guyancho כתב:
לאומית2021 כתב:
כלומר לפחות בכל הנוגע לקבוצה מתחת לגיל 50 שכבר התחסנה בשני חיסונים, מספר המתים בשנה ממוצעת משפעת גדול מזה של הקורונה. ולך אין בעיה ששוללים מהם זכויות, שמסיטים מדינות שימנעו כניסתן, שרוצים לשלול מהן דמי אבטלה ב-90 יום הראשונים אם יפוטרו בעילה זו או אחרת, שימנעו מהם ללמוד נהיגה וכאלה.
והכל בחיסון בטכנולוגיה חדשנית שאף אחד לא באמת יכול לדעת את ההשלכות שלו, שה-fda לא אישר אותו לאוכלוסיה זו (לפחות נכון לימים אלה). ושוב, מדובר על אנשים שהתחסנו פעמיים. לא אלה שלא התחסנו בכלל.
אגב, יש עוד אבסורדים הרבה יותר גדולים שמראים כמה ניהול המגיפה פה הוא לא לטובת בריאות הציבור, לדוגמא סוגיית חיסון המחלימים אחרי 3 חודשים.
בדיוק
לא רק שאין לי בעיה, אלא שאני חושב שצריך לשלול מהם עוד מני זכויות יתר אחרות.
לגמרי. הצעירים שלא מתחסנים הם חלק גדול מהחולים הקשים היום, הם רוב אלה שמחוברים למכשירי אקמו ויוצרים עומס עצום ומיותר לגמרי על המערכת.
והטענה שה fda לא אישר את החיסון לקבוצת הגיל הזו היא עוד טענה דמגוגית זולה. אנחנו הרי מקדימים את רוב העולם בקבלת חיסון ראשון ושני ולכן הצורך בחיסון שלישי הגיע אלינו מוקדם יותר. שלא לדבר על כך שגם בארץ לא אישרו בהתחלה את החיסון השלישי לכולם אלא רק לבני 60 ומעלה. אני רק תוהה מה יקרה כאשר ה fda ימליץ לתת את החיסון גם לבני 50, איזה טענות נגד החיסון נשמע אז?
ובאשר לאלפסי ז״ל, לפי מה שנכתב הוא קיבל שני חיסונים וגם התכוון לקבל חיסון שלישי אבל נדבק לפני שהספיק להתחסן ולכן כל ניסיון לקשור אותו לסרבני החיסונים לא ראוי ולא מכובד.
״יש לציין שאלפסי היה מחוסן פעמיים, אדם בריא שנוהג לעשות ספורט, לא סבל ממחלות רקע ואפילו לא עישן. המאמן אף התכוון לבצע חיסון שלישי, אך נדבק לפני שהספיק לבצע אותו״
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=382634