ניסיתי לחושב ולסכם את כל משחקי ההכנה של הפועל, וראיתי את כולם חוץ מהמשחק הראשון שלא צולם והמשחק הראשון מול חולון. אבל לפני שאסתכל על כל שחקן בנפרד, כמה נקודות לציון כלליות ( כמובן זה משקף את דעתי האישית בלבד ):
1. בשנים האחרונות, היתה הרגשה שגיא הראל בוחר את השחקנים, והיה קל לנחש איזה שחקנים חביבים עליו במיוחד והם התחלקו ל 2 סוגים, שחקנים שישחקו באירופה, שנמצאים כרגע באיזה סוף של ירידה או אחרי פציעה שגיא האמין שבהפועל יעשו את השינוי יחזרו לעצמם, קינסי, ג’רלס, קרמר, ווילסון, לוקט אומיץ’ ועוד ועוד או שחקנים שהצטיינו בליגה כמו בריימו, בראון, טיישון תומס, דונטה או דייסון. השנה זה נראה שהוא בכלל לא היה מעורב בבחירת השחקנים והכל עבר ליותם הלפרין. הייתי משוכנע שניסיון אירופי כל שהוא הוא תנאי לכל או מרבית השחקנים הזרים ולמעשה קבלנו 2 זרים עם ניסיון אירופי : אובה וקילפטריק, 2 שחקנים אם ניסיון אירופי מינימאלי עד לא קיים: אדאמס ובנט ו2 שחקנים בלי ניסיון אירופאי כלל: מייקר וגייטס. קשה לי מאוד מאוד להאמין שזה מה שגיא הראל רצה או כיוון אליו. אין לי ספק שיש סיפור גדול מאחורי הקלעים, לא אתפלא אם הסרטון “מה יותם הלפרין עשה בחודשים האחרונים” ולא גיא הראל, נועד במקרה הטוב, לשקף את האמת ובמקרה הרע, להצביע על אחראי על כישלון אפשרי. 2. אורן עמיאל - קשה עד בלתי אפשרי בכלל להעריך את עבודתו של מאמן על פי משחקי אימון או אפילו כמה משחקים בתחילת העונה וזה לא יהיה הוגן בשום צורה אבל לפחות לפי ההרגשה שלי, לא כל כך ברור לו לאיפה הוא הגיע, הראיון שלו שאמר “קשה לחזור לישראל, אין כאן סבלנות”, או “מנטליות אחרת, אצלנו השיח לא מכבד” או “בנימבורק אתה לא מרגיש שמחפשים אותך” מרגיש לי מאוד שחצני ומתנשא. אפילו במסיבת העיתונאים אתמול נראה שהוא מאוד לחוץ וכועס. הייתה לו הצלחה נהדרת בנימברוק ב BCL, אבל לא מעבר לכך, בארץ הוא נכשל שנתנו לו את המפתחות בליגה השניה והאמירה של למה הוא ספסל את בנט “כולם טועים, ואני חלק מהטעויות האלה” קצת מעליבה, 1500 אוהדים ירושלים נסעו לתל אביב לראות משחק ושגיב דוד משחק ברבע האחרון שהמשחק צמוד ? וזה מוביל אותנו לנקודה שלוש 3. דם רע - נכון, בהפועל מנסים להסתיר את זה אבל מרגישים את זה מאוד, לא ברור מי במיקס ולמה אבל בסופו של דבר יש איזה 4-6 אנשים שמריצים את הקבוצה והם לא משדרים על אותו גל. חלק מההחתמות שנראו כאילו נכפו על עמיאל, ותגובות שלו על חלק ממהחתמות רק גורמות למתח ולתחושת אי נוחות מאוד גדולה סביב הקבוצה. אפילו המשפט של הלפרין היום “אני חושב שהכי חשוב שהמאמן ירגיש בנוח עם הקבוצה שיש לו" יש לו הרבה משמעויות מאחוריו. מה שבנט ומייקר צריכים זה כמה שיותר זמן משחק להתאקלם לכדורסל האירופאי ולהכין אותם לעונה החדשה ומה שאנחנו מקבלים זה 15 דקות של כל אחד מהם בערך למשחק. אם מאמינים בהם ורוצים לתת להם הזדמנות אמיתית אז היו נותנים להם לשחק במשחקי האימון, אם לא זה גם בסדר ויפעלו לחליף אותם בפועל החצי - חצי הזה בגלל אגו וקרבות בהנהלה, גורמים למצב לא בריא בכלל. 4. שינויים - מי שחושב שהסגל והמאמן הזה יגמרו את העונה בהפועל יש לי נסיך ניגרי להכיר לו. גם בשנים הטובות של הפועל הסגל השתנה במהלך העונה. אני רק מקווה שיש מי שבהפועל חושב על זה כל הזמן ולא רק כאשר נקלע למשבר. 5. שגיב דויד - לחוסר מזלו, מסמן את התיסכול של האוהדים מהסגל של הפועל, אם זה בגזרת הגבוהים שיוצא לו לשחק על חשבון הדקות של בנט ומייקר ואם בגרסת הישראלים, שיש תסכול מהיכולת שלהם, רק צריך לזכור שהוא לא אשם בכלום כמובן. 6. ישראלים - יש לנו 4 ישראלים בסגל, ויסלח לי שגיב דויד, שאף אחד מהם אפילו לא קרוב לסגל הנבחרת ובלי יותר מדי ניסיון ברמות הגבוהות, אני לא חושב שזאת אסטרטגיה לא נכונה להשקיע את רב הכסף בזרים אבל ישראלים הם הרשת ביטחון של הקבוצה בטח בליגה, אם הזרים לא יתנו תפוקה מספקת, כמו שנה שעברה, הליגה עלולה להיות מאוד קשה עם הסגל הזה. 7. אז מה עושים ? קודם כל נרגעים ונושמים עמוק - נכון, ההכנה לא היתה אידיאלית ונכון, כל הנקודות למעלה לא באמת מעודדות אבל, קרשיאקה ומנרסה אכן קבוצות טובות אבל לא חושב שהן בלתי עבירות ביום נתון, ואני לא אפול מהכסא אם שבוע הבא נהיה עם 2 נצחונות אבל מצד שני זה לא יפתיע אם נהיה עם 2 הפסדים. הרבה אוהדים רוצים וחושבים שגל מקל יכול לעזור. אני לא חושב. אם יחליטו להביא עוד ישראלי ונשאר קצת כסף, הייתי מנסה להחתים את אלכס טיוס, גם יעזור הגנתית וגם יוסיף ישראלי לסגל. קליין, כמו מקל, לא יפתרו חלק גדול מהבעיות שלנו. ואם בנט אכן משוחרר, הייתי מחפש שחקן צובר נקודות מתחת לסל, שחקן שמשחק פנימה, בתקווה עם ניסיון אירופאי, נניח ג'סטין טילמן שפנוי. איש מטרה מתחת לסלים בנוסף להגנה מתחת לסל, הם כרגע הבעיות העיקריות שלנו ושם הייתי מתמקד.
אובה - דברים שהרשימו אותי: שומר טוב מאוד, ידיים זריזות שמייצרות המון חטיפות, חודר זריז, משחק 100% מאמץ כל הזמן שהוא על הפרקט, צובר נקודות ברמה יותר גבוהה ממנו שחשבנו, ריבאונד טוב לגובהו.
דברים שלא: מה שבעיקר מפריע לי באובה זה העובדה שלא ראיתי ממנו יותר מדי יכולות של רכז, כלומר הוא יודע לחלק אסיסטים אבל לא ראיתי ממנו יכולת לנהל משחק, לשלוט בקצב, להבין מי האיש החם או את מי להכניס למשחק, יש המון בלגן בהתקפה של הפועל וזה בעיקר בגללו ובעיקר בגלל שהוא מאוד מרוכז בעצמו. קליעה מרחוק וחדירה לצד ימין עדיין מאוד חשודות.
אדאמס: דברים שהרשימו אותי: כישרון התקפי, טווח 3 בלתי נגמר, חודר לסל משני הצדדים ומסוגל לעשות סל שההתקפה נתקעת. יודע למסור אסיסטים ומחפש את השחקן הפנוי כשהוא חודר לסל, עוזר מאוד בריבאונד הגנה ושומר לא רע בכלל.
דברים שלא: לא בטוח שיש לו הבנת משחק בכלל, לא מבדיל בין זריקה קשה לקלה, ויש לי תחושה שהוא חייב שכל ההתקפה תעבור דרכו. כשהכדור מגיע אליו, זה בדרך כלל תחנה אחרונה שהוא זורק או לוקח את הכדור לסל, סוג של קיבו סיטוארט רק בגארד. נכנס להמון תיסכול כשדברים לא הולכים כמו שצריך.
קילפטריק: מרגיש בקבוצה הזאת כמבוגר האחראי, לא מהסס לקחת זריקות, מחפש את החברים שלו, שומר לא רע בכלל ויודע לעזור לחברים שלו במידת הצורך בהגנה, מבין את המשחק.
דברים שלא: לא תורם כלל בריבאונד או באסיסטים, ממעט לחדור.
ווילי וורקמן - דברים שהרשימו אותי: היה השחקן בעמדות הפנים הכי טוב ויציב והשחקן הישראלי הכי טוב בהכנה של הפועל, שמור טוב, לוחץ על הכדור, קבוצתי מאוד ומחבר את הקבוצה יחד, לא עושה דברים שהוא לא יודע.
דברים שלא: כמעט ולא מאיים על הסל, שהוא על המגרש הרבה פעמים זה מרגיש כאילו משחקים עם שחקן אחת פחות בהתקפה, שמירה אישית עדיין חשודה על שחקנים חזקים וגבוהים בעמדה מספר 4 בליגה הישראלית ובטח השלבים מתקדמים באירופה.
אדם אריאל - דברים שהרשימו אותי: כלום ושום דבר.
דברים שלא: במשחק הראשון בלי זרים שלא צולם, הוא קלע איזה 5 שלשות ולדעתי, מאז הוא לא מפסיק להחטיא. בעיקר האכזבה היא ממשחק ההגנה, איטי, מפספס את האיש שלו כל הזמן וקיבל לא מעט שלשות על הראש. לא בטח על מה עבד אם עבד בקיץ אבל נראה שהלך 2 צעדים אחורה.
תור מייקר - דברים שהרשימו אותי: בהגנה, הצליח בצורה לא רעה לשמור על גארדים אחרי חילוף. הרצון שלו, והעובדה שלא הוריד ראש כשלא הלך לו.
דברים שלא: מאיפה להתחיל? בהתקפה, לא ברור איך ומה היכולת ההתקפית שלו, האם זה עם הגב לסל? ניסה כמה פעמים לזרוק זריקת וו מוזרה שהסתיימה באחוזים לא טובים, אם זה עם הפנים לסל בחדירה או קליעה, גם פה לא ממש ראינו את זה. כרגע בהתקפה חי משאריות במקרה הטוב. הגנה, לא מסתדר כלל עם שחקנים פיזיים, ובכלל נרתע מפיזיות, כל פעם שלקחו אותו לסל זה נגמר בסל. לא סוגר כלל לריבאונד, הוא מאוד גבוה אז כמובן לוקח ריבאונדים אבל היה יכול לקחת הרבה יותר אם היה סוגר את השחקן שלו.
בנט: דברים שהרשימו אותי: אחרי ההחתמה שלו, רוה האנשים שמכירים טענו שהוא כלל לא שחקן, אז זה לא נכון, הוא שחקן אולי לא מתאים לרמה אבל זה לא שהוא פרש מכדורסל ורק בא לעשות כמה גובות בלבנט. קלע ל 3 לא רע בכלל, זריקה מאוד נקייה ורואים שהוא מאוד מאמין בה. סוגר לריבאונד, שומר סביר לגמרי על השחקן שלו.
דברים שלא: מעדיף להסתובב על קשת השלוש ולא להכנס פנימה, לא שומר טוב הגנה קבוצתית, נראה מנותק משאר שחקני הקבוצה, הבנת משחק מאוד מפוקפקת, לא חוסם, לא מנצל את הכח הפיזי שלו בכלל, לא נראה מתאים לרמות שהפועל מכוונת אליהם. ברגע שהבנתי שלבנט ולמייקר יש אותו סוכן בתוספת העובדה שיש לבנט סעיף יציאה בחוזה, גורם לי לחשוב שזה תרגיל סוכנים ידוע, שחקן שלי יחתום אצלך רק אם תחתים גם שחקן אחר ואני מאמין שיש סיכוי טוב שזאת הסיבה שבנט חתם בהפועל.
עמית גרשון: דברים שהרשימו אותי: מאמין מאוד בקליעה שלו ולא מוריד את הראש גם אם פספס קליעה אחת או שתיים, יכול לחדור לסל ולסיים או למסור לגבוה מתחת לסל, לוקח מה שמגיע אליו ולא כופה את עצמו על המשחק.
דברים שלא: לא שומר מספיק טוב, עבודת רגליים איטית.
איתי שגב - דברים שהרשימו אותי - שמירה קבוצתית טובה, יודע לבוא לעזור שצריך, שומר עין כל הכדור כל הזמן, שומר סביר 1:1 על גבוהים, נייד ורץ את המגרש מאוד מהר.
דברים שלא - אם מורידים הטבעות ממשחק הכדורסל , אני לא בטוח אם הוא עובר את ה 20 אחוז מהשדה על אף העובדה שהוא זורק עד מרחק של מטר מהסל. נאבק בריבאונד אבל לא תמיד סוגר את השחקן שלו.
יובל שניידרמן דברים שהרשימו אותי : הצליח לצבור יחסית הרבה נקודות לשחקן בגילו ומעמדו, לוחץ על הכדור טוב, לא עלה נידף ונותן גוף.
דברים שלא - אני מבין שהוא הולך להיות הרכז המחליף על הפועל אבל לא הצלחתי לראות בו שום מיומנויות של רכז, כלומר הוא נמוך אז הוא לא יכול לשחק בשום עמדה אחרת אבל מיומנויות של רכז כמו יכולת לנהל משחק, לשלוט בקצב וכו פשוט לא ראיתי, אם הוא היה 15 סנטימטר יותר גבוה יכול להיות שהוא היה בכלל בעמדה מספר 3. איטי ברגליים בהגנה, לברגע שקבוצות הפעילו לחץ בהתקפה מהר להפטר מהכדור ומאוד נלחץ.
קייזר גייטס - ראיתי רק במשחק אחד מול חולון ואי אפשר להגיד כמעט כלום, אבל, הוא כמעט וזורק רק משלוש וזה כמובן לא מפתיע. שנה שעברה בגי-ליג. 80% מסך הזריקות שלו היו לשלוש ולא באחוזים יותר מדי מרשימים. אני לא זוכר אף שחקן מעולם עם מספרים כאילו ששחקו בהפועל, אולי מאז אבי שילר.
דברים שבטח מתי שהוא יקרו:
אובה - פציעה בדרך, הוא מתאבד וזה יפגע בו מתי שהוא. גייטס או מייקר - מבקשים טייםאוט תוך כדי משחק, מהמר על גייטס. עמיאל - אם הוא לא יסיים את העונה בהפועל, שוב ראיון איך בארץ לא יודעים להתייחס למאמנים.
|