סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 2:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 56  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 21/22
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 5:04 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
מסכים עם כל מה שצ'ומפי כתב.
מייקר גם הראה ניצוצות של הבנת משחק טוב ואחלה יכולת מסירה מהפוסט. הוא לא יוקיץ' כמובן, אבל בהתקפה קצת יותר קבוצתית ומאורגנת, עם שחקנים שיכולים גם לסיים את האסיסט הוא יכול לפרוח.
זה לא משנה כי עם ישראלים כאלה לא נגיע לשום מקום. אדם אריאל הוא אנטי כדורסל שאין לו כלום חוץ משלשות פוקסיונריות אחת לכמה משחקים. כנ"ל שגב וורקמן רק עם ריבאונד במקום שלשות. השאר הם אחלה שחקני ליגה לאומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 8:53 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
סיכום טוב
מסכים עם הרוב
את אדם אני מעריך קצת יותר ממך, הוא מרוכז בהגנה אבל איטי, לכן מחפה על זה בעבירות
פעם בכמה משחקים תוקע את השלשה הגדולה וזה יותר ממה שכל הסגל הישראלי עשה עבור הפועל אי פעם

דבר שלא עלה אבל משתמע, החולשה הכי גדולה של הקבוצה הזו שאין לה משחק התקפה קבוצתי בכלל, אפילו לא פיק&רול מסכן. כלום
דבר שלא עלה ולא משתמע, זו קבוצה לוחמת, שומרת ומרביצה. הרבה זמן לא היה לנו

אני לא מאמין בהתקפה קבוצתית (שבה מביאים שחקנים בינוניים להצליח לגבור על הגנות סבירות בזכות ה"עבודה הקבוצתית" )
אני מאמין בקבוצה שעובדת בשביל לנצל יתרונות של 3-4 שחקנים (בערך 2 על המגרש בכל רגע )
ואני מאמין שצריך בשביל להפעיל אותם , לפחות 6-7 שחקנים נוספים שיש להם תפקיד מאוד חשוב בלרווח את ההתקפה אבל בלי שמישהו אחר יעשה את העבודה של לשחרר אותם לזריקה , אין להם מה לעשות בהתקפה.

עכשיו הבעיה של הפועל היא שאין לה את ה3-4 שחקנים שאפשר לבנות את ההתקפה סביב היתרונות שלהם.
ושלפחות חלק מהשחקנים המשלימים (שגב , שניידרמן , כרגע גם אדם וווילי ) פשוט לא מספיק טובים בשביל לעזור בריווח של המשחק (מה שמקשה עוד יותר על הכוכבים )

אין לנו אף שחקן שהוא אפקטיבי במשחק בין 2 (כל הפיקים למיניהם )
אין לנו אף שחקן שאופן קבוע גורר עזרה בהגנה וגם יודע להוציא משם כדור (למשל במשחק פוסטאפ או בחדירה מכדרור )
אין לנו אף שחקן שאפשר לשחק עליו כקלעי שזז על חסימות (ממילא זה דבר שכמעט לא רואים בכדורסל של היום אבל אם היה לנו אז היינו יכולים לנסות )

אז אנחנו נשארים עם קבוצה שיכולה לצאת למתפרצות נהדרות
יכולה לבנות על טעויות הגנתיות וחוסר תשומת לב של ההגנה (וגם במקרה הזה למעט וורקמן , אין לנו שחקן שנע בלי כדור כדי לנצל טעויות של ההגנה )
אבל בסוף , כשזה באמת חשוב.
אנחנו נשארים עם אחד על אחד של שחקן שלא באמת יש לו את היכולת לעשות את זה באופן קבוע וגם אין לו שום יכולת להוציא מסירה אם וכאשר ההגנה מתכווצת אליו

הפועל צריכה למצוא לה כלי התקפי אחרת השנה הזאת תהיה מאוד בעייתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 9:30 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
הכל נכון. מצד שני, צריך לזכור שהפועל יכולה להפסיד פעמיים בבית בשני המשחקים הראשונים ולהמשיך הלאה ב-bcl. כולם מדברים על השיטה, כל משחק קובע וכו', אבל צריך לזכור שהפועל בסך הכל צריכה לסיים לפני הפולנים כדי לעבור שלב ושההבדל בין מקום שני לשלישי לא כזה משמעותי בסופו של דבר. כמובן שלסיים אחרונה בבית זו גם לגמרי אופציה ריאלית. בגדול, אפשר להגיע עד לרבע גמר גם בלי לנצח קבוצות יותר מדי מרשימות. מקום שלישי בבית המוקדם, פלייאין נגד איזו ברינדיסי כלשהי ואז לגרד איכשהו מקום שני בטופ 16. באיזשהו שלב, אם רוצים באמת להגיע רחוק במפעל, אין ברירה אלא לנצח איזה משחק מול קבוצה טובה באמת. ההימור הנועז שלי - מנצחים בבית גם את הטורקים וגם את מנרסה ועדיין מסיימים מקום שלישי.

‏אתה טועה לדעתי. הבדל בין מקום שני או שלישי בבית המוקדם הוא *אדיר*. זה הבדל בין לשחק אח״כ סידרת הטוב מ-3 עם או בלי הביתיות. אני יכול לראות את הפועל אפילו של היום פייבוריטית בסדרה בייתית נגד רוב קבוצות המפעל ומצד שני לא מנצחת סדרת חוץ נגד כמעט אף יריבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 9:50 pm 
Hall of Famer

אבל צריך להגיד, שאם קבוצה לא עוברת לא את קרשיאקה, לא את מנרסה, ולא מקום 2 מקביל מבית אחר בסידרה - אזי זו קבוצה ש"לא מגיע לה" (עד כמה שיש מגיע בספורט וכו') לעלות לשלב הבא
בסוף מספיק לעבור רק משוכה אחת מהשלוש הנ"ל בשביל לשים את עצמך בפוזיציה נוחה (למשל סידרה מול מקום 3 עם יתרון ביתיות)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 06, 2021 10:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפי הכתב של וואן, שאין לי מושג על אמינותו, בנט לא יחתום לטווח קצר נוסף. ירושלים תצטרך להחליט עוד לפני מנרסה - או שחרור או חוזה עד סוף העונה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 06, 2021 11:51 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
אבל צריך להגיד, שאם קבוצה לא עוברת לא את קרשיאקה, לא את מנרסה, ולא מקום 2 מקביל מבית אחר בסידרה - אזי זו קבוצה ש"לא מגיע לה" (עד כמה שיש מגיע בספורט וכו') לעלות לשלב הבא
בסוף מספיק לעבור רק משוכה אחת מהשלוש הנ"ל בשביל לשים את עצמך בפוזיציה נוחה (למשל סידרה מול מקום 3 עם יתרון ביתיות)

זה כבר נהיה פילוסופי. הבית הזה מצטלב עם הבית של טנריפה ויש מצב שבגלל הפרשי סלים היא תסיים שם שנייה ונקבל אותה במקרה הזה. כמו כן יש מצב שתסיים שלישי ולא שני כי קבוצה לא קשורה כבר הבטיחה עלייה או איבדה סיכוי הפרשי סלים ועוד כל מיני דברים מאד קטנים שלא הייתי גוזר מהם מה מגיע ומה לא מגיע.

בכל מקרה זה לא משנה את הנקודה המקורית שלי. ללא קשר למגיע או לא יש הבדל *עצום* בין לסיים מקום שני או שלישי. לכן קבוצה חפצת חיים במפעל צריכה בכלל מנטלית לכוון למקום ראשון וממש לא לבוא ב-state of mind שמקום שלישי זה סבבה כי גם משם עולים (וזה גוזר שצריך להתייחס למשחק בית גם מול קרשיאקה החזקה כמשהו שחייבים לקחת, שבניית הסגל ומחנות אימונים והכנה לעונה בראייה שצריך להגיע מוכנים ובשלים למשחק הזה ושזה לא סתם ניסוי כלים וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 06, 2021 12:34 pm 
Hall of Famer

הדדליין לחוזה של בנט עד ה12 לחודש
לדעתי הוא הבעיה האחרונה של ירושלים וטון מייקר מסתמן כבעיה המשמעותית יותר
https://m.one.co.il/Mobile/Article/21-2 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 06, 2021 12:39 pm 
Hall of Famer

לא התווכחתי שאין הבדל משמעותי בין המקומות, וברור שאם בנט היה על המזוודות לפני 24 שעות (וגם גייטס הרי עדיין לא מחובר לקבוצה בצורה מספקת) - אז ההכנה של ירושלים למפעל הייתה כושלת למדי.
אמרתי כהערת אגב שאם ירושלים לכאורה מכוונת כל שנה להיות קבוצת צמרת במפעל ליגת האלופות (לא בהצלחה יתרה עד כה) אז גם מבין 3 קבוצות בכירות אחרות שהיא תקבל במפעל בשלב מוקדם - מישהי מהן היא "צריכה לעבור".
זו ציפייה ריאלית מקבוצה בסדר הגודל הזה לטעמי, חרף ההגרלה הלא נוחה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 10, 2021 8:21 am 
Senior

https://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fo ... cID=383834
אופציית היציאה לא מומשה ובנט לא ישוחרר.
ועם זאת, הוא גם לא נרשם למשחק הערב בגליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 10, 2021 9:57 pm 
Sophomore

החלטה טובה. בהינתן שלא יוכלו להחליף את כל הסגל הייתי מעדיף להתרכז בחיזוק לעמדות אחרות (למשל גארד רכז טוב במקום אדאמס או אובה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 10, 2021 11:43 pm 
Freshman

החיזוק צריך להיות ישראלי. זרים יש מספיק אלא אם מחליפים וזה לא נראה באופק לפחות לא עד סיום שלב הבתים באירופה.
עם כל הכבוד לרצון לתת הזדמנות לשניידרמן, הוא לא שחקן כרגע לבוגרים ושגיב דוד זה שחקן אימונים
עונה ארוכה , יש פציעות וכרגע אין גמישות בישראלים

כמה שמקל או טיוס לא עוברים בגרון בין אם בגלל העבר הצהוב שלהם ובין אם כי משחקים אותה קשים להשגה, אחד מהם יכול לסדר את ההרכב

אם זה מקל אז זה פתרון לענין הרכז ובליגה אפשר לוותר על אדמס ולקבל הרכב זרים גבוה (גייטס בנט ומייקר)
אם זה טיוס אז זה פתרון לשליטה בריבאונד וקשיחות בצבע וכמובן ייתן מענה באירופה

ניצחון כמו היום זה בעיקר אחיזת עיניים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 10:16 am 
Sophomore

ואידיאלית אם מותר לחלום אז זה גם מקל וגם טיוס (אני יודע שזה הזוי תקציבית). כי מה שחסר זה לא רק שחקן אלא -
1. היכולת להתמודד עם פציעה. כרגע אנחנו בקושי מסתדרים כשכולם בריאים וסביר שפציעה של קילפטריק, בנט, מייקר, עובאסואן תהפוך אותנו לקבוצה חלשה מאד שלא מסוגלת לנצח שום משחק באירופה.
2. הצורך להוריד התלות בשחקנים שלפעמים יכולים להיות סופר יעילים אבל לפעמים כתלות ביריבה, מאצ'-אפ או סגנון משחק הם פשוט נזק והיום אין למאמן אפשרות לשחק בלעדיהם במקרה הזה. למשל היכולת לשחק בלי שגב במשחקים בהם לא צמצליחים להביא ואתו לפואנטות התקפיות סבירות (הטבעה) או שאין לו את מי לשמור (כי מול סנטר פיזי מידיי), היכולת להוריד את עובאסואן כשהוא מתפרע או כשהוא מול יריבה פיזית שבה אין לו יכולת לבצע את חדירות הכוח השבלוניות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 11:23 am 
Hall of Famer

שניידרמן אובחן עם שבר ביד ויעדר בין 6-8 שבועות
בנט אמור להיות כשיר ליום רביעי מול מנרסה.רועי כהן מפרסם שהחוזה שלו 160 אלף דולר נטו עד סיום העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 11:24 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
טיוס כאופציה להפועל זה משהו שבכלל מישהו מדבר עליו או שזו ספקולציה שעלתה כאן בפורום? בהנחה שהוא לא עבר איזו פציעה מסיימת קריירה זה נראה כמו השחקן שהקבוצה הכי צריכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 12:23 pm 
Senior

עלה בפורום ואני מניח שעוד פחות ריאלי מהאפשרות של מקל שלפי כל הקולות ממקבלי ההחלטות בהפועל, בעצמו בכלל לא אופציה אמיתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 12:24 pm 
Junior

טיוס מתאים לסגל הזה מאוד, אבל לפחות ממה שאני ראיתי לא היה שום דיבור על איזשהו רצון של ההנהלה/צוות מקצועי להוסיף על הסגל הזה. מבחינתם, דקות משחק של שגב דוד זה ממש סבבה ושימותו הקנאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 1:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני מבין לחלוטין את השיקולים שמאחורי פסילה של מקל ובאופן כללי של התבססות על קו אחורי זר ובלי ישראלי דומיננטי. טיוס הוא בדיוק לא המקרה.

(אם השם היה עולה ונפסל, לא משנה מאיזו סיבה, הייתי מבין. מוזר לי שזה לא עלה למעט כפנטזיית סלניוז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 1:21 pm 
Hall of Famer

מבחינה כספית קליין יותר ריאלי מתיוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 1:46 pm 
Sophomore

מקל חתם באנדורה. אפשר להפסיק לדוש בו.
וקליין לא עונה על שום צורך של הקבוצה. ממילא כל אחד מהישראלים הקיימים בסגל עדיף עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 1:46 pm 
Sophomore

קליין זה סוג של וורקמן משודרג ביכולת ומשונמך בהאסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 2:02 pm 
Sophomore

stavs כתב:
עלה בפורום ואני מניח שעוד פחות ריאלי מהאפשרות של מקל שלפי כל הקולות ממקבלי ההחלטות בהפועל, בעצמו בכלל לא אופציה אמיתית.

מסכים שאת שניהם לא נעשה שום ניסיון רציני להחתים (ואצל מקל לפחות יש תחושה שבגלל המצב שלו אפשר היה דיי בקלות להחתים אותו). בגלל שקשה מאד לתרץ מקצועית את ההחלטות האלו (קרדיט לשניידרמן ודוד??) אני חושב שהמסקנה הסבירה יותר היא שהיה (שוב) קיצוץ הרבה יותר משמעותי בתקציב ממה שהיו מוכנים להודות ומה שהביאו סגר את התקציב עד האגורה האחרונה. לכן גם הדיבורים ההזויים להחליף את בנט למרות שהוא היה נראה הכי סביר עד כה (אבל היחידי שהייתה עליו אופציית CUT מהחוזה). לכן הדיבורים על זה ששניידרמן מצויין שרוצים להשקיע בו ולא במקל וכו' וכו'.

אם זה נכון בעיקר מעצבנת חוסר הכנות והזלזול באינטיליגנציה. עדיף שפשוט יתארו את המצב דוגרי זה יהיה הרבה יותר קל לקהל לעכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 4:27 pm 
Sophomore

ערן כתב:
קליין זה סוג של וורקמן משודרג ביכולת ומשונמך בהאסל

איך בדיוק?
מתקשה לחשוב על שחקנים יותר שונים שמשחקים באותה עמדה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 5:01 pm 
מנהל פורום

הייתי מביא זר שביעי ועושה רוטציה לפי היריבה לפני הטווס חסר התועלת הזה, טוב שהלך לאנדורה, מי ייתן וישאר שם עד סוף הקריירה המפוארת שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 5:04 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
הייתי מביא זר שביעי ועושה רוטציה לפי היריבה לפני הטווס חסר התועלת הזה, טוב שהלך לאנדורה, מי ייתן וישאר שם עד סוף הקריירה המפוארת שלו

טווס חסר תועלת זה חזק :D ומדוייק לפחות בקטע של הטווס...

אבל באמת לא ברור לי מה בדיוק תעזור ההצעה הזאת. אולי באירופה נשחק רק עם זרים אבל בליגה נאלץ עדיין לראות את שניידרמן ודוד כשחקני רוטציה לגיטימיים ואת גרשון ושגב כשחקנים מובילים (מבחינת דקות)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 6:05 pm 
Junior

אנחנו ממש לא צריכים לראות את שניידרמן ודוד כשחקני רוטציה, צריך רק שאורן עמיאל יבין את זה. 60-70 דקות שמתחלקות על פני שגב, אריאל, וורקמן וגרשון זה לגמרי מספיק ורצוי שאף פעם לא עם יותר משניים מרביעיית הישראלים באותו זמן. כמובן שעדיף להביא עוד מישהו, ורצוי שבשונה מהחבורה הזאת הוא גם יהיה טיפה טוב בכדורסל, אבל אפילו אם אין מישהו כזה - לא כתוב בשום מקום שחובה ללכת עד השחקן העשירי ברוטציה, ואם כמו במקרה של הפועל, השחקן העשירי ברוטציה הוא כבר לא שחקן כדורסל, אז אפילו חובה לא להגיע אליו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 56  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 44 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: