נביא בעירו כתב:
נתון סטטיסטי שהייתי שמח לראות: מה הפלוס מינוס של החמישיות של הפועל עם ישראלי אחד, לעומת שני ישראלים, לעומת שלושה. בתחושה שלי - כשיש ישראלי אחד על המגרש זו קבוצה לא רעה. עם מגוון בעיות מקצועיות אמנם, אבל קבוצה לא רעה. החלק המחריד מגיע בעיקר כשאנחנו מקבלים הרכבים של גרשון, וורקמן ושגב ביחד על המגרש, וכיוב׳ זוועות שונות ומשונות. מה שכל כך מעצבן זה שאין שום סיבה שנראה כל כך הרבה דקות של ההרכבים המגעילים האלה. תן לי חצי משחק עם ארבעה זרים על המגרש, חצי משחק עם שלושה, כל זר מקבל בממוצע 28 דקות למשחק, ויהיה לנו הרבה פחות כואב העונה. זה בליגה. באירופה, אין שום סיבה שהיו שני ישראלים יחד על הפרקט.
אגב, מי שממש רוצה לצאת מעודד בכח - לדעתי ת׳ון מייקר היה לא רע היום, בעיקר בהגנה, ואם הוא מתחיל באיזשהו קו עלייה זה יהיה נהדר. אני מאמין...
נקודת מבט מעניינת
אבל בליגה הישראלית (כאשר מרבית היריבות עם 4 זרים, וחלקן אפילו 3 ביום נתון עקב אילוצים כאלו ואחרים), גם הרכבים של 2 ישראלים של ירושלים צריכים לכל הפחות לצלוח דקות משחק בלא ליפול אף מהחמישייה החזקה ביותר של מרבית הקבוצות (שלא לדבר שלרוב 2-3 ישראלים קצת עולים במקביל למגרש אלו מול אלו וכו').
לא ראיתי את המשחק היום, אבל אם אדם אריאל מסיים את הדקות שלו עם פלוס 21, אז כנראה שהוא לא נטל על הקבוצה. כנ"ל וורקמן עם פלוס 8.
הכל עניין של מי עומד ממול (ולכן שונה מאוד באירופה כמובן), ובמובן מסוים מול הקבוצות הלא חזקות בליגה שלנו אז אדרבה - הישראלים צריכים לקבל דקות מכובדות - כי כן צריך לשמור אותם בכושר מסוים גם למטרות במשחקים אירופאיים, מה לעשות שזה לא מכבי עם 8-9 זרים, לצד 5 ישראלים בכירים (שבכל תקופה חלקם מעט מיותרים בתכלס).
מדהים ששתי הקבוצות מהגליל מסרבות להיפרד זו מזו ומפסידות בתוצאה זהה 83-69.
אילת עם הצהרת כוונות נאה. מנצריס עוד לא מחובר לקבוצה, ללא קרטר (ולכן רוינה מקבל 23 דקות) - ועדיין מנצחים כל כך בקלות.
חוץ מהבעיות שיש לנס ציונה עם הזרים (בפרט שני הסנטרים, האם יכולים לשחק ביחד וכו'), מעניין יהיה לראות מה יקבלו מגולן גוט - ומה מצבו הגופני/מנטלי כמי שעבר טראומה קשה מחיסון, וכעת (לא שמעתי אחרת) מוגבל עקב כך בחייו.