספוטיפיי כשיש (תיאורטית לפחות) עורכים מוזיקליים לא רעים בכלל שבא לי לשמוע את הכיוון שלהם, ורחמנא ליצלן לשמוע את השיר בלתי מופרע?

בכל אופן אין לי טענות מיוחדות לבן זאב, אני פשוט לא סובל את הקטע וזה לא מצחיק אותי בשיט, אבל זה ידוע שככה הוא מגיש את המוזיקה ושיהיה לו לבריאות. העובדה היא שזה לא קונספט נפוץ במיוחד, וכנראה לא בכדי.

אגב ההפרעות לשיר, במסגרת ההתדרדרות הכללית של 88 תחת קובלנץ אחד השדרים שם ניסה לתת לפני כמה חודשים איזה קטע מלומד על כמה סולו גיטרה מסוים הוא אגדי ומדהים. הבעיה שהוא עשה את זה על הסולו גיטרה, אז במקום לשמוע את הסולו שמענו את השדרן. אבל למה לא, בוא נלך לספוטיפיי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 8:09 pm 
Freshman

עוד מחשבה רנדומלית:
הפוטבול הוא ענף הספורט הכי פופולארי בארה"ב וה NFL היא כנראה ליגת הספורט הכי מכניסה בעולם. אז איך זה שהשכר של השחקנים שם נמוך משמעותית מהשכר של שחקני ה NBA?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 8:16 pm 
Hall of Famer

פשוט מאוד. השאלה בין כמה מתחלק הכסף.
סגל של קבוצת פוטבול יכול לאכלס פלוגת מפקדה עם כל המשקיות המיותרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 8:19 pm 
Freshman

עדיין, שלפחות הכוכבים הגדולים ביותר יקבלו כמו ב NBA. ואם מתחשבים בכך שההכנסות של הליגה הזאת הרבה יותר גבוהות, קשה לי להאמין שהסגלים הרחבים בפוטבול הם הסיבה הבלעדית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 9:32 pm 
Hall of Famer

הם לא? אין ב-NFL שחקנים של 40 מיליון דולר לעונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 9:53 pm 
Freshman

צודק, עכשיו בדקתי. משום מה היה זכור לי שזה יותר באזור של עד 20 מיליון דולר לעונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 12, 2021 11:05 pm 
Senior

פט מהומס חתום על חוזה של מעל 500 מליון דולר לעשר שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 13, 2021 12:55 am 
Hall of Famer

סגל של קבוצת פוטבול כולל 53 שחקנים. קבוצת כדורסל מחזיקה 15. יש הקבלה מאד טובה בין כמות השחקנים בסגל לבין השכר הממוצע של השחקנים בליגה.
חשוב לזכור שבאן.אף.אל במקרים רבים העסקה היא לאורך זמן מסויים, אבל רק חלק ממנה זה כסף מובטח ובמקרים רבים מדובר על אחוז לא קטן מהחוזה של מובטח. באן.בי.איי עבור הכוכבים לרוב החוזה הוא מובטח לאורך כל התקופה. לגבי מהומס, לפי מה שראיתי, הרוב המוחלט כן מובטח. זה החוזה הכי גדול בהיסטוריה. השני שייך לשחקן הבייסבול מייק טראוט שמקבל 426 מיליון (לא יודע כמה מזה מובטח) השכר הממוצע שלו הוא כ-45 מיליון. אבל זה חוזה שחורג ממה שקורה באן.אף.אל. המשתכר הבא אחריו, ראסל ווילסון מקבל כ-35 מיליון לשנה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 13, 2021 12:55 am 
Hall of Famer

סגל של קבוצת פוטבול כולל 53 שחקנים. קבוצת כדורסל מחזיקה 15. יש הקבלה מאד טובה בין כמות השחקנים בסגל לבין השכר הממוצע של השחקנים בליגה.
חשוב לזכור שבאן.אף.אל במקרים רבים העסקה היא לאורך זמן מסויים, אבל רק חלק ממנה זה כסף מובטח ובמקרים רבים מדובר על אחוז לא קטן מהחוזה של מובטח. באן.בי.איי עבור הכוכבים לרוב החוזה הוא מובטח לאורך כל התקופה. לגבי מהומס, לפי מה שראיתי, הרוב המוחלט כן מובטח. זה החוזה הכי גדול בהיסטוריה. השני שייך לשחקן הבייסבול מייק טראוט שמקבל 426 מיליון (לא יודע כמה מזה מובטח) השכר הממוצע שלו הוא כ-45 מיליון. אבל זה חוזה שחורג ממה שקורה באן.אף.אל. המשתכר הבא אחריו, ראסל ווילסון מקבל כ-35 מיליון לשנה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 13, 2021 2:57 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

תומר כתב:
בכלל, כל הקונספט הזה ששיר ששומעים ברדיו אסור להפריע לו הוא קצת אנכרוניסטי בעיני, קצת כמו אלה שמשתיקים את כולם כש'נותנים חדשות'. כל כך חשוב לך לשמוע את השיר נקי ולא מופרע? שמע אותו ביוטיוב או ספוטיפיי.

אני אישית שונא כשקוטעים לי שיר שאני אוהב באמצע או מדברים בזמן שהוא מנוגן, במיוחד כש80% מהמוזיקה שמושמעת ברדיו היום היא זבל טהור או שירים לעוסים שלא ברור למה עדיין משמיעים אותם. למשל עורך מוזיקלי ששם את stairway to heaven פחות מ8 דקות לפני החדשות ואז נאלץ לקטוע את השיר לפני השיא - דינו סקילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 12:22 pm 
Hall of Famer

האם לאור התמוטטות שני בניינים ישנים לאחרונה, ומשפחות שאיבדו ליטרלי את כל רכושן - לא רק הבית אלא כל תכולתו - לא הגיע הזמן למסד בדיקה תקופתית לבניינים ישנים?
עושים טסט למכונית כל שנה. עושים טסט למעליות כל חצי שנה. למה לא לבניינים ישנים?
נניח, בניין שנבנה לפני 30 או 35 שנה (ויכול להיות שהמספר הזה משתנה לפי שנת הבנייה, כי תקנים השתנו, חומרים השתפרו וכו') יעבור כל X שנים בדיקה לפחות ברמה שתבטיח בוודאות כמעט מוחלטת שב-X השנים הבאות, בהנחה שאין בו פגיעה טראומטית ממלחמה או אסון טבע, הוא עדיין יעמוד על תילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 4:39 pm 
Hall of Famer

אחלה רעיון, הייתי אומר שבעיית הישימות היא לגבי מי ישלם את עלות חיזוק הבניין ככל שצריך לחזקו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 5:06 pm 
Hall of Famer

לא טוען שהכל מגובש וסגור. הייתי אומר שהאחריות מוטלת על בעלי הדירות, אבל נגד בעלי דירות שמשכירים אותן באותו זמן אין באמת סנקציה כמו צו פינוי וכו'. לא אומר שלא דרושה פה עבודת מטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 5:14 pm 
Hall of Famer

למה האחריות על בעלי הדירות? אדם קנה דירה מקבלן לפני X שנים במיטב כספו ועכשיו צריך לחזק את הבניין בעלות שברור לך שאינה זניחה. למה זה אחריותו? זה לחלוטין אמור להיות אחריות הקבלן, אבל לך תמצא את הקבלן או לך תוציא ממנו את הכסף. נשארנו עם המדינה. נראה לך שהמדינה תממן?

בדיוק בגלל זה אגב יש את החיה שנקראת תמ"א, כל הרעיון היה לייצר מנגנון שיהפוך את החיזוק למשתלם לקבלנים. רק שיש עם זה כמה בעיות, זה מתאים לסוגים מסוימים של בניינים במיקומים מסוימים, וראשי ערים לא מאד אוהבים את זה (עומס נוסף על התשתיות).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 5:27 pm 
Hall of Famer

ה-X שנים האלה הם כמה עשרות שנים, כן? 30, 35, 40 שנה. לא הצעתי להחיל את זה על בניינים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 5:36 pm 
Hall of Famer

א. להערכתך זה דבר סביר שבעלים של דירה בת 40 יחויב משום מקום בעלות של חיזוק מבנה? מה בכלל מקור האחריות שלו? הוא בנה? הוא היה יכול לצפות שהמדינה תדרוש ממנו לחזק על חשבונו? זה מופרך

ב. מה הנפקא מינה בניין בן 20 או בן 40? בניין חלש צריך לחזק

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 5:42 pm 
Hall of Famer

אני אענה קודם ל-ב': כי אני מניח, בלי להבין יותר מדי בקונסטרוקציה, שזמן שוחק בניינים, ואחרי עשרות שנים - בוודאי בבניינים שנבנו בתקנים ישנים - יש יותר הסתברות גם לבעיית חוזק, בעיקר בתנאי קרקע מסויימים.
לגבי א', התשובה היא כן. כמובן, בעלי כל הדירות בבניין דרך וועד הבית או משהו, שהרי הבניין הוא חלק מהרכוש המשותף שלהם. בדיוק כמו שבעלי מכונית בת 5 שנים צריך לשלם על תיקונים בה כשהיא מגיעה למוסך או נכשלת בטסט - הוא ולא היצרן או היבואן או המדינה.
ובדיוק כמו ברכב, גיל הבניין הוא שיקול שישפיע על מחיר השוק, ויש מי שיעדיף לקנות דירה יותר בזול ולהסתכן בכך שהבניין "יראה יותר מוסך" או ייכשל בטסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 5:50 pm 
Hall of Famer

ברור שזמן שוחק בניינים, הכוונה היתה שבכל מקרה אם אוכפים לפי חוזק-זה הקריטריון כך שזה שכתבת "דיברתי על 30-40 שנה" לא רלוונטי אם בניין יותר חדש לא עומד בקריטריון.

לגבי א', זו הצעה לא הוגנת, לא סבירה, לא מידתית ובעיקר לא ישימה. אתה אשכרה מצפה שהמדינה תאכוף עלויות חיזוק מX מאות אלפי האנשים במדינת ישראל שהם בעלים של דירות במבנים חלשים. כולל אנשים שחיים מהיד לפה. כולל אנשים שלא חיים מהיד לפה אבל לך תביא עכשיו את הכסף. כולל מיורשים. כולל מאנשים שלא חיים בארץ. בהצלחה לך עם זה. וזה באמת רק הקצה של בעיית הישימות, עוד לפני שאנחנו מדברים על מקור החיוב המשפטי לחייב אדם לחזק מבנה שלא הוא בנה, אלא שהוא רכש כצרכן במיטב כספו מתוך הנחה סבירה שהוא בטוח לשימוש וכשלא חלה עליו בזמן הקניה שום חובה שקרובה לחובה שאתה מתאר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 5:54 pm 
Senior

Hacohen כתב:
אגב ההפרעות לשיר, במסגרת ההתדרדרות הכללית של 88 תחת קובלנץ אחד השדרים שם ניסה לתת לפני כמה חודשים איזה קטע מלומד על כמה סולו גיטרה מסוים הוא אגדי ומדהים. הבעיה שהוא עשה את זה על הסולו גיטרה, אז במקום לשמוע את הסולו שמענו את השדרן. אבל למה לא, בוא נלך לספוטיפיי.

אין לי מושג מה קורה ב-88 היום, אבל הגישה של קובלנץ בימי הזוהר הרדיופונים שלו הייתה בדיוק מה שאתה רוצה - שהשדרנים ידברו כמה שפחות.
מצד שני הוא גם היה 'מפייד' שירים, שזה אומר שהייתה דרישה לחתוך סולואים או אווטרו ארוכים מדי ולעבור לשיר הבא.

יש פה 2 כותבים שיכולים להעיד יותר טוב ממני, אבל אני דיי בטוח שלדבר על הסולו זה לא חלק ממורשת קובלנץ ב-88 (אם כבר הוא היה 'מפייד' את הסולו וחותך את השיר לפני הסיום)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 6:02 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:

אין לי מושג מה קורה ב-88 היום, אבל הגישה של קובלנץ בימי הזוהר הרדיופונים שלו הייתה בדיוק מה שאתה רוצה - שהשדרנים ידברו כמה שפחות.
מצד שני הוא גם היה 'מפייד' שירים, שזה אומר שהייתה דרישה לחתוך סולואים או אווטרו ארוכים מדי ולעבור לשיר הבא.

יש פה 2 כותבים שיכולים להעיד יותר טוב ממני, אבל אני דיי בטוח שלדבר על הסולו זה לא חלק ממורשת קובלנץ ב-88 (אם כבר הוא היה 'מפייד' את הסולו וחותך את השיר לפני הסיום)

"מורשת" קובלץ ב88 היא זוועה כללית של הפיכת תחנה איכותית לגלגלצ 2, ומעבר מגישת "המוזיקה היא העיקר" לגישה "קלה ובידורית" יותר. לא אומר שקשקושים של שדרנים באמצע שיר זה דווקא מאפיין של קובלנץ, אלא שבמסגרת ההתדרדרות כאמור קרה גם דבר כזה-שזה ההיפך ממה שאתה מצפה משדר מוזיקה איכותי.

אגב, אין לי שום בעיה ולהיפך עם שדרים איכותיים שבאמת נותנים אקסטרה לשיר, נותנים לו רקע, מסבירים. רק למה על השיר, רבאק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 6:04 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ברור שזמן שוחק בניינים, הכוונה היתה שבכל מקרה אם אוכפים לפי חוזק-זה הקריטריון כך שזה שכתבת "דיברתי על 30-40 שנה" לא רלוונטי אם בניין יותר חדש לא עומד בקריטריון.

לגבי א', זו הצעה לא הוגנת, לא סבירה, לא מידתית ובעיקר לא ישימה. אתה אשכרה מצפה שהמדינה תאכוף עלויות חיזוק מX מאות אלפי האנשים במדינת ישראל שהם בעלים של דירות במבנים חלשים. כולל אנשים שחיים מהיד לפה. כולל אנשים שלא חיים מהיד לפה אבל לך תביא עכשיו את הכסף. כולל מיורשים. כולל מאנשים שלא חיים בארץ. בהצלחה לך עם זה. וזה באמת רק הקצה של בעיית הישימות, עוד לפני שאנחנו מדברים על מקור החיוב המשפטי לחייב אדם לחזק מבנה שלא הוא בנה, אלא שהוא רכש כצרכן במיטב כספו מתוך הנחה סבירה שהוא בטוח לשימוש וכשלא חלה עליו בזמן הקניה שום חובה שקרובה לחובה שאתה מתאר.

כן, גם רכב חדש יכול לפעמים להיכשל בטסט, ועדיין לא עושים לו טסט. עניין של סבירות. בניין חדש שעומד בתקנים, עבר בדיקות של הרשויות ושל גופי ההצלה, קיבל טופס 4 - הסבירות הרבה יותר נמוכה שייכשל בטסט, ולכן לא הייתי מחייב אותו בטסט, כמו שרכב חדש לא מחויב בטסט ב-3 השנים הראשונות.

לגבי א', אני מניח שהאלטרנטיבה ההוגנת, הסבירה והמידתית היא מה שראית בחולון ולפני זה ברמת גן.

גם עלויות רכב ישן הן על מי ש, ובכן, קונה רכב ישן או מחזיק את אותו רכב הרבה שנים - בעיקר משום שהוא כנראה לא יכול לקנות רכב חדש יותר, או החליט לחסוך ולהסתכן. אני מניח שכמו בשוק הרכב, יהיו סביב זה גם מוצרים ביטוחיים כמו שיש ביטוחים מקיפים לרכבים.
את המבנה לא האדם בנה, אבל הוא הבעלים שלו (רכוש משותף של כל בעלי הדירות בבניין). גם בעל הרכב לא ייצר את הרכב ולא בנה אותו, הוא רק הצרכן שרכש אותו במיטב כספו. אבל יש X שנים שאחריהם נגמרת אחריות היצרן לשמר אותו במצב תקין, והאחריות (כולל ההוצאות הכרוכות בה) חלה על הבעלים. ואפילו, תאמין או לא, יש מנגנון חוקי ומשפטי שמעביר אליו את האחריות ואת ההוצאות.

בעיות ישימות? לא אמרתי שכל עבודת המטה נערכה בראש שלי, זה בסך הכל רעיון ראשוני. מצאו פתרונות לדברים יותר מסובכים.

הבניין שהתמוטט בחולון היה לפי הדיווחים בן 54 שנים. בהנחה שהיה מתגלה שנה קודם שאפשר היה לחזק אותו להציל אותו, ולא יום לפני שהתמוטט - אתה חושב שהיה צריך לחייב את הקבלן שבנה אותו ב-1967 לחזק אותו? איפה מתחילה האחריות של בעלי הרכוש על רכושם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: