סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 9:55 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 7:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מעבר לזה, עם כל הכבוד למקרה האנקדוטלי שלך (וקודם כל ומעל לכל אני מאחל לך רק בריאות!) וגם אם תגיד שאתה מכיר עוד כאלה - פ'סדר. אני מכיר אנשים שמעשנים הרבה שנים ובכל זאת לא קיבלו סרטן ריאות, זו הוכחה שעישון לא גורם לסרטן ריאות וכל הדיבור על זה הוא פייק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 7:47 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בני ברק 17% חיוביים, תופעת טבע שלא נראתה מעולם העיר הזו, כבר פעם שלישית מגיעה לחסינות עדר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 3:06 am 
Hall of Famer

זה פוטנציאל ממש נפיץ, לאור העובדה שחלקים מאותה אוכלוסייה לא בדיוק תמהר לוותר על תפילות כיפור גם אם לא מרגישים הכי טוב (או חייבים בבידוד מסיבה כלשהי), כנ"ל כמובן בניית סוכה, ארוחות משותפות, לינה בסוכה וכו'.

קצת חופר כעת בגרפים באתר משרד הבריאות (כי חבר "מתנגד חיסונים" מטריל אותי - לא כיף):
מספר החולים קשה, הלא מחוסנים (0 מנות, אולי גם 1 - לא סגור על זה, אבל זה לא כה מהותי), עד גיל 60, עומד כרגע על 203, אחרי שהיה 150 בתחילת החודש. אם מנרמלים זה פי 11 אל מול מחוסני הבוסטר (היה "רק" פי 6 עד לפני שבוע).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 3:24 pm 
Hall of Famer

כתבה מעניינת על הניהול מעורר המחלוקת של הממשלה עם הקורונה בישראל
https://m.ynet.co.il/articles/b1m9eij7k

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 6:39 pm 
Sophomore

https://mobile.twitter.com/charles_gaba ... 4055420934

הגרף הכי מוצלח שראיתי מתחילת הקורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 10:47 pm 
Sophomore

אז חיסנו 3 מיליון בשלישי וה-FDA ברוב מוחץ של 3:16 לא אישר את הבוסטר. אחרי ששמע את אלרואי פרייס וממש לא השתכנע תוך הבעת תסכול מכך שפייזר המעיטה בפרטים לגבי בטיחות הבוסטר. אבל היי, הכי חשוב שבליצר והחבר'ה בעד, הם וודאי בחנו כל דבר ב-7 עיניים בלי אינטרסים וללא משוא פנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 10:58 pm 
Senior

לאומית2021 כתב:
אז חיסנו 3 מיליון בשלישי וה-FDA ברוב מוחץ של 3:16 לא אישר את הבוסטר. אחרי ששמע את אלרואי פרייס וממש לא השתכנע תוך הבעת תסכול מכך שפייזר המעיטה בפרטים לגבי בטיחות הבוסטר. אבל היי, הכי חשוב שבליצר והחבר'ה בעד, הם וודאי בחנו כל דבר ב-7 עיניים בלי אינטרסים וללא משוא פנים.

אני תוהה איך זה עובד מבחינת מתנגדי חיסונים.

הרי אחת הטענות היא שה-FDA זה שפוטים של פייזר ומודרנה וכל ההחלטות שלהם רק פוליטיות והם רק רוצים להרעיל את הילדים שלנו.
מצד שני הם הצביעו נגד אחד, אז זה סימן שהממ, משהו עם כבשים? לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 11:00 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
לאומית2021 כתב:

אני תוהה איך זה עובד מבחינת מתנגדי חיסונים.

הרי אחת הטענות היא שה-FDA זה שפוטים של פייזר ומודרנה וכל ההחלטות שלהם רק פוליטיות והם רק רוצים להרעיל את הילדים שלנו.
מצד שני הם הצביעו נגד אחד, אז זה סימן שהממ, משהו עם כבשים? לא יודע.

יש לך תגובה עניינית ? אני אגב לא מתנגד חיסונים ואף פעם לא אמרתי שה-fda שפוטים של מישהו (אלה שלנו לעומת זאת בוודאי ששפוטים). אפילו התחסנתי פעם לשפעת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 11:05 pm 
Senior

תגובה עניינית למה? התגובה שלי הייתה סופר עניינית. אני לא גר בארץ ואין לי שום כלים לשפוט את הבוסטר "בעצמי". בניגוד ל-99% מהאנשים באינטרנט, אני לא מומחה לחיסונים ומגפות. אני מן הסתם הולך עם הFDA כמו שעשיתי עד עכשיו מאחר ואני גר בארה"ב.

אני יכול להגיב עניינית ללוגיקה המגוחכת של מתנגדי חיסונים (אין לי מושג מי אתה זה לא היה תגובה אליך) שפתאום יאמצו לחיקם את הארגון שהם השמיצו עד עכשיו. הכשל הלוגי הזה חוזר על עצמו כל הזמן.

כל מתנגד חיסונים שיצטט את הכתבה הזו מחויב ללכת להתחסן מידית כמו שה-FDA ממליץ, אין שום אפשרות לוגית אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 11:10 pm 
Senior

מה שכן נראה שכתבת פה שהחיסון לא עובד בגלל שקיבלת קורונה אחרי החיסון (הממ?). הציטוט המדויק הוא "הוכחה חיה לכך שהחיסון שווה לתחת"

ה-FDA אומרים שהחיסון עובד מעולה ולכן לא צריך את הבוסטר.

אז הם שקרנים שצריך להתעלם מהם או דוברי אמת? איך אתה מתמודד עם הסתירה הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 11:17 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
מה שכן נראה שכתבת פה שהחיסון לא עובד בגלל שקיבלת קורונה אחרי החיסון (הממ?). הציטוט המדויק הוא "הוכחה חיה לכך שהחיסון שווה לתחת"

ה-FDA אומרים שהחיסון עובד מעולה ולכן לא צריך את הבוסטר.

אז הם שקרנים שצריך להתעלם מהם או דוברי אמת? איך אתה מתמודד עם הסתירה הזו?

מן הסתם החיסון בקטע של הדבקה לא עובד, הרי בגלל זה הגענו עד הלום. לי לא היתה מה שמוגדר "מחלה קשה" ולזה מן הסתם מתכוונים שאומרים שהחיסון עובד היטב.
מבחינתי שווה לתחת - במבחן עלות תועלת נתן לי הגנה של 4 חודשים בערך והעלות היא שהתחסנתי בשיטה ניסיונית שמי יודע מה יהיו תוצאותיה בעתיד. מבחינת מחלה קשה, הסטטיסטיקה לגילי אומרת שגם בלי חיסון הסיכוי שלי למחלה קשה הוא נמוך מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 17, 2021 11:20 pm 
Senior

אבל ה-FDA ממליץ לאנשים כמוך להתחסן. למעשה הוא מתחנן שתתחסן. אז או שהוא מנסה לשווק לך משהו ששווה לתחת כי הוא בכיס של פייזר ולכן לא צריך להקשיב לו (וזה אומר לא להקשיב לו גם כשהוא מצביע נגד הבוסטרים -בגלל- שהחיסון ששווה לתחת עובד מספיק טוב) או שצריך להקשיב לו ואז כולם צריכים להתחסן בשתי המנות הראשונות.

אין אפשרות שלישית. אלא אם כמובן מתעלמים מהגיון בסיסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 12:18 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לגבי "מה יהיו תוצאותיה בעתיד" - מישהו יכול להגיד לי אם יש תאריך תפוגה ל"עתיד"? כאילו, מתי אומרים "אוקיי, נראה שלא קורה מזה כלום ואפשר להירגע"? שנים? עשורים?
כי יש לי חדשות בעניין - מחקרים מראים שבטווח של 120 שנה אחרי החיסון סביר מאד שתמות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 12:57 am 
Senior

למיטב הבנתי האף די איי אישר את הבוסטר לשימוש מידי לגילאי 65+ ואנשים בסיכון גבוה מעל גיל16.

שזה מוזר בהתחשב בזה שהבנתי שהבוסטר גורם לאימפוטנציה, עגבת וברבש רקח אותו לבד בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 4:31 am 
Sophomore

אפשר לסטות מהעניין כמה שרוצים אבל העובדה היבשה היא ש-3 מיליון הלכו להתחסן בעיניים עצומות כי חשבו, רובם לפחות, שאם אישרו את החיסון השלישי מי שאישר אותו פה בדק בשבע עיניים את עניין הבטיחות. מסתבר כנראה שלא. וגם אם עוד חודשיים שלוש ההחלטה תשונה, עדיין היא מעלה הרבה תהיות לגבי הגופים המחליטים כאן. גם מעבדה וגם בלי הקפדה על בטיחות זה קצת יותר מדי.
ההחלטה לאשר בוסטר לאוכלוסיה מעל גיל 65 ולאלה שבסיכון הגיונית ומידתית, לשאר האוכלוסיה זה צריך להיות בגדר רשות.

ולגבי בנט והורוביץ, קיבלו מכה קשה עם החיסון השלישי הזה. ההצעה שלי לא להתייאש - כניסה לגינות ציבוריות, חוף הים, סופרים וקבלת שירות רפואי רק עם תו ירוק. וכמובן, הגברת האכיפה, הכנסת כל מי שנתפס ברחוב בלי תעודת מתחסן לכל הפחות למעצר בית כי אין לנו סבלנות יותר למחוסנים במנה שניה שיורים כדורי דלתא ולא עשו חיסון שלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 10:07 pm 
Senior

כמו סגרים מול תו ירוק, זה בהחלט דיון סביר. הוא לא סביר כשנקודת המוצא היא ״החיסון שווה לתחת״, כי אז השימוש בהחלטת ה-אף די איי, שבאופן מפורש טען שהחיסון כל כך טוב שאין צורך בבוסטר, הוא שקרי וחסר משמעות.

בדיוק כמו שהבחור הקודם העלה שוב ושוב טענות של אנשים שסותרים אותו.

אני כאמור לא בארץ ומרחוק גם לי נראה שמיהרו לתת את החיסון לכלל האוכלוסיה אבל אין לי את הכלים והידע לשפוט את זה. הנחת המוצא שהממשלה מנסה להרעיל את האזרחים בגלל שפייזר השתילה בהם שבבים זה פחות רלוונטי עבורי וכל מי שחושב ככה לא יכול לדבר על האף די איי.

או במילים אחרות, אתה יכול לסטות מהעניין כמה שאתה רוצה, אבל החלטת האף די איי מוכיחה את יעילות החיסונים ומראה כמה טוב עשו בארץ שמיהרו לחסן את כולם בשני החיסונים הראשונים לפני שאר העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 11:02 pm 
Junior

Yuval כתב:
אני כאמור לא בארץ ומרחוק גם לי נראה שמיהרו לתת את החיסון לכלל האוכלוסיה

בתור מישהו שנמצא בארץ ולקח שלושה חיסונים בלי לעשות בעיות, תרשה לי להעיר שבמשך תקופה מאוד ארוכה מי שאמר בפומבי משהו שמזכיר את המשפט הזה שלך, הוקע פה (גם פה בסלניוז) כאדם הזוי, קונספירטור, מאמין בהשתלת שבבים וכיוב׳. אני מקווה שלפחות הדבר הזה עומד להשתנות עם ההחלטה האחרונה של ה-fda.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 11:07 pm 
Sophomore

רק שבשום שלב ביון ה FDA לא נטען שהחיסון לא בטיחותי...(עובדה שעדיין ממליצים על 2 החיסונים הראשונים ועל חיסון שלישי לקבוצות בסיכון).
הטיעונים היו אחרים-
* אין עדיין מספיק מידע והנתונים מסתמכים על מדגם לא מייצג
* המצב בישראל שונה מאוד מבארה"ב (מבחינת יחס המתחסנים מהאוכלוסייה)
* מחוסנים ב2 מנות אמנם עדיין נדבקים, אך הסיכויים שלהם לפתח מחלה קשה פחותים משמעותית, לכן עדיין אין צורך בבבוסטר

כרגע ממליצים על חיסון לגילאי 65+ יחד עם צוותים רפואיים ואוכלוסיות בסיכון.
בדיוק כמו שהתחילו בישראל...כנראה שתוך חודש-חודשיים כבר יחסנו את כלל הגילאים כמו בארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 11:15 pm 
Hall of Famer

מה ההבדל בין החיסון השני לשלישי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 18, 2021 11:54 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
Yuval כתב:

בתור מישהו שנמצא בארץ ולקח שלושה חיסונים בלי לעשות בעיות, תרשה לי להעיר שבמשך תקופה מאוד ארוכה מי שאמר בפומבי משהו שמזכיר את המשפט הזה שלך, הוקע פה (גם פה בסלניוז) כאדם הזוי, קונספירטור, מאמין בהשתלת שבבים וכיוב׳. אני מקווה שלפחות הדבר הזה עומד להשתנות עם ההחלטה האחרונה של ה-fda.

לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 19, 2021 12:05 am 
Hall of Famer

Krembo2 כתב:
בדיוק כמו שהתחילו בישראל...כנראה שתוך חודש-חודשיים כבר יחסנו את כלל הגילאים כמו בארץ

בוודאי שזו האופציה הסבירה של מה שיקרה בארה"ב (שכרגע התמותה היומית שם חצתה את ה-2000, לא מעט בכלל גם אם מנרמלים, אצלנו לא היו כמויות שכאלו למשל)
השאלה היא האם אותם מתנגדים כאמור - יודו אז שבארץ לקחו אולי הימור אבל בדיעבד צדקו בו - או שעדיין יתבצרו בעמדתם (כאמור המורכבת לוגית - "אנחנו מקשיבים ל-FDA רק כשהוא פוסק משהו שמוצא חן בעינינו")

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 19, 2021 12:06 am 
Senior

נביא בעירו כתב:
Yuval כתב:

מי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 19, 2021 12:15 am 
Sophomore

זה גם מצחיק שאנשים מקשיבים למומחי ה fda כשזה נוח להם ומתעלמים כשלא.
זה כבר רמה אחרת של שעשוע שאחד המצביעים נגד מסביר למה בארהב עדיין לא צריך לתת בוסטר אבל בישראל זו החלטה נכונה וממליץ לכולם להתחסן, ועדיין משתמשים בהצבעת נגד הזו כתעמולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 19, 2021 9:30 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
Krembo2 כתב:

בוודאי שזו האופציה הסבירה של מה שיקרה בארה"ב (שכרגע התמותה היומית שם חצתה את ה-2000, לא מעט בכלל גם אם מנרמלים, אצלנו לא היו כמויות שכאלו למשל)
השאלה היא האם אותם מתנגדים כאמור - יודו אז שבארץ לקחו אולי הימור אבל בדיעבד צדקו בו - או שעדיין יתבצרו בעמדתם (כאמור המורכבת לוגית - "אנחנו מקשיבים ל-FDA רק כשהוא פוסק משהו שמוצא חן בעינינו")

כמובן שיתבצרו בעמדתם,
לא חושב שיש כאן שאלה בכלל.
(בדיוק כמו שעכשיו, ה FDA לא תומך בטענות שלהם בשום צורה שהיא, והם עדיין לוקחים את ההצבעה הזאת כניצחון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 19, 2021 9:40 am 
Hall of Famer

במשרד הבריאות מעריכים שהקפיצה הגדולה בכמות החולים הקשים ביממה האחרונה נובעת מארוחות חגראש השנה מלפני שבועיים.

https://www.20il.co.il/מנכל-משרד-הבריאות-מוטרד-מהעלייה-במספ/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: